Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 10. 09. 03:49
Előzmény: #5197  bobsurf
#5200
Szia,
Ha a SP500-at nezed akkor tenyleg semmi kulonos nem tortent; mert volt egy 3 napos eses, raadasul szepen megjottek a vevok az utobbi idoben latott atlagos forgalommal.
Ha a kotveny piacod nezed ott azert volt mozgas, mint ahogy a Nasdaq regebbi nagy kedvencei kozt is.
Jo nehany nagyagyu "kedvencek" kozott szamon tartott rv esett 10%-ot; nem a vilag vege, mondhatnank.
Ha TSLA vagy FB-ot nezed ok azert az elmult hetekben azert estek szepen, es egyre tobb rv kezd szemezgetni a 20%-os visszaesessel.
Ne feledjuk a kamat emeleseknek ezzel nincs vege, mert iden meg decemberben majd jovore konyeden 3-4 kamatemeles johet.Ha hasonlo modon fognak a paici esemenyek zajlani a kotveny piacon mint az elmult nehany hetben akkor azert lesznek mozgasok.
A piaci fordulok az esetek nagy reszeben nem 1 naphoz kotottek.
Az emelkedo olaj ar es az emelkedo kamatok 1 olyan koktel ami nem szokott tul sokaig izleni a piaci szereplok tobbsegenek.
pitcairn2 2018. 10. 08. 22:12
Előzmény: #5195  Törölt felhasználó
#5199
a "farkas" kapcsán arról se feledkezzünk el, hogy a nagy jegybankok 10 év múltán is akut válság üzemmódban vannak, még a FED is a fostalicska "kamatemelésével", ami inflációval kiigazítva de facto kamatcsökkentés volt eddig...
kb. ebből látszik a legszebben, hogy ez a kurzus totális kudarc és az is nyilvánvaló, hogy egészed addig fog menni ez a gyalázat amíg minden az atomjaira robban... 
pitcairn2 2018. 10. 08. 22:09
Előzmény: #5195  Törölt felhasználó
#5198
először is nincs olyan, hogy "ingyenpénz"
monetáris infláció = burkolt adó masszív piactorzító hatásokkal
másodszor a QE-NIRP-ZIRP kurzus nem gyógyír, hanem maga a betegség
kb. olyan mint amikor az alkoholista a bor helyett áttér a töményre...
ergo
semmiféle happy end nem lesz az un. "válságkezelés" végén csak még súlyosabb válság
hihetetlenül nagy hiba volt 2008-ban megakasztani a gyógyulás folyamatát és újra piát adni az alkoholistának...
az alkoholista számára csak az "ingyenpénz mentes" detoxikáló a valós megoldás... 
bobsurf
bobsurf 2018. 10. 08. 22:07
Előzmény: #5193  Törölt felhasználó
#5197
"reversal Tuesday"??? Mire? Erre a három nap alatt összeszenvedett 50pontra?Ez még kenegetésnek is kevés, nemhogy esésnek...
pitcairn2 2018. 10. 08. 22:04
Előzmény: #5192  czm
#5196
az a baj, hogy ez már a "mainstream" view lenne:)
ergo
előbb utóbb látványosan meg fog bukni ez a tétel
Törölt felhasználó 2018. 10. 08. 22:01
Előzmény: #5191  Törölt felhasználó
#5195

Nem sértődtem meg!
Az utolsó példádhoz csak annyit fűznék, hogy ha nem lett volna ingyenpént, az a 15 ezer család nem is álmodhatott volna lakásról, de szerintem ennek a többszöröse sem és a sort folytathatnám. Tudom felelőtlenség felvenni úgy hitelt, hogy nincs átgondolva, de ahogy írtam, más világot élünk. A felelősség legtöbb embernél kihalt. Miért is? mert olyan bulikból maradtak ki, amin mások degeszre keresték magukat és minél tovább, annál bátrabbak lettek, hiszen eljött a kánaán. Annyit emegették már, hogy jön a farkas, és nem jött, hogy most már nem hisznek az emberek. Azzal viszont, hogy nem kuporgatták pénzüket és elköltötték, tényleg lökést adtak a gazdaságnak. Ez nem fenntartható? Igen, de mikor fordul a kocka?
Van aki lakást vett, van aki részvényt és van aki aranyat. Vajon eddig ki járt a legjobban? Aki mer, az nyer alapon? A jövőben sokminden lehet, csak senki nem tudja, mikor.
Én 1990-től vállalkozó vagyok, hitelt nem mertünk felvenni, azt forgattuk vissza, amink volt. Most körülnézve elég sokan lehagytak, akik még most is adósságban úsznak, de nem történik semmi. Tudom majd egyszer, csak már eltelt közel 30 év. Ennek ellenére nem panaszkodhatom, csak nem tartom igazságosnak.
pitcairn2 2018. 10. 08. 22:00
Előzmény: #5187  Törölt felhasználó
#5194
pl. ajánlom a JPM gyakorlatát, amely a következőről szól:
naked shorting pozíciókkal elárasztja az ezüst "papírpiacot" 
és miután romba döntötte a papírinstrumentumok árát fizikai fémet vesz
ez kb. legalizált bűncselekmény...
sehol, semmilyen piacon nem lehet ilyet csinálni büntetőeljárás veszélye nélkül...
és ami a legszebb hogy ezek a csókák lennének a világtörténelemben a legnagyobb silverbug-ok
142 millió uncia fizikai fémet szedtek 2011 óta össze csak a nyilvánosan elérhető adatok szerint... 
Törölt felhasználó 2018. 10. 08. 21:45
Előzmény: #5190  bobsurf
#5193
Holnap nagy valoszinuseggel reversal Tuesday lesz.
A likviditasi hiany kezdi megmutatni foga feherjet egyre tobb orszagban es piacon; foleg a feltorekvoknel.
Mar tobbszor irtam arrol, hogy mo-on az emberek tobbsege jelenleg nem erzi, hogy mi folyik a piacokon ill. a vilagban; mert a demografiai folyamatok ill. idoben 1 olyan korszakban vagyunk amikor a csaladok a legnagyobb koltekezest teszik mo-on; (76-78-s generacio elerkezett a 40-es eveibe).
2023-24-tol a magyar gazdasag jelentosen el kezd majd visszaesni ill. a novekedes alacsony lesz a fogyasztas visszaesese miatt.
az eu penzek sem fognak olyan mertekben omleni mint korabban es ha nem is erjuk el a nyugat-europai bereket, de az atlagos eu-s berszintet addigra megkozeliti az orszag.(szoval ugy kellene kezelni az elmult par evet es az elkovetkezo 1-2 evet mint a bibliai 7 bo esztendot).
Azt nem tudom hogy milyen forgato konyv szerint folytatjuk az esest, de hogy a legtobb eu-s es amcsi piac a kovetkezo 12 honapban nagy valoszinuseggel tovabbi 10-20%-os esest fog csinalni az nagyon valoszinu a kerdes inkabb hogy az utan mi lesz.
A nemesfemekkel kapcsolatban; ha a kovetkezo napokban,hetekben folytatodna a kiarusitas a rv es kotveny piacon, akkor hasonlo dolgoknak lehetunk szemtanui mint a kinai tozsde lufi kiduranasanal volt tapasztalhato.
Jon majd egy nap amikor az arany esik 3-5%; ezust meg 4-8%-ot (mivel a margin kovetelmenyeket ezekkel lehet majd leggyorsabban kielegiteni, ezekbol lehet likviditasra szert tenni hirtelen)...
Na ott lesz valoszinuleg a nemesfemek alja mert egy ket capa az ilyen lehetosegekre raveti magat.
Szoval en erre figyelnek!
Emlekeztetoul a gyengebbek kedveert: debt/gdp ratio 325-327%; az elmult evekben a lakossagi hitelek osszesege majdnem a duplajara nottek, az elmult nehany hetben honapban a hitelek kamatai 30%-al dragultak (ez hisztorikusan tortenelmi csucsnak szamit)...a folytatast mindenki kepzelje sajat szaja izlese szerint.
czm 2018. 10. 08. 21:30
#5192
termeszetesen nem lesz eses
sokadjara leirom: NEm lesz eses
A Bank Birodalom halaltusajat vivja
a magasan ertekelt eszkozei az utolso szalmaszal, amibe meg kapaszkodhat, hamar a realiakban sorozatban alulmarad
az altala definialt penzterben mindent magas erteken kenytelen tartani, hogy a mozgasteret minel tovabb fenntartsa
egyre tobb eszkoz viselkedese "kovethetetlen" es olvashatatlan csartokat produkal
ripple-t visszanyitottam, a bank kenytelen lesz ezt is a "felertekelni"
szuksege van/lesz mindenre, hogy erosebbnek tessek
---
kezdo meg nem kezdo temahoz
ez is olyan mint a sakk
valaki lehet nagy tudasu, szakszeru, pontos leirast ado..
a dolgok vegul majd ott dolnek el ugyis, amikor helyesen ertekeli az allast, jol meri fel az eselyeket, es kello idoben megteszi a szukseges lepeseket
Törölt felhasználó 2018. 10. 08. 21:25
Előzmény: #5187  Törölt felhasználó
#5191
QE-ben a bankok ingyen penzt kaptak amibol kulonbozo ezkozoket vettek aminek nagyobb volt a hozama mint nulla...es igazad van vettek, vasaroltak nemesfemeket; miutan a hataridos piacon folde tiportak az arukat...mert ugye eleg a piacon eladni a havi termeles tobbszoroset, mert ugyse kell leszallitani hanem ha valaki esetleg kerne a szallitast azt majd lebeszeljuk rola.Amit a befektetesi bankok es jegybankok csinalnak az buncselekmeny, aminek 1 napon komoly kotvetkezmenyei lesznek.Az hogy te mit nevezel piacnak (ill. szabad versenynek) az a te dolgod,de te mar azert is megsertodsz, ha valaki felhivja a figyelmetlensegedre ill. a tudatlansagodra a figyelmedet.Ami jelenleg folyik annak nagyon de nagyon sulyos kovetkezmenyei lesznek.(aminek a kovetkezmenyeit te is es en is rendesen meg fogjuk fizetni; a kulonbseg kettonk kozott hogy en ezzel tisztaban vagyok mar most te meg meg nem).Persze a kommunizmus es a szocializmus is jo volt 1 marek embernek,de a tobbseg nem biztos hogy ugyanugy elte meg.Lehet jo pofiskodni meg jatszani a menot,de amikor majd emberek millio raebrednek arra, hogy a jegybankarok altal es a befektetesi bankok altal eloallitott kiserletben ok a kiserleti egerek akkor nem biztos, hogy a tobbseg kepes lesz megorizni a nyugalmat.
https://www.youtube.com/watch?v=0k5aVLi_yhM
Jelenleg csak au-ban 1 millio haztartas van lakashitel stresszben a kovetkezo 3 honapban akar 15000 csalad veszitheti el az otthonat csak itt NSW-ben...es a sort folytathatnam.
Viszont ha tul bonyolultnak talalod az ervelesemet:
Akkor kepzelj el 1 olyan jatekot hogyha veszitesz 1 penzfeldobos jatekban ellenem akkor fizetsz, ha pedig esetleg en veszitenek akkor elkuldenelek a jo b...s f...-ba majd utana koteleznelek hogy az adodbol fizess nekem.
(velemenyed szerint ez 1 fair jatek); persze lehet hogy felre ertettelek.
Ettol fuggetlenul sok sikert es szep napot kivanok neked!
bobsurf
bobsurf 2018. 10. 08. 20:54
Előzmény: #1  pomperj
#5190
SP sorozatban 3. szép spike gyertyáját készül legyártani. Ez nem igazán a lendületes esés ismérve. Én innen lassan (talán holnap még leszúr egyszer) újabb kilövést várok. (Az erős túlzás, h várom, inkább csak számítok rá.) 
Törölt felhasználó 2018. 10. 08. 20:28
Előzmény: #5188  Tibi0002
#5189
Úgy látom ez magasabb szint, én csak feleslegesen belekotyogok.
Tibi0002 2018. 10. 08. 20:17
Előzmény: #5187  Törölt felhasználó
#5188
Szerintem nyugodtan írj attól, hogy néhányan furcsán kezelik a nekik nem tetsző véleményeket. 
Törölt felhasználó 2018. 10. 08. 20:13
Előzmény: #5184  pitcairn2
#5187

Szerinted a korlátlanul nyomtatott hitelpénzből nem jutott arany vásárlásra?  Mindent felpumpáltak, csak a nemesfémeket nem? Szerintem biztosan megpróbálták oda is nyomni a pénzt, de ez nem járt árnövekedéssel.
Tudom, a tudomány azt mondja, hogy recesszióban menekülnek a nemesfémekbe. Akkor viszont mindenki gazdasági analfabéta, hogy nem robbant fel az áruk, annak elenére, hogy 5 éve az összes szakember az összeomlást jósolgatja?
Ez volt az utolsó hozzászólásom, mert még fejemet veszik a nagyok, így amatőrként inkább visszavonulok.
Cipolla22 2018. 10. 08. 19:56
Előzmény: #5169  pomperj
#5186
Szia János! PBR-t hogy látod? Realizálsz a héten, vagy sodródsz az árral? Én a pakkom felét szerintem eladom a héten, de kíváncsi vagyok a Te stratégiádra. Előre is köszönöm!
Tibi0002 2018. 10. 08. 19:46
Előzmény: #5183  pomperj
#5185
#5181: Én csak a Sturm rugert adtam el 27% körüli haszonnal, és a Pfizer is felszaladt 30%-ot, de azt inkább megtartom.
pitcairn2 2018. 10. 08. 18:02
Előzmény: #5175  eurocent
#5184
érdemes mindig kihangsúlyozni, hogy ez a központilag megtervezett "piac" egy orrba szája megerőszakolt piac
azaz
de facto piacparódia...
és a masszív piaci torzulások végül megbosszulják magukat...
népi bölcsességgel megközelítve:
ki szelet vet vihart arat...
így visszatekintve az emberek 99%-a jobban járt volna, ha 2008-ban a piacra bízzák a felesleges mocsok eltakarítását...
pomperj
pomperj 2018. 10. 08. 17:55
Előzmény: #5182  Tibi0002
#5183

Most mar 26%-nal vagyok, es tovabb fogom csokkenteni. Most a tobbi cash es cash-equivalens.
Csak a legjobbnak gondolt 3-6 poziciot tartom meg.
.
Itt a shortnak eleg egy  SDOW, vagy SQQQ. Vettem labujj-bedugasnak par ezer db-ot.  ;-)
Persze ahogy az elso impulzus kesz lesz, es aztan utana a vissza-korrekcion is tul vagyunk, na akkor rendesen nekilatok megvedeni a maradek poziciokat.
Tibi0002 2018. 10. 08. 17:45
Előzmény: #5181  pomperj
#5182
#5179: mennyi most a részvénysúlyod, és meddig csökkentenéd? És shortból milyen időtávra nyitsz majd? 
pomperj
pomperj 2018. 10. 08. 17:39
Előzmény: #5180  opandup
#5181

A problema a NYSE tozsden az, hogy
 
-ma egy kimondottan kisforgalmu napon (Columbus day), 
-es amikor a bond piac zarva van (tehat nincs kamat emelkedesi hatas)
-es unnepnap van, amikor az USA indexek jellemzoen mindig emelkednek
nos, 3 kimondottan pozitiv hatas mellett sem  kepes ma sem emelkedni.  A technologia szektor esik tovabb, SPY eddig -0.4%. Mi lesz, ha a korulmenyek negativba fordulnak ? 
Ma ujabb 3%al csokkentettem a reszveny portfoliomat. 
Meg nem leptem egy elso ovatos short iranyba, de fontolgatom.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek