Topiknyitó: Portfolio 2017. 06. 30. 19:56

Eldõlt a nagy vita: árt az amerikai gazdaságnak a globális felmelegedés  

Ugrás a cikkhez
Ha a szén-dioxid-kibocsátást nem sikerül csökkenteni, akkor a globális hõmérséklet minden egyes egy Fahrenheit (0,55 Celsisu-fok) növekedésével az amerikai gazdaság a bruttó hazai termék (GDP) 0,7 százalékát veszítené el, és
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 09. 28. 10:39
#3
Füstölög az Agung hegy Balin. Az Agung vulkán 2017 szeptember 20-án. A hajnali órákban közel 300 földmozgást regisztráltak és fehér füst jelent meg a vulkán felett. Az Agung vulkán éledezésének köszönhetően, 2017. szeptember 20-án, a hajnali órákban közel 300 földmozgást regisztráltak Balin, és fehér füst jelent meg a vulkán felett. Egyelőre még csak vékony füstcsík száll fel kb 200 m hosszban. A tűzhányó 3031 méter magas, legutóbbi kitörés 1963-ban volt. Az Indonéz hatóságok a hegy körüli 12 km-es körzetet lezárták, biztonsági okokból, de a szigetet továbbra is biztonságosnak mondják a turisták számára. Szemtanúként még nyugalomban láttam, de sejthető volt a változás, csak a “mikor” pontos ideje nem. Ha kitör és a füstje a magas-légkörbe is feljut 10 000 m magasságba, a parányi részecskék körbekerülve a Föld légkörét, elég gyorsan eljutnak akár fölénk is, módosítva a besugárzást. Ugye mondanom sem kell, nem a globális felmelegedés folyamatát fogja okozni?! Anno a Krakatau vulkán kitörése 2 éven keresztül fogta vissza a globális átlaghőmérsékletet, akár csak a Mount St. Helen. Ez a véletlen tényező sem lehet benne a meteorológiai számítógépes modellekben, bizonyítva, nem létezik megbízható hosszútávú előrejelzés. Ja és még valami, a természet ereje nagyságrendekkel haladja meg a 7 milliárdnyi emberét.
Rumata
Rumata 2017. 06. 30. 19:56
Előzmény: #1  portfolio
#2
Csakhogy ebből egy szó sem igaz.Vegyük csak sorra.1. A cikkben említett számítógépes modellekkel eddog még egy évre sem sikerült előre jelezni a globális átlaghőmérséklet alakulását. Arról pedig végképp nincs szó, hogy a Föld egyes területeinek az átlagtól jelentősen eltérő helyi klímáját bárki is előre tudná jelezni. Az ENSZ Klímaváltozási Intézete az IPCC már 2001-ben leszögezte azt, hogy a földi klíma egy kapcsolt nonlineáris kaotikus rendszer, ezért a klíma hosszú távú előrejelzése elvileg sem lehetséges.A cikkben emlegetett statisztikai elemzés tehát pont ugyanolyan hülyeség, mintha valaki az eddig lottószámok statisztikai elemzése alapján akarná a következő húzás számait megjósolni.2. A globális felmelegedés a fűtési energiaigény csökkenésével, a csapadékszint és a termésátlagok növekedésével, valamint az extrém időjárási események és az abból eredő károk csökkenésével járnak. A várható kb. 2,5mm/év tengerszint-emelkedés hatása pedig a következő 100 évben érzékelhetetlen lesz a széljárások által okozott helyi tengerszint-ingadozások mellett. Tehát semmi okunk azt állítani, hogy a globális felmelegedés az USA (vagy más ország) gazdaságának károkat okozna.3. A globális felmelegedés valójában a legjobb dolog, ami az emberiséggel történhet, mivel nő a megművelhető terület és nőnek a termésátlagok. A 20. századi globális felmelegedés hatására jelentősen nőtt a Föld zöldterülete, és a Szahara déli fele sivatagból szavannává változott vissza.Az emberiségnek kizárólag a globális lehűléstől kéne rettegnie, mivel az szárazságot, éhínséget és háborúkat okozna, ahogy azt 1600 körül, az ún. "Kis Jégkorszakban" már Európa megtapasztalhatta.4. Látni kell azt is, hogy miközben a fejlett világ elképesztő összegeket költ a teljesen ártalmatlan CO2-kibocsátás csökkentésére, ez a valódi környezetkárosítástól veszi el a figyelmet, erőfeszítést és pénzt.A Párizsi Megállapodás során még odáig sem tudtak eljutni, hogy a nemzetközi hajózásban betiltsák a hatalmas légszennyezést okozó nagy kéntartalmú nehézolaj üzemanyagként való használatát.Ezért a széndioxid-hisztéria nem csupán hülyeség, hanem rendkívül káros is.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek