Topiknyitó: Portfolio 2018. 11. 02. 16:15

Amerika húzna ki bennünket az oroszok markából  

Ugrás a cikkhez
Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter a jövõ héten kelet- és közép-európai országokat keres fel a Trump-adminisztráció orosz szén- és gázszállításokat kiváltását kínáló ajánlatával. A washingtoni energiaügyi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stolz
stolz 2018. 11. 06. 17:17
Előzmény: #5  nemIesszapport
#15
Így van. Jalta emléke sokaknak a feledés homályába merült. Pedig ott kínáltak fel minket tálcán az oroszoknak.
stolz
stolz 2018. 11. 06. 17:14
Előzmény: #4  Dehogynincs
#14
Nem azt mondtam hogy rögtön hívjuk be az oroszokat. Csak azt hogy a medve nem játék. Amerikának mi túl kicsik vagyunk, csak arra használnának minket, hogy pár nappal lassítsák az oroszokat. Mi csak egy paraszt vagyunk a sakktáblán az USA-nak. Ezért mondom, hogy inkább barátok legyünk az oroszokkal mintsem ellenségek.
Vazsmegyei 2018. 11. 06. 14:33
Előzmény: #11  pitcairn2
#13
Nagyon tetszik ez az EURODOLLÁROS ügylet! Érdemes elolvasni, odafigyelni! Jöhet még a Wikipélda!
Vazsmegyei 2018. 11. 06. 14:25
Előzmény: #10  euler
#12
Hát ez tényleg érdekesen hangzik! 
Megkérdeztek 150 ezer oroszt és ebből alkotott véleményt a "neokonzervatív" Henry Jackson Society?
Nem veszed észre már a megfogalmazásban sem, hogy a "statisztikát" felhasználva (hamisan következtet), mondja ki a véleményét?
Úgy ám, hogy ezt SAJÁT MAGÁRÓL ÁLLíTJA  az orosz közösség? Fenomenális félreértelmezés!
Tényleg unalmas lehet a "kificamodott agyműködés"!
pitcairn2 2018. 11. 06. 14:03
Előzmény: #10  euler
#11
a realitások talajára visszatérve:
tudtad, hogy még az eurodollár piac és az offshore biznisz is a szovjet elvtársak segítségével indult?:)
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurodollar#History
kb. ez ma - toronymagasan - a number 1 - nemzetközi pénzügyi platform
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurodollar#Market_size
a nyugatiak talán a szovjet elvtársakat sírják vissza:)
euler 2018. 11. 06. 13:37
Előzmény: #9  Vazsmegyei
#10

Nem. Hanem így kell félreértelmezni egy hírt, ahogy csinálod/csináljátok.
.
A cikk - a kérdőjeles cím után - így kezdődik:
"És ezt saját magáról állítja az orosz közösség egy felmérés szerint, amelyet a neokonzervatív Henry Jackson Society készített.
A Timesban megjelenő anyagban az Egyesült Királyságban élő orosz közösség tagjai mondták el benyomásaikat, amelyek szerint akár az ott élő oroszok fele is rendszeresen vagy alkalmanként, hivatásosként vagy formálisan csak egykori alkalmazottként bizalmas információkkal látja el az orosz szolgálatokat."
.
Unalmas a kificamodott agyműködésed termékeit kerülgetni.
Vazsmegyei 2018. 11. 06. 12:48
#9
https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/11/06/minden_masodik_angliai_orosz_kemkedik/
Minden második angliai orosz kémkedik?
De nézzük a számokat:
  • csak Londonban 150 ezer orosz állampolgár tartózkodik életvitelszerűen, és közülük akár 75 ezren is dolgozhatnak külső informátorként az orosz hírszerző, illetve katonai hírszerző szolgálatoknak
  • kétszázra tehető a londoni orosz nagykövetség diplomáciai állományában, vagy azon kívül, fedetten dolgozó orosz titkosszolgálati tisztek száma, és ötszázra az általuk közvetlenül irányított ügynökökét
  • eszerint minimum 75500 orosz kém lehet Nagy-Britanniában
  • ez a brit titkosszolgálatok 52-szerese

-
Na így kell kb a stisztikát politikai véleménnyé alakítani Indexesen.
Vazsmegyei 2018. 11. 06. 11:19
Előzmény: #6  elemes
#8
Jó, ha van egy normális közvetítő Mr. Trump és Mr. Putyin között! 
Persze ne feledkezzünk el arról sem, hogy a kínai elnök sem fogad mindenkit a saját hivatalában. Azt is ki kell érdemelni. Nyitnikék!
Ja és a példával élve: Orbán is tud valamit, amivel még pozícióban tartja az UNIOs vezetőket.
pitcairn2 2018. 11. 06. 10:45
Előzmény: #4  Dehogynincs
#7
erről se feledkezz el...
https://en.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease#US_deliveries_to_the_Soviet_Union
és erről se...
https://en.wikipedia.org/wiki/Amtorg_Trading_Corporation
és persze erről se
1919 - New York Soviet Bureau (de facto a Wall Street-en... az első szovjet külképviselet...)
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Soviet_Government_Bureau
onnan ahonnan 1917-ben Trockij elvtárs amerikai útlevéllel indult Petrográdba...
elemes
elemes 2018. 11. 06. 10:22
Előzmény: #2  mro
#6
"Ki kellene deríteni, mi az a súlyos dolog, amit Putyin tud Orbánékról, amivel szemmel láthatólag engedelmes misszionárius pozícióban vannak tartva. "
.
csak annyit tud, hogy hataloméhes. és segítséget kap pozíciójának megőrzésében.
nemIesszapport 2018. 11. 05. 13:17
Előzmény: #3  stolz
#5

Pontosan, a világ másik feléről könnyű pofázni...
Még ha jóban is lennének az USA-val, ide max felszabadítani jönnének, már ha jönnének, legutóbb sem nagyon siettek errefelé, sőt... konkrétan megegyeztek az oroszokkal, hogy vihetik kelet/közép europát...
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 11. 05. 13:11
Előzmény: #3  stolz
#4
Hej. De szép idők is voltak, amikor virult a szovjet-magyar barátság és jóban voltunk a megszállóinkkal. Ránkkényszerítették az illiberális politikai rendszerüket, diktatúrában éltünk, idetelepítették az atomfegyvereiket, az olajuktól és az atomenergiájuktól függtünk és bojkottáltuk az 1984-es olimpiát.
Ennél sokkal jobb a mostani peresztrojka, amikor régi seggekből új szelek fújnak. Már/még nincsenek itt az atomfegyvereik és nem bojkottáljuk az olimpiákat.
A többi viszont többé-kevésbé most is igaz. Függünk az olajuktól, az atomenergiájuktól még jobban fogunk függeni, de az illiberális politikai berendezkedésünket sokkal több fügefalevél takarja, mint régen.
stolz
stolz 2018. 11. 02. 18:56
#3
Lehetetlenre vállalkoznának. Egyszerűen túl közel vagyunk. USA könnyen ugat, egy óceán választja el őket az orosz medvétől. Jóban kell lenni a muszkákkal ez van. Néhányszor ráfáztunk már amikor szembekerültünk velük. Többször nem kéne.
mro 2018. 11. 02. 16:15
Előzmény: #1  portfolio
#2
Az orosz függést nem lehet elaprózni. Ha egy dologban áttérünk az amerikai forrásra, csak felmérgesítjük a morcos és szadista orosz brumit. 1) Ki kellene deríteni, mi az a súlyos dolog, amit Putyin tud Orbánékról, amivel szemmel láthatólag engedelmes misszionárius pozícióban vannak tartva. 2) A gáz ára és a szállítás hosszútávú fenntarthatósaga sem mindegy, ez pedig mindig függvénye az amerikai geopolitikai érdeklődési szintnek, ez meg pont Trump alatt hullámzik, mi van, ha ez tranzakcionális fogás, amíg épp sok gázuk van, aztán mehetünk vissza kéztördelve az orosz macihoz. 3) Kőolajban is függünk az oroszoktól. 4) Azért továbbra is jelentős felvevőpiaca az agrárgazdaságnak, ezt mondjuk egy Tesla-gyár idetelepítésével azért lehetne ellentételezni :-) 5) Bármely Kreml-közeli oligarcha, vagy a cége egy intésre megveszi a MOL, OTP vagy egyéb magyar zászlóshajók tetszőlegesen sok tíz százalékát, ahogy egyszer már tették is. Ha ezt nem lehet kivédeni, akkor mégiscsak kontrollban maradnak az oroszok. Tehát a Krím, Donyeck-medence stb. nemzetközi törvénysértésekre megfelelő szankció lehetne, ha orosz pénz és tulajdonlás nem kerülhetne az európai rendszerbe. Tőlünk is elmehet a Sberbank, Lukoil stb. ami van. Namost kérdezem én, jó lenne mindez az oroszoknak, mármint ha Európa valós súlyához méltóan lereagálná az orosz aggressziót? Nem. Ha civilizáltan, nyugati értékrend mentén tudnának országot vezetni, mint ahogy a művészetük, tudományos kultúrájuk európai színvonalú, és nem mészárolnának le néha egy-egy számukra irritáló ellenzékit vagy defektort, akkor gyönyörűen lehetne kooperálni. Ezt az oroszok elrontották, nem kicsit, nagyon. Miért? Egy olyan félszigetért, amelyet lényegében eddig is kontrolláltak, örökös hadibázisukon keresztül, plusz a donyeck-i erre sem, arra sem típusú katasztrófáért, plusz hogy a meleg titkosügynök pár mesélhetett a tévében a Salisbury katedrálisról. De ha már így van, Amerika nem jöhet be pusztán az LNG-vel: átfogó megoldást kell találni az orosz energiacsecsről való leválásról, továbbá az orosz befolyás szerzésének egyéb ágait, pl. részesedések vásárlása és birtoklása, is le kell vagdosni. Éljenek az oroszok és az európaiak külön, csináljanak az energiájukkal, amit akarnak, Európa ne kereskedjen velük, ha nem tudnak viselkedni. Ehhez képest a németek bőszen építik a Nord Stream 2-t és az EU nem kaszálta el Paksot... el kéne dönteni, hogy akkor ki kivel van

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek