Topiknyitó: Portfolio 2018. 04. 28. 16:00

Új lendületet vehet a napenergia-forradalom - Fontos változások a láthatáron!  

Ugrás a cikkhez
Pozitív változások várhatók a magyarországi megújuló energia támogatási rendszerben. Amint arról beszámoltunk, a kiegészített METáR kormányrendelet értelmében múlt hét pénteken felfüggesztették a megújuló alapú
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2018. 04. 28. 16:00
Előzmény: #1  portfolio
#2
"... minél több megújuló energiatermelő erőmű jöhessen létre Magyarországon ..." Isten őrizz!
Jó, ha tudjuk, hogy abszolút környezetkímélő energiatermelés, amely semmi környezeti kárt nem okoz, olyan egyenlőre nincsen. Mindenfajta "zöldenergia" tartalmaz valamennyi környezetkárosítást, kivéve az, amelyet NEM TERMELÜNK MEG (inkább takarékoskodunk).
A cikkbeli napenergia esetében a villamosáram-termelési hatásfok nagyjából 16 ... 17,4 % közötti. Ez azt jelenti, hogy a fennmaradó 82,6 ... 84 % hőterhelést okoz, amelyet - ha nem hasznosítunk, akkor - hőszennyezésnek hívunk. Márpedig egyenlőre nem hasznosítjuk.
A megoldás: OSZTOTT TERMELÉS, vagyis nem koncentrált hőszennyezés, ami klimatikus beavatkozást jelent (pl. Paks a legjobb magyar búzatermő területek elsivatagosítását végzi évtizedek óta), hanem sok-sok kis lakóépületre fölszerelt panelmennyiség, amivel a hőszennyezés is eloszlik. Az ideális persze az lenne, ha az egész világon minden családiházhoz ugyanakkora terület tartozna és koncentrált "település" egyáltalán nem lenne. Erre vonatkozó urbanisztikai elképzelésemet "ligetváros" alatt lehet keresni a neten.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek