Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 08. 07. 16:58
Előzmény: #47899  kozi723
#47900
Abszolút zéró az esélye.
Viszont kénytelen vagyok leírni, mert így legalább 2-3 ember esetleg elgondolkodik rajta. Az is pont 2-3-mal több, mint ha nem írom le.
Illetve legalább elgondolkodik szintén néhány ember, hogy vajon miért van ez a jegybankár ellenes becsípődésem. Egyre jobban az az érzésem, hogy Greenspan volt az utolsó számottevő jegybankár, akinek némi józanesze volt. Fékként viselkedett a hullámvasúton. (nyilván nem ártatlan, de a maiakhoz képest visszasírom).
Épp úgy vannak, akinek a munkáját megsüvegelem. János mindenképp ilyen, aki gondolatokat és ismeretet is terjeszt, nem csak szűken a tőzsdéről értekezik. Amiket ő leír, azokat sehol máshol nem tudod elolvasni. 
kozi723
kozi723 2021. 08. 07. 16:41
Előzmény: #47893  Törölt felhasználó
#47899
Tok jo amit irsz, jar a plusz. De: csak hogy maradjunk az aktualis dolgoknal. Szerinted mi az eselye, hogy a politikusok, vezetok, legkomolyabb donteshozok kepesek generaciokban gondolkodni? Amikor olyan egyszeru dolgokra nem vagyunk kepesek, mint ellenorizheto modon elkolteni pl egy Norveg alapot?! Semmi. Akik a haverok malmara hajtjak a szelet azok 4-5 evben gondolkodnak, nem generaciokban. A jegybankok ahol pedig a haverok vagy az unokatestverek ulnek, ugyanez! Sajnos ez a jelenseg nem csak hazankban van jelen, hanem MINDENHOL (tisztelet a kivetelnek). 
Placi82 2021. 08. 07. 16:17
Előzmény: #47897  Feketefoton1
#47898
Igen. Afrika meg 3 Mrd, Ázsia 4 Mrd. Ugyhogy bőven pótolni fogják a fehér rassz csokkenesset( EU, USA) Majd ők bemigraljak a "vakumot" . És nem az itthoni propagandát nyomom. Ide hal istennek ebbe a magyar eletszinvonalba nem akarnak jönni.:))) De a németek, svédek, olaszok, stb esetén értetlenül állok. Én is erről beszélek. Kínát ne feltsd, már eltoroltek az egyke programot sőt most már támogatni fogják a több gyerekes családokat. Bennük van, egészséges tulelesi ösztön. Bárcsak bennünk is lenne. 
Feketefoton1
Feketefoton1 2021. 08. 07. 16:04
#47897
egyes előrejelzések szerint 2100-ra a Föld népessége lecsökken 4,5mrd-ra;Mo 5m,USA 190m,Kína 750m  amit felsoroltatok,abból egy csomó automatikusan megoldódik...
Placi82 2021. 08. 07. 15:52
Előzmény: #47895  totoro
#47896
Hát, azért ha olyan a mentalitásuak mint a kínaiak  akik szeretnek másoktól tudást technológiát lopni, de a sajatjukat féltve, irigyen őrzik. Vagy a feketék, akik finoman fogalmazva is nem szeretik a más borszinu embereket. De erről nem PC beszélni. Szóval, ha fehér rassz is önző lett volna, és féltékenyek őrzi a tudását, és nem viszi az oltóanyagot, felszerelést, a 3 ik világba, a kereszteny konyoruletesseg nevében. Akkor igen más lenne a helyzet. Nem lenne tulfogyasztas 8 milliárd embernél, hanem csak 2- 3 milliárddal. Az meg beleferne a föld ökoszisztemajaba. :) . Tudom ez nem volt egy PC beszéd, hisz nem volt megfelelően "letérdelős" így hétvégén belefér:) 
totoro
totoro 2021. 08. 07. 15:30
Előzmény: #47894  Placi82
#47895
Biztosan ezt akartad kihozni belőle? Most vezetted le, igazoltad, hogy az egész szar ami a földön van, tényleg a 10% fehérnek köszönhető, hiszen mi torzítottuk el a világot azzal, hogy a javunkra formáltuk :)
Placi82 2021. 08. 07. 15:04
Előzmény: #47890  pomperj
#47894
Annyit hozzatenék, hogy arrol se szól a média, hogy a fehér faj, jobban mondva rassz, már a világ népességének a 10% se adja!! De kollektív bunoskent nekünk kell támogatni a szegény afrikaiakat. És be engedni őket. Mert mi fehérek vagyunk az elnyomok. Ha a fehér tudósok, nem fejlesztik ki a fejlett technológiát, gépeket, oltásokat. Akkor a természetes szaporulat Afrikában nem 1.5 Mrd populáció lenne, hanem 15 millió mint 400 éve! Ugyan ez vonatkozik malajziara, indiara, pakisztanra bangladesre, stb. Szóval akár kezdhetnek ott a népesség szaporulat megállításat. Tulajdonképpen, minden ami a világon lehetővé tette ezt a 8 mrd populációt, az kivétel nélkül, a fehér rassznak a találmánya es köszönhető. 
Törölt felhasználó 2021. 08. 07. 14:58
Előzmény: #47890  pomperj
#47893
Máshogy látom a problémát, és más a megoldási javaslatom.
Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy a zéró népességnövekedés csak szükséges, de nem elégséges feltétele a Föld megmentésének.
A másik fő feltétel a zéró gazdasági növekedés.
A valódi probléma a relatív TÚLFOGYASZTÁS. Ennek egyik alcsoportja a népességnövekedésen keresztüli túlfogyasztás.
Ergo népességkontrollal (ami mellesleg kivitelezhetetlen) nem megoldható a probléma.
Én ugye sokat támadom a jegybankok eszement politikáját.
Nem ok nélkül teszem. 
1. Hiszen a zéró kamatpolitika végső soron nemcsak túlfogyasztásra ösztönöz, hanem egyenesen bünteti azt, aki megtakarít, és ún. hipsztertaxszal (kiemelkedően drágák az öko és egészségtudatos dolgok) bünteti azt, aki ökotudatos. Ezzel a Föld határait sokkal gyorsabban lépjük át, és zsigereljük ki a bolygónkat.
2. A pénzügyi rendszer és Föld okoszisztémája is azonos modellre épül. Mindkettő hajlamos a határait meghaladó módon növekedni, és utána összeomlani. És sajnos a pénzpiacok mai működése (hála kiváltképp a jegybankoknak) gyorsabbá teszi a Föld erőforrásaink és nyelőinek túlhasználatát. A pénzpiacon és a gazdaságban a hitel ami túlfogyasztást tesz lehetővé, és ezzel túlszaladásra és végül összeomlásra készteti a rendszert. A földi ökoszisztémában is az a gond, hogy túl sok hitelt vesz fel a társadalom, csak ott a last lender of resort a Föld. A Föld nem fogja megtenni azt a szívességet, hogy további hiteleket printel... A fed megteszi egy darabig.
Ebből fakadóan nem a születésszabályozás, sem nem a zéró kamatpolitika, sem a munkanélküliség csökkentése nem fontos kérdés nálam. Én azt az irányt támogatom, ahol az emberek fejében futó szoftvereket cseréljük le egy olyan szoftverre, amely hosszú távon -genereációkban gondolkodik. Ez pedig csak agresszív oktatással, és felvilágosítással megy. Az összes többi öko irány vakvágány. Vagy parasztvakítás- lásd: Tesla.
frossnag 2021. 08. 07. 14:50
Előzmény: #47890  pomperj
#47892

Tehát a probléma adott, abban egyetértünk: túlnépesedés, pazarlás, környezetszennyezés,  társadalmi problémák, (eladósodás), de szerintem tévedsz abban, hogy mi a legnagyobb probléma. Szerintem inkább valóban az, hogy ezek nincsenek megfelelően kezelve, így határozottan előre látható, hogy a helyzet tovább fog romlani, és vélhetően katasztrófális eredménnyel fog zárulni, akárcsak ha egy épületben nem javítattják ki a tetőn a lyukat, vagy ha egy törött lábat tovább használ valaki.
-
Nyilván a legfontosabb lenne először akkor azt kideríteni hogy miért nem történtek meg időben a megfelelő lépések, és hogy mit lehet tenni a dolgok megváltoztatására, de nekem az a véleményem hogy maguknak az embereknek sincs igényük a hosszútávú fenntarthatóságra, helyette a mának élnek, miközben mindent leamortizálnak (persze ők maguk szeretnek "civilizáltként" tekinteni magukra.)
-
A hírekben kevés szó esik ezekről a sürgető problémákról, sokkal több szó esik olyan arányaiban jelentéktelen jelenségekről mint akár a koronavírus, vagy csak hogy melyik állatkertben milyen aranyos állatka született, vagy melyik celebnek volt válása, Trump miket fingott.
És ez talán helyénvaló is így, mert úgy látszik az ilyenféle hírekre nagyobb igény van, a valódi problémák megoldása csak keveseket érdekel igazán, az emberek kétszínűek, a közvetlen közelükben lévőkre mosolyognak, de minden másnak hátat fordítanak.
-
Szerintem a hosszútávú jövőt illetően a fórumon Kukker kollégának van a leginkább igaza, és bár nem leszek népszerű érte, de én még talán annyit tennék hozzá, hogyha eljön a világvége akkor az szerintem nem egy negatív esemény lesz, hanem inkább valami olyasféle, mint amikor a bűnös magkapja jól megérdemelt büntetését (beleértve engem is).
franc0 2021. 08. 07. 14:20
Előzmény: #47890  pomperj
#47891
E problémát a globális kapitalizmus katalizálta. 
Két megoldás kínálkozik:
- a piacpárti megoldás a fosszilis energiaforrások drasztikus megdrágítása
- a nacionalista verzió a jó öreg háború
Városlakónak lenni nem lesz jó ebben az évtizedben. 
pomperj
pomperj 2021. 08. 07. 13:54
Előzmény: #47887  frossnag
#47890
Nekem  az alapproblema az egesz kornyezetvedos mozgalommal,
hogy nem a lenyeggel foglalkozik.
A fokuszban a legfontosabb problemat kellene tenni. A demografiat, a bolygo tulnepesedeset.
,
Azt mar a 60-as evekben a "Limits to growth" munkacsoport es konyv meggyozoen demonstralta,
hogy ha a nepesseg erdemben tulfut a 3Mrd  szamon, abbol nagy baj lesz.
Keves lesz a nyersanyag. Keves lesz az energia. Keves lesz az ennivalo. Keves a viz. 
Tul sok, el-nyelhetetlen sok  lesz a kornyezet szennyezes, szarazfoldon, tengerben, levegoben.
,
Felhivtak a vilag politikusait, hogy 80-ig lepjenek fel a tulnepesedes allen, es allitsak meg.
Minel jobban tulfut es minel kesobb tesznek ellene, annal nagyobb bajba sodorjak az emberiseget.
,
Most ott tartanak a politikusok, hogy 2060-ra igerik, hogy kb. felere csokkentik majd ezt meg azt. (!)
Sz@rt nem er egyik mai igeret se. Regiek se ertek semmit.Nem lesznek hivatalban hogy szamonkerjuk.
Hol Jimmy, Margaret, Leonyid, Helmuth, George, Mao? Akkori politikusok, akiknek tenni kellett volna? 
,
A helyes jelszo,    A LETSZAM, STUPID!     Az a fo baj.
Ehhez kepest ?
Kinaban ujra eleresztik a nepszaporulatot. India, Indonez, Paki, Vietnam  stb. soha nem fekezte.
Afrikaban sok helyen remenytelen a tulnepesedes, mar totalis elemiszer es viz hiany van. 
 
Naponta tizezrek halnak ehen es szomjan. Lehet abbol naponta 1m is? Aha.
Azok, ha megindulnak nem allitja meg a kerites Roszke hataraban. 
A Politikusok semmit nem tettek. Grete gyereknek igaza van: "hogy mertetek tonkretenni a jovonket?"
  
Placi82 2021. 08. 07. 13:25
Előzmény: #47886  pomperj
#47889
" Most epp a Gold aramlat leallasaval ijesztgetnek, csodalom hogy a Golf hajtasara meeg nincs Bond.". Felrenyeltem az ebédet úgy felnevettem. :)).  Amúgy meg szerintem is Kínából indul majd a válság. Bár nem Kína lesz sem a valós hibás, sem a valós oka.  De.... De csak had legyenek majd ők a bűnbakok a világ legnagyobb válságáert, ha már ránk szabadították a Covidot Vuhanbol. 
,
Feketefoton1
Feketefoton1 2021. 08. 07. 12:02
Előzmény: #47887  frossnag
#47888
én is így emlékszem,akkoriban az El Nino-ra való hivatkozás volt ,ha emlékezetem nem csal...azzal most mi van például,az utóbbi időben nem beszélnek róla?
frossnag 2021. 08. 07. 11:00
Előzmény: #47886  pomperj
#47887

A tengeri áramlatok leállásának a lehetőségét már 5-10 évvel ezelőtt is felvetették, de akkoriban a hasonló fórumokon az ember okozta klímaváltozás még "összeesküvés elméletnek" számított, de számomra nehéz elképzelni hogy egy jelentős mértékű beavatkozás az időjárást befolyásoló tényezőkben (földfelszín jelleg/színe, légkör átalakítása), nem lesz arra hatással.
Ma egyesek a "gazdaság" összeomlása miatt aggódnak, miközben maga a bolygó omlik össze alattuk.
Hát meglátjuk.
pomperj
pomperj 2021. 08. 07. 10:37
#47886
A penteki napot az USD dominalta, amely eles erosodesbe kezdett.
Ettol kezdett zuhanni GLD, es ez nem engedte az olaj erosodeset.
A commodity mufajban mindenhol eses latszik, az ujabb COVID hullam minden recoveryt megallitott.
Iron ore, Lumber, Copper stb. mind gyengelkedik. 
,
Meeg az is lehet, hogy a COVID itt marad 10 evre. Es fokozatosan, katalizatorkent egymagaban, sorjaban  beinditja azokat a folyamatokat, amitol a vilaggazdasag majd visszater a normalis allapotba.
,
1)A Dollar tovabbi kilatasat most konnyu ketfelekeppen is magyarazni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20210807v00wdyzyy.jpeg
,
Tudom, hogy az ALT1, a dollar gyengulesre varakozas a nepszerubb most.
De az angolszasz devizakat leszamitva (GBP, AUD, CAD) minden massal szemben erosodo kozeptavos strukturaban van. Es nem hiszem hogy egy  kaosz-erosodesi evtizedben, mint a 20-as evek,  nem kell a Dollar senkinek.   Plane, ha az allam-adossag abban van, jol megnott, es abban kell visszafizetni.
,
2)"Flight to quality" van a globalis hitelpiacokon.
A kamatok hetek ota csokkenek  a stabilabb orszagok allampapirjainal, es az A minositesu cegeknel, 
viszont inkabb emelkedtek a Junk mufajban es az EEM orszagok bondjainal.
,
Julius elejen a spread HighGrade-Junk kozott 1.8% volt, ami megkozeliti a 2007 ev 1.4% minimumot.
Azota persze emelkedik. Valahogy hasonlit 2007re, akkor is igy indult, lett belole  NAGY HITELVALSAG. 
,
Az US bond futures egy klasszikus SHS alakzatban van.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20210807v00wch74r.jpeg
,
A hitelvalsag jelek most leginkabb   Kinaban vannak. 
A Bloombergen megneztem, az ev eleji 8% Junk Bond kamat mostanaban 12%. Es a corporate bankruptcy szamok gyorsan futnak fel. Ha beindul a  fertozes, akkor szerintem Kinabol fog indulni.
,
Az Evergrande orias realestate osszeomlas kozismert. Nem ajanlom a  Kinai bondokat se, es egy csodhullamtol tartva a kinai cegeeket sem gyujteni, bar az aruk latszolag nagyot esett. De tudhat meg nagyobbat is.
,
Igen, a FED par eve ala irtra, hogy akar Corp junk bondokat is megvesz. 
De azert megse vett mast mint a legjobb Corp.  AAA-A  minositesueket.  
Ketlem, hogy PBOC sok kinai junkot akar bevasarolni.
.
Ha mar a Bond tema, akkor a z EU bondoknal is van erdekesseg. 
Mert ott meg a kornyezetvedos Bondokat imadjak eppen, valosagos euforia van, vastag felarakkal,  ha rairjak a kibocsatasra hogy Green.
Azt pedig  igen nehez ellenorizgetni, valoban zold-e az a projekt, mert rengeteg a tulzas, csalas, sot explicit atveres is ebben a mufajban. Az ESG duma es ernyo alaltt rengeteg sima bankhitel fogy el, extra magas arakon,  az ESG dumatol  megszedult invesztoroknak. Most epp a Gold aramlat leallasaval ijesztgetnek, csodalom hogy a Golf hajtasara meeg nincs Bond.
,
lehet, hogy cinikus, de itt szep kover botranyok kitorese nem volna meglepetes, amint pirosba fordulnak a szamok. Es igen, veszett sok, 3 Trill ilyen Bond van kinnt 1-5 eves kategoriaban. Az sokkal tobb mint a Subprime mortgage, ami, emlekszunk ra,  beinditotta a 2007 hitelkvalsagot.
Igaz, mostanaban minden fertozes KInabol indul, legyen Covid vagy hitel. 
De ESG jo pozicioban van a masodik helyen.
bankos
bankos 2021. 08. 07. 10:11
Előzmény: #47853  pomperj
#47885
Rekordmagasan a Kínából Amerikába szállitott konténerek szállítási díja....
Peti84
Peti84 2021. 08. 06. 23:06
Előzmény: #47875  bankos
#47883
Li autonis veheto otthon, aug. 12tol:
 https://cnevpost.com/2021/08/06/li-auto-reportedly-plans-to-set-hk-offering-price-at-hk118/
bankos
bankos 2021. 08. 06. 20:50
Előzmény: #47881  Boole
#47882
Ez ránk nézve, talán tudunk olcsó áron vásárolni ..aztán helyre állnak az árfolyamok..
Boole 2021. 08. 06. 20:46
Előzmény: #47880  bankos
#47881
Kína befejezi a szabályozást és a regulázást, mert a kínai cégek az elmúlt években azt csináltak, amit akartak. Nem lesz ezután ilyen. Be kell tartaniuk azt, amit eddig is be kellett volna.   

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek