Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 09:58

Kulcsár - nem lesz visszatérés; pártpolitikusok is lehetnek a gyanúsítottak között  

Ugrás a cikkhez
"Megnyugodhatnak" a pozíciójukat féltő magyar bankárok - az ország leghírhedtebb "pénzügyi szakembere", Kulcsár Attila nem készül visszatérni a pénzügyi szférába

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=54476
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 10:31
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#11
Kistvan,
korábban már kimuattam, hogy az APEH legfeljebb 50%-os hatékonységgal működik, tehát az előírt adók legfeljebb felét gyűjti be. Ez azt jelenti, hogy ebben az országban sok millió adócsaló van.
.
Nem akarom az adócsalókat mentegetni; én azt vallom, amit Krisztus mondott: adjátok meg a császárnak, ami a császáré. Mondta ezt azoknak a zsidóknak, akik egy számukra elnyomó római hatalom adószedését sokallották. Tehát nincs kibúvó: bármennyire is antipatikus a kormányzás, bármennyi rosszat is tudunk róla elmondani, az adót szerintem ki kell fizetni.
.
Mégis elgondolkodtató, hogy ennyi adócsaló van. Egy másik topicban valaki le is írta: a magyar kis és középvállalkozások jó része éppen az adócsalásra épül, anélkül működésképtelen! Tanácsadóként az országot járva sajnos nem tudom ezt a kijelentést megcáfolni. Valami tehág mégsincs rendben az adórendszerrel: nem normális, hogy több millió ember él a börtönfenyegetés árnyékában.
.
Ennek oka az elmúlt 16 év kormányaiban keresendő (már Németh Miklóst is ide számolom). Olyan rossz adórendszert alakítottak ki, amelyben a szorgalmas, dolgozó emberekről egyre több bőrt húznak le, miközben folyamatosan növelik az ingyenélő csürhe létszámát: segélyek, állami szinekúrák, alacsony termelékenységű monopolhelyzetben lévő főleg állami cégek rontják a munkamorált az egész országban. Miközben nincs elég munkahely, 2 millió emberrel kevesebb dolgozik, mint 16 évvel ezelőtt.
.
Politikus i felelősség mindez. Az ilyen tetteket ugyanúgy börtönbüntetéssel kellene fenyegetni, mint az adócsalást: sarlatán, hozzá nem értő, korrupt ember ne legyen politikus. Ha ezen változtatunk, akkor talán több mint 50%-át lehetne az adóknak begyűjteni. Mellesleg ezzel (és egy államháztartási költségcsökkentéssel ) lényegeses csökkenhetnének az adókulcsok is - szemben a mostani ismételt adóemelési hullámmal.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 17:07
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Sikkasztással vádolnak két Tyco vezetőt
http://www.m for.hu/cikkek/cikk.p hp?article=19519&pat=4
Azért az USA-ban nem viccelnek az ilyen ügyekkel. Az utolsó bekezdést bemásolom:
A jelenleg folyó perben Swartzot és Kozlowskit 25 évi szabadságvesztéssel járó elzárásra ítélhetik, amennyiben az ellenük felhozott vádak egyikében is bűnösnek találnák őket.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 14:42
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
Ezért tartom én érdekes gondolatnak azt, hogy adócsalás=hazaárulás . Persze ha számít valamit az egy társadalomnak, egy kornak az, hogy Haza.
Üdv.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 14:30
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
S vajon hány olyan buli volt (az elmúlt évtizedekben) amire sohasem derül fény... ...tízezermilliárdok cserélnek gazdát törvénytelenül, s senkinek nem jut eszébe nmegkérdezni, hogy miből és hogyan van ez vagy az, ennek vagy annak a tulajdonában... ...s ha nem tud elszámolni vele, akkor fizessen adót!!!
(Tudom, a hatályos törvények szerint csak öt évig vizsgálható mindenki, s talán a cégek is), de abból is lenne pár milliárt bevétel... ...s most, amikor már semmi nincs, milyen jól is jönne...
.
...ez lépés lenne, nem topogás!!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 13:25
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
kistvan! Azt is szoktak mondani,hogy a tanitvanyok tul tesznek a tanaraikon is.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 13:18
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Eco, minél "több-nullás" bulit csinál valaki, annál biztosabb, hogy megússza. Van miből finanszírozni a pénz újra elosztását. Nagyban érdemes...
A néhai Tőzsde-pápa mondása erre az ügyre is igaz miszerint, ha pénzről van szó, csak egy szó létezik: többet!
Jó 15 éve nálunk tombol a szabadrablás, a vadkapitalizmus. Nem csodálkozom egyáltalán, sem azon, hogy ilyen ügy van, sem azon, hogy megy a "tehetetlenség".
M ondják,... az elkövető visszatér a tett színhelyére.
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 12:30
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
:-((((((((((
elszomo rító ez az egész.
a politikusok pedig nyakig benne vannak, de mit várunk el, ha olyan bankok vettek részt a pénzmosásban, akiknek a felelős vezetőiből kormánypolitikus lett??????? ezenfelül olyan férjek /feleségek és barátnők voltak az ügyféllistán, akik zsákban kapták a pénzt, akik szintén vezető politikushoz köthetők...
a TAXIST és a szerencsétlen BANKI PÉNZTÁROSOKAT persze egyből elmeszelték!!! nekik nincsenek sztárügyvédeik.
pofátlanság határa. én szégyellem magam, én kérek elnézést.
fribell 2005. 05. 25. 12:20
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Nekem az tetszett a legjobban, hogy szegény akár letöltendő szabadságvesztést is kaphat.
Minő méltánytalanság !!! Több milliárdos bűncselekmény elkövetőjét leültetni ?? Hallatlan !
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 12:15
Előzmény: #1  portfolio
#3
Ebben az országban következmény nélkül meg lehet tenni bármit...!
.
Diktáto rból (ill. annak kiszolgálóiból) milliárdos, 'demokratikus' kormánypolitikus; bőnözőből áldozat...
.
De milye példa ez a jövő generációk számára... ...mert a fentieken túl, amit nem lehet: bérből és fizetésből megélni... ...sőt, sokszor a zsenialitásból (pl. valódi feltalálók) sem, de azok ''legalább'' ha elhagyják az országot, érvényesülhetnek...
.
Rendkívül szomorú!!! (S több, mint erkölcstelen!)
.
Egy ébként az, hogy az aktuálpolitikusok (megélhetési politikusok) benne vannak nem lep(ne) meg, de az, hogy ehhez asszisztál a független bíróság (ill. mindaz, aki függetlenül köteles lenne kideríteni az igazságot) az megdöbbent... ...bár lehet, hogy ugyanazon csoprot ivadékai ülnek azokban a székekben is...
.
Ez gyakorlatilag felszólítás a bűnözésre és az anarchiára (ezt a részt szdsz liberaliznusnak szokta nevezni hazánkban, de tudvalevő, nem az általuk képviselt értékrendszer a szabadelvűség... - de ez már közvetlen politika, így ezt a vonalat nem folytatom...).
.
:-( ((
:-(((
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 12:02
Előzmény: #1  portfolio
#2
Megvilágosodtam!
.
G ondolom nem mindenkit érdekel ez a bejelentés, de nekem nagy élmény, és nem bírom magamban tartani!
.
Szóval két éve várom, hogy hogyan fogják tisztára mosni a politikusokat a Kulcsár ügyben, de most már látom!!!
.
Ugyen a Btk. egyik módosítása szerint 2 éven belül be kell fejezni a nyomozást és vagy vádat kell emelni, vagy ejteni kell az ügyet. Mivel 2 év alatt csak az ügy elejéig sikerült eljutni - az ügyész ugye ezt nyilatkozta - ezért csak az ügy elejére lehet vádat emelni: Kulcsár Attilára. A többire meg nem jutott idő: ilyen eszméletlen túlterhelés mellett, ennél többre nem futotta! Ugye azt senki sem akarhatja, hogy ez a "gazember" megússza, ezért hát ameddig eljutottak, addig vádat emelnek, a többi meg marad a jótékony homályban!
.
Ügyes!

Topik gazda

linyi
4 3 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek