Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kozi723
kozi723 2020. 11. 28. 22:05
Előzmény: #31778  robikovacs26
#31780
Ebben gyakorlatilag egyetlen új, eddig ismeretlen tény nem hangzik el. Pont arra jó, mint amire Vladimir Zernov, Henrik Alex és a komplett seekingalpha csapata, semmire. Nettó pánikoltatás amit csinálnak. Igen, tudjuk, sok az adósság, nehéz helyzetben vannak az olajos cégek. De komolyan, egyszerűen nem értem, hogy miért áll neki megírni egy ilyet cikket az illető? 4 félév fleet riport és néhány mérleg meg eredménykimutatás áttekintése után bármelyikünk hasonlót rittyentene. A vége a legjobb. :D - A race against time . Tényleg, na ne őrjíts meg, nem viccelsz? :D 
== túl nagy jelentőséget ne tulajdoníts neki :)
JackOne
JackOne 2020. 11. 28. 21:32
Előzmény: #31775  pomperj
#31779
János, és ne maradjon ki az önvezetés TESLA és Ts.-i mind a falnak mennek egy váratlan napkitörés esetén ...miközben a repgépek fentről potyognak alá ...
Egyszóval - Léthazugság - léthazugságban élünk, mert már azt is elhisszük amit hazudunk - de  1x jön a kijózanodás ... és minden lepel lehull...
robikovacs26 2020. 11. 28. 21:28
Előzmény: #31775  pomperj
#31778
szieszta 2020. 11. 28. 21:22
Előzmény: #31775  pomperj
#31777

Már most változtatni kell a reklámon.
Az első szlogen, a bitcoin, mint pénz nem működött, mivel amint többen elkezdték használni, a pénzküldés nagyon meghosszabbodott és drágult. Így ez megbukott. Gyorsan valamit ki kellett találni, mert 2018-ban már nagyon lanyhult a kereslet.
Akkor fogalmazták meg a menekülőeszközt, meg persze a digitális aranyat. Ez nagyon soká tartott, míg sikerült a köztudatba betáplálni, ezernyi youtuber tartotta életben. Most megint elindították a kampányt, méghozzá a felezéssel, azt magyarázva, hogy a piacon kevesebb lesz, így újra szárnyalni fog. Aztán a tervezett felezés el is jött, de nem nagyon rakétázott.
Ráadásul a menekülő eszközből úgy menekültek a befektetők a májusi tőzsdei bezuhanáskor, hogy már a coinpiac sírját ásták.
A tőzsdével együtt szépen felállt és ezt gyorsan kihasználták, hogy egekbe lökhessék. Megérkezett egykét nagy intézményi befektető és újra címlapra került a bitcoin. Ezzel elindult az új reklámkampány, persze a fő cél a meggazdagodás.
A legújabb, amit olvastam, mivel a digitális arany nem mozog együtt az arannyal, így a BTC az arany helyét veszi el. Az aranyból menekülnek a BTC-be. Most ezt kell elhitetni.
krida
krida 2020. 11. 28. 20:48
Előzmény: #31775  pomperj
#31776
Nagyon jó meglátás (egyedüp politikailag látom máshogy, szvsz Obama alatt az USA jelentősen gyengült, Trump alatt újra erősödött, ráadásul egyedülálló módon Trump nem háborúzott mint elődei, Biden alatt szvsz USA lehet megin gyengülni fog - ezt még meglátjuk). Hogy a kripto hazugság - lehet! De a tőzsdére is állandóan buborékot, hazugságot kiált mindenki, azonban ezzel nem sokat érünk. A hullámokat viszont meg lehet lovagolni, akár valóságos alapokkal rendelkeznek, akár lufik.
pomperj
pomperj 2020. 11. 28. 20:18
Előzmény: #31758  Törölt felhasználó
#31775

A kriptopenz temahoz.
.
1)A csernobili katasztrofa abbol hatalmas informacio torzitasbol szarmazott, ami az eromu felrobbanasanak valosaga, es a szovjet Politburo-bol kiadott kommunikaciok hazugsagtartalma es kesleltetese kozott volt. 
A szovjet szokas szerint a latszatot akartak megorizni, oriasi karok aran is.
Ha azonnal az igazsagot kommunikaltak volna, es aszerint cselekednek, akkor talan par szaz  ember halalaval meg lehetett volna uszni. Evakualhattak volna azonnal a varosokbol, elmenekulhettek volna a 300 km hosszu radioaktiv felho elol. De a krizisre elegtelen, teves, sot karos reakciok szulettek napokkal kesobb, es kb. millio ember eletet roviditettek meg.
.
2)A vilagban oriasi mertekben elszaporodott a hazugsag, a latszat fenntartasanak maniaja. 
Annyira elterjedt, hogy mar van amerikai elnok is, aki csakis a latszatra politizalt, 4 even at. Es a lakossag kozel fele ezt, egyaltalan nem is ismerte fel.
A lenyeg, hogy egyikojuket sem, abszolut nem erdekelte a valosag, tovabbra is hazudik twitteren es Tvben, es milliok olvassak tovabb. Kulon hazugsag-varban, alomvilagban elnek.
.
3)Rengeteg katasztrofat tudok felsorolni, ami ugyanebbol a jelensegbol, a  hazugsagra bazirozott magatartasbol szarmazik. 
1941, a Szovjetunio teljes felkeszuletlensege nemet tamadasra? Mikozben eros hadsereget hazudtak.
1919 spanyol natha? Vagy a  Covid kommunikacio kezdeti hazugsagai?
.
A penzugyi szektorbol jol ismert, hogy hazugsagbol indult pl. a Barings Bank osszeomlasa, Madoff csalasa, az Enron csodje, a Subprime  Mortgage problemabol kinovo 2007-9 penzugyi valsag. Ez mind hatalmas penzugyi katasztrofa lett a vegere. Ezek mind kezdeti hazugsagbol indultak, hazugsagok miatt sulyosbodtak es nottek, es a rakovetkezo  korrekcio hazugsagok miatt voltak rosszak, mignem a dramaira nott veszteseg a hibas+elkesett lepesek sorozata miatt alakult ki.
,
4)Most a vilagban a rengeteg  hazugsag egyszerre,  es mindent atfogoan, halozatban van jelen.
Es  a valosagos, de altaluk eltakart rizikok, ha egyszer beszakad a latszat, a valosagban oriasi katasztrofa- cunamiva terebelyesedhet.  Iszonyu nehez ma megkulonboztetni,  a komplexitas miatti nehezen megertheto valosagot, es a hazugsagok altal drasztikusan eltorzitott tenyt  a sima  atverestol.
.
5)A criptopenz koruli hazugsagok, a komplexitas miatt, igen,  nagyon nehezen felismerhetok.
Hogy van benne valami szoftveresen hasznalhato innovacio, az lehet. De hogy az penz?
Mar kiderult hogy mint "penz" nem alkalmas vasarlasra. Sebaj,  akkor majd atalakitjuk "kincskepzo"  penz funkciora !  Ez modern hazugsag, tovabb terjedve,  elobbutobb oriasi katasztrofat okozhat.
.
6)Nagyon konnyu manapsag ennel is nagyobb, eltakart, ezert fel sem ismert rizikokat felsorolni.
a)Az USA valosagos adossaga es annak halozatosan tovaterjedo kovetkezmneye.
b)A foldkeregbol a fracking gaztermelese. Mi van, ha nem elzarhatoan elotor a fold kozepebol millioszor annyi gaz mint eddig? es keveredik oxigennel meg gyufaval? Netan a fracking hatasara egy vulkan kitor, es annyiu port dob ki, hogy a nap eltunik 20 evre?
c)genetikailag modositott mikroorgazmusok. Mi van, ha a pestis, kolera virus egy dorombolo kiscica volt ahhoz kepest?
d)a szoftver ipar serulekenysege. Egy magnes vihar, egy napkitores, es potyognak a repulok az egbol, eltunnek a computeres archivumok es bankszamla egyenlegek?
.
Tele vagyunk oriasi hazugsagokkal. Es eltakart rizikokkal.
.
krida
krida 2020. 11. 28. 19:52
Előzmény: #31773  Törölt felhasználó
#31774
Hát, azért elég sok pénzt nyomtak a piacokra, meg kell hagyni!
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 19:49
Előzmény: #31770  Törölt felhasználó
#31773
"innen-onnan hallott fel-informaciok es hangulatkelto, manipulativ szobeszedek, pletykakra alapoznak emberek velemenyeket...ne adj isten ezekre emberek penzugyi donteseket hoznak"
"Ha megnezed az USA-ban az M1 money supply az elmult 5 evben 4017%-al nott" --> Ez történetesen semmilyen formában nem igaz. Semmilyen pénz aggregátum nem 40x-eződött az elmúlt 5 évben az USÁ-ban. 12 év alatt az M2 145%-kal nőtt (2008 július és napjaink között).
A pénzrendszerrel kapcsolatos érveid hasonló minőségűek. (érzelemmentesen egy smiley-val)
Ezért tettem fel udvariasan a krédéseket.
De azért köszönöm, hogy időt szántál rám. 
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 19:30
Előzmény: #31769  krida
#31772
Legkozelebb hany karaktert hasznalhatok a valaszra?
;)
franc0 2020. 11. 28. 19:29
Előzmény: #31767  Törölt felhasználó
#31771
Pénzügytanból jelesre vizsgáztál, de történelemből és szociológiából nem. 
A fiat money a háborúmentes civilizáció alapja. 
Olyan nincs, hogy mindenki gazdag. 
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 19:29
Előzmény: #31763  szieszta
#31770
Nem vagyok biztos az igazamban!!!Velemenyt fogalmazok meg mint mas, mindenki hianyos informaciok alapjan formal velemenyt...en is.A velemenyem nem jobb vagy rosszabb mint mase (legalabbis en igy gondolom ez a velemenyem errol); tevedhetek is meg ebben is.
Ami viszont egy ido utan mar nem szorakoztato hanem inkabb mar-mar szomoru, hogy ugynevezett erzelem mentes hsz-ok mindenfele informacio nelkuli fantazialgatasok, talalgatasok es innen-onnan hallott fel-informaciok es hangulatkelto, manipulativ szobeszedek, pletykakra alapoznak emberek velemenyeket...ne adj isten ezekre emberek penzugyi donteseket hoznak...ISMERVE A PENZPIAC ES JEGYBANKOK KISZAMITHATATLANSAGAT en 1 elore kiszamithato, mernoki es matematikai pontossaggal megszerkesztett rendszer mellett formaltam velemenyt...es akar tevedhetek is...
https://www.youtube.com/watch?v=vXrs5FVEhsI
krida
krida 2020. 11. 28. 19:18
Előzmény: #31767  Törölt felhasználó
#31769
(mindezt elég lett volna 2 sorban leírnod :)
Placi82 2020. 11. 28. 19:14
Előzmény: #31743  Törölt felhasználó
#31768
Én nem akartam vitát. Nekem is van egy kis ether. És én is hallottam hogy pár bányász Izlandra költözött. De az igazán nagy bálna bánya farmok Kínában vannak, ott azért a szeneromu dominál. En anno Szabó Dávid tol érdeklodtem, aki profi a témában nagyon, és mivel műszaki beállítottságú, is. (fizikus:)) érthetően elmagyarazzta. De nekem nem mozgatta meg a fantáziámat. Egyszóval értem én a metodikajat, működéset, csak nekem nem fekszik. De ez semmit se jelent. Én az aranyban hiszek. Bezzeg az nem ment fel az akkori érték huszorosara mint a BTC, amit" digitális arany "néven is emlegetnek, sőt képeken is arany érme az ábrája. :) 
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 19:12
Előzmény: #31760  Törölt felhasználó
#31767
1.miert akarnek neked barmit is igazolni?
mi elonyom szarmazik belole?
azert mert te vagy en hiszek valamiben ill. van velemenyunk azert az 1 adott teny?????
(esetleg tevedhetek-e); ne adj isten meg te is?
;0
A penz / csereeszkoz erteket a hit adja...legalabbis ezt irod mivel valami fogalmad van a penzrendszer mukodeserol.(erzelem mentesen).
Akkor h lehet az hogy nem tudod h mi adja a BTC erteket????
(remelem nem ugrottunk tul nagyot?)
(ja hogy azert nincs erteke mert te esetleg nem hiszel benne?); szoval ha nem hiszed h valaminek van erteke akkor annak nincs erteke???
hiszel a Mikulasban? Van erteke? Fizettel mar mikulasert?
;)
Ugye nem tul gyors a tempo?!
Az h en mit tartok fontosnak nagyon valoszinu h masoknak nem fontos ill. masoknak mas a fontossagi sorrendjuk, talan ez igaz rad is (nem biztos; de azert ne zarjuk ki 100%-san)
Erzelembol reagalok, te ezt olvastad ki az en hsz-bol (ez a te velemenyed) en meg azt olvastam ki hogy coinparti (ezt te kimondottan pozitiv jelzokent irtad) erzelem mentes logikai kovetkezteteseket vontal le...
legalabbis ezt probalnad kihozni...csak valahogy a logikai kovetkeztetesek elmaradtak es miutan probaltam segiteni, ravezetni teged h hol akadtal el...
erre nem elgondolkodtal, esetleg idot szakitottal arra h tajekozodj, hanem annak aki az idejebol es energiajabol arra aldozott hogy segitsen teged ravezetni, hogy hogyan tudnal a logikai akadalyokon felulkerekedni, tul jutni...azt irod h erzelembol reagalok, meg hogy bizonyitani akarok neked barmit is???
Szeretnek bocsanatot kerni hogy a hozzam intezet kerdeseidre valaszoltam es idot szantam.
Szeretnek bocsanatot kerni h az ertelmetlen kerdeseidre...vagy koltoi kerdeseidre valaszoltam, amire ha vetted volna sajat magad az idot es energiat talan te magad is tudtal volna valaszolni, de nyilvan ehez kicsiket kritikusan kellett volna gondolkodni; vagy idot es energiat raszanni a temakorre.
Esetleg beleolvasni a BTC-s toppikba, ja es azert is szeretnek elnezest kerni h szieszta szetoffolta a toppikot h pont az altalad megfogalmazott kerdesekre lehessen valaszt talalni.
Viszont azt kiolvashatod a hsz-ok tobbsegebol hogy mennyi tether fordult meg, meg h eppen o mit fantazialgat h ki ill. kik es miert vasarolnak BTC-t.
Szeretnek bocsanatot kerni azert is mert en erre idot aldoztam h ezzel a temaval foglalkozzak.
Szeretnek bocsanatot kerni azert is h te erre a temakore nem aldoztal idot.
Szeretnek bocsanatot kerni h mas velemenyem van.
Szeretnek azert is bocsanatot kerni h informaciokat probalnek megosztani.
Legutoljara pedig azert szeretnek bocsanatot kerni h megprobaltam veled kommunikalni!
Igerem tobbet nem teszem!
Jo egeszseget es minden jot kivanok!
(mint coinhivo egy fiathivonek) nyilvan erzelem mentesen...
;)
krida
krida 2020. 11. 28. 19:08
Előzmény: #31764  szieszta
#31766
Azért, ha a BTC híreket elolvasod, elég komoly fundás alapja van a mostani emelkedésnek. Sőt, fundás alapon is azt lehet mondani, hogy igazából még az emelkedés elején vagyunk - persze ez a csártokon is látszik.
krida
krida 2020. 11. 28. 19:03
Előzmény: #31758  Törölt felhasználó
#31765
Mi az a fiat?
szieszta 2020. 11. 28. 18:37
Előzmény: #31762  Törölt felhasználó
#31764

Azt sem garantálja senki, hogy ez továbbra is így lesz....mármint a BTC-ért több valamit fognak adni. Hasonlóan, 2017 végén is ezt mondták, aztán 3 évig ültek az emberek bukóban. Most nekiálltak újra menedzselni az árfolyamot, meg elindítani egy reklámkampányt.....megpróbálták és bejött. Megint sikerült visszahozni, a sok reklámmal és piacbefolyásolással.
Ez hasonló, mint az összes lufi. Lehet az embereket úgy befolyásolni, hogy rákapjanak valamire.
Ezt sem hagyhatom ki, meg a sok elővarázsolt tetherrel. :-)
szieszta 2020. 11. 28. 18:28
Előzmény: #31760  Törölt felhasználó
#31763
Tomibá szerintem sokszor túlreagálja  a hozzászólásokat, én nagyon tisztelem Őt, mert felkészül mindenből. Pontosan ezért támad, mert biztos az igazában. A jövő viszont kifürkészhetetlen és neki sincs varázsgömbje. Így legtöbbször a tévedés jogát fenntartja, ismerve a pénzpiac kiszámíthatatlanságát.
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 18:24
Előzmény: #31756  szieszta
#31762
Tevedsz BTC-nek az ad erteket, legalabbis szamomra h a kozponti bankok nem kepesek elinflalni a penzemet, nem fizetek ujbol adot ra; majd csak akkor ha eladom...Ki az aki arra kenyszerit engem h eladjam vagy elcsereljem valami haszontalanabbra?Miert cserelnem el ertektelenebb fiatra?Nem logikusabb ha 5 ev alatt 40-szer annyi USD-ert mondjuk 46-szor annyiert ertekesithetnem?Miert cserelnek el ma vagy adnek kolcson valamit, csere eszkozt; hogy kesobb kevesebbet kapjak vissza?Ehez nincs szuksegem mashoz!
Toled ideznek pontatlanul:
A (bitcoinnak helyett) HUF/USD/EUR-nak meg az ad értéket, hogy spekulációval beállítják az árát és elhitetik az emberekkel, hogy .... kapni érte.(de folyamatosan egyre kevesebbet kapnak erte)!!!
szieszta 2020. 11. 28. 18:21
Előzmény: #31758  Törölt felhasználó
#31761

Ne haragudj, de mindent magadra veszel. Nem rólad írtam ezt, csak a többi 99%-ról, aki meg akar gazdagodni és lambót venni. Ha megnézem  korábbi beírásaidat, ott is az volt a fontos, mennyit kerestél vele, sőt a BSV -t is dícsérted, hogy az elágazásnál az lesz az igazi bitcoin.
Azóta gondolom még foglalkoztál vele 48,5 napot, így már sokkal jobban látod.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek