Topiknyitó: Portfolio 2017. 10. 09. 23:28

Így vegyük el a pénzt a szupergazdagoktól és adjuk oda szegényeknek  

Ugrás a cikkhez
Miközben az alsó középosztály alig gyarapodik, a szupergazdagok jövedelmi és vagyoni részesedése rohamosan emelkedik. Hogyan lehet ezt megállítani? A válasz nem is olyan egyszerû. Az eszközök jó része nem igazán hatásos, vagy
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
giganti 2017. 10. 10. 14:03
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#100
 nem valtoztat azon, hogy mindig mindenhol annyit fizetnek, amennyiért elvállalják a munkavállalók."
Ahogyan írod!  Ezért zsákmányolják ki még most is a 3. világot! Idáig nem fizettek csak vittek, most pedig vetnek egy kis alamizsnát nekik fizetés gyanánt.
giganti 2017. 10. 10. 14:01
Előzmény: #94  hellforceone
#99
A rendszervaltast kovetoen kik loptak szerinted a legtobbet? Kik vasaroltak fel olcson foldeket (pont a volt TSZ elnokok), kik probaltak kulonbozo cegeket csodkozeli helyzetbe vinni!!!, hogy aztan olcson meg tudjak venni."
Akkor melyik  párt tagjai voltak tűz közelben? Kikhez köthető amit írtál?
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 14:00
Előzmény: #91  giganti
#98

Aztán ha nem tudnak belőle normálisan megélni, akkor biztos hatalmasat fog csökkeni a jövedelmkülönbség. Gondolom a Rába fel is tudná szívni Győr összes autóipari dolgozóját...
Igazi bolsevik gondolkodás, majd te megmondod ki mit gyártson és hol dolgozzon, nehogy más a piaci igények döntsék el...
Amúgy teljesen el vagy tájolva és totális hülyeségeket beszélsz. A vagyoni egyenlőtlenségek okozói még véletlenül sem a multik. Erre jó példa a Kína, amelyik a világ egyik legszegényebb országa volt, amíg a gazdasága totális állami irányítás alatt állt. Amikot nyitni kezdtek és beengedték a külföldi cégeket, valamint engedélyezték a honi magánvállalatok megjelenését a GDP és az életszínvonal is óriási növekedésnek indult és bár még mindig sokan élnek létminimum alatt, de tizedére csökkent ez a szám.
giganti 2017. 10. 10. 13:59
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#97
 A szocialista magyar termékeket meg nem lehetett eladni, mert versenyképtelenek voltak"
Azért ezt te sem gondolhatod komolyan?
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:55
Előzmény: #92  giganti
#96
A multik munkahelyeket visznek ezen országokba, ami önmagaban jó annak az országnak, mert ugyanezeknek különben nem lenne munkája. Az, hogy te méricskéled mennyit kellene fizetniük, nem valtoztat azon, hogy mindig mindenhol annyit fizetnek, amennyiért elvállalják a munkavállalók.
giganti 2017. 10. 10. 13:55
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#95
Lehet, de az anyaországban sem lesz rózsás a helyzet. Főleg abban ahol mezőgazdasági behozatalra szorulnak.
hellforceone 2017. 10. 10. 13:54
Előzmény: #81  giganti
#94
Nagyon jok az erveid, de komolyan, tenyleg olyan volt rendszert idezoek...
Mocskos multi, be se kellene engedni oket... A rendszervaltast kovetoen kik loptak szerinted a legtobbet? Kik vasaroltak fel olcson foldeket (pont a volt TSZ elnokok), kik probaltak kulonbozo cegeket csodkozeli helyzetbe vinni!!!, hogy aztan olcson meg tudjak venni. Kik vasarolnak fel most is mindent es nem teszik neked lehetove - meg akkor sem, ha penzed van -, hogy csak ugy termofoldet vegyel? Csanyi miert csinal szinte teljesen automata tehentelepet - biztos sok embert akar majd azert alkalmazni. Orban Lörinczen keresztul mennyit lopott mar el? Ki csinalja azt, hogy bejelenti a munkavallalojat minimalberrel vagy csak 4 oraban!!! es kozben 10-et probal csinaltatni veled - a magyar vallalkozo!!! A multi legalabb bejelent normalisan.
Ha annyira azt mondod, hogy a gazdagoktol vegyuk el es adjuk oda a szegenyeknek, akkor szolj errol gazdádnak, Viktornak is! Az 1 kulcsos adóval ki jar jol? Csak egy egyszeru pelda, tiszta elmeleti szamok, figyelj, nem csalok! A tobbkulcsos adorendszerben a legmagasabb kulcs ha jol emlekszem volt 38%, a legalacsonyabb 18. Ebbol csinaltak egysegesen 16-ot, majd 15-öt. Az ÁFA 25-rôl 27-re emelkedett. Aki korabban a legalacsonyabb adokategoriaban volt, az kapott 2%-ot, meg az ÁFA-n el is veszitette, magyarul nem nyert semmit. Miert, mert valoszinuleg az alacsony bere egeszet fogyasztasra koltotte es mivel az AFA mindenen ott van, igy amivel tobbet kapott az adokonnyites altal, azt el is bukta a fogyasztasan. Szamold ezt most valakire ki, aki mondjuk keresett korabban is es most is 1.000.000 HUF-ot. Ebbol volt neki korabban mondjuk nagyjabol 500 nettoja, ado, tb mindent levonva. Fogyasztasra elkoltott egy honapban mondjuk 400-at, maradt neki a zsebeben megtakaritas is. Most szamold ezt ki csupan 15%szja-val es ugyanazzal a fogyasztasi szokassal, mint korabban - feltetelezve, hogy mondjuk most hirtelen nem fog 1 kenyer helyett kettot enni. A fogyasztasat csupan az a 2% terheli, de a kevesebb, mint fele adoteher miatt joval nagyobb megtakaritasra tesz szert.
Na, akkor ha az elosztasrol beszelunk, akkor kerdezd meg gazdád, hogy melyik az igazsagosabb... 
A multikrol es az olcso munkaerorol pedig a kovetkezot gondolom... Torveny altal adott lehetosegeket hasznalnak ki. Ha neked lenne egy ceged, akkor te mit mondanal Magyarorszagon az alkalmazottadnak? A magyar fizetesi viszonyokat veszed figyelembe es csak annyit adsz neki, mint az otthoni atlag - de biztos vagyok benne, hogy te teljes berrel es oraval jelentened be... - vagy olyan nagyszeru fonok lennel, hogy te az azert a munkaert Nyugat-Europaban elvarhato bert adnad es ezzel az év fonoke cimet is megkaphatnad... A piacon ha van ket arus, ugyanazt a paradicsomot kapod mind a kettonel, de az egyik kicsit dragabb... Melyiknel vasarolsz???
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:53
Előzmény: #91  giganti
#93
Az Audi nettó haszon Magyarországnak, mert itthon gyártanak, egy csomó hazai beszallítójuk van, és a terméküket 99%-ban külföldön értékesítik. A szocialista magyar termékeket meg nem lehetett eladni, mert versenyképtelenek voltak. Ugyanakkor vannak startupból befutott magyar cégek is, lásd pl. Prezi, vagy régebben Graphisoft, de hogy ne csak technológiai szektort mondjak, a Fornetti is magyar cégként terjeszkedett külföldön is. Ezeket kell hagyni felfutni, ahelyett, hogy az életképteleneket tamogassuk és a multikat elzavarjuk.
giganti 2017. 10. 10. 13:52
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#92
De semmi köze az általad felvetett problémához, a multik akkor sem fizetnék ezt ki bérként helyben, ha rá lennének kényszerítve,"
Most értünk körbe. A multi azzal,hogy a 3. világba visz munkát ugyanúgy nem segít mint azok a szervezetek akik segélyt osztanak.
Nem részletezném bővebben mert arra rájöttem,hogy te másképpen látod a világ működést.
Megint csak elbeszélnénk egymás mellett.
giganti 2017. 10. 10. 13:48
Előzmény: #86  kukutyinbenko
#91
Győrben  gyártsanak len-t Rábát meg TAURUS-t Kecskemétem meg konzervet.
kukutyinbenko 2017. 10. 10. 13:48
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#90
Nem véletlenül ritka a sok generációs családi cég. Az élet megoldja ezt, sajnos/szerencsére.
Az viszont minden társadalom elemi érdeke, hogy a tehetségeit segítse kibontakozni, ne pedig elnyomja őket. Az más kérdés a helyi elitek ezt felfogják-e, vagy próbálják betonozni a hülye kölkeiket bármi áron.
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:44
Előzmény: #85  giganti
#89

"Ezért kell az összes multit megkérni költözzön haza ás dolgoztasson ott, adózzon ott."
LOL. És akkor a magyar gazdaság gyakorlatilag azonnal omlik össze. Meg jópár másik is...
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:44
Előzmény: #85  giganti
#88
Ez megint a transzferárak témaköre, és az orszagok próbaljak szabályozni, egyébként jogosan. De semmi köze az általad felvetett problémához, a multik akkor sem fizetnék ezt ki bérként helyben, ha rá lennének kényszerítve, hogy a profit egy részét ott számolják el és ne Luxemburgban. Ahhoz van köze, hogy így megrövidítik azt az orszagot, ahol termelnek, méghozzá az adó be nem fizetésével, amit Luxemburgban adóznak le (alacsonyabb kulccsal).
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:40
Előzmény: #84  szivacs
#87
A kérdés nem a vagyoni különbségek, hanem az átjárhatósag, hogy egy rossz családi háttérrel induló, de tehetséges embernek van-e esélye feljebb jutni, vagy a szupergazdagok verhetetlenek és azok is maradnak. Ezért érdemes és kell is harcolni, de önmagában az egyenlőtlenség ellen nincs értelme.
kukutyinbenko 2017. 10. 10. 13:40
Előzmény: #85  giganti
#86
" Ezért kell az összes multit megkérni költözzön haza ás dolgoztasson ott, adózzon ott."
Nyomj egy roadshow-t ezzel a szöveggel Győrben vagy Kecskeméten, garantált a siker...
giganti 2017. 10. 10. 13:31
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#85
Trükkök százai....
pl. a tesó Luxemburgban bejegyez egy céget ami hűtőpultot ad bérbe. Az adott országban keletkező nyereséggel megegyező bérleti díj lesz a számla összege. Így a nyeresége nem ott hanem luxiban keletkezik,adózik egyéni megállapodás alapján.  pl. ez is legális üzlet meg az is, hogy anyacégtől bérel a leány technológiát.
Ezért kell az összes multit megkérni költözzön haza ás dolgoztasson ott, adózzon ott.
szivacs
szivacs 2017. 10. 10. 13:29
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#84
Látom csak izmusokban tudsz gondolkozni és nem akarod felfogni a kérdést hanem mindenáron ellenpéldákra hajtasz, pedig vannak pro és kontra példák is, tehát az optimalizálás problémája releváns.
A topik meg arról szól, hogy már a hipergazdagok is érzik, hogy világproblémává vált az jövedelem- és vagyoneloszlás szélsőségesen egyenlőtlenné válása és annak további gyorsulása. Olyan probléma ez, ami megoldásra vár és azt keresik immár ők is.
Ezért olyan kérdés az, amit írtam, amivel foglalkozni kell és a jelenleginél optimálisabb megoldásokat kell találni rá.
"Szvsz az is kérdés, hogy aki tesz érte, az arányosan kap-e a munkájáért vagy más kapja meg ajándékba, ami neki járt volna, olyan aki nem tett érte?"
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:23
Előzmény: #81  giganti
#83
A technológia kifejlesztésének költségét pedig továbbra sem számoljak el több orszagban, amiről te beszélsz, az az, hogy a leányvallalat fizet érte az anyavállalatnak. Ha helyi cég vagy állami cég banyászna, akkor ő is bérelné/venné a technológiat valakitől, akinek már előtte volt máshol is haszna a technológia bérbeadásán, attól még nem fogja ingyen adni.
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 13:20
Előzmény: #81  giganti
#82
Definiáld már a valós költség fogalmát! Te ha céget alapítanal, szintén nonprofit alapon üzemeltetnéd, ha egy fagyi recepted lenne, akkor ha Bécsben is nyitsz egy fagyizót, ott olcsóbban adnád, vagy kisebb haszon ratával dolgoznal, mert itthon már eladtal elég fagyit a recepttel?
giganti 2017. 10. 10. 13:14
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#81
Írtam az össze valós költség levonása után maradó  részt.
És a kutya a valós költségben van elásva.
Mert simán felszámolja egy technológia kifejlesztésének költségét amit már előtte akár 3 országban is elszámolt költségként.
Megteheti, hiszen alig várják,hogy munkát adjon a szegényeknek.
Ő pedig visszaél vele, nem annyit fizet mint amennyit fizethetne hanem annyit amennyit gondol.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek