Topiknyitó: cashattack 2019. 02. 11. 00:09

Wirecard  

Akit érdekel a téma!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 20:22
Előzmény: #1537  kissbuda
#1540
Íme egy adalék arra, hogy hogyan kezdtek el bújkálni a shortosok:
Short investor Slate Path went from 0.51% to 0.48% on 2019-09-05. Citadel Europe became visible on 2019-09-19 with 0.51% and disappeared again from the radar on 2019-09-25 with 0.48%.
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 20:20
Előzmény: #1538  kissbuda
#1539
És ami még fontos kérdés: a FT-hoz eljutott dokumentumok tegyük fel valósak és nem manipuláltak. Ebben az esetben ugye ez csakis belső embertől származhat, aki kurvára megsértődött és rohadtul megorrolt a cégre, vagy egyes személyekre. A kérdés az csupán, hogy miért nem a hatóságokhoz fordult? Miért egy újságon keresztül támad ha annyira frankók ezek a doksik? Egy újság leközlésével csak ideig-óráig okozhat csak kisebb-nagyobb zavart, de egy hatósági vizsgálat az már sokkal komolyabb csapás lenne. Emberünk ezt viszont nem vállalta be. Talán mégse annyira frankók azok a doksik? A szingapúri anyagokról is kiderült az, hogy erősen manipulált és csak nagyon kevés valóságtartalma volt. Nem lepődnék meg ebben az esetben sem, ha kiderülne, hogy itt is a valóságtól elrugaszkodott és jelentősen módosított excel táblák lennének a hivatkozás alapjai.
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 20:08
Előzmény: #1534  Csill58
#1538
A müncheni ügyészség nagyon is tisztában van vele mit hol és hogyan kell keresnie, nem véletlen, hogy a nyomozás főleg egy személlyel szemben folyik, ez pedig a FT újságírója Dan McCrum. Ezek nagyon sérthetetlennek vélik magukat, de szerintem több hibát is elkövettek. Az egyik az a hangfelvétel amit lentebb már említettem, a másik pedig - lehet sokan nem is emlékeznek rá, vagy nem is hallottak róla - az a zsarolás, amivel a WDI próbálták 2 M euróra lehúzni. A story lényege az, hogy az ügyészség birtokában van egy tanúvallomás is, amiben a bejelentő elmeséli, hogy hogyan intézték volna el 2M EUR-t azt, hogy a WDI-vel szemben ne jelenjenek meg azok a bizonyos negatív cikkek, sőt megígérték volna azt is, hogy pozitív hangvételre vált az újság az pénzért cserébe. Ez a zsarolási kísérlet még a februári támadás alatt történt.
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 20:00
Előzmény: #1535  patapapa
#1537
A Bafin-ról csak annyit, hogy tökéletesen tisztában vannak a részletekkel. A shortosok annyit fejlődtek év eleje óta, hogy próbálják elrejteni magukat. A Citadel-nek ez valamiért nem sikerült, de aztán még időben korrigált és láthatatlan lett a nagyközönség előtt ő is. Viszont a Bafin elől nem tudnak elrejtőzni. Nem egészen két hete egyesek megpróbálták a Bafintól kicsikarni az adatokat - pont ezért mert taktikát váltottak a shortosok -, de nem jártak sikerrel. Egyrészt a Bafin közölte, hogy szívesen kiadja az adatokat, de azért fizetni kellett volna nem is keveset, ráadásul közölte azt is, hogy az adatszolgáltatás nem lesz a legpontosabb és a legfrissebb, hiszen az igénylést követően ők az igényelt napra összeállítják szívesen, de azt mire az érintettek megkapják már rég nem lesz aktuális. Így most úgy tudom, hogy azzal próbálkoznak, hogy a Bafin tegye nyílttá a napi jelentéseit, vagyis gyakorlatilag a shortosok nyitott könyvvé változnának. Szerintem ez sem lesz sikeres, hiszen ez olyan mértékű adat feldolgozását és közzétételét jelentené amit kizárt, hogy megtennének. Aztán egyedileg ilyen esetekben egy-egy papírra vonatkozóan talán kivételt tehetnének. Ki tudja? És akkor az is kiderülne, hogy a jól informált shortosaink ma vajon zártak-e pozikat!? Szinte tökéletes szitu volt nekik a zárásra a mai nap. Az első fél óra leöntése 2 M darabbal valósult meg, utána még 110-120 között kötöttek egész nap 6-7 m darabot, majd az uccsó egy, másfél órában további 1,5-2 milliót de azt már 120 felett. Érdekes, hogy a reggeli leöntés után szinte csak vették a papírokat a pánikos eladóktól, ami azért fura mert minden lehetőségük meglett volna ma arra, hogy tovább tereljék az árfolyamot lefele, de ennek ellenére az első félóra öntést leszámítva inkább vételek voltak.
patapapa 2019. 10. 15. 19:54
Előzmény: #1535  patapapa
#1536
Vételre ajánlás                                             https://www.finanzen.net/analyse/wirecard_kaufen-dz_bank_683090
patapapa 2019. 10. 15. 18:22
Előzmény: #1532  kissbuda
#1535
Bafin melléd se állhat -lassan  öröl a malma ! magas szinten követed az eseményeket ! GRATULÁLOK !
Csill58
Csill58 2019. 10. 15. 18:14
Előzmény: #1532  kissbuda
#1534
Olyan szépen összefoglaltad, hogy megküldhetnénk a müncheni ügyészségnek...Nagyon várom, hogy vádat emeljenek és jelentős kártérítéseket fizessenek, csak sajnos "Isten malmai lassan őrölnek".
MetalHeart
MetalHeart 2019. 10. 15. 17:18
Előzmény: #1532  kissbuda
#1533
Szép munka részedről, nagyon kszi !
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 17:13
Előzmény: #1531  kissbuda
#1532
Egyébként már reggel is megírtam, hogy a FT gyakorlatilag a mai cikkel ismerte be, hogy összejátszik a short sellerek-kel és a  külső vizsgálat egy nagy kamu volt, aminek csak az állításaik igazolásának megerősítése volt a szerepe. Hogy miért látom így? Ahhoz vissza kell menni pár hónapot az időben, de itt a korábbi fórumbeírások is igazolhatják ezt.
A történet valamikor július elején kezdődhetett ugye, amikor hirtelen 150-ről 130-ra esett a WDI. Másnap pedig robban a bomba, hogy a WDI megdönthetetlennek tűnő hangfelvétellel rendelkezik arról, hogyan játszottak össze a FT újságírói és a short seller-ek. Röviden azt történt, hogy nem véletlenül szakadt be a papír, az oka az volt, hogy előre tudták egyesek megint, hogy a FT negatív hangvételű cikket fog megjelentetni rövidesen. Erről ugye hangfelvétel is készült ami eljutott a WDI-hez, akik pedig azonnal továbbították a nyomozóhatóságnak, továbbá azonnal hatállyal felszólították a FT-t, hogy tartózkodjanak a további cikkek közzétételétől, amíg tart a nyomozás. Ezt a FT úgy oldotta fel, hogy kitalált egy külső független vizsgálatot, amivel megbízott egy külsős ügyvédi irodát. Ez az iroda el is végezte csaknem 3 hónap alatt a vizsgálatot és semmi kivetnivalót nem talált a FT gyakorlatában, magyarul újra zöldre váltott a lámpa a FT szerkesztőségében. Namost a FT hiába ígérte meg, hogy ezt a vizsgálatot nyilvánosságra hozza, eddig ezt nem tette meg, így nem is tudható, hogy az ügyvédi iroda milyen szempontok alapján készítette el ill. miket is vizsgált valójában. A legfontosabb kérdés a hangfelvétel ügye. Ezt a külsős vizsgálat egész biztosan nem vesézhette ki, hiszen nyomozati anyagról lévén szó, betekintést sem kaphattak ez ügyben.Tehát akkor mit is vizsgált és az alapján hogyan jutott arra a megállapításra a külsős ügyvédi iroda jelentése amire végül is jutott? Na ez az amire továbbra sincs válasz! És miért is állítom azt, hogy a FT ma gyakorlatilag beismert az összejátszást a shortosokkal? Azért mert:
1, Van egy hangfelvétel, amin egy hedge fund manager azt tanácsolja ügyfelének, hogy shortolja a WDI-t, mert hamarosan negatív hangvételű cikk fog megjelenni. Azt is elmondta az ügyfélnek,hogy mindezt a FT fogja leközölni és az infója is onnan származik újságíróktól. Ezt a beszélgetést az ügyfél felvette és szinte azonnal továbbította a WDI-nek.
2, Másnap robbant a bomba, mindez kiderült. A WDI bejelentette, hogy kézzel fogható bizonyítéka - hangfelvétele - van arról, hogy a FT és a shortosok összejátszanak, felszólította a FT-t, hogy tartózkodjon a vizsgálat alatt bárminemű olyan közléstől ami a WDI-t érintené. A FT azonnal nem reagált.
3, Kitalált egy önvizsgálatot, amire egy külső ügyvédi irodát kért fel, majd miután ez lezárult, nyugodt szívvel leközölhette azt a cikket amit 3 hónappal korábban akart, csak akkor megbuktak a manipulációval.
Tehát igaz volt az, hogy negatív hangvételű cikket akart megjelentetni, és igaz volt az is, hogy anyagi haszonszerzés miatt összejátszottak a shortosokkal. A WDI csupán 3 hónappal tudta ezt késleltetni. A többi a müncheni ügyészség dolga, de elnézve az elmúlt hetek eseményeit, nem lesz nehéz dolguk, mivel a BaFin információ is meg fogják erősíteni azt, hogy a shortosok hetekkel ezelőtt felkészültek a mai attrakcióra.
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 16:42
Előzmény: #1530  MetalHeart
#1531
Az a baj, hogy eddig minden FT cikknek volt alapja, igaz az annyira kicsi volt, hogy önmagában észre sem vette volna senki sem. Az amit feltárt eddig az FT, azt gyakorlatilag minden egyes működő cégnél fel lehetne tárni, merthogy nincs olyan cég aki ne trükközne. Ebben egyébként a könyvelők és könyvvizsgálók is aktívan részt vesznek, tanácsokkal látják el a cégeket. Az, hogy ezek a cikkek végülis elérték céljukat az a FT hírnevének köszönhető,amellyel jelentősen fel lehetett nagyítani a cikkbeli állításokat még úgy is, hogy gyakorlatilag bebizonyosodott egy-kettőről, hogy köze nincs a valósághoz, vagyis kamuztak az újságírók vagy ami még rosszabb, maguk alkották meg a történetet lefizetve a szereplőket némi alamizsnával. Érdekes módon ez nem csapta ki senkinél a biztosítékot, de idővel a hírnév csorbulni fog. Annyira belemerültek a WDI elleni csatába, hogy ebből csak akkor jönnének ki pozitívan, ha sikerülne lehúzniuk a klotyón a céget. Amennyiben nem sikerül megbuktatniuk a céget, akkor saját magukat fogják megbuktatni, itt már nincs kiszállás. Amíg a könyvvizsgáló nem áll fel az asztaltól, addig a FT cigánykereket is vethet, úgysem fog történni semmi sem, annyira meg ők sem hülyék, hogy maguk tegyenek feljelentést az ügyben.
Egyelőre viszont a cikkeik egyetlen hatása, hogy újabb és újabb muníciót szolgáltatnak az ellenük folyó nyomozásban a müncheni ügyészségen, mint ahogy azt a mai hírek is megerősítették.
MetalHeart
MetalHeart 2019. 10. 15. 16:15
Előzmény: #1528  kissbuda
#1530
Szted miként lehetne elejét venni a további hazugságözönnek ? Ahogy írtam, egy új jelenség, hogy pici hibákat előkotornak vagy számukra nem teljesen világos összefüggéseket, kibővítik eltorzítják és megshortolják partnerekkel... és immár rendszeresen szopatják a valódi befektetőket, a menedzsmentet állandó magyarázkodásra kényszerítve és büntetlenül mozogva valójában hülyét csinálnak az intézményekből  is, mint a Bafin, az EY, stb... nem kénme egy-egy ilyen cikk hazugságtartalma után iszonyatos kártérítést fizetni és nyilvános beismerést, hogy "téves infó" volt ?
petizo 2019. 10. 15. 15:52
#1529

Én is vettem ma 114,6- ön. Ezzel együtt is 140 fölött van az átlagom.
Nem volt könnyű döntés, mert ehhez "Alibaba" - t kellett eladni, ami
szerintem szintén jó. :(
kissbuda
kissbuda 2019. 10. 15. 15:30
Előzmény: #1523  Csill58
#1528
E&Y:#WDI #Wirecard is the most intensively audited German company ever. Including the Asian operations, which were part of the group audit. 
WDI #Wirecard a valaha a legintenzívebben ellenőrzött német cég. Beleértve az ázsiai műveleteket, amelyek a csoport ellenőrzésének részét képezték.
Állítólag a WDI ma még részletekkel is elő fog állni és bővebben is reagálni fog a FT vádjaira! "more comprehensive statement of #Wirecard #WDI is due today."
Csill58
Csill58 2019. 10. 15. 15:08
Előzmény: #1524  MetalHeart
#1527
Én is vettem 118-on, remélem jó lesz.
rolpic
rolpic 2019. 10. 15. 15:08
Előzmény: #1524  MetalHeart
#1526
Dettó (116.35). De a f@sz kivan.
MetalHeart
MetalHeart 2019. 10. 15. 14:52
Előzmény: #1524  MetalHeart
#1525
Betöltötték a rést, lenyúltak a -23.6% fibo szintig, majd fél 11-től jó 3/4 2-ig a mindenkori down trendcsati felső élén pihentették 115-116 zónában... :D
https://kepkuldes.com/image/eLPYyZ
MetalHeart
MetalHeart 2019. 10. 15. 14:38
Előzmény: #1523  Csill58
#1524
116-ról újabb pakk... ha harc, hát legyen harc... de nem túl felhőtlen a mosolyom...
Csill58
Csill58 2019. 10. 15. 13:06
#1523
MB-nek meg kellene szólalnia, kemény válasz szükséges.
MetalHeart
MetalHeart 2019. 10. 15. 12:50
Előzmény: #1521  rm007
#1522
A Jupiter Fund Management 4,99%-ról 3,72% -ra csökkentette a tulajdonlását, ez 2-án történt, 9-én jelentették be és a WC 11-én tette közzé... ez katasztrófa amit itt történik...
rm007 2019. 10. 15. 12:18
Előzmény: #1520  hunor555
#1521
FT rá fog tenni még erre 1-2 lapáttal, az tuti

Topik gazda

cashattack
cashattack
0 0 0

aktív fórumozók


friss hírek További hírek