Topiknyitó: upgrayeddAKS 2017. 11. 09. 00:46

Ethereum, Ripple, Dash, etc.  

Szóval: altcoin-ok. (Lassan érdekesebb téma lesz, mint maga a Bitcoin.) :) Van is egy konkrét kérdésem... ismeritek-e ill. használtátok-e már ezt a walletet?    
 
https://www.myetherwallet.com/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HoStrucc
HoStrucc 2018. 01. 07. 15:08
Előzmény: #479  mereszZenesz
#480
:D
mereszZenesz 2018. 01. 07. 14:53
Előzmény: #476  Törölt felhasználó
#479
Ha a bankos kollegád ilyen jól tájékozott , majd kérdezd már tőle, hogy mit gondol a Ripple technológiájárolt mert úgy néz azt már használják is...
pitcairn2 2018. 01. 07. 13:58
Előzmény: #475  Törölt felhasználó
#478
én ezt inkább az albán polgárháború előjátékával állítanám párhuzamba...
https://www.portfolio.hu/vallalatok/az-egesz-orszagot-romba-dontottek-a-piramisjatekok.212784.html
pitcairn2 2018. 01. 07. 13:57
Előzmény: #476  Törölt felhasználó
#477
mert a piramisjátékhoz kell vmi körítés:)
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 13:36
Előzmény: #469  Törölt felhasználó
#476
Ez a gyors és olcsó fizetés a mániátok, aztán a 90 %- a meg  hentereg a számlákon, mert mindenki csakis az árfolyam növekedést szeretné meglovagolni. A legjobb blogokat író variance.hu-n mi is a szlogen? "Bitcoint nem adunk el".és nem is költjük el! Akkor itt miért papoltok a pénz funkcióról. A fórumon Kisvuk barátunk ezzel fizette(talán) a villanyszámláját, egy másik kolléga meg kávéfőzőt vásárolt (mire ez első kávé kicsepegett, az akciós kávéfőző ára 2,5 millió forintra duzzadt.......gondolom százszor elszidta magát, hogy kiadta a BTC-t a kezéből.
2011-ben egy magyar oldalon arra ösztönözték egymást az ott levelezgetők, hogy költsétek a BTC-t, mert csak akkor épül ki elfogadó hálózat.  Most már ilyenről szó sincs, ahogy az ML részvényeknél egymást bíztatják a tulajok, hogy el ne adjátok, mert akkor van remény a szárnyalásra.
Az egyik bankos kollégám azt mondta, hogy ugyanolyan gyorsan menne át a pénz az egyszerű banki utalásnál, mint amilyen gyorsan megkapod az SMS-t a telefonodra akár utalásnál, akár a bejelenkezéshez. A technológia megvan hozzá. A külföldi utalások meg kis hányadát képezik ezeknek.
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 13:24
Előzmény: #472  pitcairn2
#475
Tévesen következtetsz. A nép egyszerű fiai ezt fel sem fogják, vagy rosszabb esetben elintézik annyival, hogy nem elég körültekintő aki elbénázza, és jön az all in. Ez majd utólag lesz nekik is világos, mint a devizahitelezéssel megtörtént. Egyébként ez kb. ugyanaz a jelenség. Aki az elején beszállt és (majd?) időben kiugrik, az nagyon jól jár, akkor is ha tudatlan ahhoz, amit csinált. Aki meg a végén maxolja ki tök tudományosan ("mert ez még mehet tovább, ahogy eddig") az meg egy életre bukhatja a befektetését. Nem szabályozott piac, nemzetközi (átlagembernek utolérhetetlen és perelhetetlen) szereplők, többség számára érthetetlen technológia és eszközök, bemondásra, laikus fórumozók véleménye alapján kiválasztott és használt szoftverek/online szolgáltatások megbízhatósági kockázatai, stb. Rengeteg kockázat, ami még a hagyományos tőzsdézésben sincs benne, de ami egy óriási buktához egyedül is elég lehetne, és mégis egyre öntik bele a pénzt. Mitől mástól menne, ha nem a nép egyszerű fiainak a bátorságától? Nem véletlen hogy aki látott már tőzsdei bukást, azok között többségben van az óvatos vélemény, míg a pár éve befektetők meg baromi lelkesek. Ez a tőzsde rendje, csak új instrumentumot találtak ki hozzá.
Engem speciel egyre inkább az érdekel az egésszel kapcsolatban, hogy ha véletlenül jön valami IT vagy akár szabályozói oldalról, amire eddig nem számítottak (pl. a héten a Meltdown és Spectre páros), és megborul a biztonságérzet, vagy a befektetési láz felfutása, akkor egy abból fakadó összeomlás képes-e az egyéb piacokat is megborítani. Mert most elég sokan azt hiszik az új kriptonyugdíjasok közül, hogy nagy megtakarításuk van, és bátran költhetik a hagyományos pénzt. Ha véletlenül kiderülne, hogy nincs semmi a kezükben a bájtokon kívül, az kicsit boríthatja a gondolkodást.
HoStrucc
HoStrucc 2018. 01. 07. 12:43
Előzmény: #471  Törölt felhasználó
#474
Köszi. Ezért akarok offline tárolni mert investor leszek hosszú távra. 
pitcairn2 2018. 01. 07. 12:32
Előzmény: #471  Törölt felhasználó
#473
különben a helyzet tovább fokozódik, ma már olyan kriptoizét is láttam ami 8000%-ot ment néhány óra alatt:)
igaz most csak 6900%-on áll
de az is lehet, hogy néhány óra múlva már -99%-ot zuhan:)
https://coinmarketcap.com/gainers-losers/
pitcairn2 2018. 01. 07. 12:30
Előzmény: #471  Törölt felhasználó
#472
és állítólag tutajos jani bácsi - a nép eccerű fia - erre vetné rá magát?:)
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 12:08
Előzmény: #463  HoStrucc
#471
Az igényeidnek megfelelően válasz wallet-ot. Ha a biztonság és a mély funkcionalitás a legfontosabb, akkor Armory a BTC esetén jó választás. Én nem használok online wallet szolgáltatót, csak saját gépet, seed papirra lementve, két példány külön helyszinen kicsit megbolonditva lerakva, ha beállna a vinyó. Nagyobb összegek esetén érdemes hw kulcsot használni, pl Trezor.
Más crypto-ra mindig meg kell nézni az aktuális wallet lehetőségeket. Ha találtál egy szimpatikus offline wallet-et, akkor ne felejtsd el rákeresni a review-ra. Csak olyat válassz, amiket nem húztak le és már viszonylag széles körben elterjedt, minimalizálva a lehúzásos esetek lehetőségét.
Fontos szempont még, hogy mennyit hagysz benn az exchange-n és mennyit mozgatsz ki offline wallet-ra. Számolni kell azzal, hogy gebasz esetén sok időbe telik a mozgatás az exchage processzálása miatt. Ekkor az idő a legfontosabb faktor, tipikusan mikor szakad a piac. Mire megcsinálod a depositot az offline wallet-ról, mire megjelenik az exchange-n addigra az ár már a béka feneke alatt. Nézd meg, hogy az esések mindig gyorsabb és meredekebb lefolyásúak, mint az emelkedések. Ha investor vagy, akkor ez nem annyira fontos, de ha tradelsz, akkor bizony mérlegelni kell a helyzetet és mindenkinek a kockázat tűrése alapján be kell lőnie azt az exchange-offline wallet arányszámot, ami még komfortos neki.
Más. Ne sajnáljátok a költséget a gépetek védelmére, firewall, virusirtó, vpn, stb. Kedvenc példám egy ausztrál mókus, aki egy távolkeleti útja során egy internetkávézóban macbook-ról nézte az árfolyamot. Mire észbekapott a gépen tárolt wallet-ból az összes BTC-je már ugrott is. Nagy BTC guru a srác, de a gép védelmét benézte és valószinű, hogy elég laza is lehetett. Azt hisszük, hogy a mac os alapból elég biztonságos, de nem.  Nem csak az exchange-ket hekkelik meg, hanem a lokál gépeket is.
exmnbs1 2018. 01. 07. 11:50
Előzmény: #466  buyandhold
#470
Őserdős szál volt a Hun Mining storyban  is, f.a. lett
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 11:41
Előzmény: #467  buyandhold
#469
Jó sok butaságot leírtál BTCZ-nél lesz egy termék amivel olcsó gyors az utalás, mellesleg nyilván nem azért töltik vele az időt mert jótékony szervezetként működnek, de vannak ilyenek is. Mi ezzel a baj? BTCZ-nél jelenleg van vagy 2,5 perc az utalás, lassú és kb. semmibe nem kerül?  BTC-nél lassú és drága most, de megoldják még idén, aztán lehet többet nem is lesz ez probléma. És azért lassú jelenleg mert sokan használják, lépjünk már túl ezen, ez egy technikai probléma, amiket általában megoldanak, itt meg már kb. 100% megbízhatósággal jön a felmentő sereg: az LN. El lehet lopni, ha nem megfelelően tárolod, ahogy kp-t is. Ha offline berakod a széfedbe hidd el nem hekkelik meg. Tisztázzak még egyéb számodra homályos dolgot? Szívesen megteszem, komolyan. Vagy csak troll vagy? Akkor elnézést az időért, amit rád fordítottam. Anno az internetre mit mondtál? Hogy de azt nem lehet megenni és a bányákban dolgoznak igazán, nem a programozók?
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 11:31
Előzmény: #466  buyandhold
#468
ezt a józan hsz-edet valszeg kimoderálja a házmester, mert ő rühelli az off-topikot (csak a sajátját nem) :))) 
 
nekem pld. ezt törölte (#433): 
 
"A japán ingatlanpiaci buborék csúcsán a császári palota annyit ért papíron mint egész Kalifornia."
 
))
buyandhold 2018. 01. 07. 11:23
Előzmény: #465  Törölt felhasználó
#467
" szimplán az árfolyam növekedésben érdekelt a közösség "
azt hiszem eljutottunk ennek az egesznek az esszenciajahoz...
Csak akkor hol van a sok bullshit szoveg, hogy azert jo, mert olcson es gyorsan lehet vele utalni, stb?
Itt mar csak az arfolyam novekedes a lenyeg...
Ja, persze lentebb irjak, hogy hetekig kell varni 1 tranzakciora, meg hogy marha nagy a jutalek adas/vetelnel, el lehet lopni, ha eloromlik a geped, akkor nem lehet viszzakapni. Ja, soha nem is volt semmi elonyos tulajdonsaga, csak az arfolyam nyereseg...
buyandhold 2018. 01. 07. 11:16
Előzmény: #430  adooptimalizalo
#466
A regi mese jutott eszembe, amikor a kiralytol aztkerte valaki, hogy a sakktabla elso mezojere tegyen 1 buzaszemet, a masokdikra 2-t, majd 4-et es mindig duplazzon. A kiraly orommel megigerte, mer t nem volt tisztaban a szamokkal. Csak sajnos kiderult, hogy annyi buzaszem nincs is a vilagon.
Itt is ha azt irod, hogy ennyi meg annyi lesz a a vagyna. De ha meg nagyobb lenne az erteke, akkor a faszikamnak mar akkora vagyona lenne, amennyi penz nincs is a vilagon osszesen.
Aki nem ert a szamokhoz az is latja, hogy itt nem stimmel valami.
Az a helyzet, hogy feltetelezed, hogy az osszeset az aktualis piaci aron el lehetne adni.
De a toszde nem igy mukodik. Az elso par daradot annyiert tudna, de utanna a konyvben egyre lentebb megy az arfolyam. Valoszinu, el sem tudna adni az osszeset ( meg 0-ert sem), mert nincs is annyi veteli ajanlat a konyvben...
Eljutottunk a SCI-FI kategoriaba...
Amugy anno a Holdon arultak telkeket, megy az oserdoben lehetett fat venni, azokkal a fantasztikus lehetosegekkel most mi van?
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 11:02
Előzmény: #464  Törölt felhasználó
#465
Sziasztok!
Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek BTCZ-ről:
https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoinz/#charts
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2166510.0
Igazából már coinmarketcap.com listázás előtt elkezdtem követni, lelkes magyar honfitársunknak köszönhetően még magyar fordítás is az ANN-ról. A teljes decentralizálásra törekszik +BTC+Zcash egyben, 2,5 block idő, nincs előbányászva, nincs jutalom,  nincs semmi hasonló, szimplán az árfolyam növekedésben érdekelt a közösség. Mindenkori ASIC mentesség is a zászlóra van tűzve. Az én véleményem, hogy iszonyatosan alulértékelt még jelen pillanatban, csak szeptemberben indult ugye..Feltűnően aktív a közösség más érmékhez képest, ez látszik bitcointalkon is meg más csatornákon, néztem és top 100-as érméknél sincs semmi hasonló aktivitás. Szóval érdekelne, hogy mi a véleményetek, lehet negatív is persze, több szem többet lát, azonban szerintem jelenleg olyan coinokkal van egy értéken, amik hozzá képest viccek és azzal, hogy full közösségi alapú (mindent megszavaztatnak), ez nagy érték lehet a jövőben. Ja és még az igazán nagy forgalmú tőzsde is várat magára, bár talán a cryptopia úton van.
Itt látható egyébként, hogy épp min megy az ügyködés:
https://info.btcz.rocks/
Szerintem, ilyen rendezett, szervezett közösségi érme nem sok lehet, de lehet ismertek hasonlókat, igaz az új technológiát nem fogja tudni felmutatni, követi BTC-t + Tcash-t ebben, de talán épp eleget újítottak az alap dolgokkal. Szóval légyszi nézzetek rá ha van időtök, mennyire unikum ez a csomag így egyben? 10 m dollár market cap nekem jó árnak tűnik jelenleg.
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 09:27
Előzmény: #456  Törölt felhasználó
#464
Nagyon korrekt írás, ezt lehet használni. Végre nem a csodatündért várják, hanem kézzelfogható tanácsok érkeznek.
HoStrucc
HoStrucc 2018. 01. 07. 07:01
Előzmény: #456  Törölt felhasználó
#463
Nagyon fontos hozzaallas amit leirtal!  Másik kérdés : te milyen walletet használsz? 
HoStrucc
HoStrucc 2018. 01. 07. 07:00
Előzmény: #452  verto
#462
Szia. Személyit fotóztam be és por nak lakcimkartyat mivel hivatalos hatósági igazolványnak számít és el kell hogy fogadják.  Én tettem fel két kérdést bő 1 hét után kaptam választ.  Ezek alapján nem várom hogy Jan 15 előtt bejutok a regisztrációval. Remélem nem dobják vissza mert ez a webcamos befotozas elég gyenge minőségű. .. kicsit homalyosak a karakterek mivel mindig mozog a kezem kicsit. 
Törölt felhasználó 2018. 01. 07. 01:58
Előzmény: #458  Törölt felhasználó
#461
Sajnos nem tudom az összeghatárt, a supportnak fe lehet tenni a kérdést, de mostanában több hét egy low priority kérdésre a válasz. Hogy lehet-e trükközni azt sem tudom. Egyet tudok: akkor jön elő a KYC amikor a legrosszabb: gyorsan le kellene zavarni a tanzakciót, de nem megy, mert infót kérnek. Ha meg akarod úszni ezt a kockázatot, akkor kérdezd meg a supportot, hogy előzetesen mire kell, hogy készülj. Add meg előre a kért információt és legyen egy OK a support részéről, hogy rendben van, mehet a tervezett tranzakció. A legrosszabb az, ha be van ragadva egy utalásod és csak ketyeg az óra úgy, hogy nem tudod, hogy mikor keveredsz ki belőle. Nekem volt egy esetem, két - három hét lett, mire lett eredmény. Addig a pénzem nem volt sehol.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek