Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 18:19
Előzmény: #31754  Törölt felhasználó
#31760

Érzelemből reagálsz.A coinpártiban semmi negatív nem volt. Direkt nem coinhívőt írtam.
Nem feladatom kocapszichológuskodni. Tapasztalatom szerint akkor szoktak ilyen heves reakciók kerekedni, amikor valaki bizonytalan, és saját maga előtt is bizonygatni akarja az igazát.
.
Valami fogalmam talán van a pénzrendszer működéséről.
.
A pénz értékét a hit adja, hogy kapok érte számomra szükséges árut. A többi magyarázat az szenteltvíz.
A kérdéseket azért bátorkodtam feltenni, mert esszenciálisak a coinok jövőjével kapcsolatban. És szerintem ezek a fontos kérdések,. Ez dönti el, hogy a coin story epic fail, vagy egy victory lesz-e.
Legyen igazad. Amit én nem értek /ésvagy felgyullad a piros lámpa, befektetésileg inkább passzolom. 
szieszta 2020. 11. 28. 18:15
Előzmény: #31750  krida
#31759
Most minden kitört, de főleg az XRP. Nagyon szeretik most a befektetők ezt a centralizált coint.
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 18:12
Előzmény: #31753  szieszta
#31758
miert jo az neked h felre vezetsz il. felre informalsz masokat????Hogy allithatsz olyat h azert vesz valaki BTC-t h nehany %-al tobbert eladja?(megkerdezted az adott illetot, vagy csak fantazialgatsz?)
Ezt irtam:
Tomibá 2020. 11. 11. 16:33Előzmény: #12453  szieszta#12455Nem akarok "ocska USD" keresni ahogy te irod!!!
(ez 1 ujabb tevedes a reszedrol)
Napok ota azon dolgozom hogyan tudnek BTC-t keresni; nem csak vasarolni ill. nem csak BTC kamatot kapni a BTC-imre; hanem hogy abban fizessenek nekem a kulonbozo munkamert BTC-t.
Igen van USD,EUR,GBP,HUF-om is de tobb ezerszer nagyobb ertekben van BTC-m.
Ha pedig az AUD-t nezzuk ott is tobb mint 100-szor annyi ertekben van BTC-m mint AUD-om...de nem allithatom h nem rendelkezem fiat penzel; de probalok minnel kisebb aranyban ilyeneket birtokolni.
Az is igaz h neha szoktam eladni kryptokat; de ha azt nezzuk hogy mennyi fiat es mennyi kryptot vasarlok akkor egyertelmuen a fiat penzem csokken a kryptom pedig novekszik; na nem csak a Grasham Law miatt, hanem mert en is a cashlow-mban arra torekszek hogy a krypto resz arany novekedjen.
Sajnos ill. szerencsere meg nem tartunk ott h mindent el lehetne intezni kryptokkal; de idovel majd ez is fog valtozni, fejlodni...adig pedig szepen gyujtogetek; amit kesobb kisebb mennyisegben el is fogok adni, ha esetleg fiatra lesz szuksegem.
Kryptot-BTC takaritok meg es fiat-tol USD/EUR/HUF/GBP AUD probalok szabadulni; ill. az utobbibol van negativ egyenlegem hadd inflaljak szepen az AUD (tartozasomat); nem sok van de egyelore szuksegem van fiatra AUD-ra, es a jovobeli beveteleim azon reszet amit meg fogok takaritani a kovetkezo 1-2 evben mar reg atvaltottam BTC-re...
Nincs is szebb mint ertektelenebb konfetivel kifizetni egy olyan tartozast amiert erteket tudtam vasarolni.
szieszta 2020. 11. 28. 18:08
Előzmény: #31746  Törölt felhasználó
#31757

A coinok- az nem jó megfogalmazás, mert minden egyes egyedi.
Tomibá csakis a bitcoinról beszél, ott 21 millió lehet csak belőle. Persze ezt meg lehetne változtatni, de mivel ehhez a bányászoknak az 50%+1-nek bele kellene egyeznie, így ez egy darabig nem fordulhatna elő.
A nemzetek soha nem fogják feladni a pénzgyártás jogát, mert az adja a hatalmat.
Sokáig fizetőeszköznek hirdették, de kisebb mozgásoknál nem előnyös, így maradt az értékmegőrzés. Egy olyan műtárgy, amiből csak 21 millió van és nem hamisítható. Persze most is naponta 900 csepeg ki a bányászgépekből, így több mint 100 évig lesznek, kik üzemeltessék a rendszert.
Világpénz nem lehet, mert ez nem pénz.
szieszta 2020. 11. 28. 17:50
Előzmény: #31754  Törölt felhasználó
#31756
A bitcoinnak meg az ad értéket, hogy spekulációval beállítják az árát és elhitetik az emberekkel, hogy többet fognak kapni érte.
szieszta 2020. 11. 28. 17:41
Előzmény: #31743  Törölt felhasználó
#31755
Állítólag a bányászok 70%-a Kínában van. Ez csak szintén egy reklámszöveg, hogy csak tiszta és megújuló energiát használnak. Amíg nem volt bitcoin, feleslegesen építették az erőműveket? És jaj de jó, hogy most valaki a felesleget elfogyasztja.
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 17:39
Előzmény: #31746  Törölt felhasználó
#31754
Az 1 komoly elorelepes, h tisztaba vagy vele h szinte semmi vagy innen-onnan szedett informacioid vannak a temaban.A BTC-rol velemenyt formalok tobbsege talan meg nehany orat sem toltott azzal h informaciot szerezen ebben a temaban.
1. Tisztaban vagy azzal h a jelenlegi penzugyi rendszer hogyan mukodik, monetaris ill. fiskalis es a kereskedelmi bankok?
2.a.Tisztaban vagy azzal h mit nevezunk penznek es h a penznek mi is ad erteket?(legyszives ne gyere azzal h nemzet gazdasagok teljesitmenye, hiszen az orszagok 99% ill. meg ennel is tobb %-a ill. az abban mukodo kormanyok tobbet koltenek mint a beveteluk); ha pedig folyamatosan adosagokat halmoznak fel ami ugye egyre csak no...akkor h lehet olyan logikai kovetkeztetest levonni h az allamok altal szabalyozott penz, ami a kereskedelmi bankok altal kihelyezet hitel penzkent kerul a gazdasagba (szoval a hitel penznek mi is ad erteket??? ja h a kozhiedelem szerint az adott orszag teljesitmenye) erdekes logikai gondolat menetnek tartom...de tudod mit a gyengebbek kedveert:
Nezzunk 1 egyszeru peldat, hogy erthetobb legyen:
Van 1 hazaspar aki celtudatosan megtakarit, h lakast tudjon venni, ugye a megtakaritasuknak elmeletileg az ad erteket, hogy a munkajukat idejuket felaldoztak es ezert fizetest kaptak, amibol megtakaritottak.(eddig ez igy eleg logikus, es esszeru)...Na igen am, de az allam ugy dont h segiti a fiatal hazaspart es meghirdet olyan lehetosegeket, h Babavaro hitel, meg CSOK....ez altal ugye a hazaspar elmeletileg hamarabb tud lakashoz jutni; de legalabbis konyebben tud olcsobb hitelhez jutni...ebben a kereskedelmi bankok nyilvan "segitenek".Ugye mivel egyre tobb penz kerult a gazdasagba a hitelek reven, az orszag gazdasaga "nott" legalabbis GDP-t megvizsgalod az eloallitott termekek, lakas, haz butorok erteke nott.Szoval az orszag gazdasagi teljesitmenye ad erteket a penznek?????????(nem tudom sikerult-e ravilagitanom a logikai buktatora; de ha esetleg meg nem lenne vilagos) akkor szanj ra 1 kis idot es gondolkodj el ezen...
Kozelitsuk meg a problemat masik oldalrol, velemenyed szerint miert er tobbet egy 20000ft bankjegy mint egy 5000 vagy 1000ft-os bankjegy (ugye a 20000ft bankjegy eloallitasa nem kerul 20-szor annyiba mint egy 1000ft-os), mind a ketto mogott ugyan azon gazdasag teljesitmenye all, de az egyik 20-szor annyit er mint a masik?Szoval mi is ad erteket a penznek?Mi ad erteket az 1000ft-osnak es mi ad 20-szor annyi erteket a 20000ft-nak?
;0
Coinpartiak kifejezes velemenyem szerint kicsit lekezelo, foleg ha valaki olyan hasznalja akinek nem sok ismerete van a temaban; de vissza dobhatom a labdat azzal h a fiatpartiaknak mit gondolnak mi az elonye a fiat es kozponti bankrendszernek?
Segitek piciket mint "coinpartinak" titualt szemely; tisztaban vagy azzal h mi a kozponti bankok monetaris politikaja ma, jovo heten, jovo honapban, jovore, esetleg 5 vagy 10 ev mulva...te ennek szerves resztvevoje vagy, esetleg van belole valami elonyod, vagy csak egyszeruen elszenveded azt, hogy folyamatosan inflaljak a mar korabban leadozott penzedet?
2. b. Miert kellene h feladjak a nemzetek es gazdasagi tomorulesek a sajat devizajukat?(ki, kik adnak erteket a penznek???) Kerlek segits ki engem mert en egyszeru coinparti vagyok de nem ertem h hogyan lehetett a vilag kulonbozo orszagaiban meg mo-on is hiperinflacio, esetleg nemetorszagban???Ugye nem fogod kihozni h az adott orszag eppen "ugy dontott h bealdozzak, feladjak a sajat devizajukat"
"Nyilvan mivel az orszag gazdasagi tevekenysege adott erteket a penznek, legalabbis fiatpartiak szerint szoval logikailag nyilvan azert volt hiperinflacio" mivel az orszagnak nem volt kedve tovabb teljesiteni...mindenki elment szabira penzt lapatolni meg penzt egetni...."
;)
A közgazdaságtanban Gresham törvénye monetáris elv, amely kimondja, hogy "a rossz pénz kiűzi a jót". Például, ha a forgalomban lévő árupénznek két formája van, amelyet a törvény elfogad, mint hasonló névértékű, az értékesebb árucikk fokozatosan eltűnik a forgalomból.
Kerdesem amiota letrejott a BTC mennyi HUF,EUR,USD,AUD,GBP,JPY es a sort folytathatnam tunt el a forgalombol es mennyi BTC?
https://twitter.com/michael_saylor/status/1332451846762491905/photo/1
https://tradingeconomics.com/united-states/money-supply-m2
Ha megnezed az USA-ban az M1 money supply az elmult 5 evben 4017%-al nott
es egeszen veletlenul ugyan ezen ido alatt a BTC erteke 4665%-al nott az USD-al szemben...
en is "hiszek" a veletlenekben es igy mikulashoz ill. karacsonyhoz kozeledve a Telapoban es Jezuskaban is... 
Erdekesnek tartom h mielott megismerkednel 1 adott temakorben az adott dolgokkal ill. informaciokat szereznel, ettol fuggetlenul felteteleket szabsz annak h hogyan fogsz donteni.(szamomra ez nem tunik tul logikusnak) valoszinuleg mert en ilyen egyszeru coinpartinak titulalt szemelyek koze tartozom...;))))))))))))))))))))))
szieszta 2020. 11. 28. 17:36
Előzmény: #31740  pomperj
#31753

Ez másról szól, nem kellene ahhoz ennyi energia, csak az a lényeg, hogy ha tud rajta egy két %-ot fogni, belevág. Mivel megy fel az ára, megéri elpazarolni az áramot, mert marad belőle. Azért kell sok bányász, mert így ugyanilyen sok kellene, ha az alapját meg akarnák változtatni. Ez olyan, mint egy parlamenti választás. Ha 10 lakos van, betelepítenek 11-et és megnyerik a választást, de ha 1 milliárd, akkor már sokkal nehezebb a dolguk.
A bitcoin nem arra van, hogy megmentsék a gazdaságot. Ha annak idején Hanyecz nem akarta volna elcserélni a 10 ezer darabját két pizzára, még most is csak szórakozásból bányászgatnák és gyűjtögetnék. Ott jöttek rá, hogy fizetni is lehet vele.
Nem lehet belőle csak 21 milliót kibányászni, aztán annyi. Addig még több mint 100 év telik el, mire kimerül a bánya. Azután mi lesz vele, senki nem tudja, ki fogja fenn tartani a rendszert. Állítólag a küldözgetések utáni jutalékból fognak megélni a rendszer fenntartói. Nemrég viszont rájöttek, hogy mindennapi fizetésre nem előnyös, sőt, ha sokan fizetnek, bizony nagyon lelassul a rendszer. Ezért akkorra ez a jutalék is lecsökken, mert mindenki csak tartogatni fogja.
Addig is tökéletes játékszere a bálnáknak, soksok dollárt tudnak vele keresni.
krida
krida 2020. 11. 28. 17:33
Előzmény: #31751  szieszta
#31752
Szerintem most jól látszik a grafikonokon, mi fog történni, csak el kell olvasni. Ráadásul hétvégén is tudunk kereskedni.
szieszta 2020. 11. 28. 17:14
Előzmény: #31749  krida
#31751
Mivel a coinbárók úgy rángathatják a piacot, ahogy akarják, hiszen saját szabályozatlan tőzsdéjeiken kereskednek, olyan grafikont rajzolnak, amilyent akarnak. Most, szombaton felpumpálják, hiszen ilyenkor csak ők kereskednek. A grafikon nem minden, valami értéket is fel kellene mutatni. A hit sokat tesz, amikor az emberekkel elhitetik, hogy biztosan lesz a jövőben valaki, aki többet fog érte adni. Itt az a fontos, hogy ezt olyanok mondják, aki eddig jól meggazdagodtak rajta, úgy hiteles.
krida
krida 2020. 11. 28. 16:57
Előzmény: #31749  krida
#31750
Közben lehet, ETH-val kitörtünk 530 fölé, számomra ez a jel, hogy megyünk vissza 600 fölé, de ezúttal ott nem állunk meg, hanem megyünk kb. 800ig.
krida
krida 2020. 11. 28. 16:36
Előzmény: #31748  Törölt felhasználó
#31749
Na, ezzel pontosan így vagyok én is. Ha akarsz vele foglalkozni, nézz meg néhány videót, olvass el néhány elemzést (bár néhány vonalat te is be tudsz húzni a grafikonokon), és ez elég ahhoz, hogy technikailag átlásd a helyzetet.
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 15:59
Előzmény: #31747  krida
#31748
Nem teljesen értem, hogy itt mit tesz a fundás megalapozás. Hiszen ez egy pénz, ami nem is pénz, vagy  valami eszköz, aminek nincs belső értéke, vagy mi a fenene???
Biztos bennem van a hiba, hogy nem értem. Amikor elkezdtem olvasni egy kriptos könyvet az első 100 oldal után letettem. Kevés olyan téma volt eddig életemben, amitől elment a kedvem olvasás közben. Itt ez történt, de nem pontosan tudom megmondani az okát, de van valami kellemetlen érzésem.
krida
krida 2020. 11. 28. 15:46
Előzmény: #31746  Törölt felhasználó
#31747
A jelenlegi bull-market a kriptonál mindenesetre fundásan jól megalapozott (ld. pl. Pay-pal).
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 15:34
Előzmény: #31743  Törölt felhasználó
#31746
Csak ugatom ezt a témát.
3 kérdésem van:
1. Mi a coinok versenyelőnye, amiért érdemes a társadalomnak átállni?
2. Látnak-e a coinpártiak arra 0%-nál nagyobb esélyt, hogy a nemzetek és gazdasági tömörülések feladják saját devizájuknak használatát, mely gazdaságpolitikai és hatalmi mozgásteret ad? 
3. Lehet-e annak esélye, hogy egy coin alapú világpénz működjön?
Ha ezek közül egyre nemleges a válasz, akkor a magam részéről a coinokat maximum kereskedési eszköznek tekintem, semmiképp sem fektetnék bele.
  
krida
krida 2020. 11. 28. 15:23
Előzmény: #31744  Feketefoton1
#31745
Ismerek olyat, aki folyamatosan  vette eddig a Bitcoint, ha fenn volt, ha lent, és milyen jól járt! Én ilyet nem csinálok, de technikailag ránézésre simán felmehet 100.000re, vagy akár 300.000-re. ETH is szerintem szinte biztos hogy felmegy most hamarosan 800-ra, de akár a korábbi csúcsra is.
Feketefoton1
Feketefoton1 2020. 11. 28. 15:08
Előzmény: #31741  krida
#31744
a számomra mértékadó tanácsadók csak max napon belüli kereskedésre javasolják a BTC és hasonló eszközöket...
Törölt felhasználó 2020. 11. 28. 14:36
Előzmény: #31742  Placi82
#31743
Az olaj es koszen banyaszata pedig kimondottan kornyezet barat, a palaolajos cegekrol nem beszelve!!!(ezeket csak azert kezdtuk, kezdtek el hasznalni mert a fa tuzelesenel kornyezet baratabb es kifizetodobb volt). 
;)))))))))))))Sracok azert gondolkodjunk mar 1 picit mielott 1 gazdasagi forumon hsz-kat irkalunk.Ahoz h minnel olcsobb villamos energiahoz jusson az ember, hogy minnel kifizetodobb legyen a BTC banyaszat vizeromuvek kozelebe ill. Izlandra koltozott jo nehany banyasz ceg mert a geotermikus energia ami kifejezetten olcso es a viszonylag hideg idojaras elonyosse teszi ezeket banyaszatra.
Az egesz penzugyi rendszer, a kozponti es kereskedelmi bankokkal egyutveve sokszor tobb energiat es sokkal kevesbe hatekonyan hasznaljak fel...azt h jelenleg nem ertitek h miert az nem jelenti azt h ez nem igy van..., de nezhetjetek siman a teljesitmenyet...
https://twitter.com/michael_saylor/status/1332451846762491905/photo/1
Placi82 2020. 11. 28. 13:54
Előzmény: #31740  pomperj
#31742
Az nem most volt! Már sajnos több áram kell, hisz ez adja az értéket, hogy egyre nehezebb és bonyolultabb algoritmus számításokat kell végeznie a gépeknek, amiknek a 99.9%teljesen felesleges és nem szukseges a rendszer működése hez. Nagyon nagyon kornyezetszenyezo a bitcoin bányászat, és ez egyre inkább megjobban erősödni fog az idő mulasaval. 
krida
krida 2020. 11. 28. 13:00
Előzmény: #31740  pomperj
#31741
Igazából annyira én se értem a kriptot, lusta vagyok elmélyülni benne, technikailag nézem, most erős bull-market van, stoplossal lehet kereskedni vele szvsz.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek