Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boole 2025. 11. 01. 22:02
Előzmény: #129294  pomperj
LAC
II. A Jelenlegi Bika Piac Hullámmozgásai (2024.08.12 után)
A medve piac után egy új bika piac (emelkedő trend) indult, amelynek emelkedő fázisai 5 hullámban mennek végbe (1, 3, 5) és korrekciós fázisai 3 hullámban (2, 4). Az Ön által megadott pontok a fő hullámokat jelölik:
Hullám / PontDátumZáró Ár (USD)TípusLeírás
Indulás (0.)2024.08.12 2.13Bika Piac IndulásaA medve piac alja.
1. Hullám Csúcsa2024.10.29 4.51ImpulzusErőteljes emelkedő hullám.
2. Hullám Alja2025.04.08 2.34KorrekcióAz 1. hullám korrekciója, amely a Fibonacci szintek alapján szigorú, de a 2. hullám nem lépte át az induló pontot ($2.13), ami megfelel az Elliott Hullám szabályoknak.
3. Hullám Csúcsa2025.10.14 10.05ImpulzusA legerőteljesebb emelkedő hullám, amely meghaladja az 1. hullám csúcsát ($4.51).

III. A Várható Hullámmozgások Becslése (3., 4. és 5. Hullám)
Jelenleg a piac feltételezhetően a 3. hullám utáni korrekciós fázisban van, azaz a 4. hullám zajlik.
1. A 4. Hullám (Korrekció) Elemzése
A 3. hullám csúcsa (2025.10.14, $10.05) után korrekció kezdődött. A 4. hullám korrekciós fázisra jellemző, hogy a 3. hullám kb. 23.6%-át, 38.2%-át korrigálja, de nem süllyedhet a 1. hullám csúcsa alá ($4.51).
  • 3. Hullám hossza: $10.05 (3. csúcs) - $2.34 (2. alj) = $7.71
  • 38.2% Fibonacci Korrekciós Szint: $10.05 - ($7.71 \times 0.382) \approx 7.09 USD
  • 50.0% Fibonacci Korrekciós Szint: $10.05 - ($7.71 \times 0.500) \approx 6.20 USD
  • Legfeljebb $4.51 (1. Hullám Csúcsa)

Vizsgálat az Ön Adatai Alapján (2025.10.15 - 2025.10.31): A $10.05-ről induló árfolyam esett, majd a $5.50-n (2025.10.31) zárt. A mélypont a rendelkezésre álló adatok szerint $5.50 (2025.10.31). Mivel az árfolyam már $5.50-ig esett, ami mélyebb, mint a 38.2% és 50% korrekciós szint, és közelebb van a 61.8% Fibo szinthez: $10.05 - ($7.71 \times 0.618) \approx 5.32 USD.

Javasolt 4. Hullám Adatok:
Hullám / PontDátumVárható Ár (USD)TípusLeírás
4. Hullám Alja2025.11.01-én vagy utána5.32 - 5.50KorrekcióA 3. hullám korrekciója. Az utolsó ismert záróár ($5.50) a $5.32-es Fibo 61.8% közelében van. A korrekció a lezáró adatok hiányában elvileg véget érhet a megadott adatok alapján a 5.50 USD környékén.

Megjegyzés: A 4. hullámnak időben hosszabbnak kell lennie, mint a 2. hullám, de a megadott adatok alapján ez nem állapítható meg. A lefelé mozgás az Ön által megadott adatok alapján a 5.50 USD (2025.10.31) pontban lelassult/megállt.
2. Az 5. Hullám (Emelkedés) Becslése
Az 5. hullám általában:
  • Egyenlő az 1. hullámmal (a leghosszabb távolság)
  • A 0 ponttól a 3. pontig tartó távolság 0.618-szorosa a 4. hullám aljához képest (konzervatívabb becslés).
  • A 0 ponttól a 3. pontig tartó távolság: $10.05 - $2.13 = $7.92

A 4. hullám feltételezett alja: $5.50 USD 

Becslés 1 (Az 1. Hullám Hosszával Egyenlő):
    • 1. Hullám Hossza: $4.51 - $2.13 = $2.38
    • Várható 5. Hullám Csúcsa: $5.50 (4. alja) + $2.38 = 7.88 USD
    Becslés 2 (Konvencionálisabb Elliott Hullám Elemzés):
    • 5. Hullám Csúcsa: $5.50 (4. alja) + ($7.92 \times 0.618) = $5.50 + $4.89 = 10.39 USD

Megjegyzés:
    Mivel a 3. hullám (10.05 USD) már jóval hosszabb volt, mint az 1. hullám (4.51 USD), az Elliott Elmélet szerint a 3. hullám a kiterjesztett hullám. Ennek tükrében a legvalószínűbb, hogy az 5. hullám az 1. hullám hosszával egyenlő lesz ($7.88 USD), vagy kissé túllépheti a 3. hullám csúcsát ($10.05 USD), de nem feltétlenül jelentős mértékben ($10.39 USD). Tekintettel arra, hogy a 3. hullám 10.05 USD volt, a 10.39 USD egy reális cél lehet.

Javasolt 5. Hullám Adatok (Konvencionálisabb Becslés):

Hullám / PontDátumVárható Ár (USD)TípusLeírás
    5. Hullám Csúcsa2026. március-május10.39ImpulzusVárható célár, amely egy új csúcsot jelent.
    Összefoglaló Táblázat
    Hullám / PontDátumZáró Ár (USD)Típus
    Medve Piac Vége (0.)2024.08.122.13Bika Piac Indulása
    1. Hullám Csúcsa2024.10.294.51Impulzus
    2. Hullám Alja2025.04.082.34Korrekció
    3. Hullám Csúcsa2025.10.1410.05Impulzus
    Várható 4. Hullám Alja2025.11.01-én vagy utána5.32 - 5.50Korrekció
    Várható 5. Hullám Csúcsa2026. március-május10.39Impulzus
    Padre47 2025. 11. 01. 20:19
    Előzmény: #129294  pomperj
    Btc csúcsa hetes és hónaposon egy semleges döntésképtelen minta legalábbis nekem. Viszont komolyabb esés nem lesz amíg az 50 hetes felett kereskednek vele és az egyre közelebb van kb 101k szinten. Ha elkap a piac egy leszúrást és több vétel is aktiválódik egy újabb felfelé kör lehet 15% alsó hangon. 
    Viszont ami gyanus, hogy a BlacRock már 375 + 324 millió usd értékben pakolt ki coinbase prime címre btc-t. Vagy csak készülnek egy beomlásra és ha kell percek alatt ráöntik a piacra, vagy tudnak valamit előre és egy felszúrásba öntik rá a piacra. Több bálna is kimozgatta tőzsdére a coinok egy részét a november lehet egy még tágabb alsó felső végpontos gyertya mint az októberi.
    Cinderella74 2025. 11. 01. 19:41
    Előzmény: #129238  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
    Chat gpt elég érdekes scenáriót vázolt fel UMAC-ra. Ha minden az elképzelése szerint alakul (kis drón bejelentés nov. 1-10 között amiben szerepel umac gondolom a gyárat azért építették fel velük, hogy ki tudják rájuk írni:-) akkor nov végére 35-40$-ra teszi a célárat. Vicces de izgalmas is egyben.... meglátjuk.
    MrSomm 2025. 11. 01. 19:19
    Előzmény: #129288  sahara
    Elvileg már teljesen finanszírozott a projekt, az LG meg elviszi a kobalt szulfid 80%-át. Így nem számítok rá, hogy kapnak bármit. Hacsaknem egy raklap pénzt bővítésre. 
    MrSomm 2025. 11. 01. 18:46
    Előzmény: #129295  Zoltanovitsch
    Én relatív egyszerűen oldottam meg a LLY és NVO közötti döntés kérdését. Vettem mindkettőből. :)
    Szerintem is maradhat a növekedés mindkét cégnél. A LLY talán jobb kilátásokkal van összességében és az új gyógyszerekkel a csőben, viszont az NVO-nak még mindig van egy fél lépés előnye a fogyasztó és cukorbetegség piacon is, ha jól értem.
    Zoltanovitsch
    Zoltanovitsch 2025. 11. 01. 18:31
    Előzmény: #129260  pomperj
    NOVO
    Nagyon köszönöm János és HuTi a kiváló elemzéseket. 
    (Pár gondolatom kezdőként a tévedés teljes jogával)
    Nem írtam le de én épp erre apellálok hetek óta: A fogyi piac versenye "csökkenése" (ami mövekmény hosszú távon ha jól értem) DE a vélt v átmeneti csökk. miatt átmeneti pánik fundásan alá érékeli a céget (János Csártján ez már a jelen?? Weagovy előtti emelkedés alatt vagyunk!!!)! Tehát épp az a célom hetek óta hogy EZT A CÉGET vegyem meg jó áron a teljes porffoliójával, nem pedig magát a fogyipiacot és a hipe-ot.. ..ami fogyi piacon kívül is stabil jól jövedelmező cég remek P/E értékkel s folyamatosan növekvő bevétellel... Leárazott óriás! :) 
    HA mégis Eli beelőz (Piac mintha ezt árazná nem)? hmmm nem tudom talán... akkor újabb vételi lehetőségek megint csak a túlzott fogyi piaci tán "túl" reakció miatt újabb lehetőség vételre? S való igaz és remek gondolat: A fogyi piac annyira nagy h 3-4 giga szereplőt is eltart egymás mellett így a rinya után és ellenére meggyőző számok lesznek mint FŐ szereplő! (Vélelmezem h nagyon megnőtt a retail szerepe és mennyisége - buszmegállóban telcsiről trédelő fiatal az USA ban pl. Így sokan mennek a hipe után pl. mindeki NVIDIA érszvénnyel akar 6 szorozni,  ez okozhat tán olyan "félreárazásokat" amiket meg lehet venni a Value investoroknak a Buffetti vénával élőknek... így általában értem ezt... nem pont a NVO-t szórják be az amcsi fiatalok a sulibuszra várva) :) 
    pomperj
    pomperj 2025. 11. 01. 18:24
    1)Bitcoin es tarsai
    A hozza kapcsolodo Strategy, a bitcoin treasury ceg, elkepesztoen gyengebb teljesitmenyu mar
    2 honapja  mint BTC, es kulonosen elesen latszik MSTR charton kivul is. 
    Az egy ev mukodo leveraged 2x MSTR oriasi  zuhanasan persze lehet a "volatility decay"  erejet 
    hibaztatni, de a legbullosabb BTC hivok ott  nagyon rafaztak. Es nem hinnem, hogy vege van.
    ,
    https://imgur.com/a/krNh2Yq
    .
    Amugy a 4 eve meg nagyon nepszeru penny-stocks, meme reszveny, es token mufajok  csillaganak 
    gyors lealdozasa, szinte teljes elfejtese  is alahuzza: most mar baj  lehet.  
    Robinhood tortenete jo pelda a hangulat iranyara.
    .
    https://imgur.com/a/4ynQeZF
    .
    A horror filmek ujkeletu nagy nepszerusege vitathatatlan. Mostanaban 10 filmbol 5 explicit horror.
    Ez visszhangozza  az 1920-30-as evek hasonlo horror-nepszeruseget, a  Frankenstein korszakat. 
    Ugy hirlik,  SInners iden akar Oscar jelolest is kaphat iden. Az Akademia eddig tavol tartotta magat
    a horrorfilmek jelolesetol, de a mostani hangulatban ezzel a mufajjal van tele az Edwards mozlilanc.
    Ez a hangulat 1929-33 idejen tudjuk, mihez vezetett a tozsdeken.  
    A plakat is hasonlo erzelmekrol  szol..
    Es kozben a 2010-es evtized pozitiv mozihosei, hova tuntek?  mostanra  mind eltuntek a vaszonrol.
    .
    https://imgur.com/a/RfRYQBJ
    .
    A BTC leszarmazottai mint MSTR es HOOD, nyilvan hamarabb gyengulnek el, mint maga a BTC.
    De nekem a BTC oktober eleji csucsa nagyon, de nagyon gyanusan TOP.
    .
    https://imgur.com/a/SUFfEN7
    ,
    COIN, ETH, XRP is kinlodik, egyelore nincs tiszta impulzus lefele, de a jobbik ALT. esetben is
    Wave(iv of 5) hullam vege fele jarnak. De a legfontosabb a BTC chart, aminel vagy megvan a TOP,  
    vagy ALT1 esetben   (iv of 5)-nal tart.
    .
    https://imgur.com/a/YARRv65
    ,
    .
    Folyt. Kov. Commodityk NG, Copper, EU indexek, Azsia Indexek, DelAmerika
    pomperj 2025. 11. 01. 18:18
    Törölt hozzászólás
    MrSomm 2025. 11. 01. 18:04
    Előzmény: #129275  pomperj
    Gondolkodtam én is ezen a tanker rate-en, ahelyett, hogy megnéztem volna az indexeket. Igazad volt, eddig úgy tűnik, hogy a VLCC-k kilőttek
    https://www.lloydslist.com/LL1155313/Crude-tanker-rally-continues-as-VLCC-spot-rates-skyrocket
    HuTi 2025. 11. 01. 15:37
    Előzmény: #129285  hellforceone
    Persze, hogy megjelentek a repedések. Nem most, már rég. Szerintem olyan szcenárió már semmiképp nem fog előállni, hogy a földben lévő készletek ne fednék le az igényt és szerintem 200 dolláros olaj sem lesz. 

Amire viszont nagyobb esélyt látok az egy olyan forgatókönyv ami szerint a leépült kitermelési kapacitások vissza fognak ütni. Akkor tudod növelni a kitermelést ha van kihasználatlan plusz kapacitásod, azon felül nem. Az olajpiac addig ilyen nyugodt amíg a viszonylag gyenge ipari és gazdasági teljesítmények melletti folyamatos kitermelésnövelés azt a látszatot kelti, hogy bármikor elő lehet húzni a kalapból újabb és újabb növeléseket. 

Fogalmazzunk úgy, hogy most nincsenek csúcsra járatva sem az USA, sem pedig az európai gazdaságok. Mi lesz ha elkezdenek úgy igazán felpörögni és pont akkor derül ki, hogy vége az instant kitermelésnövelés korszakának? Mert egy újabb mező termelésbe állítása több hónapos vagy több éves folyamat, nem pedig egy vasárnapi OPEC tanácskozás kérdése.
    MrSomm 2025. 11. 01. 11:44
    Előzmény: #129289  mereszZenesz
    Épp a napokban gondolkodtam ezen, hogy nem-e lenne jobb másfelé is fókuszálnom. A végén arra jutottam, hogy ha Trump és a G7 is ezzel foglalkozik, akkor valószínüleg érdemes ezt kutatni. Most pedig reményeim szerint lesz még egy felfutás a cégekben. Igaz jó lett volna felismerni a lehetőséget áprilisban, de akkor nem fogtam fel, hogy mi történik.
    Az eddig kiadott nyugati nyilatkozatok alapján mindenhol és mindenkivel abban egyeztek meg, hogy a következő 6 hónapban lezajlanak befektetések és  támogatások. A hírek is kb naponta jönnek, hogy melyik ország mennyit fektet be. 
    Trump és Xi pedig valószínüleg áprilisban találkoznak újra. 
    mereszZenesz 2025. 11. 01. 11:20
    Előzmény: #129287  MrSomm
    Túl sokat foglalkozol ritkaföldesekkel.. Elvonják a figyelmedet szvsz..
    sahara
    sahara 2025. 11. 01. 11:19
    Előzmény: #129284  MrSomm
    Vajon lesz, lehet bármilyen említésre méltó közvetlen vagy közvetett hatása ELBM re ennek a támogatói programnak? Kiemelni ugyan nem emeli ki a cikk a kobaltot mint nyersanyagot, de a termekkategória REE egyértelműen utal rá.  
    MrSomm 2025. 11. 01. 11:08
    Nézegettem a ReAlloys és a BLBX mergert. Nem vagyok ebben a témában ismerős, így csak a ChatGPT-re tudok hagyatkozni. Más nézte ezt céget? Ezt sikerült kihozni belőle. 2-3 USD között talán érdekes lehet, arra játszva, hogy kapnak valamiféle price floor-t valakitől. Egyébként nem tűnik jó üzletnek.
    🧩 ReAlloys / Blackboxstocks (NASDAQ: BLBX) – egyesülés és ritkaföldes terv 2025
    Cégbemutató:
    A ReAlloys egy észak-amerikai ritkaföldfém- és mágnesgyártó vállalat, amely teljes értékláncot épít a bányászattól a kész NdFeB mágnesig („mine-to-magnet” modell). Céljuk, hogy a Nyugaton elsőként hozzanak létre önálló, nem kínai integrált mágnesgyártást.Két fő helyszínen dolgoznak:
    – Saskatoon, Kanada – a Saskatchewan Research Council (SRC) feldolgozóüzemében indul 2025 Q2-ben az oxid–fém–ötvözet előállítás,
    – Euclid, Ohio (USA) – itt épül a végső ötvözet- és mágnesgyártó sor, 2025 második félévére célozva az indítást.
    A cég Letter of Intent-et írt alá az amerikai EXIM Bankkal, akár 200 millió USD értékű finanszírozásról, és offtake-megállapodást kötött a Critical Metals (Tanbreez, Grönland) projekttel, ami a tervezett nyersanyag-ellátás ~15%-át biztosítja.
    Termék- és bevételi mix:
    A fő termék a NdFeB mágnes és ötvözet (Nd, Pr, Dy, Tb tartalommal).
    Gyártási ütemterv:
    – 2025: kb. 150 t (ramp-up)
    – 2026: 500 t/év
    – 2028-tól: 1 000 t/év névleges kapacitás
    A mai NdFeB mágnesárakon (~54 USD/kg, SMM/Metal.com 2025 október vége) teljes kapacitásnál a várható éves árbevétel kb. 54 millió USD, 15%-os nettó margin mellett ~8 millió USD profit (AI-becslés).
    Jelenlegi BLBX részvényszám:
    – Teljes hígított (opciókkal és warrantokkal): 3 835 509 db
    🔄 Az egyesülés lépései
    Struktúra:
    A BLBX létrehozott egy leányt (RABLBX Merger Sub, Inc.), amely összeolvad a ReAlloys-zal. A Merger Sub megszűnik, a ReAlloys marad fenn, és 100%-ban a BLBX tulajdonába kerül. A tőzsdei entitás a BLBX marad.
    Részvénycsere:
    A ReAlloys-részvényesek új BLBX-részvényeket (közönséges és preferált) kapnak egy képlet (Exchange Ratio) alapján. A képlet módosítható, ha a felek a zárás előtt meghatározott küszöb felett tőkét vonnak be.
    Tulajdoni arány:A zárás után a ReAlloys-részvényesek ~92,7%-ot, a régi BLBX-részvényesek ~7,3%-ot birtokolnak a kombinált vállalatból.
    S-4 és jóváhagyások:
    A felek benyújtják az S-4/Proxy anyagot, majd részvényesi és Nasdaq-engedélyeket szereznek, ezután zárható a tranzakció.
    Lock-up és vezetés:
    A ReAlloys-oldal vezetői 180 napos lock-up alatt állnak, és ők adják az új igazgatóság és menedzsment többségét.
    CVR a régi BLBX-részvényeseknek:
    A záráskor minden meglévő BLBX-részvény után CVR-jog jár, ami a korábbi fintech üzlet („Blackbox Operating”) jövőbeli értékesítéséből hozhat kifizetést.
    Series C Preferred:
    Létrejön egy új, konvertálható preferált sorozat (Series C), amit részben az ellenértékhez használnak; konverziós árát a BLBX piaci árhoz kötik.
    Módosítások:
    A BLBX legfeljebb 250 000 db részvényt értékesíthet ATM-en anélkül, hogy ez az Exchange Ratio számítást befolyásolná; a CVR szabályozása pontosításra került.
    💰 Egyesülés utáni részvényszám és értékelés (AI-becslés)
    Post-merger teljes hígított részvényszám:
    A 7,3%-os BLBX-részesedésből számítva:
    3,835,509/0.073≈52,5 𝑚 𝑑𝑏 → Becsült teljes részvényszám: 52,5 millió db
    Várható pénzügyi teljesítmény:
    – Árbevétel: ~54 millió USD– Nettó nyereség (15% margin): ~8,1 millió USD
    – EPS = 8,1 M / 52,5 M = ~0,15 USD/részvény
    Célárak:
    – 15× P/E → ~2,3 USD
    – 20× P/E → ~3,1 USD
    ⚙️ Összefoglaló (TL;DR)
    ReAlloys: Észak-amerikai ritkaföldes mágnesgyártó, 200 M USD EXIM LOI, offtake a grönlandi Tanbreez-projektből.
    Gyártás: Kanada (SRC) + Ohio (Euclid), 1000 t/év kapacitás → ~54 M USD éves bevétel.
    BLBX FD részvényszám: 3,84 millió db, post-merger összesen kb. 52,5 millió.
    Egyesülés utáni tulajdon: ~92,7% ReAlloys / 7,3% BLBX.
    (AI-alapú becslés)
    Zartavszki 2025. 11. 01. 07:36
    Előzmény: #129260  pomperj
    NVO-nak 31 éves osztalékemelési múltja van, igazi ritkaság Európában. Évente kétszer fizet, nagyokat emel, mert nő az eredménye és visszaad belőle. Én már bevásároltam.
    hellforceone 2025. 11. 01. 07:00
    Előzmény: #129280  HuTi
    És mi van akkor, ha megjelentek valóban az első repedések az olajkorszak falán? mi van, ha a meglévő készletek és amiket esetleg még feltárnak a következő pár évben már bőségesen lefedik majd az igényt, mert egyre inkább elmegy minden az elektromosság irányába. És persze tudom, hogy az olajra nem csak mint üzemanyagra van szüksége az embernek. Vajon tényleg úgy van e, hogy a hatalmas olajóriások "tudatlan idióták", hogy nem verik mindenütt a vészharangot, hogy hamarosan kifogyunk az olajból, hanem ehelyett sok esetben elkezdtek megújuló és egyéb energia projekteket kiépíteni. Vajon valóban az következik e be egy egyre inkább erősen az elektromos mobilitásra épülő világban, hogy a csökkenő jelentőségű olaj ára pont a korszak legvégén fog elmenni 200 dollár/hordóig?? Ez a fórum az elődjével együtt  
    (tehát ahol pomperj volt a fórum gazdája) több mint 10 éve létezik. Ezen időszak alatt folyamatosan az volt a téma, hogy majd ekkor és akkor és ezért meg azért fog az olaj brutálisan megdrágulni, mégis, az egyetlen időszak, amikor sikerült nagyon rövid időre 100USD fölé szöknie az 3,5 éve volt és az olaj ára aktuálisan 20 évvel ezelőtti szinteken van. Nem kritikaként írom azt, amit, csupán elgondolkodom azon, hogy vajon valóban jöhet e valamikor a régóta várt, vizionált 200 USD-s ár. És persze az, hogy keresnénk vele egy kis aprót valószínűleg nem egyenlítené ki azt az ársokkot, amit elszenvednénk vele, szóval szerintem addig örüljünk, míg az olaj ott van, ahol jelenleg is, maradjon is még sokáig ezen a szinten vagy alatta. 
    MrSomm 2025. 10. 31. 23:10
    Előzmény: #129282  MrSomm
    Ezt nem is lattam sehol. Lynas boviti a malaj HRE (Heavy Rare Earth) szeparacios termeleset egy uj, 5000t/ev uzemmel, ami  jovo aprilisra elkeszul.

https://cdn-api.markitdigital.com/apiman-gateway/ASX/asx-research/1.0/file/2924-03015215-6A1293733&v=undefined
    MrSomm 2025. 10. 31. 22:32
    Canada announced it will accelerate critical‑mineral projects worth CA$6.4 billion (US$4.6 billion), focusing on graphite, rare earths and scandium under its newly launched Critical Minerals Production Alliance following the latest G7 energy ministers’ meeting in Toronto.  
    https://www.reuters.com/business/canada-accelerate-critical-mineral-projects-worth-46-billion-energy-minister-2025-10-31/ ;

Topik gazda

pomperj
    pomperj
    3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek