Topiknyitó: zsoltee77 2018. 11. 10. 18:11

BLUE topic  

Akkor itt folytatjuk a témázást, várunk minden régi és új olvasót, hozzászólót. :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zsoltee77
zsoltee77 2021. 02. 22. 07:37
Előzmény: #8330  casual
#8340
én se akarok politikai témákba belemenni, mert a politikai elit(ek) célja pont a megosztás, én ebből kimaradok. Az viszont a te prekoncepciód rólam, hogy nekem minden megfelel így ahogy van. Nem, sokminden nem tetszik, de realista vagyok. Nincs alternatíva, de ha jobb oldalról érkezik egy normálisabb bagázs, szólj azonnal. :) A Jobbik elindult egy ilyen úton, de őket is bedarálták, mert vona elárulta némi kp-ért a pártot. Tehát ő se volt jobb semmivel. Pénz beszél...
Csak annyit akartam mondani, hogy a fidesz a kisebbik rossz, nem a baloldali csőcselék kényszerházassága.
Törölt felhasználó 2021. 02. 22. 07:17
Előzmény: #8338  Törölt felhasználó
#8339
Ez konkrétan haza árulás:
Előbb kiosztja a középnek, akik aztán szabadon eladhatják, majd a következő mondatban már az van, hogy lesznek szabályok hogy kinek és minek a mentén adhatja el.
"A profitábilis magyar cégeket, ilyen lehet az MVM, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., egy állami tőkealapba fogjuk vonni, és alanyi jogon adunk tőke tulajdont az embereknek részvény formájában, amiből osztalékot vehetnek majd, vagy akár szabadon kereskedhetnek velük fel.
Az emberek bárkinek eladhatják az állami részvényeiket?
A terveink szerint egy ideig nem adhatják el a részvényüket, viszont más cégek részvényeire cserélhetik – ezzel is ösztökélve a jó teljesítményre az adott állami céget. Néhány évvel a bevezetés után megfontolandó, hogy milyen arányban, milyen szabályok mentén és kiknek adhatóak el a részvények."
Törölt felhasználó 2021. 02. 22. 07:10
Előzmény: #8337  Karvalytokes
#8338
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 02. 21. 23:14
Előzmény: #8335  MetalHeart
#8337
Én viszont úgy látom hogy a torta nem egyforma.Orbán az alacsony adók révén sokkal nagyobb tortát süt mint a baloldal de igazságtalanul ossza el.Viszont , azért nyer mindig mert az igazságtalan torta szelete is sokkal nagyobb mint a balosok igazságos része.
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 02. 21. 23:05
Előzmény: #8334  casual
#8336
Szerintem van.A történelemben mindig a jobb oldal tett naggyá országokat .Ott van a 30 évek Olaszországa vagy Singapure vagy Dél Korea..Kinán kivűl (bár vitás hogy balos inkább csak nevében, ,baloldali diktatúrából csak a diktatúra maradt meg.)tud valaki olyan országot amit a baloldal emelt a világ elitjébe?
MetalHeart
MetalHeart 2021. 02. 21. 22:36
Előzmény: #8334  casual
#8335
A jobboldal mindenhol ezt követi, a baloldal pedig a prolikat támogatja a polgári réteg eszement adóztatásával (mi mást tudna tenni, hiszen valahonnan pénzt kell szereznie és ezt nem a szavazói termelik meg). Minél többen emelkednek fel a középosztályba, annál inkább bajban van a bal és találd ki honnan szervezi az utánpótlást... a bevándorlókból, migránsokból azaz ezen körben is a kiszolgáltatottból, melyek önerőből képtelenek felzárkózni a polgári rétegbe, mert sem nyelvtudása, sem képzettsége (ha van egyáltalán) és ebből adódóan a jövedelme nem biztosítja a bejutást. Innen van a liberális multikulti pártolás, hogy szavazókat tudjon maga mögött, akikről majd "gondoskodik" a megemelt adókkal, amit társadalmi kiegyensúlyozásnak neveznek. Kis hazánkban már rég nem arról folyik a diskurzus, hogy melyik oldal viszi előrébb az országot, ilyen nem létezik, hogy mindenkinek jó legyen, a torta ugyanaz, csak a felosztása változtatható meg .
casual 2021. 02. 21. 22:20
Előzmény: #8333  MetalHeart
#8334
Köszi a választ. Ez elég sötéten hangzik.
 
Van-e joga bármelyik oldalnak is "kisajátítani" a közoktatást saját ideológiájának megfelelő utánpótlás nevelése céljából? Ez ebben a formában nagyon sötét történelmi példákat idéz.
MetalHeart
MetalHeart 2021. 02. 21. 22:10
Előzmény: #8327  casual
#8333
A finnek teljesen más történelmi háttérrel bírnak, a középosztály is erős gerincét adja a társadalmuknak, stb. Nálunk van történelmileg egyrészt egy ideológiai kultúrharc, mindkét oldalon nagyon markáns jellemzőkkel, másrészt a suliban megjelenik a proli és a mérsékelt középosztály, a teljesítménycentrikus poroszos oktatás szelektáló hatása, a futóverseny az elit iskolákba való bekerülésért, azaz a verseny már az iskolában elkezdődik, sőt nagyon gyakran már az óvodás szinten is. A jelenben nem érdeke a jobboldali középosztálynak a teljes keveredés, a kisebbségekkel való közösködés, a teljes oktatási rend liberálissá tétele, sem a szolidaritás, sem a tolerancia a multikulti irányában. A magániskolák létjogosultságát a keresleti igény váltja ki, aki ebbe nem tud bekerülni az futóversenyt folytat az állami szegmens elit helyeire való bekerülésért. Ideológiai szinten is megy a kasztokban való gondolkodás, gondolom mindenki átélte már anno az osztályán belül is. Fegyelmezett, teljesítménycentrikus elitképzés... ez később megnyitja az utat az egyetemi képzések felé, a külföldi lehetőség nyilván még inkább növeli a versenyelőnyt az egyéni szinten és végül jöhetnek az első munkahelyek is és ezek nem gyári futószalag mellettiek... a cél a jobbközéposztályba való bekerülés, ennek feltételeit az állami iskolarendszer nem képes teljesíteni és nem is célja az oktatási politikának. A lényeg, hogy a jelen iskolai rendszerrel egy jelentős szelekció megy végbe az fiatalok körében, és ideológiai, szellemi, képzettségi kiválasztódást segíti, ami alapja és egyben utánpótlása a jobbközép polgári rétegnek. Az állami és (uniós) támogatások nagy része ezen adózó polgári réteget segíti, hozza előnybe, nem célja a mélyszegények reménytelen támogatása, és csak alapszinten működteti a szociális jellegű juttatásokat. A családi pótlék, a min. nyugdíj, az ilyen-olyan segélyek nem arra vannak, hogy tálcán kínálják a magasabb társadalmi osztályba való belépőt, azt az egyénnek kell elérnie. A prolik esetében ez nyilván minimum egy generáción átívelő folyamat, hogy a gyerekük egyáltalán bekerüljön egy elit képzésbe, majd a munka világában felemelkedjen. Ezt biztosan nem tudja és nem is fogja a jövőben sem a magyar közoktatás megoldani.
Benekim 2021. 02. 21. 20:59
#8332
Casuallal kb egyetértek, bőven van itt forrás mindenre, amire akarnak.
Benekim 2021. 02. 21. 20:56
#8331
Ki van ez találva, hogy véletlenül se legyen alternatíva. Ezt tartom a legnagyobb bűnnek, + oktatás és egészségügy helyzete. Lenne lehetőség ezt másképp csinálni, ez így zsákutca szerintem, nem vezet sehova.
casual 2021. 02. 21. 20:56
Előzmény: #8328  zsoltee77
#8330
Nos, én nem akarok politikai csatározásokat folytatni, próbáltam gazdasági oldalról megközelíteni a dolgot, és kizárólag Magyarország "jólléte" irányából. De az általad említetteken túl azért könnyedén találna itt bárki pár száz, vagy ezer milliárd forintot ezekre a célokra. Mindenesetre szomorú, hogy te sem a hogyanon, az irányon gondolkoztál el, hanem az embert minősíted és prekoncepciókat gyártasz, mentségedre szolgáljon, hogy épp ez a politikai kommunikáció célja, ezek szerint sikeresen működik. A kérdésemre viszont véletlen sem válaszoltál, csak nem létező ellenséggel bokszolsz.
 
De nekem is van akkor egy kérdésem: az egészségügy és az oktatás maradjon akkor így vagy mi lenne a jó irány szerinted? Én tiszteletben tartom mindenki politikai véleményét, de itt elsősorban konkrétan a két témáról meglévő gondolataid, ötleteid, javaslataid érdekelnének. Mert én azt gondolom, hogy az első a cél, ha azokban lesz egyetértés, akkor jöhet a tervkészítés és majd lehet keresni mellé a forrásokat is.
MetalHeart
MetalHeart 2021. 02. 21. 20:34
Előzmény: #8325  Benekim
#8329
Nem érted... kritikus vagyok, látom a szart ami folyik mindenhol, de részemről nem az Összefogástól várom/remélem a megoldást, még akkor sem, ha jobbról nézvemég a horizonton sincs alternatíva, ami esetleg kiválthatná, finomíthatná a jelenlegi struktúrát, bármennyire is szeretném. Túl sokan vannak az Összefogásban, ami egy halom teljesen különböző érdekcsoport alkalmi tömörülése és esetleges váltás után hónapokon belül összeomlásra van ítélve, mert egyszerűen nem fog menni a közös kormányzás a tömbbe tömörülő Fidesz ellen. Elszámoltatás, vagyonok "visszavétele", euró bevezetése, stb. mind olyan tétel amihez óriási politikai-gazdasági manőverezések szükségesek, hogy a modernkori magyar feudális rendszert kikezdje, mi több megszüntesse... elképzelni sem tudom ezt, hogy politikai- és legfőképpen gazdasági(!) fronton a fidesz ezt kiengedje a kezéből. Tömören, jobbról várom a megváltást, de jelenleg erre nincs esély, csak balról, ami viszont komoly belpolitikai válsággal járhat a választás után hónapokkal...
zsoltee77
zsoltee77 2021. 02. 21. 20:28
Előzmény: #8327  casual
#8328
Amiket ez a majom ír, nagyon szép tervek, tényleg. Csak sose azt kell nézni mit mond, hanem, hogy ki mondja. Az esélytelenek nyugalmával ígérhet megvalósíthatatlan dolgokat. Mert nagyon szép amit felvázol, de nekem csak egy kérdésem van. Miből? Mert nem látom. Sejtésem persze van. Szja emelés, sávos adózás, aki okos és vitte valamire, dögöljön meg, fizessen több adót, minek tanult annyit, ugye...
casual 2021. 02. 21. 20:23
Előzmény: #8324  MetalHeart
#8327
Szerinted mi a baj a finn oktatási rendszerrel vagy az osztrák mintájú egészségüggyel? Annak persze minimális esélye van, hogy akár csak megközelítsük bármelyiket, de talán jobb ezt célul kitűzni, mint azt amit látunk a magyar oktatási rendszer vagy egészségügy mutatószámaiban. Azt most félreteszem, hogy ki mondja ezeket, de mi a baj a tartalommal?
MetalHeart
MetalHeart 2021. 02. 21. 20:22
Előzmény: #8235  MetalHeart
#8326
EURoHUF:
Továbbra is kivárás, nincs impulzus... csütörtökön csinált egy amolyan high wave-t és a piros down trendvonalon zárt, majd pénteken már ki is lépett, oldalazott a gyertya, de ismét csak a trendvonalon zárt... azaz alaphangon továbbra is gyengülő pályán (zöld trendvonal) 334 ft óta, de még mindig benne van egy lokális és limitált erősödés lehetősége a piros trendvonal mentén. Amennyiben az euró vétel részvényekre kell és hosszútávra, úgy asszem szinte mindegy, hogy itt vagy esetleg akár 340 körül vesszük meg, illetve akár feloszthatjuk a vételt 2 fordulóra is vagy ha van rá lehetőség jövőbeli vételre is, akkor később, ha netán mégis meghajol Matolcsi és erősebb forintot generál... hosszútávon semmiképpen sem bízom a 330-as euróban, hanem éppen ellenkezőleg, a 370-400 zóna lehet reális, amit a szakik elemzéseiből következtetek...
https://kepkuldes.com/image/Qenk9R
Benekim 2021. 02. 21. 20:17
#8325
Metal, szoktalak olvasni, többször kellene kritikusabb lenned ehhez az itthoni kanaanhoz. Lenne itt mit elszamoltatni..
Azert mert valaki jobbos, nem kell feltetlenul minden szrt elfogadnia.
MetalHeart
MetalHeart 2021. 02. 21. 19:55
Előzmény: #8322  Törölt felhasználó
#8324
Extrém baromság, tipikus idióta álmodozás, illetve fogalma sincs, hogy miként folynak az egyezkedések a politikai elitben...
ebből max. az ügyészség, a vagyonnyilatkozat, és az elektromos autó (ez is csak azért, mert túl messze van a határidő, így a papír mindent elbír jelenleg) a reális lehetőség, minden másban kódolva van a bukás...
diki
diki 2021. 02. 21. 19:49
Előzmény: #8320  MetalHeart
#8323
+1
Törölt felhasználó 2021. 02. 21. 19:41
Előzmény: #8320  MetalHeart
#8322
https://24.hu/belfold/2021/02/21/fekete-gyor-andras-momentum-miniszterelnok-jelolt/
Totál hülye. Demagóg.
"Az újdonsült miniszterelnök-jelölt konkrét ígérteket is tett arra nézve, mihez fognak kezdeni, ha kormányra kerülnek. Ebben az esetben:
Bevezetik az eurót.
Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek 35 év felett bármikor felvehetik az egyéni nyugdíjszámlánkon lévő összeg egy bizonyos százalékát.
Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra.
Magyarország-részvényt kap minden magyar, a norvég mintához hasonlóan tulajdonossá teszik az embereket az állami tulajdonú cégekben.
Csatlakoznak az európai ügyészséghez.
Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket, visszaadják az irányítást a tanárokat, akik sokat fognak keresni.
Paks 2 szerződéseit felmondják, a szélerőműveknek zöld utat adnak, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállalják, 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engednek forgalomba hozni. Magyarországot Közép-Európa legzöldebb országává teszik.
Brit és osztrák mintára megreformálják az egészségügyet.
Elszámoltatják a NER bűnöseit, megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését.
Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata.
Az Új Magyarország terv részleteit a Momentum a következő hetekben, hónapokban fogja bemutatni.*
labdaszedo 2021. 02. 21. 19:10
#8321

Üdv Metal!
EUR-HUF hogy néz ki technikailag? Köszi!

Topik gazda

zsoltee77
zsoltee77
3 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek