Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 03. 07. 18:05

FOTEX topik.  

Most, hogy mar mindenki eladta a FOTEX-et, es lecsendesedett a spekulacio, megmertem nyitni ezt a fontos topikot. ---------A ceg a sikeres reorganizacio utan az ingatlan gazdalkodas es a rohamosan romlo szemu kozep-kelet europai tomegek fele fordult. A ceg uj managmentje erdekelt a reszvenyek emelkedeseben egzisztencialisan. Varszegi (zseni) ur, nem titkoltan nyugalomanyba keszul. Az igazi emelkedes (kirazas mentes) a 400 fole tolt stoppok utan indul.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:35
Előzmény: #6978  Törölt felhasználó
#6980
Barackos kacsa

Hozzávalók

1 konyhakész pecsenyekacsa
1 nagy üveg őszibarackbefőtt
2 evőkanál vaj
1 közepes vöröshagyma
1,5-2 dl száraz fehérbor
só, bors

A kacsát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, és egy akkora lábasban, amibe éppen belefér, 1 evőkanál vajon hirtelen mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk. A kacsát a lábasból kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A visszamaradt zsiradékhoz a maradék vajat hozzáadjuk, és a hagymát üvegesre sütjük rajta. A kacsát a lábasban megpirult hagymára visszatesszük, 1 deci száraz fehérborral meglocsoljuk, és kb. 45 perc alatt közepes lángon puhára sütjük-pároljuk. A kacsát kiemeljük, alufóliára rakjuk, és 15 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezalatt az őszibarackot lecsöpögtetjük, és cikkekre vágjuk. A kacsa visszamaradt zsiradékát megforrósítjuk, az őszibarackszeleteket beleszórjuk, egy kevés bort aláöntünk, és 1-2 percig a tűzön hagyjuk. Főzni nem szabad! Tálaláskor a kacsát tálra tesszük, és a párolt gyümölccsel körülrakva tálaljuk.

Köretnek krumplipürét nyomom, de ezt a kaját csak ősszel jó csinálni, amikor gyenge-zsenge a
kacsa húsa
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:32
Előzmény: #6977  Törölt felhasználó
#6979
Csak, hogy tuggyál mindent Lindusbindus!
Az 1ik számlámon tegnap nulláztam, és nem vettem Synicsajt. Eladtam a Bocit 2507-en, de ma vissza bele 2520-on. A másik két számlán ma rúgtam ki az összes Synicsajt, és bele a Bociba max tökivel! Szerencsére a vastagabb számlán volt a tennapi nullázás.
Hejja! Mernéd utánam csinálni?
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:29
Előzmény: #6974  Törölt felhasználó
#6978
kuku33,
ez nem ér ! 1 napra 1 ricept ,már így is kikaptam vmelyik nap madmaxtől .

és a gyümölcsös kacsa nem olyan finom mint amit holnap bemondok,nem azér a 2 fillérér az én barackos kacsám is fincsi :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:27
Előzmény: #6975  Törölt felhasználó
#6977
én arra szavazok ,ami már bevált
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:27
Előzmény: #6975  Törölt felhasználó
#6976
Segítek: csak 1papperom van a spórfóliómba. Tanáld ki! Ahogy nő az árfolyam úgy enged a gép mindig egy kicsit.
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:26
Előzmény: #6973  Törölt felhasználó
#6975
Szerinted milyen papperba vagyok megint 2,5szörös tökiáttéttel?
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:26
Előzmény: #6969  Törölt felhasználó
#6974
Kacsasült gyümölccsel
Hozzávalók::
1 db kacsa, 100 g vöröshagyma, 200 g alma, 100 g zsiradék (ha van, kacsazsír), 50 g vaj, 30 g porcukor, 1 dl gyümölcspálinka, 0,5 dl gyümölcslikőr, 300 g friss gyümölcs (cseresznye, meggy, szőlő lehet), 150 ml húsleves , só, majoránna, egész bors
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, és mindkettőt félbevágjuk, az alma magházát kivesszük. A friss gyümölcsöt megmossuk, ha szükséges, kimagozzuk. A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, a hasüregét sózzuk, megszórjuk majoránnával, beletesszük a félbevágott hagymát és az almát, az egész borsot, pár szem felhasználandó gyümölcsöt, majd hústűvel lezárjuk. A megtöltött kacsát sütőtepsibe tesszük, a felolvasztott zsiradékkal meglocsoljuk és előmelegített sütőben többször locsolgatva lassan megsütjük. A sütés befejezése előtt meglocsoljuk a kacsát a gyümölcspálinkával. Amíg a kacsa sül, két dl vizet felforralunk, beletesszük a leveskockát. A megolvasztott vajban a cukrot karamellizáljuk, felengedjük a húslével és hozzáadjuk az előkészített friss gyümölcsöt, felforraljuk, figyelve arra, hogy. szét ne főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a likőrt. A kacsát a sütőből kivéve rövid ideig hagyjuk hűlni, majd feldaraboljuk, tálra rendezzük és ráöntjük a párolt gyümölcsöt levével együtt. Ízlés szerint adhatunk hozzá burgonyakrokettet vagy párolt rizst.

Ez 4 személynek emberes kaja

Bocs de 11h óta 813, úgyhogy belefér az off
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:23
Előzmény: #6970  Törölt felhasználó
#6973
Gabcsi,akkor mégsenem ütötted ki magadat ?:)
de így elaprózod ? már nem mersz tökiáttétezni ?
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:21
Előzmény: #6970  Törölt felhasználó
#6972
Utálom a csajokat. Főleg a Synicsajt! Rohadt dög!
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:20
Előzmény: #6969  Törölt felhasználó
#6971
azér brutális ez a 17 milla forgalom,
jól látnak szemeim ?
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:19
Előzmény: #6969  Törölt felhasználó
#6970
+gyöttem a melóból. A poén kedvéért az előbb én vettem azt a hatvan darab Bocikát. Most összeszorított fogalkkal nézem a fejleményeket.
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:04
Előzmény: #6968  Törölt felhasználó
#6969
akkor holnap a legistenibb kacsasültet mondom be :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 14:02
Előzmény: #6967  Törölt felhasználó
#6968
Meg. Ezt pl. az 1.-es mártással. Isteni! Akár a Foti
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 13:52
Előzmény: #6964  Törölt felhasználó
#6967
kuku33,
te ezeket meg is csináltad már,vagy csak közlöd a riceptet ?
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 13:52
Előzmény: #6965  Törölt felhasználó
#6966
Csilicsala bácsi receptjei topic
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 13:50
Előzmény: #6964  Törölt felhasználó
#6965
mi lett ebből a topickból....:)
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 13:49
Előzmény: #6955  Törölt felhasználó
#6964
Piri-piri csirke (angolai-mozambiki)

Hozzávalók: 1 csirke, pácszósz.
A csirkét sütheti egészben, vagy vágja sütési darabokra.
Az alábbi pácok egyikét választva kenje be kívül-belül, hagyja állni legalább 1 órát, de inkább egy éjt. Süsse a csirkét szabad tûzön faszénen, vagy grillen, vagy roston, vagy sütõben fólia alatt, idõnként forgatva és kenegetve a maradék
páccal. Tálalja maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erõs mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hûtött vegyes gyümölcsöt tálaljon.


Elkészítése:
Pácok: 1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erõs paprikapor, só.
2. Olaj, erõs paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só.
3. Olaj, almaecet, erõs paprikapor, só.
4. Olaj vagy vaj, citromlé, friss erõs paprika turmixolva vagy
por, fokhagyma áttörve,
petrezselyemlevél aprítva, só.
5. Olaj, vörösborecet, száraz fehérbor, paprika mint elõbb,
fokhagyma áttörve, bors, só.
6. Olaj vagy vaj, citromlé, paprika mint elõbb, fokhagyma
áttörve, õrölt koriander+fahéj+gyömbér
ízlés szerint, petrezselyemlevél aprítva, só.
7. Olívaolaj, citromlé, almaecet, paprika mint elõbb, fokhagyma
áttörve, keserû likõr (Unicum),só.
Színesíthetõ babérlevél, majoránna, tárkony, kakukkfû, mazsola,
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 13:10
Előzmény: #6962  Törölt felhasználó
#6963
Gabcsi,ébredj,mingyár elszabadul a tehín !:)
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 12:38
Előzmény: #6961  Törölt felhasználó
#6962
mindent kikell próbálni :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 12:36
Előzmény: #6960  Törölt felhasználó
#6961
vagy pedig atgondolja es javitja a strategiajat.. es remeljuk nem delerium hatasa alatt jon a vilagrengeto otlet :)
viszont mentem ebedelni, uyg latom ma folyamatos "zaklatasnak" vagyok kiteve: francia, most meg ez a recept.. uyg erzem nem ulhetek 1 helyben :)))

Topik gazda

buxer -
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek