Topiknyitó: Portfolio 2017. 10. 07. 18:54

IMF: csak idõ kérdése, hogy a kriptopénzek fenekestül felforgassák a pénzügyi világot  

Ugrás a cikkhez
Miután a múlt héten az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi is pozitívan nyilatkozott a kriptopénzekrõl, most a Bank of England konferenciáján a Világbank vezetõje, Christine Lagerde is megszólalt a témában, szerinte hosszú
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2019. 06. 06. 16:03
Előzmény: #11  kukker
#15
A BTC-t tárolni nem olyan biztonságos, mert (mint többször kifejtettük páran pl. más topikokban) minden kód feltörhető idővel... maga a BTC ledger-e az, ami biztonságos, és eddig még nem tudta SENKI feltörni. Ha sarkítani akarnék, akkor a HW wallett + kriptopénz kombó a "poor man's gold" (+széf kombó)-val analóg. Sokkal szélesebb körben hozzá lehet férni, mint az arany+széf kombóhoz, sokkal olcsóbb, és jobb egy csomó dologban... ezt fogják értékelni valószínűleg egyre többen a feltörekvő gazdaságok... (miközben rengeteg helyi maffiózó azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a kriptopénzeket, az aranyat meg ismeri...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2019. 06. 06. 15:58
#14
Azt még hozzátenném, mert kimaradt, hogy a bankkártya nem rossz megoldás pl. az EU-ban, de IGENCSAK sérülékeny. Megsérül, és mehetsz cserélni. Egy pendrive is ilyen, de egy papírfecni, amin a walleted kódjai vannak, már kevésbé. A bankkártya amúgy idehaza kib...ott lassú: veszek valamit, és a bankom 2-3 munkanap alatt számolja el... 2019-ben!!!!!!!! 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 12. 17:10
Előzmény: #12  upgrayeddAKS
#13
jav.: banki visszaélésekről, stb. viszont már sokat hallottam...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 12. 17:09
Előzmény: #11  kukker
#12
Hallottam. Ki is számoltad az arányt? :) Látszik, hogy lövésed nincs a bankokhoz... az egy nagyon veszélyes üzem, azért van agyonszabályozva, de sokszor még az sem elég. "És emellé ki döngeti a mellét, hogy superbiztonságos a BTC?" Nem tudom, de amilyen okos vagy :) biztos megmondod, hogy ki. Én biztosan nem :) Bankszlakifosztásokról sem írtam... banki visszaélésekről, stb. viszont már igen. Tele van velük a net, keresgess szorgosan, ha már a bankkártya-témát letudtuk. (Letudtuk? Tényleg ilyen könnyen beláttad, hogy szamárságokat írtál? Wow, ez komolyan remek dolog...) Keresztkérdés: szerinted Afrikában van olyan, mint nálunk az OBA? :)
kukker 2017. 10. 12. 15:05
Előzmény: #10  upgrayeddAKS
#11
"Elég vicces dolog idelinkelni 2 olyan esetet a 9-10 év terméséből, amikor eltűnt x összegű BTC, mert a bankok esetében ez mindennapos."
Oké.
Az olyan fogalomról hogy "arány", hallottál már?
Mennyi bank van, mennyi pénznem, mennyi ember, aki ezeket használja.
No, most ez hogyan is van a BTC-vel kapcsolatban?
És emellé ki döngeti a mellét, hogy superbiztonságos a BTC?
De milyen mindennapos bankszámlakifosztások vannak olyan mértékben, mint a BTC-nél volt?
Ez most komoly?
Naponta 19ezer meg 100ezer BTC-nyi, vagyis annyi dollár értékben tűnnek el naponta bankokban összegek?
Erre kellene valami cikk, vagy hivatkozás, elolvasnám...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 12. 14:06
Előzmény: #9  kukker
#10
Jót röhögtem azokon a mondatokon, amit kipréseltél magadból érvek helyett :) Ha lesz kedvem hozzá, egy kis szakirodalmat belinkelek bankkártya témakörben. Előre szólok: én csak azért használok bankkártyát, mert az EU-n belül kényelmes és relatíve biztonságos. Azon kívül már egyik sem igazán állja meg a helyét. (Nyilván vannak olyan országok, amikben szintén igaz a kényelmi+bizt. kitétel...) Elég vicces dolog idelinkelni 2 olyan esetet a 9-10 év terméséből, amikor eltűnt x összegű BTC, mert a bankok esetében ez mindennapos. Ha jobb példát akartál volna hozni, akkor az Mt.GOX bedőlését hozod fel, de én meg arra azt mondtam volna, hogy a bankok tucatjával dőlnek be évente. Persze egy igazán komoly bank relatíve biztonságos, amíg át nem megy Lehman-üzemmódba :) de a lényeg: nincs 100%-os biztonság, és nem is állítottam ilyet. Nem először hadakozol a saját fantomjaiddal. Ha egy picit is értenél a témához, amihez hozzászóltál (btw. én sem vagyok guru a témában), akkor a PIN-kód meg a többi ügyében nem írtál volna ekkora szamárságokat. A 2. kérdésedben van ráció (kb. egyedüliként), de ha ismerted volna rá az adekvát választ, akkor az előzményeket fel sem veted :) Természetesen a chipről van szó többek közt, amit min. 2001-ben már bevezettek egyes EU-tagországokban, csak pl. az amcsik 2015-ig nem jutottak el odáig... én nem nyitottam bankszámlát Ázsiában vagy Afrikában, de ha a jenkik le se sz..ták a témát olyan sokáig, akkor sztem jogos a feltételezés, hogy sokan voltak még így vele. (Mo.-on sem régóta elterjedt.) Thaiföldön, a Fülöp-szk-en vagy kb. egész Afrikában híresen rossz a közbiztonság. De Indiában, Bangladesh-ben, az afgánoknál+pakiknál dettó. Ilyen helyeken a bankok POS-t sem raknak ki szívesen - nem véletlen, hogy ott nem igazán terjed a bankolás. Iszlám országokban meg a banküzemtan egy "kicsit" más eleve :) Sok olyan európai van a világon, aki azt képzeli, hogy csakis a "European way of life" :) létezik. Persze, hogy ez jó, kényelmes és biztonságos, de sokaknak ez luxus kategória. Bankokról meg informálódj, akkor hozok jutalmul linkeket :)
kukker 2017. 10. 10. 21:53
Előzmény: #8  upgrayeddAKS
#9
"azt írtam, hogy a bankkártya nem biztonságos. Sőt, maguk a bankok is kevésbé biztonságosak, mint a BTC (példa volt, lehet más kriptoval is "példálózni")."
Elloptak 19 000 BTC-t a Bitstamp bitcoin tőzsdétől 2015-01-06
https://bitcoin.hu/elloptak-19-000-btc-t-a-bitstamp-bitcoin-tozsdetol/



Elloptak 96 ezer BTC-t – és nézheted élőben az eseményekethttp://plastik.hu/2013/12/03/elloptak-96-ezer-btc-t-es-nezheted-eloben-az-esemenyeket/
120 000 BTC-t loptak egy Bitcoin tőzsdéről https://hup.hu/node/148769
"A bankkártya a 21. sz. széfje :) azzal a különbséggel, hogy azt a nyavajás 4-jegyű PIN-kódot extrém könnyű feltörni."
És szerinted miért nem mondjuk egy 20 jegyű kombinációval jöttek elő?
Talán, mert felhasználóbarátibb megoldást akartak?
Második kérdés: szerinted nem áll rendelkezésre az a lehetőség, hogy bonyolítsák ugyan olyan kulccsal a bankkártya kódjait, mint mondjuk a BTC pénztárcánál?
Harmadik dolog: már megint egy olyan indok illetve dolog  ami:
- megvalósult a BTC esetében vagy más kryptonál, vagyis a lopás - és meg is fog a továbbiakban - nincs nagyobb biztonság garantálva
- olyan rendszer, amit nem lehet átültetni a mostani pénznemeknél, lásd hosszabb és bonyolultabb védelem.
Tehát mi már megint az előny akkor?
Semmi, csak magunknak mantrázzuk, hogy ez mennyivel jobb, mert csak, közben lehet hozni a cáfolatot. 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 10. 18:26
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
"A boltban előhúzza a laptopját, beleüti a kódját és elküld 0,000013 bitcoint egy kifliért? Nagyon életszerű!"
Nem kell hozzá laptop. 50 USD-os okosteló bőven elég. Az ICO-k most arról szólnak, hogy még ennyi se kelljen. 
"Afrikára úgy tekintünk, mint a kunta-kinte filmekben láttuk, pedig vannak nálunk is fejlettebb régiói. Igenis bankkártyával fizetnek..."
Hol írtam, hogy nincs ott bankkártya meg hozzá való infrastruktúra? Azt írtam, hogy a bankkártya nem biztonságos. Sőt, maguk a bankok is kevésbé biztonságosak, mint a BTC (példa volt, lehet más kriptoval is "példálózni"). A bankkártya a 21. sz. széfje :) azzal a különbséggel, hogy azt a nyavajás 4-jegyű PIN-kódot extrém könnyű feltörni.
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 04:41
Előzmény: #5  upgrayeddAKS
#7
A nagy lóvét azok tartják a kryptókban, akik azzal is keresték meg, hisz úgyse veszti el az alaptőkéjét, aki fillérekért jutott hozzá évekkel ezelőtt. Ha használni kezdenék és nem kuporgatnák, lenne itt zuhanás, ejtőernyő nélkül. Így is elég szép a mozgás, pedig csak a dollárt szedik ki belőle, reakizálva a nyereséget. A folyamatos emelkedést meg a kicsit generálják, azok lapátolják be a dollárjaikat.
Afrikában a nyomornegyedekben ezzel fizetnek, ahol ellopják a pénztárcádat meg a hitelkártyádat ? A boltban előhúzza a laptopját, beleüti a kódját és elküld 0,000013 bitcoint egy kifliért? Nagyon életszerű!
Afrikára úgy tekintünk, mint a kunta-kinte filmekben láttuk, pedig vannak nálunk is fejlettebb régiói. Igenis bankkártyával fizetnek, hisz akik felvirágoztatták őket, azok vitték oda a kultúrájukat.
Ahol még mindig a kunta kinték élnek, ott nemhogy a bitcoinról nem hallottak, de még áram sincs.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 09. 23:36
Előzmény: #4  elemes
#6
Ja, és igen: a bankkártya is túl kockázatos + felesleges is. A Visa/Mastercard + a bank leszedi a sápot (kiv. persze: hitelkártya, mert ott kb. vissza is kapod, legfeljebb a kereskedő nem akar csatlakozni egy POS-rendszerhez sem, stb.) Nem mellesleg: a blockchain elég sanszos, hogy átveszi a "régi számvitel" nagy részét, már ami az IT-t stb. illeti. De nem kezdem újra...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 09. 23:33
Előzmény: #4  elemes
#5
Nagy lóvét nem szabad szerintem sem bitcoin-tőzsdén tartani tartósabban. Arra ott vannak az ETF-ek, stb. Azok adózási szempontból is jobbak. A tré országok kitételeden viszont jót röhögtem. Egyrészt azért, mert a múltkor levezettem, hogy mekkora növekedési lehetőség van bennük, stb. Másrészt pedig... Ha úgy vesszük, kb. Svájcon, Norvégián meg Szingapúron + néhány "adóparadicsomon és városállamon" kívül mindegyik ország tré. (Megj.: Van olyan 3. világbeli ország, ami ultra-tré, de a fejlődés már megindult benne, lásd azon toplistákat, ahol a GDP-növekedést / fő mérik... persze ezzel kb. vissza is kanyarodtam az első részhez. A lényeg: nem élni kell ott, hanem az ottaniak szeretnének megélni valahogy :) ...és ez adja a dolgok lényegét... a tőke lefeküdt a tré-ország Kínának, és le fog Indiának, Vietnámnak,... stb. is.)
elemes
elemes 2017. 10. 09. 23:23
Előzmény: #3  upgrayeddAKS
#4
vagyis a nagyon tré országokban terjed, mert ott a bankkártya is túl kockázatos?
mintha bitkointőzsdét nem lopták volna meg még sose.
csak vagy kétszer.
eddig
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 10. 09. 23:04
Előzmény: #2  Mikieger85
#3
Olvasgass még róla talán ezt-azt, hátha akkor nem leszel ennyire tájékozatlan :) Mondjuk arról, hogy Ázsiában és Afrikában mennyire terjed, meg hogy mit jelent az, hogy nem kell egy 100 kilós széfet magaddal cipelni :)
Mikieger85 2017. 10. 07. 18:54
Előzmény: #1  portfolio
#2
Ha nem szabályozzák, akkor a bűnözők, adócsalók pénze lesz - ahogy máris az, ha meg szabályozzák, akkor semmi előnye nem lesz a hagyományos devizákkal szemben. A szabályzás uis azt jelenti, hogy az állam tudja mennyi pénzem van és ha megőrül/csődbe megy, akkor ráteszi a kezét. És itt nem harmadik világbeli diktatúrákról beszélek, elég ha megnézzük mi történt pár éve Cipruson. Az állam vagy elinflálja a "szabályozott devizát", vagy ha ezt nem teheti, elrabolja azt.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek