Topiknyitó: Portfolio 2017. 12. 16. 09:05

Konkrét példán keresztül mutatjuk be, mit okozna a kedvezményes lakásáfa megszûnése  

Ugrás a cikkhez
Egyre égetõbb kérdésként, egyre gyakrabban merül fel a lakásáfa jövõje kapcsán, hogy mi történhet akkor, ha nem lesz hosszabbítás. A mostani bizonytalan helyzetre egyesek szerint a bankok is reagálhatnak azzal, hogy olyan termékeket
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kardkovacsi 2017. 12. 17. 00:42
Előzmény: #3  Phylaxa
#4
Egy ismerősöm nézett egy ikerházat 2015 decemberében. Már közel volt a megegyezés de kicsit alkudoztak az áron. Valami 44-at kért a pasas a házért és 41-et akart adni érte. Mikor bejött az áfacsökkentés január elején felhívta a kivitelezőt, hogy akkor 5%-os áfával már meg is van az ár és írhatják is alá a szerződést. Kivitelező meg egyből mondta, hogy akkor most erre tuti mindenki árat fog emelni és ő ugyanannyiért adja mint előtte. Talán mér 2-3 hónapot tartotta a házat és el is ment. Állam meg megtömte a zsebét a nettó ár 22%-val.
Mellesleg ezért is hülyeség belenyúlni így a piacba, mert azzal, hogy adót csökkent gyakorlatilag megdobja a keresletet annyival, hogy el is tűnik a kivitelezők zsebében az áfacsökkentés.
Phylaxa 2017. 12. 16. 11:55
Előzmény: #2  kardkovacsi
#3
"Gyakorlatilag az áfa csökkentést megették a kivitelezők teljes egészében."
Nincs is ezzel baj, csak ne harsognák állandóan, hogy most menyivel kevesebbet kell majd fizetniük a vásárlóknak. A valóság az, hogy az állam zsebéből a kivitelezők, gyártók és kereskedők zsebébe kerül az áfacsökkentés. Ez mindig minden területen így volt, így van és így is lesz. Ennyi. :)
kardkovacsi 2017. 12. 16. 09:05
Előzmény: #1  portfolio
#2
Nem véletlen, hogy nem akarják meghosszabbítani. Amikor tavaly év elején megjelent az összes épp beruházás alatt lévő lakás ára felfelé ment és nem esett. Mert a növekvő kereslet miatt mindenki azonnal levette, hogy itt drasztikus emelkedés fog jönni mind a munkadíjakban mind az anyagárakban.
Gyakorlatilag az áfa csökkentést megették a kivitelezők teljes egészében.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek