Topiknyitó: Portfolio 2017. 11. 13. 13:57

Kijózanító adat jött a klímaváltozásról  

Ugrás a cikkhez
Háromévnyi stagnálást követõen 2017-ben ismét emelkedésnek indulhatott a globális üvegházgáz-kibocsátás. A fejlemények új megvilágításba helyezik az elmúlt évek kedvezõ adatait is: a korábbi stagnálás vélhetõen sokkal
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Rumata
Rumata 2017. 11. 13. 17:52
#6
Már a Párizsi Megállapodás aláírásakor mindenki tudta, hogy 2030-ig nemcsak Kína, hanem India és Afrika kibocsátása is nőni fog, mivel ezt ők egyértelműen bejelentették.  És úgy tűnik, újabb adathamisítással próbálták kiszúrni a világ szemét, amikor az elmúlt két évről azt állították, hogy a korábbiakhoz képest már nem nőtt az emberiség CO2-kibocsátása.   Ideje volna végre beismerni, hogy a széndioxidlufi kipukkadt. Egyrészt nyilvánvalóvá vált, hogy nem a CO2-szint növekedése okozza a globális felmelegedést (hanem fordítva), másrészt kiderült, hogy a világ országait nem lehet egyakkora kibocsátáscsökkentésre rávenni, ami a klímahisztérikusok szerint elég volna a globális felmelegedés megállításához.   Tehát az elmúlt 17 évhez hasonlóan az elkövetkező években sem azért nem lesz globális felmelegedés, mert az emberiség csökkentette a kibocsátását, hanem azért, mert a kiszámíthatatlan időjárás most éppen így alakult.
Törölt felhasználó 2017. 11. 13. 14:24
Előzmény: #3  elemes
#5
Ha így tetszik írok még. :-)
A bioetanol előállítása csak akkor lenne környezetkímélő, ha a felesleges, már megtermelt terményből (kukoricából) állítanák elő. Most viszont arra a célra termesztik, nem kis költséggel és lábnyommal. Semmi baj, EU-s és nemzeti támogatással nyerességes ágazat lehet, ami csak nyeli a pénz, a CO2 meg nem csökken.
Kínaiak azért bocsájtanak ki olyan mennyiségű CO2-t mert gyártják a napelemeket, meg az akkumlátorokat, amivel majd csökkenthetik a CO2 kibocsájtást.
Törölt felhasználó 2017. 11. 13. 14:20
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
Ha 2 számmal nagyobb ruhát veszek, nem soványabbnak, hanem topinak fogok kinézni.
elemes
elemes 2017. 11. 13. 14:12
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
az itt felsorolt kijelentéseid egytől egyig mind tévedések :-D
Törölt felhasználó 2017. 11. 13. 13:57
Előzmény: #1  portfolio
#2
Mindenki ott csal, ahol tud. A széndioxid növekedést a statisztikai hivatalnak leadott kimutatásokból tudják összegezni. Ez olyan, mikor az ember 2 számmal nagyobb ruhát vesz, hogy soványabbnak nézzen ki.
A klíma védelme a legnagyobb biznisz, hiszen CO2 kvótákkal lehet kereskedni, támogatást lehet kapni és valójában ellenőrizhetetlen.
Ugyanúgy megoldhatatlan kérdés, mint a migránsok (cigányok) integrálása. Már annyi pénz kaptak segélyként, hogy tüzelhettek volna vele, de még azóta sincs még tüzifájuk sem.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek