Topiknyitó: Portfolio 2017. 10. 18. 15:54

Ezeknek az országoknak van a legjobban elege a demokráciából  

Ugrás a cikkhez
A jobboldali popolizmus, és az autokrata politika elterjedése az utóbbi években alapjaiban rengette meg a demokráciát. Ennek kapcsán a Pew Research készített egy kutatást, amelyben azt próbálták felmérni, hogy az egyes országokban a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
giganti 2017. 10. 18. 16:08
Előzmény: #2  airmax_2_0
#4
Nagyon jól összeszedted.
airmax_2_0 2017. 10. 18. 16:02
Előzmény: #2  airmax_2_0
#3
Az állam feladata szerintük semmi más mint a globális tőke háborítatlan működésének garantálása... 
Szerintem nem ez az állam feladata, bár részben ez is....
airmax_2_0 2017. 10. 18. 15:54
Előzmény: #1  portfolio
#2
Ez idiótaság.
A cikk szerint demokrácia = liberalizmus illetve konzervatív (esetleg nemzeti vagy keresztény) demokrata felfogás = populizmus.
Ilyet csak idióták, vagy szélsőségesen liberálisok mondanak... Egyszerűen NEM igaz.
Tessenek mar elfelejteni ezt a liberalizmus = demokrácia marhaságot.... természetesen a demokráciának van liberalis szelete... Mindenki elismeri...  De a szélsőséges liberalizmus az maga a káosz... amikor mindenkinek mindent szabad az ón és közveszelyesen pusztító dolog.. Az erkölcs és etika nélküli liberalizmus elpusztítja azt az emberi közösséget ami arra az útra lép.  márpedig erkölcsi határok máshol vannak mondjuk egy keresztény közösségben, mint valami  erkölcstelen etikátlan globális pénz uralom esetében, amely ezeket a szélsőséges liberalis elveket tolja a globális médiájában..... Nem véletlenül hiszen a tőke ebben a szélsőséges (káosz) közegben tud a legnagyobb hasznot hozni.. A lokális helyi közösségek védelme érdekében szükségesek valamelyes korlatok az említett haszon korlátozására..(a népnyelv szerint a rókat beteszik a tyúkólba, hogy szabadon versenyezzenek a tyúkokkal). Ha valaki ki meri mondani a vélemény diktátumuk ellenére no akkor ezt nevezik populizmusnak... .a liberálisok szeretik megmondani hogy hol a határ... a demokráciában had mondjak meg mások is hol van a határ szerintük. 

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek