Topiknyitó: Portfolio 2017. 08. 30. 07:31

Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk  

Ugrás a cikkhez
Akár 600 ezernél is több magyar élhet jelenleg az Európai Unióban, ez a szám lényegesen magasabb a korábbi becsléseknél - derül ki a Portfolio összesítésébõl. A legtöbben hivatalosan Németországban élnek, de még Dániában is
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vazsmegyei 2018. 11. 08. 10:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#280
És ez az adat miért jelenti azt, hogy ezzel óriásit fejlődött Csehország? Ez egy statisztikai adat, amit ma az UNIOban a határok átjárhatósága miatt értelmezni koncepciósan lehetne csak.
 Mindenáron igazolni szeretnél ezzel egy ellenőrizetlen folyamatot. A bevándorlás" folyamatát átpolitizálni. Csak szeretnéd.
rubini 2018. 11. 08. 10:21
Törölt hozzászólás
#279
rubini 2018. 11. 08. 10:17
Törölt hozzászólás
#278
rubini 2018. 11. 08. 10:16
Törölt hozzászólás
#277
MetalHeart
MetalHeart 2018. 11. 08. 10:15
Előzmény: #274  pampa
#276
Rinyálni olyan jó érzés.... nincs személyes felelősség, mindig más az oka, nagyon fontos, hogy ingyen(!) van, alibi a saját személyes csőd indoklására és különben is manapság már minden "politikai kérdés"... tele van velük az ország mind a fiatalok, mind az idősebbek körében... és 1 év múlva is... megsúgom 2020-ban is.... és még 2024-ben is... egyszerűen jó rinyálni az átlag jóskáknak...
:D:D:D
Vazsmegyei 2018. 11. 08. 10:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#275
Neked én nem hiszem el! Nem láttam odaát azt a gazdasági csodát amiről itt nyomod az oktalan dumát, amit sem ellenőrizni sem megcáfolni nem  lehet, mert koncepciós felépítésnek van álcázva: Ugyan már menj ki és nézz körül a falvakban! Tizedére sincs annyi új ház arányaiban mint  ma MAGYARORSZÁGON. Nem látni azt a lüktető gazdasági folyamatokat, amit a magyar nép végez nap mint nap a hihetetlen kitartásával és munkájával. Felesleges olyannal példálóznod, amit csak te tudnál bizonyítani. 
Nem az Orbán intézett itt el mindent "évtizedekre". Lassan évszázadot ünnepeltek az elintézett magyar fejlődés ecsetelésével. 
pampa 2018. 11. 08. 10:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#274
Hiába zárkóztak fel.
Ugyanolyan mértékű, néhol még magasabb is az elvándorlás.
Erről nem cikkeznek.....
.
Ahogyan arról sem, hogy az "őslakos" Svájciak körében is 1 körül van a születési ráta.....
.
Nem szülnek a "nyomorba" gyermekeket? Esetleg ott is a "diktatúra" miatt csökken a születésszám?
Erről sem cikkeznek....
.
A kézelszívás csak ideig-óráig megoldás!
Miután ez megszűnik mint válságkezelő csodagyógyszer..... mivel pótolják a hiányt? Robotokkal?
Mert  arra várnak, hogy az átvegye a kieső munkaerő helyét.....
.
Kinek fognak majd termelni a robotok?
.
ROBOTOKNAK?
MetalHeart
MetalHeart 2018. 11. 08. 10:03
Előzmény: #272  MetalHeart
#273
A "fesztiválok" után az Oktogonon való fetrengéssel nem válik jobbra a sorsod... ideje kilépni a való életbe !
:D
MetalHeart
MetalHeart 2018. 11. 08. 10:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#272
Orbántól vártad a saját sorsod javulását ? Esetleg Fletótól ? Elég balfaszság volt, remélem rájöttél már...
:D
rubini 2018. 11. 08. 09:58
Törölt hozzászólás
#271
MetalHeart
MetalHeart 2018. 11. 08. 09:56
Előzmény: #263  Törölt felhasználó
#270
kérdés, hogy kinek íródott ? nekem ? neked ? magyaroknak ? baloldaliaknak ? jobboldaliaknak ? külföldi állampolgároknak ? sírjak vagy nevessek rajta ? mit várt egy távoli (nem EU-s) ország "kisebb" városágban ?
Vazsmegyei 2018. 11. 08. 09:45
Előzmény: #264  _Macika_
#269
És ide fog vezetni a  nagy afrikai és félázsiai kivándorlás is! Hová tűnt több milló szíriai, pakisztáni, afganisztáni és hova tűnt az iszlám állam, amit ez a nagy nyugati (UNIOs) államok gründoltak össze  egy kormány megbuktatására?
Már Szíriában is magyarok pótolják a tetőfedőket.
Valami nincs rendben ebben a kivándorlási buliban. Van akiknek tetszik, vannak akik meg ebből akar meggazdagodni. Ezért lett tömeges, de az UNIOt és már az ENSZet sem ez nem érdekli.
Vazsmegyei 2018. 11. 08. 09:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#268
Tervezni lehet ! Én is tervezek, ha megkérdeznek. De hol itt a külföld? Ki tartja ezen a szinten a munkavállalókat, ha nem az UNIOs direktívák, amelyek nem törődnek a az európai bérkülönbségek egységesítésével, hanem a "bevándorlást" erőltetik helyette. Nyugat -Európába!!
Ki tudja miért a magyar kormány felelős az ilyen felmérésekben a magas nyugati bérek miatt? Úgy tűnik, hogy a fidesz csak a nyugati béreket tartja elfogadhatónak!!!
Na meg vannak itt olyan magasan képzett gazdasági és pénzügyi provokátorok, akiknek tetszik, ha begyűrűzik a nyugat infláció, kétszer olyan hatékonyan, mint az elindult béremelések. A béremelésekkel úgy látszik az inflációt is növelik a gazdasági és pénzügyi manipulációkkal. Jaj, elfelejtettem, hogy nincsenek manipulációk, csak a PIAC a mindenható! Meg a semmitmondó irányított statisztikák.
rubini 2018. 11. 08. 09:14
Törölt hozzászólás
#267
apacs 2018. 11. 08. 09:05
Előzmény: #264  _Macika_
#266
Nem értem. A kétharmad nem szül?
rubini 2018. 11. 08. 08:08
Törölt hozzászólás
#265
Törölt felhasználó 2018. 07. 29. 17:04
#263

"Egy négymilliós városban én vagyok az egyetlen magyar 
 
Sokakat megérintett júniusban Adrienn honvágyról szóló levele. Ez ihlette meg Danit, aki Hollandiánál jóval távolabbról éli át ugyanezt az érzést. Levél otthonra Kínából.  
 
"Többekkel ellentétben én nem elmenekültem az országból, nem azért jöttem el otthonról, mert nem láttam perspektívát, mindenem megvolt, a kalandvágy hajtott és éltet. Több mint egy éve utaztam el otthonról, először a Távol-Keletet fedeztem fel, majd Délkelet-Ázsiában töltöttem öt hónapot, végül Kínában kötöttem ki tavaly novemberben. 
 
Kína óriási, tele van izgalmas városokkal, végtelen történelemmel, gazdag nyelvi és konyhai kultúrával, ennek a központjától nem is oly messze állapodtam meg. Kína kapuja a világra Sanghaj, ott élni kiváltság, csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak a lakásvásárlást, és a város polgárainak is külön kiváltságai vannak. A városban minden, mi szem-szájnak ingere megtalálható, fantasztikus portréja Kína huszadik századi fejlődésének és nyitásának.
  
De most nem erről fogok írni, hanem arról, milyen az élet egy Sanghaj melletti kisebb városkában. Egy órára vagyok a lüktető gigapolisztól, mégis olyan, mintha egy világ választana el.
 
EZ A „VÁROSKA”, AHOL ÉLEK, NÉGYMILLIÓS. EGYETLENEGY MAGYAR VAN: ÉN.
 
Magyarul egyetlenegy ember beszél, én – leszámítva egy ’hoty vaty’-ot a múltkor. Nem-kínai sincs sok, nagyjából két-háromszáz lehet, mindenki ismer mindenkit.
 
Mindenki ismer mindenkit? Engem nem ismernek. Nem ismerik a hátteremet, nem ismerik a városomat. Persze, akik megjárták Budapestet, imádják, de az más. Még mielőtt idejöttem volna, másfél hónapot egy magyar barátommal utaztam, meg otthon voltam a vízum miatt egy rövid időre, ennyi. Több, mint fél éve csak VPN-szagú magyar szavakat hallottam, meg magamat. Magamat azért, mert elkezdtem az emberekhez magyarul beszélni: magyarosítottam a nevüket, sziával köszönök nekik, az őrületbe kergetem őket ezzel. De nekem ez kell. Kell, hogy halljak magyar nyelvet is.
 
Több, mint fél éve csak angolt és kínait hallok, és ugyan egyre többet értek az utóbbiból, mert intenzíven tanulom, de ez nem elég. Hiányoznak a magyar poénok, hiányzik, hogy valakivel beszélgessek a Budapestet elöntő rendszeres nyári zivatarokról, a gyönyörű Keleti pályaudvar romló állapotáról (és más épületek hasonló sorsáról), hiányzik a dilemma, hogy most akkor a Normafára menjünk-e fel kerékpárostul, kutyástul, vagy inkább a Városligetet célozzuk-e meg.
 
A nyár közeledtével egyre többet hallottam és láttam, hogy mindenki megy a Balatonhoz, az Alföldre, a Tiszához, kirándulni hegyekbe itt, tekerni mezőkön ott. Nekem ez kimarad, a tavalyi év után újra. És nemcsak hogy kimarad, de megosztani se tudom a szomorúságomat mással, nem tudok olyanról, aki itt lenne, aki hasonló cipőben járna. Nem telefonálás kell nekem, nem videózás, hanem élő szó.
 
A minap olvastam Defoe Robinson Crusoeját, nem állítom, hogy a címszereplő én is lehetnék, de hasonlóságokat érzek. Mindenkinek mesélek a magyar nyelv szépségéről (hasztalanul) bizonygatom a kínaiaknak, hogy a magyar nyelv van annyira bonyolult, mint a kínai, csak máshogy, Hungária és Republic dalszövegeket fordítok, és magyarázok el kínai ismerősöknek. De persze miért is értenék, honnan tudom mi jön az után a sor után, hogy "Imádlak, kívánlak, megsimogatnám a ..." Hogy honnan tudom, mi a vége? Mitől oly szép az egy versszakból álló szám, Gyere közelebb, menekülj el a Republictól? Fel kéne adni.
 
Az ismerőseim közül senki sem érkezett annyira egyedül, mint én. A legtöbbnek vagy párja él itt (vagy vele érkezett), vagy rendszeresen találkozik honfitársaival esetleg anyanyelvű kínai, így nincsenek nyelvi kihívások. Azt már rég feladtam, hogy mindenkinek elújságoljam, hogy a Rubik kocka magyar találmány (minden második gyerek ki tudja itt rakni), már nem köszönök magyarul, egy ideig csináltam, de mivel nem érkezett kielégítő válasz, csak egy hümmögős helló, így letettem erről.
 
Adriennhez hasonlóan én is folyamatosan nézem a budapesti időjárást, a Balaton hőmérsékletét, figyelemmel kísérem a kedvenc épületeim és utcáim sorsát Budapesten, folyamatosan kapok képeket a tiszai nyaralónkról. De miért? Decemberig nem fogok hazautazni, akkor is csak valószínűleg látogatóba. Utána irány az új kaland, de hogy én nem akarok megint ennyire egyedül lenni, az hétszentség." 
 
https://index.hu/kulfold/szevasztok/2018/07/29/kina_honvagy_magyar_nyelv_sanghaj/
Törölt felhasználó 2018. 07. 29. 15:59
Előzmény: #246  Törölt felhasználó
#262
Ha marad a hozzáállásotok a témához, szépen lassan ki is fog.  
Törölt felhasználó 2018. 07. 29. 14:08
Előzmény: #255  _Bekre_Pal_
#261
Hát ezzel te sem sokat tettél hozzá a témához.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek