Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 05. 15. 13:56
Előzmény: #10597  Boole
#10600
A munkam miatt eleg sok Azsiai emberrel kapcsolatba kerulok.
Nem menekulnek ok kryptokba, egyszeruen ez az egyik utja, hogy az orszagbol ki tudjak menekiteni a vagyont.
Kinaiknal mint az ujdonsult kapitalista orszagokban (lasd kelet es kozep eu); a magan tulajdon ugye egy relativ "uj" dolog (kevesebb mint 1 generacios) ha Hong Kong-ot nem nezzuk.
Ingatlant vasarolnak esz nelkul ill. nagy hagyomanya van az aranynak es ezustnek.(nem hiaba Kina mar eleg reg nem exportal aranyat; pedig ok lehetnenek az egyik legnagyobb ha nem a legnagyobb kitermelok).
A svajci ontodek pedig nem gyozik a megrendeleseket teljesiteni Azsiaba.
ABC bullion akiktol en is szoktam vasarolni, Hong Kongban is van irodajuk (talan nem veletlenul).
a kinaiak ill. azsiaik sokkal agresszivabb ill. kockazat vallalo "befektetok" na en oket neveznem igazi spekulansoknak; ha pedig a jegybankok es JPM; HSBC es GS fiuk leallnak a nemesfemek manipulaciojaval akkor a nemesfemek hasonlo emelkedest produkalhatnak mint a BTC tette 2016-2017-ben...
(szoval extrem esetben az arany ara nem 50-80%-al emelkedhet hanem akar 500-800%-al ebben az esetben ha panic vetel ill. FOMO lesz akkor az ezust nagyon rovid idon belul akar 150$ fole is benezhet).Na ott en atsulyozok, az biztos.
Nem mondom hogy iden ill. jovore lesz ez, de szerintem sokkal hamarabb mint azt sokan gondolnak.
Krypto csak 1 eszkoz, es lehet hogy erdekes lehetoseg van benne a kovetkezo 18-36honapban; majd meglatjuk.
Törölt felhasználó 2019. 05. 15. 13:37
Előzmény: #10598  hellforceone
#10599

Én amatőrként ugyan ezt mondtam, hogy az infláció óriási keresletcsökkenéssel párosul ami ugye deflációt hoz.
Az infláció abban fog megtestesülni, hogy felmennek az árak, de nem lesz rá pénz, hogy olyan drágán megvegyék. Közben a hiteleket és kamatjaikat törleszteni kell, ami az árak zuhanását eredményezi, ami elindít egy láncreakciót. Gazdaságélénkítő programokkal és pénznyomdával.
hellforceone 2019. 05. 15. 13:07
Előzmény: #10589  pomperj
#10598
Egyet nem értek (de bizonyára én vagyok gyenge...), ha izolációt, gazdasági visszaesést vártok elvileg, akkor hogy fognak majd felrobbanni az árak, mitől lesz itt áremelkedés, meg infláció, mikor a világban az elmúlt 10 évben olyan eszméletlen kapacitás többletet építettek ki, hogy egy válság idején mindenki örülne, ha egy szeget eladna, csak bírja kitermelni a hiteltörlesztési költségeket. Hiába lesz vámemelés, ha nem párosul mellé fogyasztás, akkor az árak is nehezen fognak emelkedni. Előbb-utóbb a gyártók maguk fogják megsínyleni a dolgot, ha nem tudják az árakba ezt a tényezőt beépíteni. Na akkor lenne majd érdekes főleg, ha ők nyelnék be nagy részét az egésznek, főleg, ahogy cégek el vannak adósodva. Lehet még itt csődhullám. Ezt a kérdést egyszer már feltettem, szépen ábrával is, hogy 2008-09-ben milyen hatások voltak, de válasz akkor sem jött rá senkitől. Na talán majd most. Köszönöm! 
Boole 2019. 05. 15. 13:06
Előzmény: #10595  Törölt felhasználó
#10597
A kínaiak inkább kriptoba menekülnek, mert ha nem saját készletet halmoznak fel, akkor USD-ért kell venniük.
Boole 2019. 05. 15. 13:04
Előzmény: #10595  Törölt felhasználó
#10596
Ezt is teljesen reálisnak látom, meg azt is, hogy a túlárazott részvénypiac csökkenni fog. A hatások egymás kioltása nekem is egy verióm, ami hosszas pangást fog eredményezni.
Törölt felhasználó 2019. 05. 15. 12:38
Előzmény: #10590  Boole
#10595
Erdekes amit irtok; de velemenyem szerint amilyen kovetkeztetest levontok belole az nem biztos hogy helyes.
Pomperj egyebkent megemlitette az inflacioval kapcsolatban, hogy ez akar az arany ar emelkedeset hozhatja.
Gondoljatok csak bele hogy az olaj es gazra ha jol tudom nincs extra vam.
Mezogazdasagi termekekre a Kinaiak bojkotjara lehet szamitani ill. hogy mashonan fogjak majd beszerezni nem az usabol.Ez valoszinuleg a mezogazdasagi termekek arat akar csokkentheti is.
Pl. a Gopro athelyezi kinai uzemet Mexikoba; hasonlo dolgokra szamitok hosszabb tavon.
Ha az energia arak miatt es a kereskedelmi haboru miatt inflacios nyomas nehezedik a gazdasagokra, akkor az egyik legbiztonsagosabb vedelem inflacio ellen az arany (hiszen ez orzi a penz vasarlo erteket).
Tulsagosan sok kamat emelesre en nem szamitanek, a kereskedelmi haboru pedig lassitani fogja a kereskedelmet ami miatt a cegek profitja usaban es akar kinaban csokkenhetnek...ez nem fog jot tenni az eszmeletlenul arazott reszvenyeknek.Szoval 6-12 honapon tul en mar nem kamatemelest hanem ujabb QE-re vagy kamat vagasra szamitanek.
Az pedig megint csak az aranynak kedvezo; most olyan aprosagrol nem is beszelek hogy egy esetleges deviza haboru (a lassulo kereskedelem es alacsonyabb GDP novekedes) ra fogja kenyszeriteni a kovetkezo evekben a kulonbozo orszagokat hogy leertekeljek devizajukat a kereskedelmi partnereikkel szemben.Ez megint csak az aranynak kedvezhet.
En nem zarnam ki annak a lehetoseget, hogy az USD erosodik meg 10-20%-ot mikozben az arany mondjuk csak 5-10%-ot a kovetkezo 6-12honapban.
Utana en USD gyengulest varnak; es komolyabb arany es ezust ar emelkedest.
Gondoljatok bele ha a jegybankok es kormanyok tisztaban vannak azzal, hogy a kovetkezo gazdasagi valsagnal nagy valoszinuseggel a kamatokat negativ tartomanyba kell majd tolni; akkor milyen devizaban akarjuk a deviza tartalekokat tartani....(CHF negativ;EUR akar negativ kamat; USD 0-ill. akar negativ kamat; esetleg JPY???)...
Talan eppen ezert kezdtek el a kulonbozo jegybankok a fizikai arany vasarlast; mert ha nagyobb mennyiseget akar venni valaki annak idore van szuksege erre).
Boole 2019. 05. 15. 12:35
Előzmény: #10593  Boole
#10594
Boole 2019. 05. 15. 11:52
Előzmény: #10592  Boole
#10593
Az ipari kereslet is alábbhagy, amelynek azért nagyságrendi kihatása lesz. Kevesebb pc, kevesebb movil, kevesebb e-autó, stb.
Boole 2019. 05. 15. 11:51
Előzmény: #10591  pomperj
#10592
Azt nem értem, hogy ha Kínának is egyre többe fog kerülni a vámmal kapcsolatos műsor, amelynek recessziós hatása is lehet, akkor miért költene az átlaghoz képest több aranyra? Nem beszélve a kínai állampolgárokat, akiknek kevesebb zseton marad a zsebében. 
pomperj
pomperj 2019. 05. 15. 11:20
Előzmény: #10590  Boole
#10591

Egyetertek,  a gondolatmenetunk hasonlo.
De az aranyat nem az USA-ban veszik. Hanem a kozp. bankokon kivul   (evi ugy a kibanyasoztt mennyisegbol 20%),
fokeppen a  Kinai, Indiai.
Nekik is penz-gyengules, Rupia es Yuan gyengules, eso tozsdek, gyorsulo inflacio a kilatas. Es akkor hova menekuljenek?
Szoval, ebben a  kornyezetben a banyaszokra valoban helyezodik nyomas, de mandinerbol. De kozben primer modon, a GLD kereslet novekedesen at, eros  emelo ero is dolgozik. 
Amikor a penzvagyont menekiteni kell, akkor elviseli a piac azt is, hogy Dollar is, es  Arany is emelkedik.
Boole 2019. 05. 15. 10:08
Előzmény: #10589  pomperj
#10590
Éjszaka sokat gondolkoztam a Trump féle politikán. Ha nem csak stratégiáról van szó, hanem egy tartós törekvésről, irányvonalról, akkor a következőek várhatóak. Amennyiben az import termékekre vámokat vetnek ki, akkor nyilván megdrágulnak az USA-ba áramló kínai behozatali termékek, tehát az USA-ban a vásárolók magasabb árakat kell, hogy megfizessenek, amelynek ahogy Te is írtad, inflációs hatása van. Tovább gerjeszti az inflációt az USA termékeket gyártó cégek tevékenysége, amelyek nem offshore cégeken keresztül üzletelnek (98% ilyen), azok az alkatrészeket szintén drágábban tudják majd beszerezni. Tehát az előállított vagy előkészített termékek, késztermékek árai szintén növekednek. Furcsa együttállás lesz, mert a termékek ára nő, de lehet, hogy párhuzamosan meg a kereslet szépen lassan csökkenni fog. A kínába áramló áruk viszontvám tételei miatt az USA export cégeinek költségei emelkedni fognak, akár kevesebb profitot is jelenthetnek. A következő időben szerintem az árak növekedésével szép lassan, de folyamatosan az USA kamatok emelkedni fognak. Ezzel párhuzamosan előfordulhat, hogy a magasabb kamatok lehetősége miatt majd a kötvények felé fordulnak. Az emelkedő kamatok miatt, nem lehetetlen, hogy az aranyra további nyomás fog nehezedni. Az arany emelkedő ciklusa majd akkor jön el, amikor a magas kamatokat elkezdik csökkenteni és a dollár leértékelődése bekövetkezik. A részpiacok ismét emelkedő ciklusba jutnak, amely már minden oldalról támogatja az arany, ezüst, réz emelkedését, így a bányászokét is. Addig azonban a bányászok akár további jelentős leértékelődésen mehetnek keresztül. A chart azt mutatja, hogy a kérdéseinkre 2020. január vége-február közepéig legkésőbb választ kapunk. Ott van vége az USDJPY giga nagy háromszöges szűkülésének. A dollár chart meg éppen a kitörés közelében van. Vagy kitörés lesz és az arany megy a pincébe, vagy a háromszög felső széléről lefordul és az arany végre elkezdni az 1580 USD felé tartó további korrektív útját.     
pomperj
pomperj 2019. 05. 15. 09:35
#10589

Amerika, 200 eve a free-trade bajnoka volt. Ez a politika segitette a vilagban elfoglalni azt a  dominans poziciot, amit eddig elveztek.
De ezen a heten ezt a politikat felrugtak. Ami eloszor  targyalasi taktikanak tunt, hogy "majd jol megvamolunk, ha nem….  " fenyegetest nem is gondolta senki komoly szandeknak. Aztan  meglepetesre alig 1 evre ra megvalosult.
.
Ez egy  rossz uj trend-spiralis eleje. Most penteken Trump dont arrol, hogy a globalis auto ipar ellen meghozza-e az USA import vamok emeleset. Ha megteszi, a lassan versenykeptelenne valt detroiti oriasok levegot kapnak, de az amerikai fogyaszto meg rosszabb autokat. Egy ilyen vam bevezetese mar mindenki ellen iranyul: Korea, Japan, es az  egesz EU ellen is.
.
Ez sulyosan kihat a magyar gazdasagra, mert Audi, Benz, BMW csokkenteni fogja a termelest pont akkor, amikor amugy is ciklikusan lefele tart a szektor. A vam-hatas mar atment az agri piacra, hiszen Kina kenyszerbol ellen-vamokat vetett ki az USA elelmiszerere es nyersanyagaira. 
.
Az egesz folyamat inflaciot is, ellenseges erzuleteket is, egyuttmukodest leepito iranyzatokat general vilagmeretekben. Ez pedig az arak emelkedeset, es vele a kamatok emeleseet. Ez meg lefele nyomja a kotveny-arakat es piacokat. Es meginditja az invesztokokban a rizikok keruleset, es a tozsdekre  lefele  nyomast fog kifejteni.
.
Trump nem tudott uj trade megallapodasokat sem kotni. Se Canada-Mexico, se Azsia, se Europa iranyaban nincs uj megallapodas, a kongresszus (demokrata tobbseggel) nem fogadta  el, amit elejuk tettek. Az USA kivonult a klima egyezmenyekbol, pedig gyerekeink es unokaink jovojerol van szo.
.
Europanak fel kell keszulni egy uj vilagra. Nagyon nem mindegy, hogyan fogjak kezelni Trumpot, amikor Kina utan az EU ellen fordul. Kulon-kulon mind elbuknak.
fatihszultan 2019. 05. 14. 20:14
Előzmény: #10587  Boole
#10588
Kb. igen. Úgy gondoltam/gondolom, hogy addigra fog annyit érni egy rv. Ez nem jelenti azt, hogy akkor el is adom. De, azért én is azért fektetek be, hogy a befektetett pénz többet érjen. Viszont, ha tévedek, akár veszteséggel is eladok. 
Boole 2019. 05. 14. 20:04
Előzmény: #10586  fatihszultan
#10587
Akkor miért fogadtál árra és dátumra? Csak a fogadás kedvéért? Végül is a koccintásnak adunk alapot. 
fatihszultan 2019. 05. 14. 19:44
Előzmény: #10578  Boole
#10586
Nekem sosincs céláram. Nem részvényt, hanem céget veszek.
pomperj
pomperj 2019. 05. 14. 19:15
#10585
pomperj
pomperj 2019. 05. 14. 19:00
Előzmény: #10565  pomperj
#10584
SPy daytrade.
Igen, szerintem elindult a (b) hullam fel. Most mar tul van az elso vart 38%meretnel, de ha fibo 61.8% ra tervezzuk az  emelkedest, akkor ugye nagyjabol SPY=2857-re jon ki a (b)=a-b-c hullambol az (a of b). Majdnem ott vagyunk.
.
De  a piac nagyon megnehezitette a sok  csapkodassal a daytrade-et, most mar nagyon sok  ALT.van. A legjobb kettot berajzoltam, de nincs bennuk sok bizodalmam. Kellene valami biztosabb fogodzo, mert kulonben konnyu bukni. Egyelore szigoruan betartani a stoplossokat.  Szoval lehet, hogy mar a (b) recovery vegenel jarunk. 
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190514v00p0a9ky.jpeg
.
ALANFED 2019. 05. 14. 18:08
Törölt hozzászólás
#10583
Boole 2019. 05. 14. 18:04
Előzmény: #10581  Boole
#10582
Aranyban szerintem most megnézzük az 1288 USD visszatesztet, aztán elválik, hogy 1316 USD környékéig elmegyünk-e.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek