Topiknyitó: Portfolio 2017. 11. 17. 12:33

Kettészakadhat az Európai Unió - De mi lesz utána Magyarországgal?  

Ugrás a cikkhez
A 2018-as év egyik nagy kockázata lehet a Nyugat- és Kelet-Európa között kiélezõdõ feszültség, aminek motorja Magyarország és Lengyelország - véli Christopher Dembik, a Saxo Bank vezetõ makrogazdasági elemzõje. A szakember a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Juliusz48 2017. 11. 18. 07:59
Előzmény: #6  gambadoro
#13
Tisztel gambadoró! Nem az osztrákok, mert nekik talán sikerül megállítaniuk, de  a hollandok belgák franciák, és a spanyolok is erősen megszállt országok. Javasolnék egy ide kapcsolódó videót, de sajnos nem akarja elfogadni a cím bemásolását a  portfólió, vagy én rendelkezem hiányos tájékozottsággal a mikéntről. 
gambadoro 2017. 11. 17. 23:15
Előzmény: #11  Phylaxa
#12
svéd no go-kban mi most a helyzet?
Phylaxa 2017. 11. 17. 23:04
Előzmény: #6  gambadoro
#11
Ezt éppen a brüsszeli Eu Parlament hazudta tegnap, mikor is megszavazták az állandó szétosztással együtt. :)
gambadoro 2017. 11. 17. 22:51
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#10
te egyébként melyik nick folyománya vagy?
afrikában mekkora a csecsemőhalandóság?
óvodában is tanítják, hogy a jóléttel és a fejlettséggel párhuzamosan csökken a születések száma
arról mutass számokat, amiket kérdeztem.
illetve itt van még egy esély: mekkora a születések száma a második és harmadik generációs németországi törököknél?
köszönöm
pitcairn2 2017. 11. 17. 22:31
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
mondjuk az arab országokban zuhan a gyermekvállalási hajlandóság (különösen a vaskalapos vahabita szaúdiaknál...), az iráni iszlám köztársaságban pedig már a szimpla reprodukcióra sem elég az utánpótlás
Törölt felhasználó 2017. 11. 17. 22:21
Előzmény: #6  gambadoro
#8
Akkor lássuk a számokat:1;az afrikai országokban 5 körül van a termékenységi ráta! 2;arab országokban 3 körül 3;Európában 2 alatt (fogy a népességünk) Ebből következik,hogy amin most még tudatlanságod miatt nevetsz,az bizony létező veszély.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_term%C3%A9kenys%C3%A9gi_r%C3%A1ta_szerinti_list%C3%A1ja
"családegyesítés? ezt ki hazudja éppen?"
Az a rengeteg fiatal férfi aki bejutott az EU-ba szerinted nem akarja a családját magával hozni? Nem csak Soros propagandát kéne neked sem olvasni.
gambadoro 2017. 11. 17. 22:19
Előzmény: #2  mro
#7
1, Hát igen az a 170 milliárdeurós francia-német kereskedelmi volumen biztos kisebb, minta cseh-német. hát igen. olcsó munkaerőnek kellünk? az még jobb. akkor komoly vásárlóerő lesz a német termékeknek.
2, Miért lenne? a KKE országokból ismét ütközőzóna lett.
3, Az a sallang, az olcsó munkaerő a lényeg, mint írtad. A koronát addig nem tudják leértékelni, amíg alacsonyak a kamatok. Az pedig már nem tart sokáig. Nem jobb nekik a rögzített árfolyam, ha jó lenne, már rég beléptek volna az euró övezetbe.
4, Mennyi lesz a támogatás 3 év múlva?
5, Most is ketté van szakítva, utazz kicsit. Sőt, soha nem volt egységes.
6, A KKE országoknak jelenleg erős együttműködés kellene, laza EU kötődéssel, de semmiképpen nem euró - ha gazdasági oldalról nézzük. Ilyen termelékenységgel és innovációval nulla értelme lenne. Morálisan és politikailag más a helyzet. Ha az EU gazdagabbik fele hajlandó finanszírozni 30 évig, akkor euró kell, persze ennek az ára a kontroll, amit itt SOHA nem fog hagyni egyetlen kormány sem.
gambadoro 2017. 11. 17. 22:10
Előzmény: #5  Juliusz48
#6
voltál te osztrák kórházban?
szerintem is ide fognak vándorolni az osztrákok:))))))))))))))))))))))))
családegyesítés? ezt ki hazudja éppen?
leadtad a fidesz marhaságát, akkor ez rendben is van
megváltozik az etnikai összetétel:)))))))
hát igen
hány százalék most éppen a nem európaiak aránya?
mekkora a szaporulat különbség?
lássuk a számokat
Juliusz48 2017. 11. 17. 21:56
#5
Én inkább attól félnék, hogy a nyugati bevándorláspártolás annyira megváltoztatja az etnikai összetételt, főleg a családegyesítés után,  nagyon rövid időn belül a politikai hatalom is átkerül a bevándorlókat összefogó hitszónokok és támogatóik kezébe. Ez megváltoztatja majd az államok berendezkedését, és ellehetetleníti majd az eredeti lakóit a területnek leginkább joggyakorlatukban. A meginduló kivándorlás valószínűleg a jelenlegi keleti EU-s országokba fog irányulni amivel fel is bomlik a közösség. Nem tudom megítélni a gazdasági kihatásait, de megérzésem szerint ez fog igazán lendíteni a  fejlődésen.
andare 2017. 11. 17. 12:43
Törölt hozzászólás
#4
ts3 2017. 11. 17. 12:42
Előzmény: #2  mro
#3
"de remélhetőleg Magyarország sem teszi meg ezt magában."
Orbán Brüsszelt támadja, legalábbis orálisan, Moszkvát szeretgeti.
Csak reménykedni lehet, hogy a hazaáruló, tényleg nem akar lefeküdni putyinnak.
mro 2017. 11. 17. 12:33
Előzmény: #1  portfolio
#2
A kínaiakkal kapcsolatos részen kívül a többi alátámasztatlan köldöknézegetés. A csehek és németek közt erősebb a gazdasági-kulturális kapcsolat, mint mondjuk a németek és franciák vagy spanyolok között. Nem beszélve az iparról: Kelet-Európa lényegében Németország ipari bedolgozó háttérországa, amihez hasonlót a II. világháború óta nem láttunk. Kelet-Európa a német munkakapcsolat és európai integráció nélkül balkanizálódásra és ukrajnai, belorusz típusú gazdaságpolitikai vegetálásra jutna. A német iparnak pedig jelentős, megfizethető árú munkaerőt, és felvevőpiacot is jelent a térség. Németországnak Németország nem elegendő lebensraum, jól csinálják a dolgokat, mindenki nyerhet, ha a módszereik, gazdasági hálózataik kiterjednek.
---
Az EU-nak stratégiai érdeke is, hogy az integráció megmaradjon, főleg az orosz nyomulás árnyékában.
---
A V4-ek ellenkezése lényegében kizárólag az arab-iszlám migráció elutasítására korlátozódik. Az eurót a szlovákok már bevezették, a csehek, ha nem is vezették be, tökmindegy, mert nem tudják a koronát leértékelni, így is iszonyatos euróvásárlásokat végeztek, nem sok eredménnyel. Az euróbevezetéssel a csehek inkább gyengítenék a devizájukat, mert a lényegében rögzített árfolyam még mindig jobb nekik, mint egy folyamatosan erősödő korona. Egy igazi dominó van, a lengyelek, ha ott euró lesz, nálunk is az lesz, ha megtehetjük. 
---
Nem említettem még a transzfereket. A szerény, de a nemzetgazdaság egészéhez és GDP növekedéshez képest pláne jelentős kohéziós támogatásokat még egy olyan orosz, putyinsegg-nyaló bábkormány sem akarja elveszíteni, mint a magyar. Az agrárszubvenciókat pláne. 
---
Ugye nem gondolja komolyan senki, hogy ketté lehetne hasítani az EU-t úgy, hogy a keleti fele az összes addig létező kohéziós és agrárszubvenciót megtartja, agrár- és egyéb export vámmentességét megtartja, nyugati autóiparát stb. teljességében megtarthatja, a külföldön dolgozó magyarok transzfereiből részesül, miközben teljes szabadságot nyer olyan kérdésekben, amiben az EU most korlátoz, pl. ÁFA-kulcsok száma, migráció, libatömés vagy pálinkafőzés.
---
Összességében: életszerűtlen fantazmagória. Lengyelország sosem lesz olyan marha, hogy az oroszok karjába dobja magát, de remélhetőleg Magyarország sem teszi meg ezt magában.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek