Topiknyitó: Seismic 2017. 07. 13. 18:55

Opus Global Nyrt Forecast  

Mert kellett :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
marslako2
marslako2 2019. 01. 24. 19:57
Előzmény: #19837  kenyeres2
#19840
Pár hónapon belül 1500 körül lesz az ára, aki türelmes megvárja:))
-bubu-
-bubu- 2019. 01. 24. 19:21
#19839
Templeton
Templeton 2019. 01. 24. 18:42
Előzmény: #19833  pomperj
#19838
"van-e valakinek egy sum-of- the-parts, vagy mas fundas ertekelese OPI-ra fuzio utan, total csend  a valasz"
Ez itt a lenyeg a papirral kapcsolatban. Ilyen nem letezik, nincs mesterterv,  vagy ha volt is, szetesett es modosult, sok esetben meg a management magukat kompetensnek tarto tagjait is velhetoen meglepeteskent eri egy-egy ujabb akvizicio, vagy vagyonelemek ki-bevezetese. Amit kaoszkent latunk, es feketedobozkent erzekelunk, abban egyreszt benne van, hogy a politika, nagytulajok a pillanatnyi erdekeik es adhoc felmerulo uzleti donteseik alapjan faragjak a cegstrategiat, sok esetben gyokeresen szembemenve a korabban elfogadott/kommunikalt vallalati celokkal, de  ebben a helyzetben benne vannak a management szakmai hozzaerteset jellemzo anomaliak is, ebbe beletartozik a tompanagement ugyanugy, mint a leanycegek operativ vezetesebe beultetett management is. A piac altalaban nem dijazza a transzparencia hianyat, legyen szo akar orszagok vagy akar vallalatok credit ratingjerol, mivel ez mar rovidtavon hatekonysagveszteshez vezethet. Nem veletlenul alakultak ki a tokepiacok, transzparens mukodes eseten a tozsde, ill. a vallalat piaci eredmenyei azonnali indikatorkent jelzik, hogy a vallalat rosszul mukodik. Szoval azert a kulso forrasbevonas alapvetoen fenntartasokkal kezelendo, a kulfoldi tozsdei bevezetes erdemben nem fog valtoztatni a ceg fundas megitelesen az alapkezelok koreben, azaz a papir vonzerejeben, amennyiben nem tortenik erdemi valtozas a transzparencia es menedzsment teruleten.....
kenyeres2
kenyeres2 2019. 01. 24. 18:41
Előzmény: #19836  marslako2
#19837
Majdnem!!!!!!!!!!Én már nem sietek sehová, a vezetőség megmondta türelem.
marslako2
marslako2 2019. 01. 24. 16:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#19836
Nem kell aggódni 490lesz a záró!
Tozsdecapali 2019. 01. 24. 15:46
Törölt hozzászólás
#19835
marslako2
marslako2 2019. 01. 24. 15:37
Előzmény: törölt hozzászólás
#19834
Jó lesz ez 490lesz a záró:))
pomperj
pomperj 2019. 01. 24. 15:25
Előzmény: #19825  Templeton
#19833

1)Van amiben egyetertunk, es van amiben nem.
Persze, igy van: lehet objektivan donteni pozicioban is. Vannak olyanok, akik OPI poziban is kepesek objektivan elemzni a helyzetet. Latok itt  nehany ilyen kollegat  is.
Azonban a forumba beirasok tulnyomo (95% ?)  tobbsege egyaltalan nem elemez, se objektivan, se sehogy. De abban talan egyet ertunk, hogy  pozicioban ulotol  objektiv elemzes feher hollo OPI temaban. 
.
Szinte mind erzelmi alapon vette meg, es adja el. Remenykedesi alapon tradel. Valahanyszor beirom, hogy van-e valakinek egy sum-of- the-parts, vagy mas fundas ertekelese OPI-ra fuzio utan, total csend  a valasz...sot odaig megy neheny pajtas, hogy valaszkent "nehogy beird amit kalkulaltal". Meg vitat sem hajlando olvasni rola.
.
2)"hatarozzak meg az arfolyam iranyat (mint vevok), hanem azok is, akik benne ulnek, mert a mar pozicioban uloktol is fugg, hogy milyen aron, es mennyisegben akarjak kiszorni a pakkjaikat."

.
Ebben nem ertunk egyet. Az mindegy szerintem, hogy a bent ulok mit akarnak. Mindenkeppen  eladoi helyzetben vannak, legfeljebb mas-mas eladasi arakra aspiralnak, remenykednek. Ez  nem stabil,   a pillanatnyi hangulatuk szerint naponta mashova teszik az aspiraciot. Tulnyomo reszben  ott adnanak el, ahol megvettek. Hogy zeroban kiszabadulhassanak.  Elvetve, vagy nincs koztuk "kemeny kezu",  a tobbseg a napi mozgastol fuggoen vacillal a ketsegbe eses es a hatalmas optimizmus kozott. 
AKi meg feladja es bukasban elad, soha tobbe egy szot se ir. Ezert latszik allandoan ugy, mintha az optimistak lennenek nagy tobbsegben...pedig forditva van.
.
3)Az OPi bear piacnak szerintem nincs meg vege. A chart lefele nem komplett. 
Raadasul van egy 2 honapja tarto, csokkeno volatilitasu idoszak a hatunk mogott. A Bollinger is ezt mutatja. 
Ki fog torni  a haromszogbol, megpedig hamarosan. Itt a hangadok  ennek valoszinuseget is tagadjak.
 Hat, majd meglatjuk, hogy egy lecsokkent OPI-VIX utan mi kovetkezik, ha a VIX-e felugrik.
 Minden esetre, a turorudis fogadast meg nem utottek le ;-)
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190124v00ppirlz.jpeg
.
JO tradelesi szelet.
Seismic
Seismic 2019. 01. 24. 14:57
Előzmény: #19830  magyi76
#19832
az estben :)
vnorbeee 2019. 01. 24. 14:57
Törölt hozzászólás
#19831
magyi76
magyi76 2019. 01. 24. 14:32
#19830
Ez igen szeppen megkuldtek az Opit, kivancsi leszek hol van az alja...
Maximova
Maximova 2019. 01. 24. 14:13
Előzmény: #19828  Templeton
#19829
+
Ebben nincs vita, korrekt írás.
Ennek megfelelően kell gondolkozni az Opiról.
Az átláthatatlanság valóban nagy mínusz.
A politikai és a hatalmi befolyás már lehet nagy plusz és nagy mínusz is.
A holdingban szereplő cégek teljesítménye - a könyvelési és egyéb mutatók manipulálhatóságát leszámítva - magáért fog beszélni.
Vagy jól vezetik a cégeket és jó eredmények születnek vagy nem.
A politikusok és a hatalmi erők segíthetnek lehetőségekhez, előnyökhöz juttatni a cégeket, de helyettük jól dolgozni nem fognak.
-
Az előző hsz-ben arra akartam utalni, hogy - szerintem - most irreális elvárás a mindennapi kitartó emelkedés az Opitól.
Miért is kéne most felmennie? 
Meg kell várni a termelési eredményeket.
Mert azért azt sem kellene elfelejteni, hogy miközben itt valaki aggódva tördeli a kezeit vagy éppen hátradőlve nyugiban szemlélődik, addig a holding cégei dolgoznak, végzik napi munkájukat.
Templeton
Templeton 2019. 01. 24. 13:13
Előzmény: #19827  Maximova
#19828
Amit irsz, az igaz.....De transzparensen, piaci viszonyok kozt mukodo cegek eseteben. Az Opussal kapcsolatban tul sok, az arfolyamra hato ismeretlen fundas faktor, ami miatt nehez megfeleloen kockazatkezelt befektetoi dontest hozni jelenleg. Egy nem belso infos investor szamara a ceg jelenleg egy fekete doboz, nehez atlatni es elore latni, milyen fundas folyamatok varhatoak. Lenyegeben tovabbra is log a ceg a levegoben, a Konzi tobb szaz oldalas befektetoi prezentacioja ota azt is tudjuk, a nyilvanosan kommunikalt kozeptavu strategiak minden elozmeny nelkul valtozhatnak es kukazhatoak...Lenyegeben kulsoskent, mezei investorkent, vagy csak megkornyekezett kulfoldi alapkezelokent csak talalgatni lehet, mi lesz fel-egy even belul, hosszabb idotavot nem is emlitve. 
Sokszor probaltam mar itt is az opust a kozgep peldajan keresztul erzekeltetni. 2013ban a Kozgep lett volna a sztar a tozsden, hatalmas epitoipari kilatasokkal, azt nem is emlitve, hogyha simicska minden erdekeltseget (pl media) egy holdingban hozta volna a tozsdere. 2014ben a ketharmad utan ujabb csucsra ment volna a papir, paksII, EU tamogatasok, a miniszterelnok baratsaga stb alapjan. Aztan a legtobb kereskedo nem ertette volna, hogy 2014 nyaran miert kezdett el az ujabb ketharmad utan lefele szankozni az arfolyam.....aztan csak a 2015os Gnap utan es azutan, hogy kiderult, mar 2014 majusaban megtortent az osszeveszes es a szakitas, lett volna vilagos, hogy a bennfentesek mar nyar ota adtak a papirokat es szalltak ki, mert mar belsos korokben azota koztudott volt, a ceg hamarosan nem sokat fog erni.....
Szoval az Opussal kapcsolatban is a fo problema a transzparencia hianya, az, hogy a kisbefektetok es a potencialis kulfoldi alapkezelok, valamint a NERes nagyreszvenyesek nem ugyanabbol a fundas infokbol dolgoznak...Ugy mondanam tul nagy a politkai kitettseg, es itt nem egy esetleges kormanyvaltasra, hanem a NERen beluli torzsalkodasra gondolok.
Maximova
Maximova 2019. 01. 24. 12:54
Előzmény: #19825  Templeton
#19827
+
Igen, jól írod.
-
Szerintem nincs itt semmi rejtély, semmi érthetetlen.
Minden józan befektető és leendő befektető a holding eredményeit várja.
A cégek teljesítménye lesz az a trigger, ami majd lényegi mozgást hoz az árfolyamban. ( ha egyeseknek furcsa is, de ez a tőzsde egyik alapműködése)
Egyelőre beárazták nagyjából a felduzzasztott holding értékét, ami később vagy jól fog muzsikálni vagy sem.
Addig nincs lényegi mozgás.
Természetesen ahogyan az országra is hat Európa és a világ gazdasági megtorpanása vagy ha tetszik, lejtmenete, úgy ennek is érvényesülnie kell az Opi árfolyamában is. Pl. oldalazás, lecsorgás.
Ez messze nem egyenlő a kitárazással. 
Maximova
Maximova 2019. 01. 24. 12:39
#19826
30 évnyi tőzsdézés után képes volt kvázi a következőt ideírni: a valid invesztort onnan lehet megismerni, hogy nincs pozija.
-
A bődületes és szégyenletes marhasághoz tartozó idézetek:
"Az a helyzet. hogy akinek allandoan van pozija mint itt sokaknak OPI-ban….nos, azok mind a gyenge invesztorok" 
"Azok velemenyet figyeld, akiknek nincs."
"Aki tele van pozival, az mind felfele beszel."
-
Ergo: a világ tőzsdéin kizárólag a lúzer befektetőknek, a hülyéknek és az ostobáknak vannak állandó pozícióik (értsd, részvényeik). Tehát szerinte ebbe beletartoznak az állami befektetési alapok, a nyugdíjalapok, a privát vagyonkezelők, a befektetési bankok és - szerinte - a világ leghíresebb és legnagyobb tőzsdei lúzerei, mint Buffett, Dalio, Ichan, Soros, Birinyi stb.
-
Ilyen kijelentések megtűrésével egyre sikeresebben rombolódik le ennek a topiknak a színvonala.
Végtelenül felháborító ilyen nívótlan fröcsögéseket olvasni!
És ez teljesen független attól, hogy merre megy az Opi!
  
Templeton
Templeton 2019. 01. 24. 12:37
Előzmény: #19813  pomperj
#19825
Szerintem abban tevedsz, hogy poziba szallva nem lehet objektiven donteni.....Sot....ha mar investorokrol besszelunk, poziba szallas utan van szukseg igazan az objektivitasra, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen, ertsd a nyereseget maximalizalva, veszteseget minimalizava zard a poziciot es a tranzakciot.Rossz kereskedo, aki poziciot nyitva hagyja magat megadni a piaci hangulatnak, vagy sajat mohosaganak, mert ebbol lesznek elolvadt virtualis nyerok, hatalmasra hizlalt virtualis bukok, majd rossz utemmel realizalt vesztesegek.
Masfelol nem csak szabad token ulok hatarozzak meg az arfolyam iranyat (mint vevok), hanem azok is, akik benne ulnek, mert a mar pozicioban uloktol is fugg, hogy milyen aron, es mennyisegben akarjak kiszorni a pakkjaikat. Szoval ez is egy piac, demand/supply curve torvenyei itt is ervenyesulnek. Mas kerdes, hogy jelenleg az opiban massziv excess supply van, ez es jol latszodik az arfolyamon. Kerdes, hogy fog-e ez valtozni, es ha igen, milyen idotavon, es mi lesz az a trigger point/buy signal ami trendfordulot eredmenyez. TA signal  itt tartos fordulohoz nem eleg, fundas fordulat kellene, azzal kapcsolatban meg eleg nagy a piaci bizonytalansag, es befektetoi szkepticizmus a kulfoldi befektetoi prezentaciok es roadshowk allitolagos pozitiv eredmenyei ellenere is. 
vnorbeee 2019. 01. 24. 11:26
Törölt hozzászólás
#19824
marslako2
marslako2 2019. 01. 24. 11:14
Előzmény: #19820  croker
#19823

Nem adtam el! nem is adom mert itt nagyobb sztori van mint estben, van estmédiám is, ezt meg tartom!
csak mérgemben írok sokszor negatívat,
de sokkal makacsabb vagyok annál hogy bukóban eladjam, :))
Baboskó 30meg nem ért a tőzsdéhez össze vissza ugrál:))))
konspirator666 2019. 01. 24. 11:09
Törölt hozzászólás
#19822
notesz_laci 2019. 01. 24. 10:49
Előzmény: #19820  croker
#19821
Onnan is kitarazott XD 

Topik gazda

Seismic
Seismic
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek