Topiknyitó: pampa 2017. 10. 25. 08:47

VÁLASZTÁS 2018  

MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2018. 02. 16. 14:06
Előzmény: #290  pampa
#300
Pampa: ertjukhogy a vad leadta a pontjait a titkarno legepelte a tanuvallomasokat es az iteletet is. Akkor most mibek jatszod itt a targyalas szinlelest ?
A kormany elarasztott hatugsaggal te meg ezt keszpwnznek veszed es a hited miatt ha A bebizonyitja hogy o sose mondta hogy feher hanem vegig csak azt hogy piros te akkor is eliteled azert mert aztmobdta feher. Mert bar azt mondta piros de az egy szin es lehet ugy is ertelmezni hogy a feherre gondolt ami szinten egy szin. Es ha kinezunk az ablakon nicsak esik a ho. Ami feher. Tehat A tehet a havazasrol mert rankkenyszeriri a feheret. Kb ennyi logika van az ervelesedven. Ird le hogy a te szived valasztotja a fidrsz es ha o azt mondja akkor az szerinted ugy van oszt jonapot. Signalnak sem kene szenvednie egesz nap mert latna hogy ertelmetlen ervelnie neked. Es neked se kene szenvedned itt egesz nap.
pampa 2018. 02. 16. 14:04
Előzmény: #297  signal2
#299
Akkor nincsen baj.
De mivel az EU megszavazott egy kötelező kvóta rendszert az leosztja a kérelmezőket és ha valakihez senki sem jelentkezik bírálatra akkor hogyan tovább?
.
Remélem érted az ellentmondást a kötelező kvóta és az önkéntes kérelem között.
Phylaxa 2018. 02. 16. 14:02
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
#298
Már nincs 8 millió. Közzétették! :)
signal2
signal2 2018. 02. 16. 14:00
Előzmény: #295  pampa
#297
A rendszer úgy működik, hogy először is magának a menekültnek kell jelentkezni a szétosztási rendszerbe, majd a cél tagországnak be kell őt fogadnia. Pontosan mi az akadálya, ha minden fél belelegyezik?
signal2
signal2 2018. 02. 16. 13:59
Előzmény: #290  pampa
#296
Hát jó, legyen így. Csak az az érdekes, hogy amikor később konkrétan azt írja, hogy önkéntes alapon kell működnie, akkor meg azt mondod, hogy azt csak azért írta, mert látta az ellenállást. 
Na most, egyrészt a két tekintve kb 1,5 - 0,5 eséllyel az a véleménye, hogy önkéntes alapon kell működnie, másrészt elég valószínűtlen, hogy azért ír még egy cikket, mert 28-ból 4 országban tiltakoznak a kötelező kvóta ellen . miről ő sosem írt.
Azt simán fel lehet neki róni, hogy támogatja a migrációt (mármint azok részéről, akik nem), viszont, hogy a kötelező kvótát ő találta volna ki, vagy ő azt támogatna, semmiképpen. Az kampányfogás. Valószínűsége elég csekély. 
pampa 2018. 02. 16. 13:57
Előzmény: #291  signal2
#295
Menekülte nem lehet szétosztani még önkéntes vállalásnál sem.
Ez megint egy hibás, téves következtetés.
 
Törölt felhasználó 2018. 02. 16. 13:56
Előzmény: #289  signal2
#294
az a kérdés 8 milliobol,mennyi megy el ha sokan akkor kakukk,
pampa 2018. 02. 16. 13:55
Előzmény: #290  pampa
#293
jkötelező- KÖTELEZŐ
ein.
Törölt felhasználó 2018. 02. 16. 13:55
Előzmény: #289  signal2
#292
azért ezen a honlapon érdekes az eredmény,aztán nehogy ez legyen
signal2
signal2 2018. 02. 16. 13:54
Előzmény: #288  signal2
#291
Ja, és egyértelműen menekültekről írt, az okát is leírja: Szíria. Afrikáról pl. egy szó sincs benne. 
pampa 2018. 02. 16. 13:54
Előzmény: #288  signal2
#290
Ez is politikusi hozzáállás.
Bármit jelenthet, figyelembe vették a tagország érdekét a menekült érdekét és Európa érdekét és ezért jkötelező átvenni a kvóta szerinti számú kérelmet elbírálásra.
Ez is levezethető abból amit írsz, és az ellenkezője is.
Az EU vezérkara folyamatosan "lebegteti" csak a véleményét. Virág nyelven fogalmaz.....
signal2
signal2 2018. 02. 16. 13:50
Előzmény: #286  Törölt felhasználó
#289
Egyik nap veszélyben van, másik nap feljön a második helyre. Attól függ ki méri. Kb, akkor a kettő között lehet.
signal2
signal2 2018. 02. 16. 13:49
Előzmény: #287  pampa
#288
Ott van az idézett mondat: figyelembe kell venni a tagországok és a menekültek preferenciáit. Ez azt jelenti, hogy senkire nem lehet rákényszeríteni.
pampa 2018. 02. 16. 13:47
Előzmény: #285  signal2
#287
Nem írta le a KÖTELEZŐ meghatározást hanem úgy fogalmazott:
évi 1 millió migránst kell befogadni és szétosztani a tagállamok között.
Sem az ÖNKÉNTES sem a KÖTELEZŐ nem szerepelt benne.
Ahogyan azt sem írta le sohasem, hogy van egy terve Európa demográfiai problémájának a megoldására.
Igazi politikus veszett el benne......
Törölt felhasználó 2018. 02. 16. 13:47
#286
signal2
signal2 2018. 02. 16. 13:38
Előzmény: #282  pampa
#285
"Írtad, hogy Soros is önkéntes alapon képzeli.....most már tegyük hozzá!
Először ő is betelepítésről és KÖTELEZŐ szétosztásról beszélt"
Tévedés! A legesegelső írásában az önkétességet tette e asiker kulcsává. Pont ellenkező a helyzet, mint amit valamiért hiszel. 
Én ezt ismerem első írásnak:
https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09
Ebben:
"It is equally important to allow both states and asylum-seekers to express their preferences, using the least possible coercion. Placing refugees where they want to go – and where they are wanted – is a sine qua non of success." - Azazi, hogy a tagországok és menekültek preferenciáit figyelembe kell venni, e nélkül nem működik. Nekem ez önkéntességet jelent, de cáfolj meg egy másik idézettel. lehet, hogy van olyan, csak nem tudok róla.
pampa 2018. 02. 16. 13:35
Előzmény: #283  pampa
#284
"Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága kétféle módon működik a világban, a válságzónák közelében – például Szíria szomszédságában – közvetlenül vesz részt a menekültek ellátásának biztosításában. Magunk is tartunk fenn menekülttáborokat, ahol regisztráljuk a menekülteket, és biztosítjuk nekik az ellátást, az elhelyezést, az élelmiszert – mondta Simon Ernő, "
pampa 2018. 02. 16. 13:33
Előzmény: #282  pampa
#283
"Magyarországot a genfi egyezmény megsértésével vádolja az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága. A főbiztos szerint pedig egyenesen szívtelenek és idegengyűlölők vagyunk. Csakhogy ama sokat emlegetett menekültügyi nemzetközi jogszabály szerint nem csak a befogadó országnak, de a menedékkérőknek is vannak kötelességeik. Olyanok is, amelyekre a magyar határon dörömbölő migránsok nagy többsége magasról tesz. 
Az igen tanulságos ellentmondásra a valasz.hu hívja fel a figyelmet. Lássuk, csak mi mindent kell(ene) betartania azoknak, akik menedékjogot akarnak kérni. „Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse." 
szól az egyezmény. Nos, az erre való törekvést már a röszkei gyűjtőpontról való kitörés idején sem láthattuk, tegnap Horgosnál meg végképp nem. 
A nemzetközi és hazai liberális közvélemény alaposan kiakadt a "tömeges migráció miatti válsághelyzet" miatt, mert szerintük ilyen rendkívüli rendelkezéseket nincs joga bevezetni a kormánynak. Nos, a genfi konvenció másképp írja: 
„Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.” 
Kezd ez egyre kínosabb lenni. És a legkellemetlenebb passzus még hátra van. 
A jogvédők szerint Magyarországnak kötelessége lenne mindenkit átengedni a határon, és épp a genfi egyezményre hivatkoznak, amikor elutasítják az illegális határátlépés büntetését. Tény és való, hogy a jogszabály szerint van lehetőség arra, hogy valaki büntetlenül sértsen határt. Ennek azonban olyan feltételei vannak, amelyeket e rendkívül képzett uraktól és hölgyektől eddig még soha nem hallhattunk. Lehetséges, hogy évek óta menekültek és bevándorlók jogsegélyezésével foglalkozó emberek nem hallottak arról, hogy az egyezmény értelmében csak azok mentesülnek a szankciók alól, 
„akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.” 
pampa 2018. 02. 16. 13:32
Előzmény: #278  signal2
#282
"Közben én azért fenntartom, hogy én bizony befogadnám azokat, akik háborús országból érkeznek, és nem állnak meg az első biztonságos országban, mert simán el tudom képzelni, hogy Törökországban embertelenek a körülmények (3,1 millió menekült él most ott), és nem megfelelőek a balkán egyik országában sem/ nincs biztosítva a megfelelő ellátás, azaz én őket menekültnek tekinteném. Valószínűleg én is próbálkoznék az EU-ba jutással ilyen helyzetben."
.
Erre azért érdemes kitérni. 
Ez most is lehetséges, ahogyan régen is ez a rendszer működött.
Az első biztonságos országban táborba kerül és onnan elviszik azok az országok akiknek szükségük van bevándorlóra.
Ez a "én is továbbmennék"  azért furcsa mert  Ausztriából is továbbmentek!
Így borít minden olyan magyarázatot, hogy azért "vonulunk"  tovább mert embertelenek a körülmények. Ott is az?
Egyértelmű, hogy szervezett betelepítés zajlott,zajlik.
Írtad, hogy Soros is önkéntes alapon képzeli.....most már tegyük hozzá!
Először ő is betelepítésről és KÖTELEZŐ szétosztásról beszélt, de miután botrány lett belőle (azt gondolta Európa már eléggé befogadó erre) így utólag pontosított önkéntességre.
Az ENSZ akinek ez a fő feladata mármint a menekültellátás megszervezése, biztosítása már megértette, hogy a következő évtizedek legfontosabb feladata ez lesz. Nem tud ennek megfelelni így át akarja írni a "játékszabályokat".
Ezért szeretné EMBERI ALAPJOGGÁ tenni a migrációhoz való jogot!
.
Azt szeretné "lenyomni" a tagállamok torkán, hogy fogadják el azt, hogy minden ember JOGA eldönteni, hogy mely államban akar élni!
.
Olvastam amit írtál és ott látom a hibát, hogy "érzelmet" viszel bele.
Amennyiben az befolyásolja a véleményedet sohasem fogsz ebben a kérdésben tisztán látni.
Bemásolok egy két olyan  információt ami segít eligazodnod a témában mármint abban, hogy kiknek mik a jogai,kötelezettsége.
.
szvsz
Phylaxa 2018. 02. 16. 13:24
Előzmény: #267  signal2
#281
"Így pontosan nem is értem, hogy mit jelent az,. hogy beleavatkozik a politikába. "
Mivel senki sem választotta sem őt, sem pedig a civil szervezeteit, ezért tiszteletben kell tartaniuk a választott képviselők által meghozott törvényeket. Ha ezt nem teszik, akkor beleavatkoznak a politikába. Nem bonyolult. :)

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek