Topiknyitó: badsector1 2019. 01. 02. 19:38

EMIGRÁCIÓ, EU-ban való bennmaradás ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet Orbán olyan új feltételrendszert, ami miatt már egy olyan ország amelyik, nemzetállamként képzeli a jövőjét csak a közösségen belül maradhat.
Az emigráció kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget, hogy számolni keljen vele.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2019. 03. 16. 10:43
#180
Ezért is tart már előrébb a szlovák nép, időben megszabadult a szélsőjobbos meciártól, aki orbán szlovák megfelelője volt.
badsector1
badsector1 2019. 02. 25. 21:56
#178
  • "Humanitárius vízumok („migránsvízum”): nincs is miről szavazni
  • Az Európai Parlament javaslata volt, amely nem kötelező sem az Európai Bizottságra nézve, sem másra. A Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni. „Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály – szögezik le. – Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.”
    • Határvédelem: az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól
    „Európában mindenki számára egyértelmű: az EU külső határainak védelme alapvető fontosságú közös biztonságunk érdekében” – írja az EB. Ezért tavaly szeptemberben azt javasolták, hogy hozzanak létre egy 10 ezer fős közös határvédelmi alakulatot, azért, hogy segítsenek védeni a határokat és megállítani az illegális migrációt. Az a tagállam irányítaná és felügyelné őket, amelyiknek segítségre van szüksége.
    • Menekültügyi ügynökség: nem dönt Magyarország helyett a menekültekről
    Az európai Menekültügyi Ügynökséghez azzal fordulhatna Magyarország, hogy segítsen eldönteni: kapjon-e valaki menedékjogot, vagy ne. Akkor lehetne tőle segítséget kérni, ha a magyar hatóságok nem tudnák elég gyorsan vagy hatékonyan elbírálni a menedékkérelmeket. A döntést mindenképpen a magyar hatóság hozná meg.
    • Migránskártyák: ez egy görögországi program
    A regisztrált menedékkérők minden országban kapnak pénzt, hogy ne haljanak éhen. Görögországban van egy olyan program, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják ezt a juttatást. Csak olyanok kaphatnak ilyen kártyát, aki már Görögországban vannak, és jogszerűen vannak ott. Nem is lehet a kártyákat máshol használni, csak ott. Havonta ellenőrzik, hogy annál van-e a kártya, akinek kiadták.
    • Kötelező kvóták: egyelőre nincsenek, valószínűleg nem is lesznek
    „Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására” – írja az Európai Bizottság. Viszont tárgyalnak róla, hogy mit kellene csinálni, mert úgy gondolják, hogy minden tagállamtól elvárható, hogy szolidáris legyen a többiekkel. „Ez a szolidaritás sokféle formában elképzelhető” – szögezik le. Hogy később lesz-e ilyen kvóta, arról a kormányok, köztük a magyar kormány közösen fognak dönteni. A magyaron kívül más kormányok is jelezték már, hogy nem fogadnak el egy kötelező kvótát.
    • Betelepítések: minden ország maga dönt erről, de össze lehetne hangolni
    Az uniós országok most is telepítenek át embereket veszélyes helyekről (a magyar kormány például Venezuelából).   A Bizottság azt javasolta, hogy jobban hangolják össze ezeket az önkéntes alapú akciókat.  Ettől azonban még semmiben nem változna Magyarország joga arra, hogy önállóan eldöntse: részt vesznek-e ilyen tevékenységben, vagy nem, és ha igen, akkor hány menekültet telepítene át.
    • Uniós költségvetés: nincs büntetés, viszont több jut határvédelemre 
    „A Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt” – szögezi le az uniós intézmény. Ellenben a korábbiaknál sokkal több pénzt javasol a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre. A Bizottság k ülön támogatná az illegális bevándorlók visszaküldését. Pénzzel támogatná a háború elől menekülők beilleszkedését is a társadalomba,  „ez ugyanis ugyanúgy fontos társadalmi érdek, mint a munkanélküliség leküzdése vagy az infrastruktúra fejlesztése”. A regionális támogatások összege mindenkinek csökken, de M agyarország továbbra is a legtöbb uniós támogatásban részesülő országok egyike marad, írják végezetül. "
badsector1
badsector1 2019. 01. 31. 21:53
#177
https://444.hu/2019/01/31/raccsal-zartak-le-a-kozteve-fobejaratat-hadhazy-akos-es-szel-bernadett-elott
  
"Ráccsal zárták le a köztévé főbejáratát Hadházy Ákos és Szél Bernadett előtt
„Szolgálati közlemény azoknak, akik az MTVA épületébe jönnének mostanában: a főbejárat le van zárva (atyaég, megjelent két ellenzéki képviselő). Ahogy a recepcióra megérkeztünk, azonnal zártak mindent...Rácsot is...pedig csak HPD-vel szeretnénk találkozni és megtudni azt, hogy mi annak az oka, hogy a migrációról lehet közérdekű közlemény, a korrupcióról nem. Soros lehet hirdetésben, Mészáros és Orbán meg nem” - írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos, aki Szél Bernadett társaságában tért vissza csütörtökön az MTVA épületéhez. Azért mentek, hogy számon kérjék, miért nem adták le Hadházy az Európai Ügyészséggel kapcsolatos hirdetését."
  
A fütyisz tv-t nem szabadna közszolgálati tv-nek nevezni.
badsector1
badsector1 2019. 01. 31. 20:46
#176
https://24.hu/belfold/2019/01/31/penz-nincs-kitartast-kert-a-rendoroktol-az-orszagos-fokapitany/
  
"Pénz nincs, kitartást kért a rendőröktől az országos főkapitány
Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. 
Nem az újságból jövünk erre rá.Ezt Balogh János országos rendőrfőkapitány mondta egy szerdai ünnepségen Kiskunhalason, ahol az új határvadász-laktanyát adták át.Balogh vezérőrnagy magasabb béreket egyelőre nem ígért, csak kitartást kért a rendőröktől. Azt üzente az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedő állománynak, hogy a rossz fizetés „nem magyar specialitás, egész Európában hasonló kihívásokkal küzdenek a rendvédelmi szervek”.A főkapitány azért hozzátette: biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a rendőrök magasabb megbecsültsége.A kormány 2017-ben és 2018-ban közel 100 milliárd forintot biztosított a rendőrségnek a migráció ürügyén létszámbővítésre és eszközbeszerzésre, amiből jelentős összeget költöttek például a gépkocsipark átalakítására.
A rendőrök viszont januárban – a fegyveres rendvédelmi szervek állományától merőben szokatlan módon – a Zsaruellátó Facebook-oldalon kezdték közzétenni saját fizetési kivonatuk másolatát. A valós béreket bemutató mozgalom azután indult, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára január elején bejelentette: 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére.A rendőrök szerint az állomány igen jelentős része semmit sem érzékelt az emelésből, és most is csupán havi 120-160 ezer forintból kell megélnie"
badsector1
badsector1 2019. 01. 31. 19:59
#175
https://index.hu/kultur/media/2019/01/31/mti_orszagos_sajtoszolgalat_magyar_helsinki_bizottsag_helyreigazitas/
  
"Helyre kell igazítania a hazug közleményeket az MTI-nek
  
Harmadfokon is a Magyar Helsinki Bizottságnak adott igazat a bíróság az MTI Országos Sajtószolgálatával (OS) szemben. A bizottság 2017 decemberében indított sajtó-helyreigazítási pert "az MTI Országos Sajtószolgálata által közzétett, a Kormányzati Kommunikációs Központtól származó hazug és sértő közlemény miatt"."A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban meghozott elsőfokú ítéletében megállapította, hogy az OS-en közzétett közleményekért az MTI is felelősséggel tartozik, és valótlan közlemények esetén helyreigazításra kötelezhető. A később másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla ezzel egyetértett, és helyreigazításra kötelezte a közmédiát, akik ezt követően a Kúriától kérték a precedens értékű ítélet felülvizsgálatát. A tegnap kézbesített felülvizsgálati ítélet azonban fenntartotta a jogerős döntést, és ezzel eldőlt: mindenféle felelősség nélkül az MTI OS sem terjeszthet valótlan tényeket" - áll a bizottság honlapján.KAPCSOLÓDÓAz MTI elismerte, hogy hazugságokat hozott le a Helsinki BizottságrólÉjfélkor tettek ki helyreigazítást egy decemberi kormányzati közlemény miatt.Emlékeztetnek arra, hogy az MTI részegysége, az Országos Sajtószolgálat elvileg a közélet szereplői (pl. pártok, kormányszervek, társadalmi szervezetek, egyházak, szakszervezetek stb.) közleményeit különösebb szerkesztés nélkül közli. A közlemények tartalmáért pedig a közrebocsátó vállalja a feleséget."
badsector1
badsector1 2019. 01. 28. 19:50
#174
"Az utóbbi időben – minden bizakodás és ígéret ellenére – egyre vállalhatatlanabbá válik a munka osztályunkon, mind emberileg mind szakmailag. És mivel lassan minden egyes műszakban azt érzem, hogy a rendszerszintű hibák miatt a saját bőrömet viszem a vásárba, ezért néhány napi szinten felmerülő kérdésben szeretnék (hivatalos) állásfoglalást kérni. (…) Nem kérdés, hogy a fektető nem egy emberes munka, ennek ellenére a beosztásban (és általában a gyakorlatban is) egy ember nyakába van varrva. (…) Emiatt mindennapossá válik, hogy a bent fekvő betegek későn kapnak meg valamilyen terápiát, vagy egy vizsgálat későn történik meg, esetleg elmarad, valamint betegek napokig a fektetőben ragadnak. Ez nyilvánvaló betegveszélyeztetés, és ha bármelyik ilyen betegellátásból bírósági ügy lesz, akkor biztosan fel fog merülni kérdésként hogy ha ennyire nem volt ellátó kapacitás, akkor miért nem történt meg a készenlétes behívása, vagy az osztály lemondása. (…) Annak ellenére, hogy „kaptunk új felszerelést”, a fektetőben a kis kórteremben nincsenek monitorok, és a III/3-as vizsgáló betegellátásra alkalmatlan, semmilyen szükséges felszerelés nincs benne, senki nem tölti fel a kifogyott készletet. Így a hosszú hétvége valamelyik napján nem volt benne EKG, vérnyomásmérő mandzsetta, infúzió, Heparin, branül ragasztó, lázmérő, és még pár dolog, ami most nem jut hirtelen eszembe. Csak pont az i-re, hogy a vérnyomásmérő és a pulzoximéter egyszerre nem használható. (…) A III/1 „új” monitorja is kritikán aluli, a transzport monitort pedig örömmel láttam, hogy végre más is használhatatlannak minősítette és eltüntette, miután egy teljes napot végigriasztott. Újat viszont nem láttam, csak az üres helyet… A vércukormérők rendszerint nincsenek kalibrálva, vagy éppen 1 órán át kalibrálnak, ami miatt sokszor csinálunk astrupot vércukor mérés helyett. Más vérvételi mód, több költség… Az egyetlen astrup gép naponta többször fél órán át kalibrál, ami miatt astrup nem csinálható. Cserébe nincs másik (pedig a fektetőbe is elkelne), és a laboros astrup a paraméterek egy részét nem méri… Egy egyszerű kézi vérnyomásmérő az osztályon jelentősen megkönnyítené a fekvő betegek vérnyomás kontrollját – nem kéne mindenkit ki-be tologatni a vizsgálóból paraméter kontroll céljából. (…) Mondjon valaki egy olyan triázs rendszert amelyik szerint rendben van, ha egy beteg a felvételétől számított 4 óra múlva még mindig nincs „letriázsolva” (…) Hol van az a pont, amikor ki lehet mondani, hogy válsághelyzet van az osztályon, az ellátandó betegekre egyértelműen kevés az ellátókapacitás (és a felszerelés), és mivel az ellátókapacitás (szakorvosi gárda) növekedése nem várható, így a meglévő erőforrásokból gazdálkodva a katasztrófamedicina irányelvei alapján átszervezzük az osztályt? (…) Szóval kérdem én: hol a határ? Meddig felelünk mi a betegeinkért, és mikortól tehető felelőssé a kórházvezetés, akinek számos alkalommal jeleztük a működésképtelenségünket, de mégis lényegileg változatlan (vagy romló) feltételek mellett működésre kényszerít?"
  
Ez az ellátás kell a fütyiszes szavazónak.
badsector1
badsector1 2019. 01. 25. 22:05
Előzmény: #172  hellforceone
#173
Szellemi fogyatékosokkal nem lehet demokráciát csinálni, pl van Magyarországon 1-2 millió embőr aki komolyan veszi ezt a migráns, soros propagandát, de ugyanakkor még választójoga is van. 
hellforceone 2019. 01. 25. 21:29
Előzmény: #171  badsector1
#172
ezek az okos filozófusok es ertelmisegiek azon is elgondokodhatnanak, hogy mi juttatta ide Europat, de nem csak Europat, hanem az egesz vilagot, hiszen Trumpli ugyanolyan barom, mint az europai populistak. Ahhoz viszont pont az elottuk levoknek kellett egy-ket dolgot nagyon szarul csinalni, hogy ezek karmaiba kergessek a nepet... Utalom a populistakat, a populizmust, de el kell tenyleg gondokozni azon is oszinten, hogy ha a masik oldal visszaterne vajon mivel, vagy egyaltalan jobb lenne e??? hianyolom a demokratikus berendezkedest, a szabad velemeny nyilvanitast, de vajon elegendo e az, ha csak ezeket az eszmeket kapjuk vissza, de a masik oldal ugyanugy csak kizsakmanyolni es a sajat zsebet teletomni akarna?? Ha igazsagtalan adorendszerben a nagy multik tovabbra is bekaszalnanak mindent es a kisember csak azt venne eszre, hogy bar egyre tobbet adozik, de megsem lesz jobb oktatas, jobb egeszsegugyi ellatas, segitsegre szorulo embereket pedig kitesznek az utcara stb stb stb. szoval okoskodhatnak az okosok es bar oszinten szolva utalom Orbant, de igazan a masik oldalra sem vagyom. Jo lenne mar valami friss szelet megelni a vilagpolitikaban, amikor a vilag kicsit osszefogna a problemak megoldasanak erdekeben nem pedig erosebben szethuzna, amikor a penz es a hatalom nem az egyetlen motivacio lenne stbstb stb. Naivnak hangzik?? Igen, de miert ne johetne tenyleg egy jobb vilag??? Kulonben csak egymast fogjuk "felfalni" es a vegen nem lesznek nyertesek, csak vesztesek...
badsector1
badsector1 2019. 01. 25. 21:02
#171
"A kontinens a legnagyobb kihívással néz szembe az 1930-as évek óta. Arra buzdítunk minden európai patriótát, hogy álljon ellen a nacionalista támadásnak– így kezdődik az a Bernard-Henri Lévy francia filozófus által írt kiáltvány, amely egyszerre jelent meg több neves európai lapban péntek délután. A kiáltványt aláírói között megtaláljuk Szvetlana Alekszijevics, Herta Müller, Orhan Pamuk és Elfriede Jelinek Nobel-díjas írókat, Milan Kunderát és Mario Vargas Llosát, Ljudmila Ulickaját, Salman Rushdiet, egy sor történészt, filozófust, magyar részről pedig Konrád Györgyötés Heller Ágnest.A kiáltvány szerint Európa eszménye veszélyben van, a liberális demokráciát szélsőséges politikusok fenyegetik. „Bosszúszomjtól részeg hamis próféták” akarják szétrombolni a kontinens egységét nacionalista eszmék mögé bújva, írják.Európa, mint gondolat a szemünk előtt esik darabjaira– állítják vészjóslóan az értelmiségiek, kitérve a Brexitre, és arra, hogy az USA már nem tűnik megbízható szövetségesnek. Ezt pedig kihasználja Oroszország, és egyre látványosabban terjeszti ki a hatalmát a Kreml Európára.
Azt írják, hogy ha nem mutatkozik valamiféle ellenállás a nacionalista populistákkal szemben, akkor a májusi európai parlamenti választás „a valaha volt leggyászosabb választás lesz”. Ezt pedig „katasztrófák fogják követni, a növekvő idegengyűlöletből és antiszemitizmusból kiindulva.Háromnegyed évszázaddal a fasizmus legyőzése után, és harminc évvel a berlini fal leomlása után újra civilizációs harcot kell vívni– állítják a kiáltvány aláírói, akik szerint az igazi európai patriótáknak meg kell állítaniuk „az európai gondolat sírásóit”. "
  
Európa szégyene O1G, putyin pincsije.
badsector1
badsector1 2019. 01. 24. 20:51
#169
https://444.hu/2019/01/24/zacher-gabor-utodja-szerint-is-az-osszeomlas-hataran-volt-a-honvedkorhaz-surgossegi-osztalya  ;
  
"Pedig Zacher lemondásakor a HM próbálta úgy beállítani a dolgot, mintha csak a sértetten távozó osztályvezető próbálná lejáratni az intézményt"
  
8 év fityesz sz@rát egyre nehezebb visszatuszkolni a szőnyeg alá, ezt lassan a fogyatékosok is kezdik megérteni.
signal2
signal2 2019. 01. 24. 07:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#168
Minek, ha az alapblogon mindig lényegre törően  írnak?
hatosa 2019. 01. 24. 00:28
Törölt hozzászólás
#167
hatosa 2019. 01. 23. 23:58
Törölt hozzászólás
#166
euler 2019. 01. 23. 23:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#165
hatosa 2019. 01. 23. 23:34
Törölt hozzászólás
#164
hatosa 2019. 01. 23. 23:33
Törölt hozzászólás
#163
hatosa 2019. 01. 23. 23:31
Törölt hozzászólás
#162
hatosa 2019. 01. 23. 23:26
Törölt hozzászólás
#161

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek