Topiknyitó: -pny 2019. 05. 26. 22:31

Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson  

Újabb kiszivárgás: közel végeredményt jelentő adatok az EP-választásról!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kiegyezo 2019. 05. 30. 11:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#220
Sokan próbáljuk magyarnak érezni magunkat, de gyakran nagyon kínos :-(
.
Mi lenne, ha legközelebb az Ukrajnából ide bejelentett szavazókat inkább oda jelentenék be, és oda fuvaroznák? Akkor legalább az itteni szavazás tisztább lenne.
.
Nekem az sem teljesen tiszta, hogy ha él mondjuk másfél millió magyar ott, akkor miért ennyire határeset a 450 ezer szavazat. De lehet, hogy ez természetes, és ennyire nehéz megmozgatni őket, szerencsére sosem voltam kampányfőnök.
.
Az volt szép és elegáns eljárás, hogy 2014-ben Tőkés Lászlót a Fidesz felvette -befutó helyre- a listájára.
elemes
elemes 2019. 05. 30. 09:32
Előzmény: #216  pitcairn2
#219
az ekb elnöke nem olyan mint putyin hogy egyszemélyi hatalma van.
.
egyébként orbán jól lecsüszott mindenhonnan az elmúlt napokban. kb a túlélésért küzd.
badsector1
badsector1 2019. 05. 30. 09:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#218
Amúgy te szovjetnek érzed magad evvel a putyint imádó orbán szerelemmel?
iguazu 2019. 05. 30. 09:14
Törölt hozzászólás
#217
pitcairn2 2019. 05. 30. 08:50
Előzmény: #208  euler
#216
ennél az egész hajcihőnél sokkal fontosabb, hogy ki kerül az EKB elnöki székébe a hónap végén...
pitcairn2 2019. 05. 30. 08:49
Előzmény: #210  euler
#215
az éghajlat pedig tényleg mindig változott...
https://en.wikipedia.org/wiki/Paleoclimatology
pitcairn2 2019. 05. 30. 08:47
Előzmény: #210  euler
#214
azokkal a zöldek is rokoníthatók:)
Ecofascism
https://en.wikipedia.org/wiki/Ecofascism
Animal welfare in Nazi Germany
https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_welfare_in_Nazi_Germany
How the Nazis Embraced Environmentalism
https://www.encounterbooks.com/features/nazis-embraced-environmentalism/
The Green and the Brown: A History of Conservation in Nazi Germany
http://www.environmentandsociety.org/mml/green-and-brown-history-conservation-nazi-germany
sanka 2019. 05. 30. 07:31
Előzmény: #211  euler
#213
Nem lennék meglepve ha ezt a csalást is orbáncék fizették, ahová beteszik a lábukat csalás, lopás, hazugság megy!
elemes
elemes 2019. 05. 29. 23:43
Előzmény: #211  euler
#212
vajon az EU nem.foglalkozik ezekkel a trükközésekkel? meg a magyarországi, teljesen egyoldalú kampánnyal?
.
nyilván nem, nincsen jogi eszköze.
euler 2019. 05. 29. 22:28
#211

Jó pár órát bogarászta Lukács Csaba a román választási iroda honlapját és összeállt a kép: így szerzett román szavazatokat az RMDSZ. Nagy kérdés, hogy ezért cserébe mit kell tennie.
Megvan a trükk - így juthatott be az RMDSZ
euler 2019. 05. 29. 17:30
Előzmény: #209  elemes
#210

ad1. Csongrád megye, Délmagyarország
ad2. Zsóti arra is rájött, hogy mivel a zöldek erősödtek az ep-ben és nem a fasiszták, nincs is klímaváltozás, mert az időjárás mindig is változott.
elemes
elemes 2019. 05. 29. 17:16
Előzmény: #208  euler
#209
hát ez nem elemzés, ez a kampány folytatása :D
.
kettő HITELES kormánypárti reakciót láttam eddig.
.
1. a legrosszabbul szereplő megyében az újság szerkesztőit kirúgták
.
2. zsoltika elkezdte kétségbeesen támadni a momentum listavezetőjét. a választás UTÁN.
szóval a momentum bejutására sem számítottak, nemhogy két mandátumra. ezt bealudták.
euler 2019. 05. 29. 15:34
Előzmény: #202  elemes
#208

Lássunk néhány véleményt kormányoldalról is:
(Kéretik nem röhögni, ezek csupa komoly emberek, hazánkban is ismert nemzetközi tekintélyek véleményei, lehozta az MTI is).
A Századvég Alapítvány Európa választ! – Az értékelés című rendezvényén:
- ...büszke lehet Magyarország, hogy itt az EP-választási kampány európai témák körül forgott, most a választásból megerősödötten kikerült kormánypártok állnak szemben “egy romokban lévő ellenzékkel”. Orbán Balázs felidézte: a DK kampánya az európai egyesült államok ideáját propagálta, több Brüsszelt és kevesebb Magyarországot szeretne, és ilyen a magyar politikatörténetben még nem volt. Azt is mondta: a választási kampányban volt egy nemzeti kormány és egy nemzetközi ellenzék, ezért támogatták a magyarok ilyen nagy arányban a kormánypártokat. Orbán Balázs közölte: egyértelmű felhatalmazást kapott a Fidesz a politikája folytatására, és a párt európai jövője szempontjából az a kérdés, hogy van-e erre tér az Európai Néppárton (EPP) belül. A magyar választópolgárok képviselete a legfontosabb – jelentette ki.
- … Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: nincs olyan megközelítés, amely szerint ne a Fidesz nyert volna vasárnap. A magas részvétel oka, hogy a migrációs válság óta nem volt olyan választás, ahol a magyarok közvetlenül az európai ügyekbe beleszólhattak volna – vélte. Közölte: az EPP tekintetében fontos, hogy Orbán Viktor kapcsolatot tud teremteni az új jobboldallal, ő tudja megerősíteni a jobboldali identitását a néppártnak.
- … Lánczi Tamás szerint a Fidesz szempontjából nem biztos, hogy olyan nagy jelentősége van, melyik pártcsaládban ül, hiszen sok, nem EPP-tagpárttal is jó kapcsolatot ápol a Fidesz. Alapvetően mindig a nemzetállami érdekek a meghatározók – tette hozzá.
- … G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, “ha folyton nyer az ember, márpedig a Fidesszel mintha mindig ez történne”. Egy olyan világban győz mindig a Fidesz, amely folytonos mozgásban van, változnak a pártok, az erőviszonyok, a témák – vélekedett. Hozzátette: “el kell bírni a győzelmet”, ami azt jelenti, hogy ha valaki folyamatosan győz, a léc mindig magasan van.
elemes
elemes 2019. 05. 29. 12:07
Előzmény: #204  kiegyezo
#207
a guglifordító nem a nyelvek hasonló szerkezetét használja ki, ennél sokkal "egyszerűbb" -- rengeteg angol - orosz fordítás a nyersanyaga, és egy elég jó deep learning mechanizmussal próbálják kitalálni, hogy adott kontextusban egy mondat(típus)nak mi a legjobb fordítása.
.
ha két olyan nyelvet nézel, amelyiknek nincsen érdemi fordítási adatbázisa (ugyanaz a mű a két nyelven), például japán - szuahéli, akkor hiába hasonló a szerkezte: a google valamilyen közös nyelven át két lépésben fordít, és annak többnyire tragikus az eredménye.
elemes
elemes 2019. 05. 29. 12:04
Előzmény: #205  AIDA64
#206
figyi, értem én hogy DK, de szerintem tökre unalmas már itt a nácik propagandája is.
kiegyezo 2019. 05. 29. 10:13
Előzmény: #200  pitcairn2
#204
Valóban lenyűgöző. A kérdés, hogy igaz-e. Nem az, hogy a tanítója volt Kerenszkij papa, annak talán nem is olyan nehéz tényszerűen a nyomára lelni. De, hogy ennyire dicsérte meg példaképnek állította, szóval, a hangulata az egész feltételezésnek ... erről, mondjuk a korabeli bizonyítványok meg tudnának talán győzni, vagy feljegyzések, vagy évkönyvek (ilyet, mondjuk, egy elemitől nem várnék el, persze), vagy családi levelezés. HA nincsenek ilyenek, akkor inkább a szóbeszéd, pletyka, kis színes kategóriába sorolnám, nem a történelmi tényekébe, amely mély összefüggést hordoz.
--------
Az orosz fordító jó működésének lehet az az oka, hogy az angol és az orosz szerkezete hasonló (nem úgy, mint a magyaré, ugye), mondjuk igeidőkben sokkal egyszerűbb (*), és jóval kevesebb a kivétel, legalább is ezek az emlékeim, és egy időben elég jól ment.
(*) érdekes lenne megnézni, hogy a fordító kihasználja-e az oroszról angolra vagy franciára irány esetén a cél nyelvek igeidőinek sokrétűségét.
kiegyezo 2019. 05. 29. 09:56
Előzmény: #202  elemes
#203
+1: A néppárti frakció a Fidesz nélkül is a legnagyobb maradhat.
elemes
elemes 2019. 05. 29. 09:23
#202
az index elemezgeti az EP választás eredményét Orbán szempontjából.
.
1. nem teljesítette a Néppárt három elvárását (a plakátokat leszedték de folytatták a brüsszelezést, puszilkodott Salvinivel és az azóta megbukott Strachéval, fikázta a néppárt jelöltjét, Webert, a CEU továbbra sem kapta meg a kormány jóváhagyását, nem fogadta Budapesten a háromtagú bizottságot)
.
2. a választás előtt kiderült, hogy a radikális frakcióban Salvini és Le Pen mögött csak harmadhegedűs lehet, ami neki nem igazán fekszik (ezért próbált óvatosan visszatáncolni a Néppárt irányába).
.
3. a választáson a vártnál rosszabbul szerepelt a fidesz is (13 mandátum a tervezett 15 helyett) és a radikálisok sem erősödtek annyira, amit Schöpflin vizionált, hogy a blokkoló kisebbség szintjét elérjék. Erősödtek ezzel szemben a liberális frakciók.
.
4. Még mindig a Néppárt a legnagyobb frakció, tehát valószínűleg ők jelölik az új biztost, a szocdemekkel, vagy a liberálisokkal és a zöldekkel kell megállapodniuk, de mindezen partnerek feltételként szabták Orbán kizárását.
.
5. Az új hétéves költségvetés tervezése ugyan még nem zárult le, de az eddigi irányokból is látszik, hogy a volt keleti blokk kevesebb pénzt kap, a déli államok meg többet, és ez szintén nem erősíti a kirekesztők összefogását: Orbánnak kb azért kellene lobbiznia, hogy Salvini kevesebbet kapjon.
.
6. Az index azt írja még, hogy Orbán "maradása" mellett egyetlen érv, hogy kizárása esetén tovább radikalizálódna. Erre meg mások azt mondják, hogy Orbán semmilyen megállapodást nem tart be, és úgy sem lehet megfékezni, a csoporton belül maradva csak még többet rombolna.
AIDA64
AIDA64 2019. 05. 29. 09:18
#201
kiesik mszp-jobbik -lmp.bejut mi hazánk.momentum fidesz dk

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók