Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2021. 02. 02. 18:51
#36060
Visszakerült a BTC árfolyama portfolio címlapjára a dollár mellé. Ez már valamit jelent! Volt már így, de aztán jött az összeomlás.
hellforceone 2021. 02. 02. 18:14
Előzmény: #36056  Törölt felhasználó
#36059
Nézd, szerintem a gond azzal van, hogy annyira próbálod igazolni önmagad itt a fórumon. Tudom, ezért majd most jóóóó nagy shitstorm-ot kapok - előre leírom, immunissá váltam, elküldhetsz anyámba is, legfeljebb nevetek az erőlködéseden egyet -, de nem érdekel. Ne próbálj folyamatosan másokat győzködni, légy benne, örülj a nyerőnek és kész. Főleg ne próbálj másokkal a véleményük miatt elég lekezelően bánni, mert azért ahogy itt olvasok, mások sem teszik ezt veled. Úgy gondolom akkor az úgy fair, ha oda vissza így működik. Ahogy korábban mások írták már itt többször, azért vagy ilyen állítólag, mert szarul bántak veled, sok támadás ért... mi ez kérem, óvoda??? Nézz kicsit önmagadba is és láss! Ahogy te bánsz másokkal, azt kapod vissza. És ezt nehogy azt hidd, hogy most dühösen írom vagy ilyesmi, mert totál közömbösen teszem, csak néha rossz olvasni már a kirohanásaid. Erről ennyit, vagy megérted vagy nem, őszintén, nem érdekel, csak hagyd abba kérlek ezt a stílust!
Ami magát a témát illeti, én is érdekelt vagyok benne (TE is befolyással voltál rám ezzel kapcsolatban, mert volt már sok jó meglátásod, a stílus egy másik dolog), pedig őszinte leszek, sok dolog nekem sem tetszik a BTC-ben, de próbálom meglovagolni a hypeot és méginkább próbálom megérteni is. Viszont egyet eldöntöttem magamban, ha egy olyan valaki, mint Chamath Palihapitiya benne van, akkor számomra is megéri a kockázatot. Nem tudok mindig mindenben a legjobb döntésre jutni, ezért próbálom ellesni a tőlem jóval okosabb emberektől, hogy mi is lehet a jó irány. Senki sem tévedhetetlen, Palihapitiya sem, de ő azt hiszem olyan valaki, akire érdemes figyelni, mert az egész piac figyel rá. 
Számomra a BTC-ben aktuálisan nem az a mérvadó, hogy miért ennyi vagy annyi, hanem az, hogy lassan ki mindenki sorakozik fel mögötte. 
Peace!
hellforceone 2021. 02. 02. 17:42
#36058
Tilray esetleg? Csak úgy érdekességként
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 17:41
Előzmény: #36055  Törölt felhasználó
#36057
Mondjuk amennyire én tudom, igen nyilvánosan nézheted ahogy A-B-C....pontok között mikor és mennyi "pénz" vándorolt. Csak nem mész vele semmire, mert az nem derül ki belőle, hogy a végpontot kicsodák. Szóval de....pont jó mosásra is:)
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 17:39
Előzmény: #36053  Janiii
#36056
Szeretnek elnezest kerni h mas velemenyem van.
azert is h ez a mas velemeny mar engem igazol tobb mint 5ev es 10 honapja...
akkor 250$ volt 1 BTC, majd lett tobb is, ha valakinek sok ideje van nezze meg h milyen velemenyek hangzottak el mondjuk szept-oktober kozott...akkor is "lufiban"  meg 2017-ben is, meg 2021-ben is csak most mar nem 250$; de nem is 10000$, nem is 19000$ hanem 34000$...
en hallottam valami olyasmit korabban h az orultseg jele ha valaki mindig ugyan azt csinalja de kozben mas eredmenyt var...szoval valoszinuleg velem ill. az en elmemmel van a baj mert en mar majdnem 6 eve folyamatosan azt allitom h az egyik ha nem a legjobb befektetes a BTC...(bar egyelore az arfolyam engem igazol, mert en emelkedest varok) ki var esest, ki ill. kik gondoljak azt h a BTC ara csokkeni fog?
es miota is varjak ezt es miota is gondoljak azt h lufiban van 5-6eve...ha 5 ill. 10 ev mulva magasabban lesz a BTC arfolyam mint most akkor ki ill. kik azok akik mas eredmenyt varnak de tovabbra is ugyan azt hajtogatjak?
(hmhmhm)
Valoszinuleg az en keszulekemben van a hiba...sajnalom h meg te se veszed a faradsagot; pedig szamomra ugy tunt korabban h te kepes vagy az atlagostol elteroen gondolkodni...
Aztan majd nyaron amikor 80ezer esetleg osszel amikor az arfolyam 150ezer folott lesz lehet h fogsz ra idot talalni h kicsit informalodj ezzel kapcsolatban.
Sok sikert!
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 17:26
Előzmény: #36051  Zedisdead
#36055
Latom "tajekozott" vagy ez ugyben. ez az egyik legrosszabb utja a penzmosasnak mert evekkel evtizedekkel kesobb is mindenki szamara hozzaferheto az adott tranzakcio...
ha nem is olyan mint h feladnad a nepszabadsagban a hirdetest h penzt mosok, mert azt biztos h 10millional tobben nem olvassak...
tobb mint 1 evtizede epul ez a "spekulativ buborek"...
par ev mulva meg majd azon gondolkodsz h miert is nem vetted a faradsagot h ezzel kapcsolatban informalodj...
azert koszi h ilyen sok ismerettel hozza szoltal a temahoz!
;)
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 17:25
#36054
Ugye  bitcoin,mint olyan egy tök jó technológiára épül,aminek nyilván van értéke. Csak elkezdték ugye pörgetni, és bizonyos ciklusonként valaki kap coint, és azt hiszik, hogy ettől annak nagy értéke van. Nyilván, amíg van, aki megveszi tőled drágábban, addig van...
Számolgassunk egyenleteket, és a leggyorsabb mindig kap egy papírfecnit. Akkora a hype, a technológia újszerűsége miatt, hogy mindenki egyenleteket akar számolni, vagy ha nem is, de venni a a papírfecniből, mert az majd még többet ér. Igazából a blockchain nem is annyira új, de a szélesebb néptömegeknek az. Igazából pl mikrohullámú sütő is volt már évtizedekkel az elterjedése előtt. Szóval nem a technológia megszületési idejéhez mérem az "új" meghatározást, hanem a széles körben ismerté válásához.
A három hatalmas nagy érvük a coinosoknak, hogy titkos, nincs egyetlen hivatalos felügyeleti szerve, illetve, hogy véges az értéke, ezért nagyon értékálló. Igazából mindegyikbe bele lehete kötni, hogy vagy nem úgy vn teljesen, vagy hogy azért hátrány is tud lenni, amit előnynek hisznek. Hevesebb vérmérsékletű "bitcoinbefektető" mondta nekem, hogy jelenleg az egyetlen olyan erőforrás a Földön, aminek konkrétan ki is mondva véges a mennyisége.  Nos ezzel azért tudnék vitatkozni, így elsőre látok még néhány olyan dolgot, amire ez igaz.
De vissza a földhözragadtabb dolgokhoz. Olvasgattam kicsit a Venuról meg Zomról, utaltam is be egy kis extra pénzt RC-re, hogy vegyek belőle.
Janiii
Janiii 2021. 02. 02. 17:23
Előzmény: #36045  Törölt felhasználó
#36053
A példaként felsorolt vállalatoknak is pénzben meghatározható vagyona és jövedelemtermelő képessége és jövedelme van, ezek alapján pénzben meghatározható értéke van. Van saját tőkéje és a várható vagyoni érték és jövedelmek alapján pillanatnyilag kialkudott - pénzben kifejezett - ára, árfolyama van (tőzsde).   
A devizák ára, egymáshoz viszonyított árfolyama a devizák mögött álló összesített csereügyletek, azaz termékek és szolgáltatások vannak, ezek által kialakult árfolyamok (Ha pl. Mo semmit nem importálna, csak exportra értékesítene, akkor - minden egyéb változatlansága mellett - igen erős lenne Forint.)   
A BTC-nek nincs vagyona, nincs jövedelemtermelő képessége, mert nem vállalat.   
A BTC mögött nincs csereügylet, nem kereskednek áruval és szolgáltatással BTC elszámolással, legalább is egyelőre ez igen csekély mértékű. A mai árfolyamát nem ez határozza meg.   
Hanem akkor micsoda?   
Hát, a remény, hogy majd egyszer eljő az idő, amikor sokan, egyre többen, bárki és mindenki csereügyletek elszámolására használja majd, egy szabványos, szabályozott piacon, ahol garanciák vannak (lásd devizák).   Na ez az, ami sosem fog eljönni, a pénznyomdák monopóliumai sosem hagyják, hogy ez megtörténjen (de ez csak személyes vélemény)   
Addig is bármennyi lehet az ára, pont azért mert semmilyen értéke sincs jelenleg, de a REMÉNY....
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 17:21
Előzmény: #36048  pomperj
#36052
Mennyi erteke van?
a keszpenznek es a bankszamladon levo "penznek" sincs erteke, csak azert mert hiszel benne es a tobbiek...
az erteket eppen az agyja h masok elfogadjak mint erteket, ugyan ugy mint a keszpenzedert...
mennyi keszpenzt erteket tudsz magaddal vinni?
mennyi idon belul tudsz mondjuk pentek este 6 orakor hitelt felvenni?
mennyi ideig tart mondjuk erteket amcsibol japanba, esetleg Budapestre kuldeni...ja pentek estetol hetfo reggelig inkabb pihenj...
mennyiert tudsz mondjuk 100millio USD-t, esetleg 1 vagy 10milliot fel oran belul atkuldeni?
 es a RIG mit termel adossagot?
az usa kormanya mit termel adossagot? szoval az USD-nak azert van erteke mert egyre tobb hitelezonek tartozik, magyarul adosagot termel...(ok nem vitatkozom es meg csak mas velemenyem se legyen)
de inkabb lemondok arrol h a jegybankok szepen elinflaljak a megtakaritasaimat...(mert ugye a terv 2%)
Ja h 23trilliobol hirtelen lett 27trillio folotti adosag (segits ki ebbol h fog kijonni a 2%-os inflacio); BTC-nek nem kell termelni semmit hiszen folyamatosan egyre tobb USD, EUR,GBP,JPY stb.stb van forgalomban...
mondjuk azt elismerem h a mi kis nagy varazsloink gyorsabban teremtik, varazsoljak a hitel penzt mint ahogy a BTC-t a banyaszok kepesek banyaszni...
kerlek bocsass meg az en egyszeru kis gondolkodasom miatt; de en azt tudom hogyha a farmernek van 5 disznoja de nem 5-en erdeklodnek erte hanem mondjuk 8-10-en akkor valoszinuleg dragabban fogja eladni arrol az aprosagrol nem beszelve ha az a 10 erdeklodo nem 10$-al hanem mondjuk 12$-al rendelkezik fejenkent...akkor valoszinuleg meg tobbet fog kapni a disznokert..ha mar a farmereknel tartunk.
;)
Zedisdead 2021. 02. 02. 17:03
Előzmény: #36045  Törölt felhasználó
#36051
A bitcoin egyetlen fundamentális értéke az, hogy pénzt lehet vele mosni. Erre épült rá a spekulativ buborék.
Egyébként ennyi erővel lehetne hypeolni az iridiumot is (a fémet), 1000x ritkább, mint az arany.
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 17:02
Előzmény: #36037  pitcairn2
#36050
100ezernel, meg 200ezernel esetleg 1millio USD-nal draganak fogod tartani?
Nos emberek millioi es cegek szazezrei fizetnek 1 szoftwerert amit word-nek, excel-nek esetleg power point-ot tudsz hasznalni...vagy veszel egy apple termeket amin a szoftwer-ert mar nem kell fizetned es evekig ingyen frissitheted....
Miert fizetnek az emberek mo-on a bankoknak havi szamlavezetesi dijat?
(A SEMMIERT; bocs pontositok az extra kockazatert)
;)
Hiszen te adod a penzed kolcson a banknak, es miutan a penzt be tetted a bankba mar nem is a tied hanem 1 (unsecured lender) hitelezo lettel aki majdnem az utolso a sorban ha a bankkal problemak lennenek.
Penzugyi forradalom a penzugyek digitalizalasa folyik ezerrel; csak ezt meg sokan nem ertik ill. nem ismerik fel...5,10 esetleg 15ev mulva joval tobb embernek lesz ez vilagos...
Nekem is vannak meg fenykepeim, de az elmult par evben jo ha 5-10 kepet hivattam elo, nem arulok el nagy titkot h szinte mindenki tobb szaz digitalis fotot keszit 1 evben...csak nem eppen a regi kodakkal, olympus vagy canon esetleg nikonnal...
karcsika26 2021. 02. 02. 17:01
Előzmény: #36048  pomperj
#36049
Nem értem hogy lehet összekeverni egy vállalatot egy fizetőeszközzel. Egy olyan fizetőeszközzel, amivel állítólag egy országban sem lehet fizetni. Nincs felügyelete stb...
pomperj
pomperj 2021. 02. 02. 16:58
Előzmény: #36045  Törölt felhasználó
#36048
Tomi,
a bitcoinnak eppugy nincs fundas erteke, mint az osszes tobbi, ezer fele tobbi kriptopenznek.
Egyszeruen nincs, ahogy egy matek vagy fizikai kepletnek sincsen.
Attol meg lehet erteke, de nem fundas. Ahogy egy 190 eves Maurutius  belyegnek vagy festmenynek.
De azert a belyegert sem visz el a postas levelet, a festmeny sem eheto meg. Elobb penzze kell tenni.
.
Es  ahogy a tobbi, a BTC sem, soha nem termel erteket. 
Ahogy a fundas definicioja mindennek az, hogy ERTEKET termel. Ezert van fundas erteke, mert termel.
.
De hidd el, senki nem adna egy bitcoin-ert egy fel disznot, soha egyetlen farmer sem, ha ehinseg van,
Perth-tol Miskolcig senki. Ha elobb el  tudod adni kp-ert, akkor adnak.
Nincs fundas erteke. Ahhoz stabil ertektarto kepesseg kell, ahhoz meg ERTEKET kell termelni. Profitot.
.
Fabrizio66
Fabrizio66 2021. 02. 02. 16:52
Előzmény: #36045  Törölt felhasználó
#36047
Összekevertél most vállalatokat (amelyek pénzt termelnek) egy devizával, ráadásul egy virtuális devizával.
pomperj
pomperj 2021. 02. 02. 16:49
#36046
SPY daytrade
most kellene egy oldalazos wave(iv), es aztan meg egy felszuras, hogy keszen legyen a (c of B) rally.
A beeses 30540 kornyekere varhato, ott van fibo38.
Egyelore maradok a komplex korrekcios WXY formacional, aztan majd kiderul, mi lett belole
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20210202v01vjzpqg.jpeg
.
Abszolut lehet, hogy a nagyobb trend mar felfele fordult, es akkor persze,
a napos charton be lehet szamozni a korabban sejtett modon. Hamarosan meglatjuk.
.
Törölt felhasználó 2021. 02. 02. 16:44
Előzmény: #36021  pomperj
#36045
Legyszi, ne irj butasagokat!
Mi az h zero fundamentalis erteke van?
Mi az a facebook, mi a google, mi az a netflix, miert van erteke az amazonnak?
(ja mert digitalizaltak egy szektort, esetleg 1 problemara digitalis megoldast talaltak)...
miert van erteke a felho alapu cegeknek?
mi az a microsoft? mit is ertekesitenek mar tobb mint 25eve?
(szoftvereket?)
miert van erteke a sex.com-nak, vagy az origonak esetleg a portfolio.hu-nak?
miert van erteke 1 digitalis zenenek, vagy filmnek?
miert tarolnak emberek a felhoben kulonbozo digitalis dolgokat, es meg fizetnek is erte?
Gyerekek jo lenne ha nem a bolcsiben lennenk, meselje mar el nekem valaki hogyha vasarol barmilyen befektetesi eszkozt akkor ugye azt senki se szeretne dragabban eladni; esetleg mindenki...
Szoval ha legkozelebb ha valamilyen eszkozt, rv, kotvenyt vasarolsz tedd mar fol magadnak a kerdest h azert veszem h kesobb olcsobban eladjam?
(nem akarom el hinni h 1 gazdasagi forumon egyesek azzal jonnek h masok csak azert vesznek 1 adott eszkozbol h kesobb dragabban eladjak)....
Konyorgom mutasatok 1 ep elmeju befektetot aki kesobb kevesebbert akarja eladni a befekteteset!!!
Ha valaki is csak piciket is ismeri a tulipan hagyma lufi tortenetet akkor nem artana tisztaban lenni azzal h az mennyi ideig tartott, es hanyszor emelkedett 11 ev alatt az arfolyam uj csucsra...
2015. marciusa ota mar lassan 6 ev fog eltelni amiota errol irok, meg Ray Dalio is kepes volt megvizsgalni azota a kerdest...
persze sokkal egyszerubb innen-onnan szedett-vedett fel-informaciokra alapozva tippelgetni...
Szomorunak tartom ezt, h ilyen butasagokkal masokat felre tajekoztatnak!
bimborablo
bimborablo 2021. 02. 02. 16:40
Előzmény: #36007  kozi723
#36044
Ezt én sem gondoltam volna, hogy -8%os nap lesz mikor a Bp jelentést olvastam.
Cyberslider
Cyberslider 2021. 02. 02. 16:31
#36043

Na jól nyakon csapták a redditeseket, persze még van hátra pár pofon.
bankos
bankos 2021. 02. 02. 16:29
Előzmény: #36039  bankos
#36042
Jó, hogy belevettem esik az összes... 😎
bankos
bankos 2021. 02. 02. 15:59
Előzmény: #36039  bankos
#36041
Ezüst 27 alatt.... 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek