Topiknyitó: Portfolio 2017. 10. 06. 08:21

Már fõzi a feketelevest a Lidlnek és az Aldinak a kormány  

Ugrás a cikkhez
A 2018-as választás után újra elõveszi a kormány a korábbi tervért, miszerint az energetika, a média és a bankszektor után az élelmiszer-kiskereskedelemben is magyar tulajdonosokat hozzon helyzetbe a mostaniak rovására - írja a Magyar
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2017. 10. 07. 19:16
#23
Szatmáry Kristóf kiemelte, a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy a nemzetgazdaságban a hazai tulajdonú kisvállalkozások versenyképessége erősödjön a nagy iparági szereplőkkel szemben, és--- -az kívánatos, hogy a kereskedelemben minél nagyobb hányad legyen magyar tulajdonban. -----Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy bárkit el akarnánk, egyáltalán el tudnánk üldözni az országból.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 10. 06. 18:36
Előzmény: #20  Vortex
#22
mondjuk alap
és ha olyan a terméked, akkor tudsz velük alkudni a feltételekről. előttem most egy olyan megállapodás van, ahol a termékfelelősség logisztikai raktári átadáskor átszáll, az a teljesítés helye, onnan 30 nap a fizetés, semmi ilyen szaladj ki és szedd le a lejárt vagy összenyomkodott terméket faxság nincs. éppenséggel ennél kedvezőtlenebb feltételekkel alá se írtam volna
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 18:19
Előzmény: #20  Vortex
#21
Bevallom az én esetem majd 10 éve történt és nem profi kereskedőként, hanem inkább gyártóként léptünk be. Ez olyan  lehetőségnek tűnt, hogy semmiképp nem akartuk elszalasztani és persze az áruház diktált. A szerződésben nem volt megadva a minimális árumennyiség, így csak akkor rendeltek, mikor fogytán volt. Közben belistáztak mellénk még 3 céget ugyanilyen termékkel. Végülis 2 éven belül, velünk együtt a többi is eltűnt a polcokról.
Környékünkön már csak 1 maszek üzlet működik, nála is akciós tesco-s termékek vannak, meg házi kenyér és péksütemény. Csak az jár oda, aki a jó kenyeret keresi és nem akar autózni a tescoig.
Nincs megoldás, ő nem tud kiharcolni szuper olcsó árakat, a nagyraktárban (diszkontban) is már drágább, mint az üzletláncokban.
Vortex 2017. 10. 06. 17:41
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#20
Nem akarom védeni az áruházláncokat, de azért el kéne olvasni a szerződést aláírás előtt.
Az áruházláncokhoz beszállítás külön téma. Aki tapasztalat nélkül vág bele, az meg fog szenvedni.
Akinek van tapsztalata, szép pénzt tud csinálni, de tényleg rátermett kereskedő kell hozzá.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 10. 06. 16:33
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#19
az igen, még a régi szakmámban nekem is sikerült egy hasonló tré partnerbe belefutni, -18milla
nyugdijas64 2017. 10. 06. 16:29
#18
Tetszik ez az "50 %-ot meghaladó magyar tulajdon". Pontosan fogalmazva: 50 %-ot meghaladóan a fideszes haverok, tolvajok tulajdona. ML-nek már sok mindene van, de áruházlánca még nincs.
morci 2017. 10. 06. 16:01
#17
A 2018-as választás után újra előveszi a kormány a korábbi tervét, miszerint az energetika, a média és a bankszektor után az élelmiszer-kiskereskedelemben is magyar tulajdonosokat hozzon helyzetbe a mostaniak rovására - írja a Magyar Nemzet több forrásra hivatkozva.
"Már érkeztek komoly jelzések a tulajdonosok felé, hogy gondolkodjanak el: jobb időben eladni az érdekeltségeiket, ha megkeresik őket"
>>> Szomorú, mivel tudjuk, hogy ilyen ajánlatot többen kaptak az eemúútnyóvévben és aztán el is adták a tulajdonukat. Úgyhogy hajrá ALDI, hajrá LIDL!
Ez a mondat meg különösen tetszik: "az energetika...után az élelmiszer-kiskereskedelemben is magyar tulajdonosokat hozzon helyzetbe". Eszembe jutott, hogy a bűnöző orbán milyen helyzetbe hozta a magyar energetika (MOL) tulajdonosokat 1998 után: SZAR HELYZETBE, mert velük fizettette a saját gázszámláját meg még az ÖMV magyar érdekeltségeinek a gázszámláját is. A küszöböt rágó nyugdíjasokat, akik a kárpótlás révén váltak MOL részvényessé, rabolt ki ez a mocsadék.
sanka 2017. 10. 06. 14:43
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#16
Nem hiszem, hogy sikerülni fog. Nagyon el kellene már takarítani ezt a mocsok bagázst!
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 14:30
Előzmény: #14  _Bekre_Pal_
#15
A spar-ba a Peti-Sütin keresztül  sikerült bejutnunk, ott meg a petisütis rabolt ki minket, közel 15 millió tartozással számolta fel a cégét.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 10. 06. 14:09
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Nekem ettől teljesen eltérő, pozitív tapasztalataim vannak a spar-ral, a többit nem ismerem.
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 11:03
Előzmény: #11  Tibi0002
#13
Volt szerencsénk beszállítóként működni egy nagy áruházláncba.
Nagyon csábító volt egy közepes cégnek bekerülni és várni, hogyan fog felvirágozni a cég az óriási forgalom miatt.Jó ismerősök megsúgták, hogy magasabb árat ajánljunk, amit aztán úgyis le kell faragni. Ez meg is történt még a szerződés aláírása előtt. Így minimális árréssel beleugrottunk, de bízva az óriási forgalomban, örömmel álltunk elébe.
Első megrendelés 3 kamion....elindult az üzlet, még a nagymamát is bevontuk a gyártásba. Aztán csend, míg nem jött a húsvét. AKCIÓ zni kell, mondták és küldtek egy csatolmányt a szerződéshez, hogy az akcióban szereplő termékek után 10 %-os jóváírást kérnek. Ám legyen, 0-ás nyereséggel, de legalább a munkásokat nem kell elbocsájtani. Rögtön 10 kamiont rendeltek, 24 óráztunk, hogy tudjuk teljesíteni a megrendelést. Aztán megint csend. A családtagjainkal együtt beépített kémként nézegettük, hogyan fogy a termékünk, mikor jár le a szavatosság. Aztán megjött az első felszóllítás, hogy a lejárt termékeinket szíveskejünk frissekre cserélni.
Végül decemberben kiküldtek még egy számlát, hogy reklámköltséget fizessünk....reklamáció után megtudtuk,hogy többször is bemondták a hangosbemondóban, hogy vegyék a termékünket.
Így két év után, nagynehezen sikerült veszteséggel kiszállnunk, felmondva a 17 oldalas kisbetűs részekkel tarkított szerződést.
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 10:42
Előzmény: #11  Tibi0002
#12
Én nem látok esélyt Orbánék bukására, nekem inkább az a kérdés, hogy mennyire épül ki egy árnyék társadalom, amelyik élhetővé teszi a nem droidik számára is legalabb az orszag egy részét. Most is létező dologról van szó, csak kérdés, mennyire tud megmaradni, illetve erősödni.
Tibi0002 2017. 10. 06. 10:23
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Innen-onnan hallom, ezért nem tudom megítélni a valóságtartalmát: 2018-as választások eredményére, mint az itthonmaradás utolsó esélyére nagyon sokan várnak itthon. Ami azt jelenti, hogy "újabb 4 év" esetén, miközben Süveges Gergő részletezi a 98.9%-os feldolgozottság eredményeit, sokan nyitják a bőröndöt, pakolnak és mennek.
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 10:18
Előzmény: #1  Portfolio
#10
Az Aldi és a Lidl több klasszissal jobb minőségű élelmiszert árul, nem csak a kritikán aluli CBA és Coop élelmiszerboltokhoz képest, hanem a Spar, Tesco, Auchan, Penny üzletekhez képest is.
Mi jelenleg 2-3 naponta megyünk boltba, Spar, Aldi, Lidl vagy Tesco jöhet szóba, van még a munkahely-lakhely vonalon vagy azok közelében CBA és Penny, de azok szóba sem jöhetnek, mert egyszerűen nincsenek nekünk megfelelő termékek (régebben vasároltam vidéken Coop-ban, azzal viszonylag jó tapasztalataim vannak). Van még egy Real kisbolt, oda be szoktunk menni, mert kisbolthoz képest széles a kínálata, és szemben a mellette lévő kis CBA-val nem a bratyizós, pénztárgépbe be nem ütős stílus megy.
A lényeg, amire ki akartam lyukadni, hogy van egy-két termék, amik kellenek és csak az Aldiban és a Lidlben vannak, nem látunk máshol megfelelő helyettesítő terméket. Ha holnap megszűntetnék ezeket a boltokat, adott lenne a megoldás: majdnem minden hétvégén megyünk valahová túrázni, ami belföld, Szlovákia, ritkább esetben Ausztria vagy Erdély, tehát ilyenkor hazafelé beugorhatunk egy külföldi boltba bevásárolni. Eddig nagyon ritka esetben tettük, ha nem volt otthon valami, de ha nem lesz itthon sem Lidl, sem Aldi, akkor majdnem mindig meg fogunk látogatni egy ottani élelmiszer boltot, Szlovákiában ott van egy Lidl egyből Ipolyságon. Ezzel nem csak annyi, hogy az itthoni élelmiszer vásárlásunk egy része kimenne, de jobban motiválna minket, hogy gyakrabban túrazzunk Szlovákiában, mint belföldön, ezzel még több pénzt otthagyva (akkor tankolunk, mikor kifogyóban a benzin, tehat így a tankolások nagyobb része is átkerül).
A másik, hogy gyerekkoromban rengetegen épp a minőségi élelmiszer miatt jártak át Sopronból valami közeli Hoferbe (=Aldi). Ha sokat harcol a kormány, akkor ez a jelenség nem csak az osztrák, de a szlovák, horvát, szlovén és roman határon is újra általánossá fog válni.
Pedig az álrettegő magyarellenességet kiáltó újkomcsiknak nincsen abban igazuk, hogy a magyarok azért kerülik a CBA és társait, mert magyar vagy mert orbánistáké a franchize. Egyszerűen nem tudnak minőségben fejlődni. Azt nem veszik észre az újkomcsik, hogy ez csak egyre rosszabb lesz, ahogy az állam nyomatja őkety mert épp azért nincs fejlődés, mivel az állam csöcsein lógnak. Mellesleg vidéken a CBA durván visszaszorult 2010 óta, részven a Coop, részben helyi franchize-ok vették át a boltjaikat. Pont akkor viragoztak, amikor még nem volt hátszelük.
Tibi0002 2017. 10. 06. 09:46
#9
 "A magyar áruházláncok, mint a Coop, a CBA vagy a Reál jóval kisebb bevételt termelnek, sőt, a kis boltok valójában az életükért küzdenek a piacon, és egyre nehezebben bírnak az emelkedő bérekkel."
Hát igen, a piaci verseny már csak ilyen... gondolom Matolcsy akadémiáján ezt a fogalmat nem fogják tanítani, legfeljebb úgy, mint a haldokló nyugat csalafinta jelenségét.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 10. 06. 09:38
Előzmény: #1  Portfolio
#8
A kurva anyjukat.
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 09:36
#7
Mindenre rátelepedik ez a rákos renndszer!
nyugdijas64 2017. 10. 06. 08:48
Előzmény: #4  tibbi60
#6
És a választékot sem ártana összehasonlítani mondjuk egy Auchan és egy CBA között! Miért válasszak kisebb választékból, drágábban, és töltsek többszörös időt egy bevásárlással (mivel több helyre kell menni, hogy mindent megkapjak)?
nyugdijas64 2017. 10. 06. 08:44
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#5
És a szabad piacgazdaság is éljen!
tibbi60
tibbi60 2017. 10. 06. 08:44
Előzmény: #3  plumoza
#4
össze kéne hasonlítani az árakat a cégek között,sokkal drágábbak a magyar cégek!miért nem adják nekünk magyaroknak olcsóbban ,mint a külföldiek?ezt a kérdést persze nem teszik fel?
plumoza 2017. 10. 06. 08:24
#3
Én nem akarok a Coop-ba,CBA-ba, Real-ba vásárolni. Sorolhatnám az okait de nem teszem,mert mindenki tudja. De ugye a kormányunk mindent izomból akár megoldani. 
Törölt felhasználó 2017. 10. 06. 08:21
Előzmény: #1  portfolio
#2

Már érkeztek komoly jelzések a tulajdonosok felé, hogy gondolkodjanak el: jobb időben eladni az érdekeltségeiket, ha megkeresik őket
éljen kádár

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek