Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2021. 08. 31. 15:35
Előzmény: #49071  szarvasvadasz
#49080

Nagyon jó barátommal voltunk sízni, Ausztriában. Nagyon jól sízik, oktatta is, de egy rossz mozdulat és máris egy roppanás. Mehettünk a kórházba, röntgen, begipszelték. Törése nincs, de szalagszakadásra tippeltek.
Mivel elég jó kapcsolatai vannak 7 orvosnál jár. Volt közöttük sportorvos, aki napi szinten találkozik ezzel, de olyan is volt, aki számtalan ilyen műtétet végzett. Egyik ezt mond, a másik azt. Állítólag a röntgen nem mutatja ki, de a láb mozgásából már egyértelműen látszik. Volt aki azt mondta, csak akkor látják meg, ha felnyitották. Ezért a műtét elmaradt és még azóta sem tudja, valójában elszakadt-e, vagy csak sérült, vagy semmi gond. Az biztos, hogy azóta is néha fáj neki, de megtanulta kezelni. Sízik is, igaz térdfixszel.
Apósomnak fájt és zsibbadt a bokája. Csontsorvadást diagnosztizáltak, mikor felnyitották, semmit nem találtak. Szépen összevarrták és mehetett haza. Négy évvel később már a gerincét operálták, mert állítólag a bokája attól zsibbad. Azóta sem jobb, így ez is téves diagnózis lehetett.
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 15:34
Előzmény: #49059  kozi723
#49079
Sajnos nem tudok semmit, kissé távol voltam a tőzsdétől. Mindössze arra figyeltem, hogy krach esetén tudjak beavatkozni és 2,9 környékén beléptem a kicsit komolyabb Rig tulajok sorába :-)).
kukker 2021. 08. 31. 15:32
#49078

Mondjuk egy ilyen.
"A legfrissebb kutatási adatok szerint egyes felületeken akár 72 órán keresztül is fertőzőképes marad az új koronavírus. A New England Journal of Medicine-ben közölt adatok szerint rézen akár négy óráig, kartonpapíron 24 óráig, műanyagon és rozsdamentes acélon pedig 72 óráig is életben marad a koronavírus, ami a levegőben szálló részecskékre tapadva több órán át életképes"
https://semmelweis.hu/hirek/2020/03/18/egyes-feluleteken-tobb-napig-is-fertozokepes-marad-az-uj-koronavirus/
De erről mindenki tud, mióta van ez a dolog, az volt az elsők közt szinte a hírekben, hogy mi mindenen több óra vagy nap amin megmarad a dolog a cikkek és a hírek szerint.
De a közértekben, a zödségesnél, a mindenholavilágban ahol élelmiszer van csomagolva vagy szabadon, ott semmi gond illetve ez nem probléma.
Hála az égnek, "ugye".
Pedig az Aldiban csak 2 perc alatt 4-5 ember megy végig csak a zöldség-gyümölcs részlegen amióta van ez az helyzet.
Egyébként gondolom még a kenyeret is fertőtlenítőben átmossátok, igaz?
És ez a dolog real-time, tény, ez a dolog itt van velünk, mint esemény, ami mindig is zajlik megváltoztathatatlanul minden nap és percben.
Én nagyon örülök ennek, bár nem értem a matekot, hogy ilyenkor hogy lesz az 1+1-ből kettő, de hát ez én vagyok, biztos az "alusipka"... :)
boxika 2021. 08. 31. 15:28
#49077
"Ezt éljük túl, aztán majd lesz valahogy" - ez az elv évek óta a FED és a többi jegybank részéről, és most is a covid időszak alatt. Az emberiség nem a problémák hosszú távú megoldására fókuszál, nem is nagyon tudják mi lenne a jó megoldás, ezért pénzt nyomtatnak, vadi új oltást tolnak a képedbe, mert ez megoldja a gondodat, gondjukat holnapig. Pillanatnyi, "legkisebb rossz" megoldás. Pont.
nyuszibroker 2021. 08. 31. 15:01
Előzmény: #49071  szarvasvadasz
#49076
Az orvosbárók a legnagyobb ellenségeink. Nyugodt lehetsz, hogy az 1es számú orvos is tudta, hogy mi a helyzet, hiszen nem hülyék, sőt! De ha megműti a gyerekedet és legombol rólad mondjuk k 100ezret a műtétér, akkor keres pikk pakk egy százast. Nekem egy győri nagynevű orvos a magánpraxisába járatott vissza 3szor egy nyaki duzzanattal, hogy vizesruházzam10ezer, meg vizesruházzam 10ezer, meg vizesruházzam 10ezer, aztán egy másik orvos ránézésre megmondta, hogy pajzsmirigy cisztám van. végülis én voltam a hülye.. 
RangerHU 2021. 08. 31. 15:00
Előzmény: #49073  somebody
#49075
Okok.👍
RangerHU 2021. 08. 31. 14:59
Előzmény: #49071  szarvasvadasz
#49074
Orvos családból származom.
25 éves koromig öt alkalommal akartak megműteni ezzel-azzal. 
Orvos apámra hallgattam inkább, így egyszer se műtöttek. Mindannyiszor tévedés volt s kollégák diagnózisa….
Megmesélhetnek “hazahozott” történeteket(hosszú lenne), de a lényeg kicsit sem nőtt a bizalmam az orvosok felé.
somebody 2021. 08. 31. 14:56
Előzmény: #49072  RangerHU
#49073
Az de a vírus meghatároz sok mindent, és azért itt szerintem a társaság értelmesebb, mint pl a vírus topikjában, szóval én kíváncsi vagyok mások véleményére.
RangerHU 2021. 08. 31. 14:50
#49072
Kissé off topic lett.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2021. 08. 31. 14:49
Előzmény: #49069  szieszta
#49071

A szakvéleményekhez adalék:
 
Anno a másfél éves fiammal a füle mögött levő duzzanattal az egyik hazai nagynevű kórház nagynevű profjánál landoltunk. "Műteni kell, de ne féljünk, rutin műtét lesz" - mondta és beindult a protokoll a műtéthez vezető úton, mi pedig letaglózva hazamentünk.
 
Másnap úgy döntöttünk, hogy nem, előbb elmegyünk még máshová is vizsgálatra / szakvéleményért. Elmentünk a másik nagynevű intézet nagynevű főszaktekintélyéhez, aki a vizsgálat után kikelve magából mondja, hogy ez egy egyszerű nyirokcsomó duzzanat, ki volt az az idióta, aki ezt műtétre írta ki???? 
Ekkor szembesültem életemben először azzal, hogy az orvoslás a jó nevű szaktekintélyek ellenére is valószínűségi játék, csak nagy a tétje  - és egyúttal azzal is, hogy a két eltérő szakvélemény ellenére végül nekem, laikusnak kellett döntenem - elvetettük a műtétet, pár hét alatt felszívódó nyirokcsomó duzzanat volt.
somebody 2021. 08. 31. 14:40
Előzmény: #49069  szieszta
#49070
Nekem is ez a problémám, hogy elég gyorsan rakták össze a dolgot és valljuk be nem is működik tökéletesen. 
És most itt vagyok a dilemmá-ban,  2x voltam már Covidos, de mégis lehet kénytelen leszek oltatni, mert egyszerűen a munkám nem tudom végezni, nem fognak beengedni a rendezvényekre, ha lejár az 6 hónapom. 
Na és ez valahol nem korrekt, mármint hadd legyen az egyéni felelősségem, hogy beoltatom-e magam vagy sem. 
1. tavaly augusztus (ott nem volt teszt, de 4 nap délután 14 től reggel 8-ig alvás) 
Volt kontaktom covidossal, meg azért ezt megérzi az ember,  tényleg tök más mint egy sima vírusos megfertőződés.
Nehézlégzés, utána mint akit megvertek, első hetekben egy sima munkánál,
mintha maratont futnék, minden megerőltető volt. 
Aztán meg depresszió. 
Konkrétan mint akit megrágtak és kiköptek érzésem volt. Hónapok voltak mire helyre jöttem, mármint minden téren.
Aztán most tavasszal megint elkaptam, de ez már kevésbé volt vészes, meg benyomtam egy favipiravir kúrát.
1 hét után negatív,  és semmi utózöngése nem volt.
34 éves vagyok, orvos 10 éve nem látott kb, persze ettől még lehet bajom, de mondjuk nem szoktam beteg lenni.
Nem vagyok lapos földhívő, úgy gondolom, hogy még talán a megérzéseim is jobbak az átlag embernél, de nekem itt valami bűzlik.
Nekem a két vírus között eltelt 6 hónap. Az oltásnál is ha jól tudom 9 hónapra adják most meg az érvényességet az utazáshoz. Valószínűleg 9 hónapra rá újra oltathatod magad, illetve már most felveheted a harmadikat, mert Izrael példáján is látszik,hogy Pfizer se véd sokat, max tényleg, hogy nem kerülsz kórházba.
De? 
Logikusan gondolkodva, az az érzésem,hogy bekerültünk egy véget nem érő ördögi körbe. 
1. beoltatod magad. 2. 6 hónap múlva megint - majd megint - majd megint, mivel mindig lesz olyan aki nincs beoltva a világon (lásd szegényebb országok).
A jó ember meg mit csinál 6 havonta oltatja magát?  Mi lesz a saját szervezeteddel amikor már a 8.dik oltást kapod? Tényleg nem fog esetleg ártani, megváltoztatni a működését?
Közben meg a javak újra elosztása szépen megy az ingyen pénz által.
szieszta 2021. 08. 31. 14:17
Előzmény: #49068  El_Kebir
#49069

Egy rizikó azért van, míg az eddigi védőoltásokat több évig tesztelték, most fél év alatt a piacra dobták. Olyan kevés a tudományunk róla, hogy egyik orvos sem vállalja a felelősséget, bármilyen kérdésed is lenne.
Én az antibiotikum kúra kellős közepére kaptam időpontot a második adagra. A kérdéseimmel dobáltak, mint a forró krumplit. Az infektológus a covid infót ajánlotta, amit 3 nap folyamatos próbálgatás után sikerült felhívni. Ők az infektológust ajánlották, elvégre ő adta  az antibiotikumot, aki végül a háziorvosomhoz küldött, hiszen ő ismeri az általános egészségi állapotomat. A háziorvos kiszedte a utolsó egy éves  leleteimet és mondta. Az antibiotikum után hagyjak ki egy hetet, aztán menjek oltakozni és a regisztrációnál mutassam meg a leleteket.
A regisztrációnál a "nem szabadna, hogy baj legyen" , nem vagyok a rizikós csoportban, kijelentéssel küldtek a szurira. Mondták, ha valami baj lenne, mutassam meg a leleteimet, legyenek kéznél.
El_Kebir
El_Kebir 2021. 08. 31. 13:45
Előzmény: #49065  chart-trader
#49068
Az ország 2/3-a oltást kapott, bárkinek bármilyen baja lesz ezután, az az "oltás után" fog megtörténni... pl eltörik a lába, biztos az oltástól... de ilyen alapon mondhatjuk azt is, hogy tutira megbetegedést okoznak a gyermekkori oltások, hiszen mindenki mindenféle betegséget kap az OLTÁS után... 
STRFCKR 2021. 08. 31. 13:42
Előzmény: #49047  szarvasvadasz
#49067
sok (a legtobb) ember egyszeruen belefaradt a korlatozasokba es elkezdett hibast keresni.
Törölt felhasználó 2021. 08. 31. 13:40
Előzmény: #49058  kukker
#49066
hát ha marad még egy nő meg egy férfi a világon, akkor nem fog kihalni az ember. :)  alapvetően az ember is egy állatfajta ,vagyis a legfontosabb ösztöne a létfenntartás és szaporodás. sztem az ember csak egyben különbözik az állatoktól ,hogy van egy egy magasabb erkölcsi szintje, amivel igazságosabb, mindenki számára egyformán élhető világra törekszik. A vallások nagy vonalakban ezt is szeretnék. Más kérdés,hogy milyen formában és mennyire hatékony, de az elv a lényeg. Állatból emberré lenni az erkölcsi parancsok által. Amikor a felvilágosodás leszámolt a vallásokkal ,meg az önkényes monarchiákkal ugyanez miatt tette, mert úgy gondolta,hogy a vallás képvisleői az egyházak és az uralkodó osztályok az egyenlőség ellen dolgoznak  inkább. Szóval a maga eszközeive az ember különféel csoportjai helyesen ezért küzdenek.
Ez természetesen nem így van még, de  ennek elérése emelné ki az állatvilágból végleg. Az emberi gyarlóság, ami ezt gátolja, de sztem ezt a meghatározást nyugodtan nevezhetjük az ember állati mivoltának, amit  kordában kell tartani, elhagyni.
Manapság megint egy olyan kort élünk, ahol ez megint kezd visszafelé menni az állat létbe. a diktatúrák , a populista politikusok térnyerése, a pénzvilág uralkodása általi egyenlőtenség fokozódása, szélsőségek erősődése. 
Ilyen, amikor már nem vagyunk tekintettel másokra,  hanem a magunk jólétét tartjuk elsődlegesnek, vagy csupán azt,hogy a mi ideológiánk kerüljön feljebb. Minél érzéketlenebb vagyunk egyéni szinten , vagy csoport szinten másokra úgy megyünk vissza az állat létbe. Sokan ezt elfelejtik és ennek nem lesz jó vége. Ugyanis az erkölcs az egyetlen, ami meg tudja akadályozni a világ rosszabb irányba menjen és az egyetlen, ami jobb világot eredményez. 
Téves út azt hinni,hogy a gazdasági jólét, a vagyon, a kényelem  a tudomány/tanultság emel ki minket az állatvilágból. Szolidarítás nélkül , egyenlőbb társadalomra törekvés nélkül  az alapvető erkölcsi törvények betartása nélkül ez az állat-lét  elpusztíthatja saját magát az emberiséget. 
chart-trader
chart-trader 2021. 08. 31. 13:37
Előzmény: #49064  lngnl
#49065
A gyógyszergyáraknak nem az az érdeke, hogy meghaljunk, hanem hogy lebetegedjünk, lehetőleg hosszabb távú gyógyszerszedéssel egybekötve. A huszonéves csaj, akiről írtam, hogy a pfizerek után tüdőembóliát kapott, most hosszú ideig vérhigítót kell szednie. Ő sajnos főnyeremény a gyógyszeriparnak.
lngnl 2021. 08. 31. 13:19
Előzmény: #49034  Törölt felhasználó
#49064
:"Szerinte ez egy népesség csökkentési akció része." Igen, bizonyara a vilag osszes kormanya, osszes gyogyszer gyara benne van az osszeeskuvesben. Minden orszagnak a jelenlegi gazdasagi helyzetben az a celja hogy a nepessege csokkenjen vele egyutt a gazdasaga is menjen a kukaba. 
lngnl 2021. 08. 31. 13:14
Előzmény: #49053  pomperj
#49063
Szerintem a LAC 15 nel mar nem lesz olcsobb, de legyen neked igazad mert ha lemegy 10-12 akkor en is bevasarolok.
lngnl 2021. 08. 31. 13:11
Előzmény: #49047  szarvasvadasz
#49062
Tok egyszeru erre a valasz, azert mert vannak olyan emberek akiknek az az erdeke hogy ezzel kampanyoljanak es ezaltal legyen hires megmondo emberek (influenszerek), es ezzel penzt keressenek. Itt mifelenk mivel a media iranyitott ezert soha nem jelent meg semmijen cikk sem oltasellenessegrol, es az oltasi hajlandosag igen magas. 
Egyebkent ha meg nem latta valaki akkor erdemes megnezni a Contaigon filmet, minden ugyanugy tortenik, csak a virus kevesbe halalos.
RangerHU 2021. 08. 31. 13:05
Előzmény: #49047  szarvasvadasz
#49061
Végett ér(t) egy korszak. 
A felvilágosodás és a racionalizmus korszaka.
Bár úgy velem eddig is inkább csak az elitek privilégiuma volt.
Talán lehetett volna másképpen, de béke és a jólét ezt hozta magával+ a közösségi média elhozta az igazi demokráciát-abban az értelemben, h bárki, bármikor, bármit megoszhat illetve megszolalhat.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek