Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hellforceone 2020. 04. 28. 13:55
Előzmény: #21937  Törölt felhasználó
#21940
Ja, mivel ugyebár te itt csak néhány emberrel társalogsz esetleges kérdés esetén ne várj választ. Amúgy nem értelek, ha csak pár emberrel akarsz társalogni és kioktatósdit játszani - bizony vannak az érveléseidben hibák -, akkor miért nem nyitsz saját topikot, ahol azzal beszélsz, akivel akarsz??
hellforceone 2020. 04. 28. 13:53
Előzmény: #21937  Törölt felhasználó
#21939
Azért a 4-es pontodat szerintem gondold át újra, nagyjából magadnak mondasz itt-ott ellent...
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 13:48
Előzmény: #21935  Törölt felhasználó
#21938
Ott a pont.
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 13:47
Előzmény: #21931  Nehézkérdések
#21937
1) Az adósság reálértékben csökken, így kell érteni, és ehhez nem kell negatív kamat. Illetve ha saját devizában adósodik el, pl. USA-ban van egy tippem melyik ez a deviza, akkor mi lesz, ha a FED RT mint piaci szereplő meg szakadatlanul veszi meg az adósságát a USA államának vagy cégnek (Junk Bond vételek jelenleg is FED által)? Nem csak az adósság elinflálása zajlik, hanem a FED RT egész egyszerűen felvásárolja az adósságokat, így innentől kezdve nincs relevanciája az adósságnak, ha saját devizában van az és egy piaci szereplő felvásárolja ezeket. Problem solved.
2) Azt hiszem az utóbbi évtizedekben 17X változtatták meg az inflációszámítás módszertanát, annyit mutatnak ki amennyit szeretnének, plusz egy váratlan vis maior ami most van "egész véletlenül" kapóra is jön. 5 éve várjuk a kamatemelést, nem igazán kellett emelni.
3) Igen csődhullám lenne egy kamatemeléssel, ezért hűtik másképp a gazdaságot, hogy ne kelljen emelni kamatot.....a kötvényeket (ami adósság) pedig megveszi a FED RT, de ker.bankokat is bevonnák ha kellene. A lakossági adósságokat is lehet értékpapírosítani ha gáz lenne, és azt is megveszi a FED RT. ha kell. Hogy katasztrófa lesz ebből? Igen, sosem mondtam hogy nem ,lesz katasztrófa.
4) Inflációs kosár átstrukturálása vagy esetenként az alapanyag árak mélybenyomása lehet megoldás, pl az olajár lemehet 20 dollár alá, tudom ez hihetetlen. Ja nem, bocs ez is megtörtént.Pipa. A hús ára is év elejéhez képest amugy 20-30 %-os minuszban van, sokan  élelmiszerhiányra számítottak (???), nem nyert. Búza , kukorica is 5-15% esésben év elejéhez képest. Tehát a commodityk árlenyomásával hűtik az inflát amikor csak kell(!!), ezért veszélyes a commodity műfaj és minden ami arra épül, az arany is. Soha safe haven-nek hiszik, holott egy termelhető ipari fém. A FED RT sosem engedné meg hogy a fizetőeszközének legyen kardinális alternatívája. Ahogy az olajárban, úgy az aranyárban is lehetnek meglepik.
5) Tévedés: Túlnyomó része az adósságnak alapkamathoz vagy LIBOR-hoz kötött.
Nehézkérdések 2020. 04. 28. 13:47
Előzmény: #21935  Törölt felhasználó
#21936
Ha jól tudom a konszenzus 4,4% körül van. Ha 5%-ot vagy nagyobbat esik akkor biztos durva trubulencia lesz. Most nem szabad poziban lenni sztem, még akkor se ha ma 900 ponttal emelkedik a DOW. Pláne azért nem mert a GDP holnap nyitás előtt jön, aki ma nagy lelkesen belevesz az amerikai papírokba az holnap egy nagy piros csíkkal találhatja szemben magát. A fedek közötti eltérés abból adódhat hogy a St. Louisi fed többet tud mint a másik :D Én minden esetre az ő becslésüket közelebbinek érzem a valósághoz
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 13:40
Előzmény: #21928  Nehézkérdések
#21935

Itt vannak a várakozások: http://prntscr.com/s7c6zv
Csak az nem fér a fejembe, hogy a New York Fed és a St.Louis Fed hogy hozott ki nagyjából 15% eltérést? Vagy annyi az egész, hogy arra játszanak, hogy benyögnek egy eszméletlen pesszimista forgatókönyvet, hogy mikor kijön a tényleges adat, mondhassák, hogy huhhh, csak -9%, de jó, és ennek örömére mindenki boldogan vegye a részvényeket? És majd Q2-nél ugyanezt eljátsszák, amikor is -25%-ot várnak már most?
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2020. 04. 28. 13:29
Előzmény: #21930  Boole
#21933
Nekem is ez tűnt fel, de kevesebb tapasztalat miatt nem akartam javítani a mestert. 
Apt érdekes lesz hétfőn, tegnap a napi mennyiség átlagos 35%-a volt short, ez valahogy még elérhető volt, de az összes short nem nőtt ezzel, vagyis aznap vissza lett véve. Mindenhol azt olvasom, hogy maszkot hordani kötelező, a kínai termékek nagyja rakás szar, meg fog nőni az igény a jó minőségű usa/kanadai maszkokra, vagy APT pár évig csak ebből is ellenne. Szerintem a járvány végén, még akkor is, ha lesz oltás, vagy gyógyszer, hatalmas raktárakat fognak megölteni az országok felszereléssel. Ez az idei vírus nem egy tüske lesz a chartban, hanem az uptrend kezdete. Főleg mivel fundasan is fejlődik, nem egyszeri tétel. 
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 13:29
Előzmény: #21927  lngnl
#21932
Összefoglaltad a közösségi tőzsdézés hátrányát. Lehet értékalapon is egyébként sikeresen tőzsdézni, de az nem azt jelenti, hogy eszközár alapon egy árháború által tönkretett, így eredményt huzamosabb ideig termelni nem tudó cégcsoportba kell fektetni nagy hányadú portfolio pénzeket. Szerintem aki eszközérték alapon azt hitte "olcsó"-n tized, huszad áron most mekkora bizniszt köt (ingyenebéd), az nem vette figyelembe, hogy joggal forog az eszközérték tizedén, huszadán a papír (vagy hazudik a cég/cégcsoport vagy nem vesz figyelembe a "befektető" valamit és még sem annyira mindent tudó, mert az ár sosem hazudik). Mert ha felén forogna, az is gyanakvásra ad okot. Ha pedig valami évekig nem tud termelni nyereséget, az pedig elméletileg előbb utóbb csődbe megy, ez nagyon egyszerű interpolálás, amit a másodpiaci piaci árazás sejtett.....tehát maga az elmélet is rossz volt, hogy "tuti" változni fog (amikor csak esetleg változhatott volna az olaj ára). Változhatott volna, ha az olajárkínálat nem nőtt volna, de ez csak csődön keresztül valósulhat meg, persze mindenki bízott nem az ő papírjai(nak egy része) lesznek a hunyók. Itt sem volt ingyenebéd, ahogy sosem volt. Arról nem is beszélve az olaj mindig gáz :) mert geopolitikai és gazdaságpolitikai eszköz, amit a katedráról nehéz megjósolni hogy mi lesz a sorsa, mert nem ismert világpolitikai akaratok eszköze. Lásd: olajár lenyomásával lent lehet tartani az inflációt, plusz ki lehet véreztetni egy csomó haramia államot....tehát túl nagy falat maga az olajpiac, szvsz hogy egyetemekről ezt tisztán lehessen látni. Az elképzelés jó volt gazdaságelméleti szinten, viszont gyakorlatilag egy darázsfészek volt vagy-vagy eséllyel. Az olaj, idegenforgalom, turizmus, vendéglátás beáldozásával sikerült fenntartani azt ami évek óta folyik és sokaknak nem tetszik. DE igen ez van.
-----
"Nem az a lenyeg hogy ez igaz vagy nem, hanem az hogy te ebbol hogy tudsz profitot csinalni. "
Pontosan ezt nem tudják sokan elfogadni. Pedig a befektetőnek könnyebb igazodnia a piachoz, mert a piac nem fog a befektetőhöz. Ha tetszik, ha enm. Ahogy a focit gólra, úgy a tőzsdét hozamra játsszák....a többi csak kifogás és magyarázkodás, elméleti merengés.
Ettől függetlenül a FAANG is egy lutri műfaj.
Nehézkérdések 2020. 04. 28. 13:28
Előzmény: #21929  Törölt felhasználó
#21931
Te egy kicsit félreérted az adósság elinflálásának a fogalmát :D Vegyük sorban:
1. Nem kicsit kell nagyobbnak lennie az inflációnak, hogy szignifikáns csökkenést érj el az adósságban, hanem nagyon nagynak kell lennie
2. Miközben nagyon nagy infláció van, a kamatoknak alacsonyabbnak kell maradniuk, ami így már értelmezhetetlen, mert ilyen esetben a jegybankok automatikusan kamatot emelnek, nem is kicsit
3. Az adósság elinflálása a mostani környezetben azért sem működik, mert mindenki számolatlanul veszi fel a hiteleket. Ha mostantól nem vennének fel többet és alacsonyan maradnának a kamatok és hatalmas infláció lenne akkor talán elérnél egy 30%-os csökkenést 15 éven belül. De mint a 2. pontban kifejtettem, ez elképzelhetetlen, mert a jegybakok nagyon gyorsan nagyon magasra emelnék a kamatokat, ami csődhullámot és még több hitelfelvételt, vagy válságot eredményezne
4. A Fed-nek a mandátuma 2%-os inflációról szól. Ha ezt túllépi akkor kamatemelés jön. Vágtató infláció éppen ezért szóba se jöhet, vagy csak nagyon magas kamatok mellett és csak nagyon rövid ideig
5. Az adósság egy nagyon nagy részének inflációkövető kamata van, ami pont az adósság elinflálásának a lehetőségét küszöböli ki. Szóval szerintem ezt a teóriát engedd el, nem fog megtörténni, ha így lehetséges lenne mindenki ezt csinálná
Boole 2020. 04. 28. 13:19
Előzmény: #21925  Boole
#21930
Ebben a rajzban szerintem az a hiba, hogy a 4 pont nem mehetett volna 1 pont fölé. Ha mégis lesz új alj, akkor az EW nem illik a korlátlan pénznyomatáshoz, vagy fordítva.:) A TA még nem ismeri a FED-nek ezt a módszerét.
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 13:12
Előzmény: #21926  Nehézkérdések
#21929
már egy jó pár éve magasabb az infláció, mint az alapkamat, tehát nem hogy nem fog megtörténni, hanem már folyamatban is van. Így mivel magasabb konstansan az infláció (2-3%, ami a jegybankok tűréshatárában van) mint az alapkamat (0.25-1.5%), ezért már maga a tőke is inflálódik egy ideje. Deflációt esetén, pedig addig pumpál pénzt a jegybank, amíg ki nem alakul egy mérsékelt(nek kimutatott) infláció. Az erős dollár is támogatja a pénznyomtatást most, pont azért, hogy 0.25-0.5% felett legyen az infláció, hogy tartson tovább az adósság elinflálása, nem kell ehhez negatív kamat, miért kellene? Hiperinflációt nem várok 10 éven belül, egy kétszámjegyű vágtató inflációt viszont igen.
Nehézkérdések 2020. 04. 28. 13:05
Előzmény: #21925  Boole
#21928
Ma még emelkedés, holnap meg GDP adatok és FED döntés. A Fed könnyen találhatja magát csapdahelyzetben, amikor a nagy esés hatására vagy azt mondja, hogy korlátlan, hatalmas lazítás jön és erre ki fog lógni kicsit a lóláb, hogy mindent pénznyomdával akarnak megoldani és erre zuhan össze a piac, vagy a hatalmas zuhanásra azt mondja, hogy nem csinál semmit, akkor meg ezért zuhan össze. Az egyetlen esélye a ralli folytatásának szerintem, ha holnap a vártnál kisebb mértékben zuhan a GDP, de erre kb semmi esély nincsen szerintem
lngnl 2020. 04. 28. 13:01
Előzmény: #21899  kozi723
#21927
Egyetertek! Szeretem ezt a forumot, de lassuk be sok mindent rosszul latunk itt. VEgyuk peldaul az olajos cegeket, tobben itt ulunk benne a RIGben mar jo magasrol, es vartuk a csodat, es kozben mindenki azt irta hogy na most fordul az olaj, mostmar fordulnia kell. Aztan mi lett? Olyat amit meg soha nem lattunk, minusz arban az olaj. Az emberek nagy tobbsege veszi a FANGot mert az megy a hirekben, es senki nem torodik azokkal a papirokkal amirol mi beszelunk, mi meg nem vettuk a FANG ot mert az tul van ertekelve, aztan tessek meg nezni hol van az amazon most. Szoval en csak azt mondom hogy vegye le mindenki ugyanazt a szemuveget, es nem baj az ha maskepp latunk dolgokat. DE annak szerintem semmi ertelme hogy megnyitom naponta a forumot, es kb 10 olyan hozzaszolast kell atprogetnem hogy "megint nyomtatnak a fiuk", "ez mar nem tozsde hanem kaszino" etc. Nem az a lenyeg hogy ez igaz vagy nem, hanem az hogy te ebbol hogy tudsz profitot csinalni. 
Nehézkérdések 2020. 04. 28. 12:59
Előzmény: #21920  Törölt felhasználó
#21926
Az adósságot nem fogják tudni elinflálni. Negatív reálkamat kell hozzá (negatív kamatlábak és magas infláció) hosszú időn át (évtizedek), hogy mondjuk a felére infláld az adósságot. A legtöbb jegybanknak beleértve a fedet a mandátuma arra szól, hogy tartsák fenn az árstabilitást, ami azt jelenti, hogy bizonyos százaléknál nem nőhet jobban az infláció, mint ami a mandátumban van, különben kamatot kell emelniük, ami így rögtön megdönti az adósság elinflálás lehetőségét. Pláne megdől, ha véletlenül egy válság hatására nem infláció lesz hanem defláció. Amit te mondasz sosem lesz megkockáztatva állami szinten, mert ha el is érnének akkora inflációt és olyan alacsony kamatokat, hogy ez lehetséges lenne, a hiperinfláció amit ez eredményezne sokkal több kárt okozna, mint az hogy az usa államadóssága (meg a gazdasági szereplők egyéb adóssága) magasan van. Sokkal valószínűbb, hogy adósság defláció lesz a válság hatására, mint 2008-ban a lakáspiacon. Pl.: Ha leesik egy ház értéke a tartozás értékének alá, akkor racionálisabb csődöt jelenteni, mint tovább fizetni. Adósság elinflálásra ne is számíts, szinte teljesen esélytelen :D
Boole 2020. 04. 28. 12:49
Előzmény: #21919  pomperj
#21925
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 12:40
#21924
Hamarosan átesünk a bűvös 50-es számon, itt a greed időszak...
https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 12:19
Előzmény: #21899  kozi723
#21923
Rosszul látod: Itt gazdaságelméleti értekezést kell nyerni és melyik prof mit mondott az egyetemen, és ha nincs hozam akkor a piac a hülye.....de ez húsz éve így van.
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 12:14
Előzmény: #21915  Rray
#21922
20 éve nincs olyan hogy "normális": a reálgazdaság is egy piac, az elsődleges piac is egy piac és a másodlagos is.....az érték sajnos relatív lett.
Törölt felhasználó 2020. 04. 28. 12:10
Előzmény: #21913  kozi723
#21921
igen kb mindketten idevárták, nagy plusz nekik ++ még öntik a mókusokat az olajban, akik hamar longoltak....az milyen durva lehet akik évekre ültek be korábban....tyűűűű.....

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek