Topiknyitó: Portfolio 2018. 08. 08. 09:50

Nagy veszély elõl menekülhetnének a magyarok, de a bankok nem hagyják  

Ugrás a cikkhez
Közel 400 ezer lakáshiteles családnak rövid távon is elszállhat a törlesztõrészlete egy esetleges piaci sokk hatására. Pedig létezik ellenszer: a változóról fix kamatozású lakáshitelre válthatnak, hogy egy kisebb
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
spongyavikk 2018. 08. 14. 09:05
#6
Mi is azt tapasztaltuk, hogy a bank nem szívesen fogadja az olyan ügyfelet aki fixáltatni szeretne. Konkrétan volt időpontunk fixáltatásra, pontosan érzkeztünk, de az ügyintéző úgy tett, mintha nem is tudott volna róla közben ő adta az időpontot. Természetesen nem készült fel, a papírokat nem találta, a nyomtatványokat nem készítette elő, épphogy le nem hányt minket. Mondtuk neki, hogy mi addig innen el nem megyünk, amíg nincsen meg a fixáltatást, főleg, hogy 240 km-t utazott pár családtag emiatt. Nagy nehezen megcsinálta a papírokat, de végig húzta a száját, a stílusa elfogadhatatlan volt. Persze előtte sem lehetett vele kommunikálni telefonon, ahogy megtudta mit szeretnénk folyamatosan lerázott, nem vette fel a telefont, így egy másik ügyintézőnél kértem időpontot aki megtakarításokkal foglalkozott. Ő írt be minket a hitel ügyintéző naptárjába. Sok sikert mindenkinek a fixáltatáshoz! 
Phylaxa 2018. 08. 09. 13:05
Előzmény: #2  kardkovacsi
#5
Ez a korrekt! 
Phylaxa 2018. 08. 09. 13:04
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Jósnak tetszik lenni Tibor? A végig fix törlesztő részlet a jövőbelátás kockázatától véd meg, ezért annyi az ára. Minél távolabb nézünk az időben, annál inkább. Az pedig, hogy költségekben melyik jobb a másiknál, mindig a végén derül ki. Speki!   :)
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 12:34
#3
Tisztelt Szerző! Szerintem nem nézett meg konkrét példát, amely alapján látható lenne, hogy igenis jobban megéri a változású kamatozású hitel. Persze azt elfogadom, hogy nem mindenki fogja az emelkedő törlesztő részleteket tudni fizetni, azoknak jobb lenne a fix törlesztő részletet. Üdv.:Zahorán Tibor   
kardkovacsi 2018. 08. 08. 09:50
Előzmény: #1  portfolio
#2

Mindenki úgy tesz mintha kőbe lenne vésve, hogy a kamatok emelkedni fognak. Mondjuk azt nagyobb a valószínűsége de ha valami válság jönne akkor megint repülne nullába. A másik, hogy a fix és a változó között jelenleg olyan 3% különbség van. Ha a kamatperiódus végéig nem emelkedik jelentősen a jelenlegi fix fölé a változó kamat akkor megint csak bukó.
Azt kéne elmagyarázni egy ilyen cikkben, hogy ez spekuláció. Spekulálunk a kamatra és lehet bukni is meg nyerni is rajta de még a cikkíró se tudja melyik lesz a jó irány.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek