Topiknyitó: Portfolio 2017. 08. 17. 22:23

Terrortámadás Barcelonában - Megerõsítik a biztonsági intézkedéseket  

Ugrás a cikkhez
Kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután. A terrortámadásnak hivatalos információk szerint 13 halottja és 50 sebesültje van. A két támadó a helyszínrõl elmenekült és egy közeli étteremben
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hatosa 2017. 08. 18. 12:57
Törölt hozzászólás
#20
rockmaster 2017. 08. 18. 12:29
Előzmény: #2  kimpaa
#19
Ezeknek a terroristáknak csak annyi közük van a valláshoz, börszínhez, hogy van valami, amivel meg lehet magyarázni az idióta, önző, szadista cselekedeteiket. Ha kizárod a bevándorlókat, attól még a terroristákat nem fogod tudni megállítani, ahhoz más eszközök kellenek: pl: a pénzforrásaik korlátozása, embercsempészek visszaszorítása, de semmiképpen se az, hogy ilyen Pharaon-okat beengedünk az országba :)))Az, hogy ezeknek mi a belpolitikai vetülete, már egy másik kérdés. Az is nézőpont kérdése, hogy az Orbán-párt megállította-e a migránsáradatot? Szerintem a török-Eu megállapodásnak ebben sokkal nagyobb szerepe van. Az én szememben az Orbán-párt gyűlölete túlmutat minden határon, ami elviselhető és tolerálható. Ez óriási morális rombolást végez az országban. A következménye az, hogy a magyar egyre jobban nem érti Európát, ahogy ez a fórumon is megfigyelhető. Nincs itt semmi Soros György, ez egy politikai blöff. Ami van és tény: nyugaton lehetőséget akarnak adni a bevándorlóknak, hogy ha integrálódnak, akkor jobban tudnak élni, ha nem, akkor viszlát. Ez egy teljesen korrekt, keresztény hozzállás.A minap sétáltam egy vidéki nagyvárosban, és elsétált tőlem nem messze 4-5 közel-keleti kinézetű kb. 16 éves forma srác. Pár méterre odalépett hozzám egy 70-80 év körül nő, azt mondta csodálkozva, aggódva: "ezek migránsok, Úristen!". Gondoltam magamban: na és akkor mi van? Nem csináltak semmi rosszat. Sajnos azt látom, hogy sok az alatvalló beállítottságú az országban, akik bekajálják az Orbán-párt kajáját. Kösz nem!
Vazsmegyei 2017. 08. 18. 11:56
Előzmény: #15  gambadoro
#18
Mit tenne aki 100 ezer embert egy tömegben beengedne az országába? Mielőtt Magyarország határaihoz érnek? Budapestről és Magyarországról neked van orbitális hazug véleményed és ezt világgá is kürtölted! Rosszabb vagy a legrosszabb külföldi nyilatkozónál is! Budapest azért lenne védtelen mert olyanok tennék védtelené amilyenek a véleményeddel egyetértők!
exmnbs1 2017. 08. 18. 11:53
Előzmény: #10  _Bekre_Pal_
#17
Ugyanezt tapasztaltam, 2. Kerületi borzalmas okmányiroda helyett a 8. Keruletibe mentünk, ott a biztonsági őr volt egy nagyon kedves roma úr.
gambadoro 2017. 08. 18. 11:51
Előzmény: #9  kimpaa
#16
nehéz felfogni, hogy a radikálisok döntő többsége nem migráns abban az értelemben, hogy nem befogadták őket, hanem ott születtek?
gambadoro 2017. 08. 18. 11:49
Előzmény: #9  kimpaa
#15
másról írtam ez a nevetséges kerítés semmit nem érne, ha ideér 100 ezer ember akkor lőni kell(ene) és az sem biztos, hogy elég a törökök állították meg az egészet a beton kerítésükkel párizsban nem most nőttek ki a földből a migrók a lényeg az, hogy budapest sokkal védtelenebb mint a nyugati városok, ha azt nézem, milyen a titkosszolgálat vagy a rendőrség
salve 2017. 08. 18. 11:13
Előzmény: #2  kimpaa
#14
egyetértek ki lehet egészíteni a gondolataid még ezzel: ""..És ne feledkezzünk meg a honi migránssimogatók legelkeseredettebb hülyeségéről sem, miszerint az idegenellenesség a kormány gyűlöletkeltő politikája és propagandája miatt nőtt meg. ..Márpedig ezt még ezen a térfélen sem feltételezi senki. Annak ellenére sem, hogy az említett országok, különösen a V4-ek lakossága nagy arányban támogatja a magyar bevándorlási politikát. Ha valóban meg akarnák érteni, miért van ez, akkor a balliberális gyűlölködőknek is érdemes lenne elfogadniuk, hogy a dolog éppen fordítva működik. Amit ők populizmusnak tartanak, az nem más, mint odafigyelés a posztszovjet térségben élő népek különös érzékenységére a szuverenitás, a nemzeti önazonosság, a kultúra vonatkozásában. Az erre épülő politika ugyanis természetszerűleg mozgat meg széles tömegeket, míg az olyan hagymázas kreációk, mint az Európai Egyesült Államok, amelynek nyitott társadalmában majd boldogan borul egymás keblére a bárány és a farkas, csak rengeteg pénzzel, média- és egyéb erőszakkal nyomhatók le a normális emberek torkán. " link
szivacs
szivacs 2017. 08. 18. 09:35
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#13
akkor az elképzelés bevált - nálad már működik...
kimpaa
kimpaa 2017. 08. 18. 08:49
Előzmény: #8  _Bekre_Pal_
#12
Van benne valami. A migránsos szavazás során is előkerült egy beteg elme aki talán robbantani akart. Kellett valami ami alátámasztja a dolgokat. Úgy tudom elképzelni hogy valami úton módon manipuláltak pár beteg embert, üzeneteket küldtek nekik hogy lehet jó lenne egy kis robbantás s az egyiknél betalált. Természetesen a kapcsolat sosem fog kiderülni a kormányzat és a körúti robbantó között. Ez többlépcsős, nem direkt manipuláció lehetett.
Törölt felhasználó 2017. 08. 18. 07:47
Előzmény: #6  _Bekre_Pal_
#11
Igen, akkoriban azokat hallottuk. Sajnos úgy tűnik, a világban van egy fanatizmus-állandó, ami miatt ezek az események nem szűnnek meg. Mintha a jólét egy fix méretű takaró lenne, amit ide-oda húzogat a világpolitika/gazdaság, és ahol kilóg a láb, ott felverné a fejét a radikalizmus. Ha a gazdag országok békét szeretnének, föntebb kell emelni a többieket. De igazi fölemeléssel, nem egyszeri, megehető adományokkal.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 08. 18. 07:09
Előzmény: #9  kimpaa
#10
Persze hogy érti. De mennyivel egyenesebb lenne nyíltan kimondanod hogy a cigányokról beszélsz. A minap a NAV pest-megyei igazgatóságán volt dolgom. Nem szeretem a helyet, meg a szervet se, de nagyon jó érzés volt látni, hogy a központi recepción két nagyon cigány negyvenes nő fogadja a látogatókat, olyan, akinek máshol esélyt se adnak. Nem voltak túl bonyolultak, de igyekeztek és tisztességgel dolgoztak. Ilyen az, amikor nem a téboly kerekedik felül.
kimpaa
kimpaa 2017. 08. 18. 07:02
Előzmény: #5  sanka
#9
Én annyit írtam hogy jól kezelte. Kerítés fel, ide ne jöjjenek semmihez se értő, ismeretlen emberek más vallási, kultúrális helyzettel. Vannak nekünk saját migránsaink akiket 500 év alatt nem sikerült integrálni. Remélem mindenki tudja kikre gondolok. A sok balfasz meg jajveszékel hogy fogadjunk be másokat is. Hát persze.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 08. 18. 07:00
Előzmény: #5  sanka
#8
Még az se biztos, hogy elkerül. Ha úgy alakul a szükség, még megtörténhet mint az aranykéz utcai robbantás. Csak hogy érezze a nép a szavazófülkében, hogy kell aki megvédi.
kimpaa
kimpaa 2017. 08. 18. 06:58
Előzmény: #3  gambadoro
#7
Hát kicsi az esély rá. De extra veszélyforrás nem kell hozzá. Én jártam Párizsban, a külvárosban is. Nekem az nem hiányozna ide. Minden bolton, a legdzsunkább zöldségesen is fémredőnyök vannak. A Lidl-n is. Ezeket záráskor szépen leengedik, és így egy masszív fém burkolat kerül a bolt ablakaira. Ha netán este indul a buli, és kezdődik a gyújtogatás, dobálózás, akkor ne tudják bezúzni a boltok kirakatait. Teljesen más világ mint amit mi itt Mo-n el tudunk képzelni. Ez nem az Eiffel tornyos, Notre Dame-s Párizs, ami a katalógusokban van.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 08. 18. 06:51
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#6
Én addig nem is hallottam róla, amíg ide be nem néztem. Ugyanígy vagyok én is vele. Iszonyat jó dolog, hogy nincs televíziónk és nem tudják folyamatosan az arcomba tolni a saját nézőpontból szerkesztett valóságot. Ami érdekel, azt elolvasom online. Porbafingó koromban folyton az jött a szüleim rádiójából, hogy ETA IRA Vörös Brigádok stb., hozzá daloltunk a mókusörsben a nagy Dél-Amerika forradalmi életérzésről, egy életre tele a púpom az ilyesmivel. Meghagyom a rendőröknek meg a megfelelő biztonsági szervezeteknek az ezzel foglalkozás lehetőséget.
sanka 2017. 08. 18. 06:48
Előzmény: #2  kimpaa
#5
Ja persze, minket majd elkerül a terrorizmus, kicsi ország vagyunk,nem a cigány védi meg az országot!
Törölt felhasználó 2017. 08. 17. 22:43
Előzmény: #2  kimpaa
#4
Én azt vettem észre magamon, hogy egyre kevésbé reagálom le ezeket a híreket. A mait konkrétan el sem olvastam, és nem is tervezem, csak ment a tv, és hallottam véletlenül.
gambadoro 2017. 08. 17. 22:41
Előzmény: #2  kimpaa
#3
szerinted, ha az arab pénzváltó holnap úgy dönt, megismétli a barcelonai támadást, a fidesz meg tudja akadályozni?
kimpaa
kimpaa 2017. 08. 17. 22:23
Előzmény: #1  portfolio
#2
Kezdenek sűrűsödni ezek a random merényletek mindenfelé. És ez kezd zavaró lenni. Legalábbis számomra. Lehet sok mindent mondani a jelenlegi kormányunkra, én sem vagyok elégedett nagyon sok mindennel, de azt hiszem lottó 5-sük van azzal ahogy ezt az egész témát kezelték/kezelik. S már csak az a kérdés hogy lesz-e kétharmad vagy sem. Senki nem akar úgy élni hogy bármikor lehet valami "esemény". Szóval sokan fognak dönteni úgy hogy Lölönek legyen egy újabb cége vagy ide is jöjjenek az "idegenek" akkor az elsőre szavaz. Az egész ellenzék egy nagy tökfej, ahogy hozzáállt a témához, most meg már nem tudnak kimászni belőle, hiába érzik hogy jót lépett a kormány.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek