Topiknyitó: Portfolio 2017. 08. 16. 10:23

Nagyot zuhant a Bitcoin  

Ugrás a cikkhez
Hatalmasat ralizott a Bitcoin árfolyama az elmúlt két hétben, miután megtörtént a kriptodeviza kettéhasadása, azonban tegnap egy komolyabb, 500 dolláros esést láttunk a Coindesk árfolyamindexe szerint. A Bitcoin történetében
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 09. 17. 16:11
Előzmény: #93  pomperj
#96
Szia, Tudod hogy minden tiszteletem a tied.Ugy nez ki egyelore az olajban neked van igazad.Nezzuk most meg a BTC-t:Pomperj mennyi idot forditottal ra a heten hogy informaciot szerez ezzel kapcsolatban???Ebben a honapban, esetleg ebben az evben vagy az elmult 2 evben???(en kozel 10 orat foglalkoztam a temakorrel ezen a heten, ebben a honapban pedig 2 konyvet olvastam rola kb.30-40 ora hanganyagot, 10-15 oranyi videot)...Beleolvastal minimum abba a linkbe ami ajanlottam:link En szannek ra naponta 10-20 percet, hogy az alapveto infokkal tisztaba legyek. Gondolom emlekszel mi tortent 2014-2015-ben a kryptoknal, es mit irtal 2015.marciusaban a BTC-rol ha nem olvass vissza... Kinaban jon a vezetoseg megvalasztasa hamarosan es mindenfele intezkedesekkel kapkodnak, nem az elso esetben.... Tenyleg ajanlom hogy ismerkedj a temakorrel.... Legyen szep napod!
Törölt felhasználó 2017. 09. 17. 14:28
Előzmény: #94  kukker
#95
A gondolatmeneted két helyen sántít: I. Egy kalap alá veszed a Bitcoint az egyéb kriptókkal II. A jelenlegi (tulajdonképpen nem is a jelenlegi, hanem a 'tegnap előtti') helyzetből indulsz ki. Lássuk az I-es pontot: Jelenleg vagy fél tucat technológiailag fejlettebb kriptó található a Bitcoinhoz képest. A Bitcoin a kriptók dinoszaurusza, ha nem fog fejlődni, a helyét egyszerűen átveszik a többiek. A Bitcoin tulajdonképpen egy már 9 éves technológia, amin azóta rég túlléptek. Persze az tagadhatatlan, hogy zseniális találmány, de mint pénzügyi rendszer, tulajdonképpen egy tech-demo. Ahhoz képest azért elég jól bírja. Szóval meg kellene tanulni egy kicsit távolabbra látni a Bitcoinnál (és annak jelenlegi helyzeténél). Nem kell túl messzire menni, hogy valóban használható kriptót találjunk, ott az Ethereum, a 2. legnagyobb. Most koncentráljunk az ETH utalási tulajdonságaira (nem foglalkozva az okosszerződés képességével), mit tud: - Utalási idő: néhány perc (tranzakció megkezdésének beérkezése: kevesebb, mint egy perc, visszaigazolások: néhány perc) - Utalási költség: 1$ alatt Azt hiszem ez eléggé kedvező egy nemzetközi (de akár belföldi) utaláshoz képest. Az Ethereum a jelenlegi terheltség mellett tudja tartani ezt a karakterisztikát. Az ETH tranzakciók száma egy idő óta egyébként már meghaladja a BTC tranzakciókét, az ATH nemrég 500.000Tx/nap volt. Lássuk a II-es pontot: Jelenleg a két nagyobb kriptó lánc (Bitcoin, Ethereum) a technikai limitációjának tetején jár; egyszerűen a keresleti igény meghaladja azt, amire a fejlesztők felkészítették (láthatólag ez sem a haldoklás jele), ezért mindkét láncnál gőzerővel folynak az áteresztőképesség növelésére (off-chain, side-chain tranzakciók) irányuló fejlesztések. Az Ethereum esetében a fejlesztők éppen a napokban tették ki a Raiden-network fejlesztői változatát az Ethereum teszt-rendszerre; a Raiden az Ethereum megoldása az áteresztőképesség növelésére (hasonlóképpen a Bitcoin alapú rendszerek Lightning-networkjéhez). Ez alapján a fejlesztők elkezdik az alkalmazásaik (pénztárcák, DApp-ok, stb.) felkészítését, és a teszt-periódus után mehet ki élesben. Ekkor a másodpercenkénti áteresztőképesség meg fogja haladni bármilyen eddig meglevő hagyományos fizetési megoldásét. Kontra-konklúzió: 1. a fejlettebb kriptók a jelenlegi felhasználási szint mellett is hozzák azt, ami tőlük elvárható 2. Az áteresztőképességet célzó fejlesztések élesítésével meg fogják haladni bármely jelenlegi fizetési rendszer képességeit. És akkor még csak az általános célú kriptókról ejtettem szót, és nem foglalkoztunk pl. az olyan kimondottan fizetési célú megoldásokkal, mint amilyen az OmiseGO lesz stb.
kukker 2017. 09. 17. 12:18
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
#94
Nekem az a bajom azokkal a pozitív állításokkal, amik a BTC meg a crypto mellett vannak, hogy a pozitívumokat ugyan úgy át lehet ültetni a mostani pénznemeknél illetve a negatívumokat meg simán tudja produkálni a BTC például: - lenyúlták/lenyúlják a BTC-ket hackerek, megvalósul és vélhetőleg meg is fog valósulni a jövőben - jönnek az ilyen-olyan szétválások-kiválások random módon, ahogy a nagy kínai bányászok kitalálják - Én az IT-café topikjait olvasom, kis hazánkban nem olyan sok ember úzi a BTC meg a többi krípto kereskedését illetve jár arra a fórumra - link vagy ide a trade-topikba ami a cryptorkól szól - link - de ott már régóta és folyamatosan téma az, hogy: - Utalás és átváltás baromi drága tud lenni jutalék például a BTC-ből levonnak. - Tranzakció van 2-3 nap. - Kereskedési felületek nem érhetőek el, összeomlanak, stb-stb... Minden megvan ugyan úgy, mint a mostani pénzeknél. És az érvelésedből ezek a tények mindig kiesnek, van egy fix elképzelésed, amit igazából ezen tények ismeretében semmi más, mint ideológia gyártása arra tényre, hogy ez egy spekuláció eszköz csupán és semmi szuper dolgot nem tartalmaz a mostani pénzekkel szemben. Nincs olyan, amit a mostaniakkal nem tehetnének meg azon - mantrázott és már elbukott - pozitívnak mondott dolgok közül, amiket a cryptok illetve a BTC-t övetik illetve semmi olyan negatív illetve annak tartott dolog alól nem mentesültek már most a cryptok és a BTC, ami a hagyományos pénzekkel nem történt, történik meg. Tehát az egyenlet vége ez: A cryptok spekulációs eszközök, ez a végeredmény.
pomperj
pomperj 2017. 09. 17. 11:31
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
#93
Tudod, amikor a bitcoinhoz hasonlo "...Coin" mind zuhanasba fordul, akkor azert elgondolkodnek. Mert nemcsak BTC lufi van kipukkadoban, mert a legnagyobb BTC hasznalo orszag mint Kina egyenesen betiltja (gyanithatoan mert piramisjateknak latjak), hanem mas hasonlo penznek mondott konstrukciok is, akkor megiscsak el kene gondolkodni rajta. Ide teszem 2 masik de kevesbe ismert "...coin" chartjat. Gondolod, hogy Ethereum es Litecoin is, amik lemasoltak BTC ideajat es szinten nepszeruek voltak Kinaban, azok is lehetnek internet-penzek? Bar a chartjuk egesz hasonlo mint BTC, azok is superpenzek lehetnek a 21. szazadban? link Igy egyutt talan meg vilagosabb a mondanivalom: ovatossagot ajanlanek a BTC kilatasokra. Es veluk egyutt minden mas lufi potencialis kipukkadasa is olyankor szokott bekovetkezni, amikor a legnagyobb mint BTC elpukkan. Cave.
Törölt felhasználó 2017. 09. 16. 13:00
Előzmény: #91  pomperj
#92
Szia, Sajnos nem ilyen egyszeru a tortenet.Az elmult evekben ill. idoben 160-szor temettek a BTC-t es meg mindig van...link Esetleg olvasgasd: link Itt is lathatod a statisztikat, hogy hanyszor es milyen merteku esesek tarkitottak a BTC tortenetet.... Most nezzunk nehany tenyt:Mo-rol au-ba atutalas min. 4-5 munkanap es 130AUD....ez BTC-vel 10-20perc ill. 20$ alatt,de ha hajlando az ember kicsit varni akkor 5$ ala is leviheto ennek koltsege.... Jelenleg kozel 25millio ember rendelkezik BTC-vel ill. mas krypto currencyvel....ezzel szemben kozel 7,5milliardan elunk...ebbol kb.700millio-1milliard embernek van az a kivaltsaga hogy digitalisan vasaroljon szolgaltatast, termeket bank vagy credit kartyaval a sajat ill. mas orszagban (a koltsegeket most hagyjuk).... Szoval van a vilagon kozel 6,5 milliard ember aki ezzel a kivaltsaggal nem rendelkezik es ennek 1 igen nagy resze meg bankszamlaval sem rendelkezik... Mit gondolsz mi fog tortenni ha a vilagon esetleg 1 nap nem 25 millio ember hanem mondjuk 250 millio ember, esetleg 2,5 milliard ember fog rendelkezni krypto currencyvel???milyen arfolyamot tudsz elkepzelni....en 2015. marciusaban irtam hogy az akkori informacioim szerint a BTC a kovetkezo evtizedekben akar 40000-1M$-ig is elmehet....(kozben 250$-rol elszaguldott 2,5 ev alatt tobb mint 5000$ ha a BTC-t es a hozza jaro BCH-t is nezed)....Nem hiszem hogy hasonlo utemben novekedne az arfolyam a jovoben...es tobbszor tobb topikban irtam hogy komolyabb korrekciora szamitok....de hogy a BTC tortenete itt erjen veget....Velemenyem szerint ez a tortenet joval osszetettebb es meg jo par epizod hatra van mielott eldolne a sorsa valamelyik iranyba....azt nem tudom hogy a jelenlegi korrekcio a vegehez ert es azt se hogy nem-e eppen 1 dead cat bounce-nak vagyunk a tanui...Idovel meglatjuk,de addig is velemenyem szerint nem art kis idot raszanni ennek a technologianak a megismeresere.
pomperj
pomperj 2017. 09. 16. 10:49
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#91
Nos, ez alkalommal ugy tunik, most elvalik hogy piramisjatek az, vagy van ertek is, a BTC mogott.A chart Elliott modellje felmenetre keszen lehet. Nagyon kijott a (v of 5) hullam vege, es megerositeskeppen azonnal beindult az impulziv lejtmenet. Raadasul bazi nagy a negativ divergencia az AR--> ROC kozott. link Ha lenne, itt azonnal eladnam.
pitcairn2 2017. 09. 11. 09:23
Előzmény: #83  -pny
#90
akkoriban soros még pozitív hero volt:)
pitcairn2 2017. 09. 11. 09:22
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
#89
a tőzsde azonban nem a spekuláció hanem a forgalomban lévő pénzmennyiség megnövekedése miatt szállt el link a fokozódó volatilitásba persze a jegybanki kamatmanipuláció is vastagon belejátszik meg a FED által futtatott plunge protection team, illetve a Greenspan put... és még egy rakás teljesen felesleges és kártékony intervenció... pl. a vesztesek megmentése a bail-out keretében
Törölt felhasználó 2017. 09. 11. 09:11
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#88
vagy paypallal,kpval. az embereket tájjákoztatni kell és nem korholni,hogy hát milyen buták,hogy ezt se tudják,azt se tudják... persze,hogy nem tudják,ha nem magyarázzák el nekik emberi nyelven és nem szakzsargonban.
Törölt felhasználó 2017. 09. 11. 09:07
Előzmény: #83  -pny
#87
Ja és a tudással kapcsolatban, minden ember valahonnan szerzi a tudományát és meg van győződve, hogy amit tud, azt jól tudja. Mindig van pro és kontra vélemény. Az internet elhozta, hogy sok emberhez eljusson sok embernek a gondolata és mindenki azt szűr le belőle, ami szimpatikusabb, illetve amit folyamatosan sulykolnak. Erre már iparágak alakultak, pszichológusok figyelik az emberek viselkedését, befolyásolhatóságát. Nagyon jövedelmező szakma, nem hiába a reklámipar az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat.
Törölt felhasználó 2017. 09. 11. 09:07
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#86
Szia! Mi ebben a bonyolult? Én azt olvastam azt általad belinkelt egyik fórumon,hogy az áűtutális díjak miatt nem lehet kiflit vásárolni,mert minél magasabb az árfolyam,annál nagyobb a bányászok fee-je. Ez most kb 20-30$ BTC-ként. De én laikus vagyok. Nem látok bele,hogy ez,hogy működik a gyakorlatban,csak annyit tudok,hogy ha én utalok ,akkor 2-3$ fee-t fizetek lehet megoldható ingyen is nem tudom. A bankkártyámmal meg bemegyek a boltba becsusztatom és annyi. A kérdésem,csak annyi lett volna,hogy ezt meg lehet-e oldani,mert tudom,hogy elvileg nem kötelező fee-t fizetni,csak gondolom,akkor nem percek,hanem sokkal tovább tart az érvényesítés a tranzakciónak,ami pedig egy kiflivásárlásnál nem reális.Gondoltam megkérdezek valaki,aki ért ehhez. ha ilyen segítőkész emberek vannak,akkor még sokáig nem lesz elterjede a bitcoin,mert az átlagembernek mindent el kell magyarázni és nem is elvárható,hogy használjon valamit és maga járjon utána. Én ezután is bankártyával fizetek nekem az megfelel....
Törölt felhasználó 2017. 09. 11. 08:43
Előzmény: #83  -pny
#85
Ezt a töritanár mondta, a szociban és nem mint Magyarország ellensége, hanem a rossz kapitalista rendszer rossz ideológiájának képviselője. (más nevét nem ismerte) Ha félreértetted sajnálom, most ennek semmilyen aktuális politikai háttere nem volt. A politikai beállítottságom semleges, ugyanúgy küldeném kényszermunkára Orbánt és csókosait, mint Gyurcsányt a barátaival, sőt mindenkit, aki a parlamentben hivatalból megfordult. A rendszerváltozáskor egy politikai maffia vette át az uralmat, amit nem lehet leváltani, csak forradalommal megdönteni. Külföldön is csak egy kicsit jobb a helyzet, nyugaton már az összes kártyalapot leosztották, itt meg még van egypár a pakliban. De ez nem ebbe a fórumba tartozik, inkább csevegjünk a cripto létjogosultságáról.
fatihszultan 2017. 09. 11. 07:49
Előzmény: #83  -pny
#84
"mastercardnal is tobb soros valaszt igenyel kereskedotol fuggoen..." na, Kisvuk-nál is előjött soros... :-))))))))))))))))
-pny
-pny 2017. 09. 11. 07:37
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
#83
Sejtettem, hogy hamar eljutunk Sorosig. Már csak azt nem értem, hogy ilyen tudással és hozzáállással te mit keresel egy tőzsdei fórumon...
Törölt felhasználó 2017. 09. 11. 07:35
Előzmény: #45  pitcairn2
#82
Nem fogalmaztam rosszul, mivel szerintem a tőzsde teljesen átalakult . Amikor számítógépek kereskednek, másodpercenként több száz kötést lebonyolítva, gondolom nem mérlegelik a döntést. Óriási pénzeket mozgatnak, mikro nyereséggel, néha veszteséggel, csak a vége plusszos legyen. A fejlesztők nem a cégek értékét kalkulálják, hanem a mozgásokat. Persze biztosan beépítik a csordaszellemet is az algoritmusba, de nem egy tőzsdeszakértő nyomogatja a gombokat. Egy kicsit félrecsúszott, de jól jövedelmez, mint a BTC mint fizetőeszköz. (-: viagra, mint szívgyógyszer :-) A történelem tanárom annak idején úgy magyarázta a "nagybefektető definícióját" : ---Soros megvesz 80 tonna aranyat, mert van rávalója, hiány van a piacon, felmegy az ára és akkor eladja drágábban. Ilyen egyszerű pénzt keresni, csak az első millióért kell kubikolni---- ez még ´89 előtt volt .
Törölt felhasználó 2017. 09. 11. 06:36
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#81
Ne haragudj hogy segiteni probaltam, igerem tobbet nem teszem...Naivitas azt hinni, hogy 1 kifli vasarlasa digitalis fizetoeszkozzel 1 olyan problema amit 1 sorban meg lehet valaszolni...ezt meg visa, mastercardnal is tobb soros valaszt igenyel kereskedotol fuggoen... egyebkent nem az oviban vagyunk, ha pedig nincs fel orad ill. orad arra hogy teged erinto problemakrol, technologiakrol es hogy azok milyen problemakat hordoznak es milyen kulonbozo megoldasok vannak es ezekrol olvass, tajekozodj akkor hogyan varhatod el hogy ezt mas szamodra meg teszi...ha te sajat magadert nem teszed meg...??? Szoval sok sikert, tobbet nem rablom az idodet!
-pny
-pny 2017. 09. 10. 22:56
Előzmény: #79  Lastdeposit
#80
Ez egy szimpla ál MLM-es csalásnak tűnik...
Lastdeposit
Lastdeposit 2017. 09. 10. 21:13
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#79
Tudom, Köszi, ismerem az összes cikket, utaltam is rá. A gond abból adódik főleg, hogy egyesek engedély nélkül terjesztették számtalan országban, okozott is fejfájást a cégnek a sok nem éppen etikus MLM-es. Másrészt a lejárató kampány jó reklám egyéb termékeknek. A cég a legtöbb esetben jogi lépéseket tett. Én tulajként minden lépésről értesültem belső webirodán keresztül. Ne értsd félre, nem védem őket. Én ismerem Mindkét oldalt, azért kérdeztem, kinek mi a véleménye. Jelen pillanatban nem dönthető el szerintem, hogy csalók-e vagy nem. A széles közveleményhez csak a negatív cikkek jutnak el, a másik oldal Kevésbé.
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 19:57
Előzmény: #77  Lastdeposit
#78
érdekes. ha beírom a cikk címét és onnan kattintok googleból akkor kiadja. de ha beírod a googleba,hogy onecoin több cikk is van atémában,hogy csalók. itt egy hosszabb. "A németek épp most tiltották be a piramisjátékot, amely Magyarországon tombolTurzó Ádám Pál2017. április 21. 13:06 A német pénzügyi felügyelet (BaFin) a napokban tiltotta be a OneCoin értékesítését Németországban, nem sokkal azután, hogy a OneCoinnak nemzetközi átutalásokat végző cég számláit befagyasztotta, és tevékenységét engedély hiányában megtiltotta. A németeknél egy év alatt becslések szerint 25 ezer ügyféltől 360 millió eurót (átváltva 113 milliárd forintot) szedtek be, melyből 29 millió eurót fagyasztott be német számlákon a felügyelet. Mindeközben Magyarországon továbbra is értékesítő-esteket tartanak a magyar hálózat építői, és szervezik be az újabb és újabb ügyfeleket.

2017.03.31 05:52A világ egyik legnagyobb piramisjátéka szedi áldozatait Magyarországon


A magyar bankszektor, biztosítási szektor, pénzügyi IT-cégek, szabályozók, fintechek és insurtechek egy helyen, a Portfolio Pénzügyi IT 2017 konferenciáján, május 30-án. Ne maradjon le róla!ÁTTEKINTÉS|RÉSZLETES PROGRAM|ÁRAKJELENTKEZÉS


hirdetésPreviousNext
2017. február 17-én és 20-án a német pénzügyi felügyelet (BaFin) elrendelte az International Marketing Services GmbH (továbbiakban IMS) németországi aktív bankszámláinak befagyasztását, illetve elrendelte, hogy azonnali hatállyal szüntesse be és építse le engedély nélküli nemzetközi átutalási tevékenységét, amely során a cég "OneCoin" befektetők pénzét a OneCoin Ltd., dubaji holdingnak utalta.

Ha ez nem történne meg, úgy a felügyelet összesen 1,65 millió eurós bírsággal sújthatja a céget a tevékenység be nem szüntetése miatt. A felügyelet ezen túlmenően arra utasította a céget, hogy a még nála lévő ügyfélpénzeket haladéktalanul utalja vissza azoknak, akiktől a pénz érkezett (vagyis a OneCoin befektetőknek), ha azok olyan számlán parkolnak, amelyeket nem érint a befagyasztás.

Az ügy háttereként a BaFin közleményében leírja, hogy 2015 decembere és 2016 decembere között az IMS összesen 360 millió eurót gyűjtött a OneCoin Ltd dubaji holding javára, ebből nagyjából 29 millió eurót találtak a befagyasztott német számlákon.

A OneCoin Ltd. dubaji holdingcég annak a nemzetközi hálózatnak a része, amely a OneCoin virtuális pénzt népszerűsíti (melyről azt állítják, hogy egy kriptopénz), és MLM formában értékesíti. A OneCoin ügyfelek az IMS különböző számláira utaltak pénzt, amelyet az IMS a OneCoin Ltd. javára Németországon kívüli számlákra utalt.

Két héttel később, április 18-án aztán a BaFin egy újabb rendeletről adott ki közleményt,amelyben már nem csak az IMS tevékenységét, hanem a dubaji holding németországi tevékenységét is megtiltják. A felügyelet pedig mindezt azzal indokolja, hogy a OneCoin Ltd. részt vett az IMS engedély nélküli átutalási gyakorlatának kialakításában, működtetésében, és a tranzakciók elszámolásában, illetve az IMS részére átutalási utasításokat hagyott meg.

Mindeközben Magyarországon
Legutóbbi cikkünk megjelenése után a OneCoin hálózat magyar képviselői Facebook- és email-hadjáratot indítottak cikkünk ellen, ezért álljon itt egy kis emlékeztető a korábbi felügyeleti vizsgálatokról:
Olaszország versenyhatósága december végén ideiglenesen betiltotta a OneCoint értékesítő cég, a One Network Services Ltd. tevékenységeit Olaszországban. Az itt lefolytatott - több bejelentés miatt elindított - vizsgálat ugyanis kiderítette, hogy oktatási csomagok 140 eurós megvásárlásáért cserébe "jelentős pénzügyi hozamot kínáltak, két éven belül 2800 eurót". Mint írják, az összegyűjtött adatok alapján egy piramisjátékról lehet szó, ezt pedig tiltják az olasz törvények.A londoni pénzügyi felügyelet (FCA) tavaly szeptember végén adta ki hivatalos figyelmeztetését, melyben azt is megemlítik, hogy a londoni rendőrség is nyomozást folytat a céggel kapcsolatban.A belga pénzügyi felügyelet tavaly augusztusban adott ki figyelmeztetést arról, hogy annak ellenére, hogy ezt állítják, az országban a hatóság és a helyi jegybank engedélye nélkül értékesítik a OneCoint.A német BaFin tavaly nyáron szintén vizsgálatot indított, szerintük is piramisjáték gyanús esetről van szó. Mint írják, pénzért oktatócsomagokat lehet vásárolni, amelyek mellé OneCoinok járnak, de ezeket csak akkor lehet készpénzre váltani, ha újabb embereket szerveznek be maguk alá.Kínában tavaly május végén 45,7 millió dollárnyi vagyont foglaltak le egy OneCoint értékesítő hálózatnál tartott razzia során, ez a OneCoin-szervezet összesen 91 millió dollárt nyúlt le kínai ügyfeleitől.

Tavaly decemberben az MNB már másodszor figyelmeztetett arra, hogy Magyarországon is terjednek piramisjátékokhoz hasonló, a Bitcoin hírnevére építő konstrukciók. Mint akkor írták, ilyen konstrukció

a OneCoin is amely látszólag kriptovalutába történő befektetést tesz lehetővé, valójában azonban kereskedni kizárólag a kibocsátó (egyben a tevékenységet szervező) által üzemeltetett zárt "tőzsdén" lehet. A rendszerbe magas hozamokat ígérve szerveznek az interneten keresztül új belépőket oly módon, hogy utóbbiak befizetéseiből a korábban csatlakozóknak jutalékot fizetnek.

A OneCoinnal kapcsolatba került olvasóinktól úgy tudjuk, hogy például tegnap este is tartottak Budapesten egy "nyilvános OneLife üzleti prezentációt és workshopot" (a terembérleti hozzájárulás fejenként 2000 forint volt), de ezen kívül szinte minden héten tartanak vidéki prezentációkat, és online, e-mailben és Facebookon keresztül is értékesítenek.

Ez már nem a vészharang
A BaFin mostani két rendelete már nemcsak egyszerűen megkongatta a vészharangot, vagyis nemcsak figyelmeztetett, hogy kockázatos lehet OneCoinba fektetni. Hanem konkrétan betiltották a OneCoin értékesítését és a OneCoinokba fektetést intéző vállalat engedély nélküli tevékenységét.

331 millió eurónyi ügyfélpénz hagyta el Németországot, amely felett a német hatóságok végleg elveszítették a kontrollt.

Természetesen legutóbbi cikkünk írásakor jeleztük az MNB-nek a OneCoinnal kapcsolatos észrevételeinket, de egyelőre úgy tudjuk, hogy konkrét (újabb) lépés még nem történt részükről az ügyben. Minket legalábbis nem tájékoztattak róla."
Lastdeposit
Lastdeposit 2017. 09. 10. 16:28
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
Nem vagyok előfizető.
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 16:26
Előzmény: #75  Lastdeposit
#76
Lastdeposit
Lastdeposit 2017. 09. 10. 16:07
Előzmény: #69  -pny
#75
Köszönöm szépen!
Hathor 2017. 09. 10. 16:07
Törölt hozzászólás
#74
Lastdeposit
Lastdeposit 2017. 09. 10. 16:06
Előzmény: #72  Hathor
#73
Köszi, majd meglátjuk, mi lesz ebből. Egy biztos, ez a zárt rendszer addig mindenképpen támadási felületet fog adni a Onecoin támadóinak, amíg nem lépnek piacra. Minden esetre már lehet fizetni Onecoinnal, szintén csak a tagok zárt rendszerének létrehozott kereskedési platformon. Majd kiderül a vallatásnál.
Hathor
Hathor 2017. 09. 10. 16:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#72
"OneCoin lett az Organic Mission csapatából?Közzétéve július 25, 2017Lassan megszokottá válik, ahol az Organic Mission ex emberei előfordulnak nagy számban itt-ott. Most a OneCoin háza táján lenne érdemes ezt megnézni.Az MNB lecsapott az Orgnic Mission által megszokott szisztémát alkalmazó módszerre és közleményt adott ki a céggel szemben. Érdemes mindenkinek lépnie aki belekutyulódott az Organic Mission féle mószert másoló csapatba, aki lehet Organic Átmentett Coin"
mereszZenesz 2017. 09. 10. 16:01
#71
4000 dollárrol visszapattant a BTC, kérdés meg is tartja -e ...
Hathor 2017. 09. 10. 15:57
Törölt hozzászólás
#70
-pny
-pny 2017. 09. 10. 15:53
Előzmény: #68  Lastdeposit
#69
Onecoint nem követem, BTC és ETH, amiket figyelek.
Lastdeposit
Lastdeposit 2017. 09. 10. 14:36
Előzmény: #67  -pny
#68
Mi a véleményed a Onecoinról kolléga? Most már hivatalossá vált, hogy a tőzsdére 2018.10.08-án tervezik bevezetni. Természetesen olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik pontosan tudják, hogy a leleplező, lejárató cikkek, rendőrségi ügyek, hol, mikor miért történtek meg és azzal is tisztában vannak, hogy nagy részük az interneten fellelhető irományokból nem igazak. Én birtoklok Onecoint, pár száz darabot. Megmondom őszintén, hogy ez nálam a hab a tortán lenne, mivel én a pénzem egy kis részével sok tőzsdei és tőzsdén kívüli spekulációt csinálok, ahol elv az, hogy elegendő, ha 5-6 ból 1 db bejöjjön. Mivel az egyik spekám Mészi volt, ami többszörösen megtermelte minden egyébnek számító spekulációm árát, érdeklődve várom a jövőt a Onecoinnal kapcsolatban. Mindezt azért írtam le, mert nem szégyellem, nekem igenis van Onecoinom és pontosan tudom, miért vettem oktató csomagot és azzal is tisztában voltam, hogy nem biztos, hogy lesz belőle nagy pénz, másrészt szögezzük le, hogy nem reklámozok semmit és nem akarok eladni semmit, csak gondoltam, tágabb értelemben a kryptopénzek illenek a témába.
-pny
-pny 2017. 09. 10. 14:25
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#67
"Bocsánat, nem trollkodni és nem is személyeskedni akartam, csak azt akartam szemléltetni, hogy miért nem tudja elsöpörni a mostani pénzügyi rendszert." 1. Itt szerintem senki nem állítot olyat, hogy elsöpri a BTC a pénzügyi rendszert. 2. Egy ilyen "elsöprés" nem egyik napról a másikra történik amúgy sem, hanem évtizedek alatt. 3. Itt kb. azt állítjuk néhányan, hogy a bitcoin, ill. ctriptopénzek mögött álló technológia olyan innováció, ami forradalmasíthatja a pénzügyi szektort. De ez sem egyik napról a másikra következik be. 4. Ha ez meg is történik, se biztos, hogy a BTC lesz a nyertese. Egyelőre ezt árazzák leginkább befutónak, mert ez a legimsertebb, legelterjedtebb. De benne van a pakliban, hogy ez változik. 5. Ahogyan az is benne van a pakliban, hogy az egész criptopénz egy zsákutca.
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 14:08
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#66
Mire bepötyögöd, már átugrott :-)
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 14:04
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#65
Bocsánat, nem trollkodni és nem is személyeskedni akartam, csak azt akartam szemléltetni, hogy miért nem tudja elsöpörni a mostani pénzügyi rendszert. Biztosan van és lesz egy maroknyi ember, illetve cég, akik aktívan fogják fizetésre használni a BTC-t, főleg egymás között, de a többség egyenlőre otthon kuporgatja, illetve gyorsan átváltja "valódi pénzre". Ahogy -pny barátunk is írta, nagyon gyorsan robbant az árfolyam, ezért nem fél , mert a befektetését megtízszerezte és amíg nem zuhan össze ...300-ig, nincs vesztenivalója. A többség ugyanígy érez, ezért csak akkor fog beszakadni, ha egy nagy játékos megunja az oldalazást, vagy valami jobban jövedelmező játékszert talál. Egyszer a nagy bitcoin bányászoknak is majd ki kell fizetniük az óriási beruházást, a csarnokokban felállított bányászgépeket meg az áramköltséget. Akkor bedőlhet az árfolyam, mert nem biztos, hogy BTC-ben fizethetnek és ha igazi pénzre lesz szükségük, elöntik a piacot. Még soha sem volt olyan rendszer, ahol egy pénz mögött nem állt valami nagyhatalom. Annál sokkal nagyobb a szabályzás, hogy a nagyhatalmak megengedjék egy semleges pénznek előretörését. Ez lehet a kriptonkorszak vége.....TALÁN.
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 13:52
Előzmény: #59  BudFox
#64
Úgy hallottam, az Auchan-ban rövidesen kötelező lesz Achain-vel fizetni: link )))
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 13:47
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#63
na itt van, ne keresd tovább vuki... : ))))) link :)) 40 dodóba kerül 1 db olyan digitális bitcoin-árkijelző, ami percenként aktualizálja a termék árát a tulipántőzsdei bitcoin-árfolyam függvényében... hülyének is megéri ezután bitcoinért vásárolni. )))))))))
Törölt felhasználó 2017. 09. 10. 13:44
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#62
bemegyek bótba kartyaval fizetek és nem vonnak le semmit.. egy kifli esetén sem. a bitcoin előnye sztem nem mindenhol van meg.
pitcairn2 2017. 09. 10. 13:39
Előzmény: #59  BudFox
#61
ne tessék nevetni a belába történő - tudományos alapokon álló - "befektetés"vérkomoly dolog! :) bela price chart link

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek