Topiknyitó: poreci 2017. 08. 29. 10:16

4IG részvény  

Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
poreci 2019. 03. 20. 00:25
Előzmény: #24475  rice2
#24480
Volt itt este néhány magvas gondolat is...
Szerencse volt-e h ennyit nyertünk ezen a részvényen? Igen ki..szott nagy szerencse volt. Mert álmunkban nem gondoltuk volna h valaha is 50.000 körül látjuk azt az árfolyamot, ami évekig 2000-2700 között libikokazott...Szerencsések voltak-e 2016-2017-ben a Konzum Opus tulajok? Na igen, az színtiszta szerencse volt! Soha előtte nem volt példa a magyar tőzsdén arra, h egy üres cégbe beszállt egy gazdag ember és felfujtak az árfolyamot 30-50-szeresere! A Konzum 57 forintról indult (előre 20 forint volt, csak ott is voltak már jól informaltak), az Opus meg 10 ft-rol kb.Ezt eltalálni szerencse volt, óriásit lehetett rajta nyerni, de komoly befektető nem hiszem h komolyan elhitte a múltbeli tapasztalatok alapján, h tényleg értéket raknak a cég mögé. Az Appenin és a Cig is hasonló bár sokkal kevésbé  sikeres (max 4-5szorozes után estek vissza kb az eredeti ár duplájára). De ezek hagyományos iparágak.
És meg lehet nézni, h en pl 2018 elején leírtam a fórumra (talán még a Freesoft-ost használtuk) h én egyszerűen nem is értem, h ML miért nem veszi meg ezt is?! IT a jövő, kell egy hazai nemzetbiztonsági szempontból megbízható IT cég. Óriási informatikai beruházások, bankok, Paks stb stb. És utána pár hónappal kezdett el felfelé menni az árfolyam bőven 2500alattrol. És mikor hírek nélkül elhagyta a 3000-et, akkor már beszéltük, h itt lehet a bokrok alatt ML, mert annyira nem volt hír, h az már feltűnő volt! Ezert nem adtuk el. Aztán bejelentették ML érkezését kb 3600-nal... Egyből felment 4300-ig, és én nem eladtam, hanem vettem még. Aztán nem értettük, h az emelkedés lenne logikus, de mégis visszaesett 3600-ig és szinte korlátlan mennyiségben lehetett akkor még venni. Én bovitettem is. Utána szeptember elején hirtelen elszállt és mire pislantottunk, tizedeles utáni 1000 forintos árfolyamnál voltunk. (Tegyük hozzá, kb ez lett volna a reális árfolyam, ha az előző menedzsment nem lopta volna ki pofátlanul a cégből a pénzeket)!Ott voltak az első karogok,h soha nem lesz 1000, meg mindjart visszazuhan. De én inkább bovitettem, mert még mindig gyakorlatilag hírek nélkül mentünk és már elég szépet nyertünk ahhoz, h még ha elkezd valóban esni, akkor is kiszálljunk nyerőben. Ahogy azt anno Rice megjósolta a pszichikai határ áttörése után pillanatok alatt nagyot ugrottunk, 1800-ig. Én itt elgyengultem és elkezdtem eladni. De nov 8-an úgy látszik a módi is úgy gondolta, h túl sok itt a kicsi és beontotte. Itt a frissen 1400-1700 között vett részvényeimet én is pánikszerűen beontottem és már csak az akkori pakkom 20%-a maradt meg. Én öntöttem a napi minimumig, mert féltettem az addig nehezen összehozott nagy nyerőt és nem akartam az 1400 feletti bővítéseim miatt elbukni az egészet. Viszont aznap elkezdett azonnal visszaemelkedni és néhány ezer darab hijjan visszavettem az egész csomagot (ugye tizedeles előtt az csak néhány száz darab részvény volt, bár a mai napig hiányzik az a pakk az életemből.).
Visszamentünk pillanat alatt 1700-ig és onnan napi pár százalék emelkedéssel felmentunk 2200-ig. Itt a maradék szabad forintja Ömböly mind vásároltam 4ig-t 1800-2120 között.És aztán karácsonykor- feltételezhetően a kölcsönpakk visszaadása miatt megint egy pillanat alatt bezúzták az árfolyamot 1500-ig. De itt már bíztam abban h ez egy ideiglenes megingás lesz és itt már agresszíven bővítettem, megszüntettem a többi részvény csomagom, dollárt,eurt atvaltottam forintra és 4ig-t vettem...
 Aztán türelmesen vártam amikor elértük a 2000-et és hetekig álltunk egy 100 forintos ársávban.  És akkor is jöttek a karogok, h itt a teteje és mindjárt esni fog...
És mikor elkezdtem atteni óvatosan a totyorgest kihasználva a normál szamlamrol a TBSZ-re h ne kelljen adózni, csak mindig kellett vele várni 2 napot h attegyem- akkor hirtelen megindult és akkor ami volt épp az atrakodas miatti szabad pénz a számlán abból inkább tLongot nyitottam tőke áttétellel, mert láttam h itt elemi erejű kitörés lesz egy ilyen visszafogott totyorges után. És mondtam is a barátaimnak ismeroseimnek, h vegyenek, mert jó lesz.
És mit csináltak az ismerőseim?? Azt mondták, h "ez túl kockázatos", "elvi alapon elutasítja a kapitalizmust, ezért nyereszkedni sem akar", "nem tud saját nevére számlát nyitni", "elvi alapon nem akar egy kormány közeli cégbe fektetni" vagy "már elment a ló... Már kár beszállni"...
Erre most itt vagyunk újra 2-3-szorozodott az árfolyam és egy outsider beboffenti, h aki itt nagyot kaszált az színtiszta mázli...
Aláírom, szerencse. De mindenki a maga szerencséjének a Kovácsa...
bendeguz_sly
bendeguz_sly 2019. 03. 20. 00:17
Előzmény: #24476  BBalazs
#24479
Ez mázli kérdése. Ha ismered a sztorit, tudod miről van szó, akkor esélyt kell adnod annak is, hogy nem lesz jelentős visszaejtés. Persze lehet szerencséd, Rbbj is ezért adta el 2000-en, meg 3200-on és nyert is sávonként 2-300 Ft-ot. Ez is egy stratégia, nyerni lehet vele, banki kamathoz képest K sokat. Neked kell tudni, mi fér bele, mik a céljaid. Fillérezni szerintem jóval nehezebb, mint a jó öreg buy&hold stratégiát tartani és ezt 10 év tapasztalat mondatja velem. Bármi mellett is dönts, vállald érte a felelősséget. Én csak egy arctalan idegen vagyok, aki azt hiszi, hogy segít, aztán ki tudja, lehet engem fogsz átkozni, hogy nem adtad el 15% nyerőben :)
BetStar 2019. 03. 20. 00:03
Előzmény: #24477  BetStar
#24478
Vagyis mára :)
BetStar 2019. 03. 20. 00:02
#24477
Látom poreci törölted a kommentem :) semmi baj, bocs az indulatos szövegért, de a trollok akkor is szerencsét hoznak holnapra is :)
BBalazs 2019. 03. 19. 23:32
Előzmény: #24402  Teló
#24476
Értem, köszi! Ha a másik irányból közelítem meg a kérdést, mennyire jó stratégia, ha realizálgatok egy-egy ilyen rally után? Azzal a céllal, hogy ha a következő nap esés lenne, akkor ne égessem a profitot, vagy pedig ha növekedés, akkor visszaülve meglovagoljam a hullámot? Vagy ezzel lecsúszhatok az újabb hullámok gyors emelkedéséről?
rice2 2019. 03. 19. 23:31
Előzmény: #24471  egyveleg
#24475

Köszi és az év mondatát beírtad a fórumba:
"Gratulálok minden tulajdonos társnak, annyira nincsen szabad részvény, hogy az srv-t adják maguknak. :)"
Bízom benne,hogy sokan megértik és segíti majd őket ez a mondatod.
Grat neked is,de a mondatért külön,na érdemes volt ma olvasgatni,írogatni,ja és köszi a többieknek is.
Igen nevek változnak itt,mi régiek tudjuk.
Sokan okoskodnak ők a megmondó és elemző emberek,majd eltűnnek és új néven megjelennek,vagy végleg befejezik,mert elbukták a pénzüket.
Kellenek a lebeszélők is nincs is ezzel gond. Azért holnap jöhet az 5300 szvsz.
BetStar 2019. 03. 19. 23:25
Törölt hozzászólás
#24474
rice2 2019. 03. 19. 23:20
Előzmény: #24464  rbbj11
#24473

Igen persze és igazi tőzsdés,speki,befektető csak akkor lesz az ember,ha megtapasztalja azt is,hogy milyen bukni.
(Én 2019-ben tapasztaltam meg.)Addig évekig nagyokat nyertem és hihetetlen,de szinte majdnem mindenen.
Az ha valaki nyer és nyer,mert pont jóba tett és bejön a szerencsevadászat,speki na ők utána bukhatnak mindent,mert elhiszik,hogy mindenkinél jobban tudnak mindent. Elhiszik,hogy a piacnak arra kell mennie amerre ők akarják és mindenki hülye csak ők az okosok,mert ők tudják és még többet,még többet vesznek és pénzt kérnek és azt is beleölik,stb.
Ha itt valódi nagy céget építenek akkor tartani kell.
Sok kicsi papír arra épül,hogy a jelentés előtt meghúzzák és sokan rárepülnek közben a nagyok rászórják a kicsikre a papírokat. mi történik ilyenkor:ne,hogy lemaradjak + szárnyalni fog tovább,stb. Itt azért más van és ezért vagyok nyugodt. Nagyok játéka folyik,kicsik csak néha beleköpnek a levesbe.(csipkedik,de nem tőlük függ a papír)
Olyan,hogy valaki az alján vesz és a csúcson adja,na olyan nincs. Ha  a részvény sokat esett és olcsó és éves távlatban komoly emelkedés jöhet venni kell. Lehet 1 évig mert csak akkor fordul,de utána akár gyorsan emelkedik.
Többségben ki kell tartani,de néha a vesztes ,rossz pozit dobni kell és átülni 1 táltosra,ha látjuk,hogy valamiért nem fárad.
egyveleg 2019. 03. 19. 23:19
Előzmény: #24464  rbbj11
#24472
igazad van, sajnos sok mészáros sztár fórumozó megy csődbe a következő években. 98-ban ez volt, 2008 körül szintén, az élet ismétli magát csak a nevek változnak. Aki sokat keres becsülje annyira a társadalmat, hogy 1-2 helyre jótékonykodik. CSR nem csak a multikra vonatkozik.
egyveleg 2019. 03. 19. 23:16
Előzmény: #24438  rice2
#24471
Nagyon kevés fórumozót tartok hitelesnek és téged továbbra is becsüllek korrektségedért és őszinteségedért. Egy kezemen megtudom számolni a jelölteket. Sajnálom, hogy a tavaly nyári csapatból ha jól látom kb 4-en maradtunk a fórumon, és Nyeretlen is hamar kiszállt. Te és Poreci írtok csak. Guru számai egészen jók, de lehet még annál is jobbak lesznek. 1000mrd-k lesznek informatikára költve a következő 4-5 év alatt, ha csak visszaosztjátok évente is óriási összegek jönnek ki. 
Nem az a legnagyobb baj a kommentelőkkel, hogy lebeszélnek, hanem magukat verik át igazolást keresve döntéseikhez. A portfolió fórumozók 99% unatkozó munkavállaló, aki napközben veri a billentyűt és virtuális királykodik. Fél százalék aki egyedül vagy többed magával manipulál papírokat és beetet embereket a kis meghúzásaihoz, mutyikhoz mert elmúlt években keresett a mészáros papírokon. Nagyjából 0,4% bróker és pénzügyi zseni, tanácsadó és kb 0,1% aki a tőzsdéből él és esetleg segíteni próbál és/vagy csak írogat. Ezeket megszűrni csak hosszú évek alatt lehet, de inkább nem. Tehát a fórum hitelessége nagyjából 0. Aki valaha is sok pénzt akar az képezze magát és ne másra akarjon hagyatkozni. Se brókerre, se barátra, csak magadra vagy utalva a tőzsdén, de a gyümölcse is csak a tied. 
Gratulálok minden tulajdonos társnak, annyira nincsen szabad részvény, hogy az srv-t adják maguknak. :)
In it to win it!
TAmecenas 2019. 03. 19. 23:13
Törölt hozzászólás
#24470
bigdeal 2019. 03. 19. 23:06
#24469
Aztaaa, elmentem pingpongozni, és mire haza érek több mint 9 oldal termelődött, kemény :) de tudjuk, hogy ez holnap újabb emelkedést eredményez :)
rbbj11
rbbj11 2019. 03. 19. 23:04
Előzmény: #24459  Istvan78
#24468
Ha elhiszed, akkor egyet is értünk 
rbbj11
rbbj11 2019. 03. 19. 23:00
Előzmény: #24437  Istvan78
#24467
Ne viccelj már...soha nem lehet alján venni, tetején eladni, még bennfentesnek se. De ezt a többi forumozo és én a valaszaimmal kiveseztem. 
rbbj11
rbbj11 2019. 03. 19. 22:58
Előzmény: #24426  Törölt felhasználó
#24466
Pontosan, ezt akartam hangsúlyozni : " kozeposztaly a tobb millios megtakaritasat azert egy az egyben nem tenne fel egy 2,5 ft-os opus-ra."
De minden lehet, biztos van ilyen is, de az őrült vagy szerencsejáték függő 
Törölt felhasználó 2019. 03. 19. 22:57
Előzmény: #24447  Törölt felhasználó
#24465
rbbj11
rbbj11 2019. 03. 19. 22:56
Előzmény: #24438  rice2
#24464
Ugyanazt mondjuk. A legnehezebb tartani, nem két forumos tanácsára lesz vki gazdag, sok kérdést kellett feltenni, és 4ig et majdnem biztos hogy tanulopenz, idő meg kellett előzze. Aki türelmes , az is savosan száll ki, mint te magad, sőt, általában savosan száll be...és ha nem mazlival volt benne, akkor nagyon nagy valoszinuseggel csak mészáros vásárlása után, kb 500-on tudott beszállni. De az átlag ki és beker türelmesen is alacsonyabb a sávos vásárlások miatt , max 8 szorozas. Sehogy nem jön ki a képlet....
Minden tiszteletem azoké, akik tudatosan, türelmesen , acél idegzettel, tozsdes általában ververitekes tapasztalatokkal ebből 100 milliót csináltak. Vannak ilyenek, tudom. 
Ami ellen kikeltem, az a leírás, ami csúsztatott és álmok kergetésére inspiralja az olvasó kisbefektetoket. 
Én azt mondom, ne higgye senki, még a magyar dotcom lufi éveiben se, hogy tőzsdén csak úgy két lépéssel 100 millió lesz. 
Benne voltam GM , Lehman csodben, Bitcoin húsz szorozasban, nullaztam olaj shorttal, benne voltam vw-Porsche sc sztoriban, láttam már pár dolgot 20 év alatt és le is kereskedtem párat. De ilyen csak a filmekben van, hogy valaki 3 egyszerű lépéssel 100 milliomos lesz, eloelet nélkül. Akivel mégis megtörténik, akarmibe fogadok, hogy pár evvel később ugyanott tart majd, mint amikor összejött a szerencse malaca....
Törölt felhasználó 2019. 03. 19. 22:51
Előzmény: #24448  bumm
#24463
Eldugulhatnál 
TAmecenas 2019. 03. 19. 22:50
Törölt hozzászólás
#24462
Törölt felhasználó 2019. 03. 19. 22:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#24461
A tiéd esetleg.

Topik gazda

poreci
3 3 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek