Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 20:44

4% egészségügyi hozzájárulást a tőkejövedelmekre  

F@sza!
Emeljünk adót!!!
Most lett 25%-os a forrásadó de azért emeljünk rajta még!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jancsika 2005. 05. 26. 08:53
Előzmény: #19  jancsika
#20
Egyébként ezzel kapcsolatban Kaya Ibrahimok és Josip tothok már edzenek.
ÉS mi lesz az itteni off shore cégekkel akiket állítólag itt akartunk tartani ( ezért lett IPA mentes a szerzői jogdíj).
Ők mintha 15 MRD- körüli összegt fizettek volna be? Mindegy ez csak 4 kiló.
jancsika 2005. 05. 26. 08:50
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#19
Úgylátom vérfürdő készül.
Ez a 4% már-már az MSZP eredményét is jelentheti.
Nemcsak Gyurcsány maximálja majd 400 meft-ban eho-ját, hanem a Molos, s OTP,s vezetők. Szerintem ennek pont inverz módon kellene működnie. Éves szinten pl 10 millió nyereségig 0, onnan felfelé a csillagos ég. Ekkor nem a várt 1Mrd hanem nagyságrendekkel nagyobb beszedhető bevételek jönnének be.
Egyébként legyen már valaki tökös és kérdezze meg az alkotmánybíróságtól, hogy az EHO-nak mi a jogcíme. Szakmailag nincsen, hiszen nem adó, hanem járulék és nem nincs ellenszolgáltatás. Amit az egészségbiztosítótól kapsz az az egbizt járulék.
Azért aki régen vette a házát és most számvitelileg nagy haszonnal adja el annak tényleg nagy sz...ás. Egyébként pedig az sem tartható, a jelenlegi rendszer sem , hiszen pl 20 évvel ezelőtt vett ingatlant elméred 1MRD Ft-ért kertesel rajta 900Miliiót és 0 Ft adót fizetsz:
A bevételi nyilvántartást vezető EVA alanyokat nem érinti, hiszen ők nem alanyai a számviteli törvénynek, így az osztalékuk kivételét nem kell tudni levezetniük. ( akár azt is mondhatják hogy minden ktg volt.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 08:42
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#18
S hol van az igazságosság?
Legutó bb még az volt az elv, hogy aki többet keres fizessen is többet, amikor a kormáyntagokat is érintő adónemről van szó, akkor ez az elv elvész...
.
Ez rosszabb, mint a korrupció!!!
.
S egyben tragédia is!!!
.
.
Egyébként pedig minél több adófajta van, annál nehezebb ellenőrizni, azaz költségesebb a beszedése és könnyebben ki lehet bújni a kötelezettség alól...
.
S megint, mint mostanában mindig, a kicsik, a becsületes(ebb)ek járnak rosszul. Mindazok, akik eddig is vissza tudtak élni a rendszerrel, továbbra is vissza tudnak élni vele...
NŐ AZ ESÉLYEGYENLŐTLENSÉG. .. ...pedig még minisztere is van (lehet, hogy éppen ezért? :-) )!!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 08:10
#17
Azért érdekes ez, hogy ennyire nem tanulnak a fiúk. Ki fog 29%-ot odaadni mondjuk a bérbeadás vagy az ingatlan értéknövekedés utáni jövedelméből? Egyszerűen nem fogják bevallani, és kész. Ezerszer bebizonyosodott, hogy 10-20% közötti összeg az amit a nyugalomért cserébe az emberek még odaadnak, ha többet akarnak nem kapnak semmit. :-)
Még egy érdekes megjegyzés. Arra azért Gyurcsány úr gondosan ügyel, hogy az ő 100 milliós nagysegrendű tőkejövedelme után ne kelljen 4%-ot fizetni, a 400 ezer forintos plafon számára vállalható nagyságú adótöbbletet jelent :-))
minden6ó 2005. 05. 26. 07:55
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#16
Kedves Elfmage.
EHO-t jelenleg is fizetni kell minden cégnél,az viszont igaz,hogy elköltségelheted,ha tudod...
Ami engem felháborít:
hogy miután nekem vállalkozásom van,én amúgy is megfizetem az EEEEHHHÓÓÓT,akkor ezentúl a leehózott
ingó- és ingatlanaim után is fizetek ehót????
A véleményem,hogy tényleg 21%-os ÁFA-t akarnak bevezetni,és a maradék 4%-ot
így próbálják megszerezni...
Pedig már az egykulcsos(21%) adó is emelés lenne...
Nagyon elszomorít amit ez a kormány művel...
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 06:27
#15
Bíztam ebben a kormányban és vezetőjükben, de szart sem érnek.Két nagy lépés között választhatnának. Vagy
elkezdenék leépíteni ezt a vízfejű, h&gyagyú államot, vagy ők maguk lépnek le a bdös francba. Öngondoskodásról beszélnek de mindent ellene tesznek.Ha talán nyugdíjas leszek 40év munka után éhen dögölhetek mert egy napot nem dolgozó kisebbségnek többet fog adni az állam, mert ők nincstelenek.Ennyi,d ől belőlem a keserűség és szinte fáj hogy nem tehetek a hülyeség ellen semmit. Üdv Majdnem Mindenkinek.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 00:31
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Hát lehet hogy itt is belép a céges vásárlás, mert ugye jól leírsz vele szemben majd költségeket, vagy eleve bevételt költségelsz vele, s ehot tuti nem kell cégként fizetni :)
Jó lesz mert ahány magánszemély annyi bt :) mindenki oda veszi majd a lakást :)))
Éljen a Szadesz is az adócsökkentő!!!
Pers ze az eho nem adó meg az illetékeket is kb kétszer duplázták idáig mert az sem az, de az szja-t azt csökkentették, mert az adó hát persze... :)))))))))))))))))))
Jó lenne ha ez a büdös ... társaság is kiesne a parlamentből. Persze ha igaz az eva ehoja akkor a szavazóbázisuk majd tesz róla...
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 23:05
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Baromira kíváncsi vagyok továbbá, hogy ez az intézkedés most pofán veri-e az amúgy is labilis ingatlanpiacot, mert ott meg alapos veszteséget okoz azoknak, akik mondjuk nem adják el az idén. Mondjuk pár évvel ezelőtti vásárlás esetén ez az összeg akár jelentősebb is lehet. Mindenesetre akár nagy, akár kicsi az összeg, mégis olyan veszteség, ami nem volt, és nem is lett volna, ha nem vezetik be ezt az új szabályt. Gondolkodóba ejthet egyeseket?
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:56
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
Amig egyes hitelek, szolhatnak ugy hogy "kamatos kamatra", addigra a szaz lepes csodaival eljutottunk a kozgazdasag ama folvilagsult allapotaba, ami persze itt volt, barmikor korszeruen mukodtethetoen is akar, az a hamarosan gyakorlatba integralt szamolas, amit, az "adozott adonak az adojanak az adoja ado" -kent szerepelhetne. Megprobaltam roviditeni hos hazafi politikusaink szerzemenyet, de nem sikerult.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:41
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#11
Ami ebben a borzasztó hogy az eho-ért nem jár semmi (nem mintha jobb lenne egészségügyi járuléknak), azaz biztosított nem leszel tőle nyögdíjadba sem számít, csak egy újabb sarc...
Az osztalék, ingatlanbérleti díj adója (29%) lassan eléri a munkajövedelmekét.
H a valaki véletlen eladja az olcsón vett lakását az most majd jól megadózza ehoval mert arra nincs adócsökentő tétel. hiába van meg mondjuk 10 éve 10mFt-os ingatlannál hopp 400eFt :)))
Asszem az mszp ássa a választási vereségét. A fide(l)sznek csak azt kell igérnie hogy eltörli a 100 lépéses ámokfutást és nyeri a választásokat...
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:38
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Reszlet a VG egyik cikkjebol , alabbi hozzaszolok hozzafuzesehez;
.
" Korábbi értesüléseink szerint az ekho-kedvezmény legfeljebb 90 ezer forintos fizetésig élne. A legfrissebb információink alapján a maximális összeg ennél magasabb is lehet - a minimálbér duplája, vagy akár háromszorosa is. Ha a meghatározott összegnél magasabb bért ad a munkaadó, akkor az e fölötti részre teljes adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli. Az ekhót várhatóan különleges jogállású munkaviszonyban dolgozók vehetik elsősorban igénybe. Az ekhós jövedelmek után 35 százalékos átalányközterhet kell majd fizetni. "
Ja igen meg annyit , hogy az oreg Koszto, azt mondta, az allami tobletbevetelek amik megemelt adok formajaban folynak be ( hogy itt masneven szerepelnek, azt nezzetek e most es mindorokke nekem ) , abbol elobb-utobb a penz a tozsdere folyik ami persze jo hir kene legyen a magasabb likviditas szerelmeseinek , de hat en nem tudom, hogy az oreg Koszti ebben az esetben bevasarolna vagy csak bevasaroltatna....
u dv.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:32
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
újabb okos lépés a csökött aparatcsikoktól. bravó hülye politikusok.
nem kellenek reformok, nem kell átalakítani az egészségügyet, a tb-t, az adórendszert. fojtsuk meg inkább azt is, ami működik. bravó gyökér gyurcsány. olyan hülye vagy mint a húsvéti nyúl....
asszem itt az ideje, hogy keressek egy német vagy francia strómannt, akinek a nevében majd tőzsdézhetek...
üdv,
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:25
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
Ja, igen elfmage. Jut eszembe. És ugyebár igen sok vállalkozó a saját fizetésén felül (hogy ne kelljen iszonyat járulékot fizetni) osztalékban vesz ki jövedelmet a válalkozásból. Hát gondolom baromira örülhetnek a dolognak.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:23
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Az eva adó ugyanis kiváltja az osztalék adóját, de a járulékokat nem...
.
Finooooommm !!!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:21
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Ez nem csak a tőzsdét érinti hanem a teljes tőkejövedelmi kört
Ingatlan bérbeadók, ingatlanukat (haszonnal) eladók, osztalékok (tőzsdei vagy saját) oppá nem is tudom hogy az eva osztalékági pénzkivételt hogyan érinzti majd! Hiszen az is osztalék!
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:10
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
Na akkor ezt az újabb óriási f@szságot magyarázza el nekem valaki jobban. Nekem úgynevezett "tudatlan" álampolgárnak az egészségügyi hozzájárulás mindig valamilyen havi rendszerességgel fizetendő államkasszába vándorló dolgot jelentett.
Akkor kezdjen a tudatlan egy kicsit gondolkodni.
1. Ismét előkerül, hogy mi számít majd jövedelemnek, lesz-e például annak, aki egész évben tartotta a részvényét és még nem adta el év végén sem. Elvileg nem, tehát többletbevételt abból sz@rt sem látnak.
2. Remélem nem gondolják komolyan, hogy ezt havi rendszerességgel meg kell majd fizetni, vagy pedig elkezdik megint minden nyereséges ügyletből azonnal levonni, mint azt a nyereségadóval tették korábban. Azután meg esetleg vissza lehetett iényelni, persze ha veszített az ember utána. Az viszont ADÓ volt, ezt pedig EHO, tehát vajon ezt is vissza lehet-e majd igényelni, vagy örökre intsünk búcsút neki.
3. Mivel én jómagam nem hiszem, hogy lezáratlan ügyletek után meg lehetne fizettetni, akkor megint a magam fajta "éven belüli" spekit büntetik vele, aki azt az úgynevezett oly fontos likviditást hozza a piacra. Tehát ezt a döntést megint "gondolkodó" ember hozta.
Na ez három kérdés volt, és van még vagy 100, de már nincs is kedvem leírni.
Ha még egyáltalán volt bennem bármiféle motiváció (mára nem sok maradt), hogy elmenjek szavazni a következő választásokon, hát ennyi és kész, nincs tovább. Minden politikus elmehet a jó k...a anyjába. Nem érdekel, hogy ellenzéki, vagy kormánypárti. Egyszerűen tényleg nem igaz már!
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 22:03
#4
Remélem 2007-ben mikor a 2006-ra járó osztalékokat kifizetik, és beszedhetnék ezt a 25+4%-ot, ez a gárda az apró lépéseivel együtt már csak egy lázálom lesz.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 21:56
#3
No ez az a pont, amikor ki fogom vinni a részvényeimet az országból, és külföldön fogom leadózni. Már a 25%-nál is megérte volna, de mondom ennyiért nem vacakolok velük. Node mindennek van határa :-(
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 21:35
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
Jövő év január elsejétől négyszázalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni a tőke- és osztalékjövedelmek, továbbá az árfolyamnyereségből, ingóság eladásából, illetve ingatlan bérbeadásából származó jövedelmek után, évi 400 ezer forintos felső határral - jelentette be László Boglár a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.
- A kormányszóvivő hozzátette: ettől a kamatjövedelmekre nem vonatkozó intézkedéstől tízmilliárd forint nagyságrendű többletbevételt várnak.
László Boglár elmondta: a saját jövedelemmel nem rendelkezők után 2006. január elsejétől a központi költségvetés befizetést teljesít az egészségbiztosítási alap számlájára, amelynek összege a hajléktalanok, a fogvatartottak, az őstermelők, az eltartottak, a jövedelemmel nem rendelkező családtagok után a mindenkori minimálbér kilenc százaléka, a családi pótlékban részesülők esetében a minimálbér felének kilenc százaléka, az egyetemi és főiskolai hallgatóknál a minimálbér háromnegyedének kilenc százaléka.
A szóvivő közlése szerint megosztják az Egészségbiztosítási Alap járulékbevételét az egyes kockázatok szerint. A munkáltató által fizetett, összesen 11 százaléknyi járulékból 7 százalék természetbeni, 4 százalék pedig pénzbeli juttatás lesz a jövő év elejétől.
Járulékkötelesek lesznek szeptember elsejétől a megbízási díjból, a választott tisztségviselők díjazásából és 2007-től a szerzői jogvédelem alá tartozó tevékenységekből származó jövedelmek.
László Boglár tájékoztatása szerint az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldala az egészségbiztosítást felügyelő testületet hozhat létre, és az Idősügyi Tanács jogosítványt szerez a nyugdíjbiztosítás felügyeletére.
A szóvivő az egészségügy finanszírozásával kapcsolatos kormánydöntések kapcsán elmondta: miközben a hatályos törvények szerint ellátási jogosultság biztosítási jogviszonyból fakad, a járulékfizetők száma mindössze 3,7 millió.
A Nyugdíjbiztosítási Alap törvényben előírt nullszaldós egyenlege az idén csak úgy tartható, hogy a költségvetés 187,2 milliárd forintot átutal, továbbá pótolja a nyugdíjreform miatt kieső 211,2 milliárd forint járulékbevételt. Ugyanakkor az Egészségbiztosítási Alap ezévi hiánya 341,3 milliárd forint - fűzte hozzá László Boglár.

Na akkor, hogy is van ez ? Hat nem ertem , vakarjam szet a koponyamat, de ha valamit nem ert meg a beleseje elsore, akkor masodjara hajra...Na de igen , mert mesodjara is sok lett a "jobol". Lenyeg, ha jon a penzbehajtoszervkepv iselo akkor meg egy kevessel tobbet szed le a maradekunkbol. Hm. Finanszirozzuk, finanszirozzuk, de mit ? A kormany biztos valami titkos szenzacios hirt fog kozolni hamarosan az osszes allampolgarhoz, jarulekok befizetjeihez, adozokhoz, stb, stb, a nagy csapathoz, hogy egy tejutrendszertol 2 milliard fenyevre levo fekete lyukra talaltak, es ha torik, ha szakad, az bezony be lesz tomve , a magyar uristenit nekije, meg akkor is ha supernova lesz belole, de az a feketelyuk hamarosan fenyesebb lesz mint a napunk es annyi energiat takaritunk meg, mi az hogy takaritunk, annyi energia kibocsatashoz lesz lehetoseg, hogy a plutora meg a Szaturnuszra mehetunk napozni. Holnap az lesz az elso, hogy a brokeremmel vetetek egy kis Szaturnusz-gyuru szilankot magamnak, gyorsan meg mielott fol megy az ara a csillagos egekig.Csak nehogy az amcsik kozben meg kipattintsak a csillagkozi haborut, mert akkor nem lesz szauna a szaturnuszon.

Topik gazda

elfmage
5 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek