Topiknyitó: pampa 2017. 10. 25. 08:47

VÁLASZTÁS 2018  

MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2018. 02. 16. 13:20
Előzmény: #265  signal2
#280
"Nem az EU-nak kell betartani a szabályokat, hanem a tagországoknak, azon belül a tagországok hatóságainak. Mi is a nem betartók közé tartozunk, csak emellé mi még nem is vagyunk konstruktívak. "
Egyetlen EU-s ország sem tartotta be a megszavazott szabályokat. Egyik sem. Az egyetlen szerződés, amely szerint fogadják a menekülteket a Genfi-Egyezmény. Minden más rizsa. :)
Konstruktívak pedig mi vagyunk egyedül. Mi tettünk le javaslatokat, amiket fokozatosan fognak érvényesíteni a jövőbeli választások után. Az Eu konstruktivizmusa egyelőre Hazánk fenyegetéséből áll sajnos. Bár ha jól hallottam, akkor mégsem lesz pénzmegvonás (hiszen törvénytelen lenne). Gombadoro a haját tépi bizonyosan a hír hallatán.  :)
Na amit pedig a végén írtál, az az egyenes következménye a hülyeségnek. Ha nem bírják, akkor nem kell beengedni a rengeteg migránst és nem rátolni azokra, akik nem akarják őket. Ebben még nem fordultál látom. Nyilván nem kell beengedni, de még mindig beengedik.  :)
A javaslatom él már jó pár éve: ha Németországnak szüksége van rájuk, akkor az Afrikai vagy Ázsiai konzulátusaikon adjanak nekik vízumot és szállítsák magukhoz repülővel. A külső zöldhatárokat pedig le kell zárni. Tudom, hogy teknikailag nem lehetséges (viccből ismétlem ezt 3 éve, mert mindig ez a válasz a lezárásra), de úgyis az lesz a vége. Máshogyan ugyanis nem lehet védekezni. Ennyi. 
signal2
signal2 2018. 02. 16. 13:15
Előzmény: #277  salve
#279
Ja, még egy: a nyitott társadalom, nem azt jelenti, hogy mindenkit beengedünk. Itt egy definíció:
"Röviden, nyitottnak nevezünk egy társadalmat, ha az pluralista, ha tiszteli és óvja tagjainak autonómiáját, és ha a kritika szelleme hatja át." - természetesen része ennek, hogy többféle vallás és kultúra együtt él, de az elfogadás jegyében, nem pedig, mint cél.
signal2
signal2 2018. 02. 16. 12:57
Előzmény: #277  salve
#278
Adtam egy +-t, korrekt stílusú érvelés!
Közben én azért fenntartom, hogy én bizony befogadnám azokat, akik háborús országból érkeznek, és nem állnak meg az első biztonságos országban, mert simán el tudom képzelni, hogy Törökországban embertelenek a körülmények (3,1 millió menekült él most ott), és nem megfelelőek a balkán egyik országában sem/ nincs biztosítva a megfelelő ellátás, azaz én őket menekültnek tekinteném. Valószínűleg én is próbálkoznék az EU-ba jutással ilyen helyzetben. A másik része pedig, hogy azt is el tudom képzelni, hogy Görögország nem tudja kezelni a helyzetet. Én nem látok különbséget aközött, hogy ők továbbengedik a tömeget, és hogy mi engedtük tovább őket. Tehát én nem rónám fel Görögországnak, hogy nem tartott be ezt meg azt. Szerintem még mindig napirendi kérdés, hogy a tagállamok hogyan tudnának segíteni Olaszországnak és Görögországnak a helyzet kezelésében. A kvótát ebből a szempontból jónak tartom, de csak ha az önkéntes alapon megy (furcsa módon Soros is ezt javasolja :)).
Az EU Hotspot elképzelésével pedig egy probléma van: azokat a az EU határán alakították ki (jellemzően Szicíliában), miközben - veled egyetértve - arra törekednék, hogy azokat az EU határain kívül állítsák fel. Szerintem lenne az a pénz, amiért Líbia és Törökország engedne át ideiglenesen területet.
 
salve 2018. 02. 16. 12:28
Előzmény: #275  signal2
#277
az első felével egyetértek
mit tekintek kisebbségi véleménynek a tiédből: azt amit korábban leírtam. azt, hogy az EU által részben propagált (és általad korábbi hozzászólásaidban, pl. a #206 -ban reklámozott nyílt társadalom ideológia) szép, emeberjogi, rózsaszín dumái a gyakorlatban nem, vagy csak  igen korlátozottan valósulhatnak meg, amire mára már ezernyi példa van a bevándorló országokból álló nyugaton (ahol a multikulti társadalom megszülte már a bevándorlóknak köszönhetően nem a valódi multikulti, hanem a párhuzamos társadalmakat. még jó, hogy részben ezt azért elismerted hogy ez társadalmi feszültségekkel is jár)!  akik a nyílt társadalom eszméjében hisznek azok megvezetett, elaltatott emberek és szerencsére kisebbségben vannak (ami nem jelenti azt hogy papíron és eelvileg még szuper és működőképes is lehetne ez az ideológia, de az a mai kor embreének kevés, maradjunk annyiban).
azt továbbra is mésképp látjuk, mennyire lehetett felkészülni a 2015-ös invázióra - igen volt rá készülés, de senki sem gondolta amit előzőekben leírtam hogy eakkora tömeg lesz és nem menekült tömeg hanem szervezett, erőszakos és pofátlan, amely így is ütközött 1-2 helyen kerítésbe, de pillanatok alatt áttörte azt.. vagyis a civilizál tEurópa el sem tudta képzelni = nem is készülhetett fel rá érdemben, hogy egy kezelhetetlen, irányított invázió valósul meg amit sem a görög, sem a török kormánynak sem jut majd eszébe sem korlátozni. nos ebben is kisebbségi véleményt képviselsz.
"Milyen javaslatokkal vettük ki később a részünket a helyzet európai szintű rendezése érdekében?" erre pontosan ismered a választ,: egyedül a a magyar kormány hívta fel kezdettől fogva a figyelmet arra hogy a görögök  EU-s segítséggel (szemhunyással) lazán megsérthették az 1. perctől schengent; arra is hogyha megkésve is de csak kerítéssel oldható meg rövid és középtávon is a helyzet - és hogy az álszent EU aljas módon az 1. perctől kezdve fikázta az épp schengen betartása érdekében épült kerítést, sőr még utólag az árába sem volt hajlandó még aljasabb módón beszállni; arra is hogy segíteni kell a líbiai egységkormány létrejöttét és vagy annak finanszírozása révén, vagy egy dél-líbiai kerítéssel kéne ott is megállítani a tömeget; és arra is, hogy Ngo-kat ellenőrzés alá kell venni, amit az olaszok is megtettek végül, még ha óriási késéssel is (persze tudatosan késleltette ezt a baloldali kormáynuk, hiszen az alapcéljuk felsőbb utasításra az volt, hogy annyi migránst hajóztassanak be, amennyit csak tudnak, persze humanitárius akciónak álcázva).
2013-as migrációs stratégia: persze hogy mára már másképp látja ezt a kormány és fidesz is, hiszen az elmúlt 3 év tapasztalatait nem lehet figyelmen kívül hagyni hiszen az elmélet és a gyakorlat nagyben eltérhetnek egymástól. bevándorlókra pedig elvileg valóban szükségünk lehetne, de nagyon meg kell válogatni hogy ilyen lehetőséget kinek adjunk.
signal2
signal2 2018. 02. 15. 18:52
Előzmény: #270  madxa
#276
Ha ott biztosítottak a feltételek az ellátásukhoz.
signal2
signal2 2018. 02. 15. 18:50
Előzmény: #271  salve
#275
Körülöttem semmilyen kör nem zárul be, mert nem tartozom holmi politikai imaginárius körhöz. 
Lehet, hogy a véleményemmel egyedül vagyok. Az pedig ez volna: a menekülteket fogadjuk be, a gazdasági bevándorlókra pedig szükségünk van, de elfogadom, hogy tömeges más kulturális gyökerű bevándorló társadalmi feszültséget szül. Ha szerinted ez a kisebbségi vélemény, nekem OK.
Orbán 2015 januárjában kezdett migránsozni, előtte mi is vonzó célország akartunk lenni, ld. 2013-as Migrációs Stratégia. Miért akkor? Mert tudta, hogy jönnek. Hogyan készültünk fel a nyári időszakig tartó időszakban? Sehogy. Milyen javaslatokkal vettük ki később a részünket a helyzet európai szintű rendezése érdekében?
A hamis kvótázáson kívül pontosan mi a bajunk az EU többi javaslatával? 
Törölt felhasználó 2018. 02. 15. 18:35
Előzmény: #273  Törölt felhasználó
#274
és ö a piroska néni
Törölt felhasználó 2018. 02. 15. 18:34
#273
igen a fidesznek meg nagymamája van
Törölt felhasználó 2018. 02. 15. 18:34
#272
lmp nek 10% a van
salve 2018. 02. 15. 17:08
Előzmény: #257  signal2
#271
említettem már, hogy azt hiszel el amit csak akarsz vagy sem - csak azzal nem számolsz amit már jeleztem, jeleztünk: tehát azzal,, hogy esetleg a kialakított álláspontoddal kisebbségi véleményt képviselsz = a magyar átlagválasztók többsége nem úgy gondolja ahogy te.
de legyünk konkrétabbak: te is tudod hogy volt még 2 lényeges, előre nem látható dolog ami közrejátszott abban, hogy a nem várt nagyságú tömeg át tudott vágtatni magyarországon: 1. miután a szerb határunkon sikerült végig felhúzni a kerítést, a tömeg átment a szerb-horvát határon a horvátokhoz, és a horvátok pedig szbadulni akarván a tömegtől, vonatokra rakták őket, majd a vonatokat ráindították vissza magyarországra, miközben előtte a mellüket verve azzal hencegtek, hogy nekik ygrekjáték lesz a tömeg kezelése 2. azzal sem számolt senki, hogy a tömeg nem menekültként, hanem neveletlenül és követelőzve vonul át mindenen, határon-házak kertjein-magántelkeken át, semmivel és senkivel nem törődve, civilizálatlanul, annyit sem mondva hogy jónapot
3. azzal sem számolt senki, hogy korábban Macedóniában nem egyszer áttörte a tömeg a kerítést, illetve eszarta a görög hatóságok mindeféle vagy bármiféle kérését, felszólítássát és nem volt velük hajlandó együttműködni
DE: mindez csak mellékszál
mert nem változtat azon amivel kezdtem alább: azon, hogy a baloldali európai migránspolitika megbukott! minden oylan baloldali kormáynt leváltottak már vagy hamarosan leváltanak az EU-ban amelyek összejátszottak a az embercsempészekkel vagy szemet hunytak a tömeges illegális bevándorlás felett (görög baloldali kormány, olasz baloldali kormány hamarosan le lez váltva, osztrák baloldali kromáyn már megbukot,, magyar elelnzéki pártok úgy tűnik hogy szintén veszteni fognak az ápr. 8-ra kiírt választáson)
a kör tehát hamarosan bezárul körülöttetek
madxa 2018. 02. 15. 17:00
Előzmény: #266  signal2
#270
"a genfi menekültjogi egyezmény törvényként mondja ki, hogy menekültstátus csak és kizárólag a háborús övezettől már mentes, első biztonságos országban kérelmezhető! "
Értelmezd és rájössz, hogy miért nem élhet ezzel a tömeg bárhol és nem csak az első biztonságos országban.
Erre  egyedi elbírálás esetén van lehetősége, már nem első ország esetében. Az pedig dönthet a 3 kiosztható státuszról melyiket ítéli meg.
Akár olyan is lehet befogadott aki nem fele meg a menekült vagy oltalmazotti státusz feltételeinek.
Folyamatosan abból áll elő az ellentmondás, hogy az egyéni menekültügyi előírást akarják a tömegesre alkalmaztatni.
.
Valaki már odáig vetemedett, hogy arról írt joga van a menekültnek a tranzitáláshoz!
Tehát országokon átkelhet minden okmány nélkül még a számára  legkedvezőbb feltételeket nyújtó országba ér!
.
És igen, előfordulhat az a kellemetlen helyzet, hogy országok ezért nehéz helyzetbe kerülnek amennyiben ők az elsők egy menekülő útvonalon.
Az élet ennyire kemény és igazságtalan. Mi sem élvezzük a tenger nyújtotta előnyöket.
A tenger előny és hátrány is. Amennyiben az érintett országok a tenger nyújtotta előnyöket nem ossza meg a többiekkel akkor miért várja el, hogy a tenger miatt fellépő hátrányból más is vegye ki a részét?
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 02. 15. 16:51
#269
Nem ide akartam írni, hanem a Soros-terves topicba.
Ide a megoldást írtam be, pár hozzászólással ezelőtt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 02. 15. 16:48
#268
1. Töltsd le innen ezt a tanulmánykötetet!
https://fejlesztesiprogramok.uni-nke.hu/document/fejlesztesiprogramok-uni-nke-hu/Magyarorszag_es_a_2015_os_migracios_valsag_web.pdf
2. Keress rá a "soros" szóra!
3. Keress rá a "György" szóra!
4. Számold meg és értékeld a találatokat és alkoss önálló véleményt az állítólagos Soros-tervről vagy a valóban létező szerzők migránsügyi hozzáértéséről!
signal2
signal2 2018. 02. 15. 16:47
Előzmény: #263  Phylaxa
#267
"Gyuri Bácsi érdekei, véleménye és cselekedetei pedig az égvilágon semmit nem jelentenek egy választott demokráciában."
Teljesen egyetértünk! Ő csak a véleményét mondja és terjeszti. Nem hoz semmilyen döntést. Így pontosan nem is értem, hogy mit jelent az,. hogy beleavatkozik a politikába. Reklámozni tudja nagyban a nézeteit, de ehhez joga is van.
signal2
signal2 2018. 02. 15. 16:40
Előzmény: #261  madxa
#266
Menekült milyen egyezmény lapján nem jöhet tömegesen? Linket kérek. Ilyen érvelést eddig csak tőled láttam. Tehát egyelőre nem tudom mire vélni.
signal2
signal2 2018. 02. 15. 16:38
Előzmény: #263  Phylaxa
#265
Nem az EU-nak kell betartani a szabályokat, hanem a tagországoknak, azon belül a tagországok hatóságainak. Mi is a nem betartók közé tartozunk, csak emellé mi még nem is vagyunk konstruktívak. 
Nem állítottam lent, hogy meg lenne oldva a probléma, és, hogy lenne egy szuperül működő rendszer. Azt állítottam, hogy az EU-ban folyik egy munka, rengeteg jelentéssel, intézkedési tervvel, pénz biztosításával, aminek az implementálása pont egyes tagországok ellenállása miatt nem valósul meg. Én mégsem Orbántól, sem itt a fórumon nem hallottam a tuti arra vonatkozóan, hogy a MÁR ITT LÉVŐ menekültekkel mi a fészkes fenét tegyünk. Az EU-nak legalább van javaslata arra, hogy a súlyosan érintett országokból helyezzük át a menekült kérelmek átbíráslását arányosan az összes tagországba. Mi erre annyit tudunk mondani, hogy kössz ebből nem kérünk. Meg legfeljebb azt, hogy nem kellett volna beengedni, de mivel ez már megtörtént, ez csak szájtépés. Az oké, hogy eztán sokkal szigorúbb legyen a beléptetés is. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 02. 15. 16:33
Előzmény: #257  signal2
#264
Letöltöttem a 2017-ben írt tanulmányokat és rákerestem ctrl/f-fel a "soros" szóra. Kiderült, hogy Tálas Péterék ideológiailag eléggé képzetlenek, mert csak ezeket találtam:
Idesoroljuk a különböző drótkerítéseket (egy- vagy többsoros), valamint a dróthálókat.
1. kép Kétsoros drótakadály a határon
Előnyük, hogy a leküzdésük időigényes folyamat (főleg a többsoros, esetleg más zárelemmel megerősített kerítés esetében), megbízható akadályt képeznek a gyalogosokkal szemben.
Alkalmazható egy- vagy többsoros formában, egy- vagy többemeletes kialakításban, önálló zárelemként vagy pedig más zártípusok megerősítésére
Ebből a szempontból a soros olasz európai uniós elnökség egyik legfontosabb
eredményét 2014 novemberétől a Frontex Triton elnevezésű közös műveletének indítása jelentette.
A György keresztnévvel sem voltam szerencsésebb, csak Ritecz Györgyöt dobta ki, de őt háromszor is.
Ennyi okos szerző nem látta a sötétben bujkáló Sorost. Ezek nemcsak a migránskérdéshez nem értenek, hanem a politikai kampányokhoz sem.
Phylaxa 2018. 02. 15. 16:31
Előzmény: #241  signal2
#263
" Tehát akinek a legkevesebb joga van bírálni az EU-s rendszert, az pont Magyarország, aki 400.000 migráns áthaladásához asszisztált, és semmilyen megvalósítható közös megoldásra nem tett javaslatot, ellenben a többség által elfogadott intézkedéseket szabotálja."
AZ, hogy ez nem igaz, azt pofon egyszerűen lehet igazolni. Írd le azokat az EU által elfogadott törvényeket, melyek egyrészt aktuálisak, másrészt az EU tagországai betartottak. Nincs ilyen. Minden egyes érvényes szerződést megszegtek. Az EU bíróssága is egy "kivételesen, most" viccel próbált kiszállni a buliból, a lejárat előtt pár nappal. Ha leírsz egyet, akkor leírom az egyetlen nem EU-s törvényt, amit betartottak és ma is betartnak. Köze sincs az EU-hoz.
Ilyen egyszerű a történet. Gyuri Bácsi érdekei, véleménye és cselekedetei pedig az égvilágon semmit nem jelentenek egy választott demokráciában. A civil szervezeteit nem választotta meg senki. Ne próbálja már eljátszani, hogy bármilyen joguk van a választott képviselőkkel szemben. Mondom, nem értem továbbra sem, hogy miért kezdett bele a politikába így a végére. Eltévedt. Ennyi.
bigyula 2018. 02. 15. 16:27
Előzmény: #261  madxa
#262
Esetleg a nevükre nem vagy kíváncs? :)
madxa 2018. 02. 15. 16:23
Előzmény: #260  signal2
#261
Nem provokatív. Lényeges. Te írtad, hogy tudhatták, hogy tömegesen fognak jönni.
Tömegesen pedig menekültek nem jöhetnek. Nincsen hozzá joguk.
És ez az ami már reggel is előkerült. Csak migráns jöhet tömegesen. Ők pedig ha átlépik a zöldhatárt,szabálysértést követnek el.
Ezért nem ad ki állásfoglalást az EU a tömegesen érkezőkről.
Ahogyan ezért nem akarod te sem és más  sem nevén nevezni a tömegesen érkezőket.
Azt honnan tudhatták volna előre, hogy a görögök komppal napi rendszerességgel a szárazföldre szállítják őket?

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek