Topiknyitó: Portfolio 2018. 06. 20. 19:29

Szinte az összes cafeteria megszûnik jövõre  

Ugrás a cikkhez
Az írmagját is ki kellene irtani a cafeteriának. Az egyetlen megfontolásra érdemes terület a vidékfejlesztés jegyében az üdülési csekk, amivel a turizmushoz lehet forrásokat csoportosítani - írtuk egy 2009-es véleménycikkünkben.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
settevoltesette 2018. 06. 20. 23:04
Törölt hozzászólás
#5
settevoltesette 2018. 06. 20. 23:03
Törölt hozzászólás
#4
Peterbond 2018. 06. 20. 22:54
Előzmény: #2  AntyG
#3
1. Ez azt jelenti hogy nincs olyan feltetel ami mellett adomentesen kapod a lakascelu tamogatast. Azaz a cafeteria marad de ugyanugy kell adozni utana mint barmi mas berjellegu juttatasnal. Jelenleg az volt hogy bizonyos feltetelek mellett adomentes egyebkent adokoteles. Most kivettek az adomentes felteteleket igy minden esetben adokoteles. Lenyegeben az osszes cafeteria elem.
Ha olvastad a kormany indoklasat abban is azzal jonnek hogy a cel az hogy normal bert adjon a munkavallalo es ne cafeteriat. Szoval ez pontosan az amit irnak. A kedvezmenyes cafeteria elemek mind normal modon fognak adozni a SZEP kartya kivetelevel mintha berkifizetes lenne.
Persze ez meg csak a tervezet de a kormany celja tisztan lathato igy nem varok nagy valtozast a tenyleges torveny es a tervezett kozott.
AntyG 2018. 06. 20. 19:29
Előzmény: #1  portfolio
#2
Több oldalon is olvastam már ezt a cikket. Az a Gond, hogy a firkászok minden féle mondat értelmezési képesség nélkül irkálnak össze-vissza mindent, a lényeg, hogy kattintsanak rá!
Ha tudnának mondatot értelmezni, akkor az adócsomag tervezetében nem értelmezték volna félre a dolgokat!
Íme:
A tervezet 126. oldala:
12. A cafetéria rendszer átalakításával összefüggésben a javaslat hatályon kívül helyezi az lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességének feltételeit meghatározó rendelkezést.
18. A cafetéria rendszer átalakításával összefüggésben a javaslat hatályon kívül helyezi az lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességének kiegészítő feltételeit meghatározó rendelkezést.
Segítek értelmezni ha már nem megy!!!
Ez azt jelenti, hogy nem a támogatás (tehát adómentesség) szűnik meg, hanem csak az azon belül meghatározott feltételek, illetve a feltételeit leíró pontok! Nem azt írták, hogy a lakáscélú munkáltatói támogatás hatályonkívül helyezésre kerül!!! (így csak annyi változik, hogy nem kell bizonyos feltételeket teljesítenie az igénylőnek, ahhoz, hogy megkapja ezt a támogatást, és nem az, hogy nem is igényelhet a jövőben...)
Csak ugye, kedves kattintásvadász másképp nem kattintanának a cikkre, ha nincs benne rossz! 

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek