Topiknyitó: Portfolio 2017. 04. 10. 08:43

Valószínûleg hiába tüntetett 80 ezer ember  

Ugrás a cikkhez
Mintegy 70-80 ezer fõ tüntetett ma azért, hogy Áder János államfõ ne írja alá a CEU ellehetetlenítését célzó törvénymódosítást. A Magyar Nemzet információi szerint azonban hiába: Áder - amilyen késõn csak lehet - aláírja a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vazsmegyei 2017. 04. 14. 11:39
Előzmény: #107  Dehogynincs
#200
Ugyanazok a rendfenntartók, kik a liberális államot védték, csak a VETETŐIKET cserélték le. Máris szabadon lehetett tüntetni, vonulgatni úttalan utakon. Hát ilyen ez az "illiberális " világ. Nem lövöldöznek, nem könnygázzal oszlatnak és nem lövetik ki az emberek szemé, hogy tisztán láthassanak. Jó lenne már, ha tisztán láthatnád a rendfenntartókat és nem koncepciózusan, szemellenzővel.
pitcairn2 2017. 04. 14. 11:17
Előzmény: #194  gambadoro
#199
amíg az unióban vagyunk addig a jogszabályok fő profilban úgy is Brüsszelből jönnek - ergo tök mindegy hogy ki van "hatalmon"
BudFox
BudFox 2017. 04. 14. 11:03
Előzmény: #187  salve
#198
Szívemből beszélsz. minden szavaddal egyetértek .-)
peter_s 2017. 04. 14. 09:56
Előzmény: #196  gambadoro
#197
Ezt én is olvastam, és a Momentum nálam itt le is nullázta magát. Azt mondják, hogy ők mások, mint a Fidesz, DK, MSZP és a többi párt, miközben beleállnak abba sárdobálásba, amit láthattunk az elmúlt 27 évben. Nem beszélünk a demokratikus intézmenyek átalakításáról, egészségügyről, a nagy elosztórendszerek korrekciójáról, de a fidesz.ru és a jobbik.ru, na az roppant fontos. Azzal, hogy a Jobbiknak nekimennek, gyakorlatilag a Fidesz mellé állnak be, mert ugyanazt fogják mondani és tenni, amit a Fidesz is, amikor a Jobbikot mocskolják. Mások vagyunk, mások vagyunk -mondják-, de ugyanúgy cselekednek, mint a többiek. Ezzel nem a jelenlegi politikai rendszer alternatívája lesznek, hanem annak a része, ennyi erővel nyugodtan összeállhatnának Juhász Péterrel és Szigetvári Viktorral, mert tőlük sem telik többre.
gambadoro 2017. 04. 13. 18:28
Előzmény: #195  peter_s
#196
A 24.hu írt arról, hogy az orosz internetes regisztrációs adatbázis szerint a Momentum Egyesület kérésére bejegyezték a fidesz.ru domainnevet. Ezt a szervezet megerősítette a lapnak, mint elmondták, a május elsejére tervezett demonstrációjukhoz, illetve a kormánypárt orosz kapcsolatinak bemutatásához használják majd az oldalt.Megvették mellé még amúgy a kormany.ru és a jobbik.ru domaint is, de egyelőre egyik oldalon sincs még elérhető tartalom.
peter_s 2017. 04. 13. 17:57
Előzmény: #157  salve
#195
Én abban igazat adok neked, hogy az ún. demokratikus oldalon valóban megvan az a jelenség, hogy ujjal mutogatnak mindenkire, aki nem ért velük egyet, ami tapasztalataim szerint a Fidesznél ugyanúgy megvan. Engem is náciztak nem egyszer DK-s nyugdíjasok, sőt Gyurcsány engem is megbélyegzett azzal az ominózus okt. 23-i beszédével, amikor kijelentette, hogy aki nem kedveli Gyurcsányt, az Orbánnal van, utána meg jött Bokros, aki ugyanezt elmondta. Én az ilyen alakokat nem tekintem demokratáknak, hanem gerinctelen, haszonleső politikusoknak. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a baloldal ultrái vannak kint az utcán, legalábbis véleményem szerint nem ők vannak többségben, itt már az egész politikai garnitúra ellen tüntetnek. Természetesen a kormánytagokat szidják, hiszen ők vannak hatalmon. A múltkor Kunhalmi Ágnest is kifütyülték, és milyen jól tették.
gambadoro 2017. 04. 13. 17:50
Előzmény: #192  Dehogynincs
#194
nagyon inog már nem sok kell eddig is 30százalék szavazott rájuk a jobbik abban bízik, hogy az értelmesebb fideszes átmegy hozzájuk bár a választási rendszer egy 25 százalékos pártot is kétharmaddal jutalmazhat tényleg az a kérdés, hogy mennyire szavaznak majd át balról a jobbikra én azt mondom, hogy van esély a fidesz megbüntetésére egy normális kétfordulós rendszerben simán kikapnának ma is
gambadoro 2017. 04. 13. 17:48
Előzmény: #171  salve
#193
aki putyint szopogatja az moszkovita ennyit rólad bajern zsolt :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) igazi görény, bár ez a görényekre nézve sértő, szóval visszavonom európát szidjátok moszkvát propagáljátok miről beszélsz??????
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 17:33
Előzmény: #190  salve
#192
Most arra fogadnék, hogy 2018-ban Orbán doktor nyer. A fővárost viszont könnyen elveszítheti és a kétharmada is inog. Elképzelhetetlennek tartom, hogy Izlandban meg lehetne fosztani a polgárokat a magántulajdonuktól, még akkor is, ha maga Orbán doktor fenyegetné meg őket.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 17:29
Előzmény: #188  kiegyezo
#191
#144, #151
salve 2017. 04. 13. 17:27
Előzmény: #185  Dehogynincs
#190
meg kéne végre értened, hogy demokrtikus viszonyok közt szép dolog Bp.-ten a 10-15%, de az egy országos szavazás megnyeréséhez kevés! lásd brexit, alig lett több pár %-al a nemek száma, maga T. May is igennel szavazott de utána átállt és mgis kilépnek. a többség dönt mert ez a szabály, ennyi! és hiába "kádár népe"-zel és nyomatod ezt szerinted elegenásnak tűnő okoskodást - mert megsúgom: minden országban "Kádár népe " él, abban az értelemben, hogy a választópolgárok legalább 70%-a nem szeretne sem többet sem kevesebbet, Izlandtól D-Afrikáig, mint egyzserűen jól vagy, legalább jobban élni, mint eddig! lásd brexit, ahol csak azért szsvaztak többen a nemre mert elhitették velük sikeresen, hogy a nem EU-nak befizetendő pént majd magukra költhetik! hiába fikázod orbánt a "kádárnépe-zéseddel, mert csak azt bizonyítod vele, hogy túlzottan azért nem értesz sem a politológiához, sem a társadalomlélektanhoz ! csak részigazságaid vannak..
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 17:27
Előzmény: #187  salve
#189
Aha. Az "elmúlthétévben" miért nem volt sürgős a CEU diplomáinak ügye? A kormányszóvivő nem tudta, hogy ő maga is ott végzett? Én például a tiszta kezekre alapítanék pártot, bár már egy ilyen párt erre alapozva hatalmasat bukott, mert a választók nem hitték el, hogy megvalósítható. Nekem fontos, hogy egy párt konzervatív és piacbarát legyen. Az már csak hab a tortán, ha emellett antikommunista is. Nem rejtegeti a pártállami dossziékat és nem oroszbarát. Ami eredményeket fölsorolsz, az aprópénz az ellopott ezermilliárdokhoz képest. Azt fejtsd ki, légy szíves, egy kicsit részletesebben, hogy miért élek jobban, ha 25%-ról 27%-ra emelik az áfát! Ez Brüsszel nélkül is emeli a rezsimet.
kiegyezo 2017. 04. 13. 17:16
Előzmény: #186  Dehogynincs
#188
Dehát pofázni most is pofáznak. Azt hittem, az eredményeket kéred számon :-)
salve 2017. 04. 13. 17:16
Előzmény: #180  Dehogynincs
#187
nem biztos hogy megfutamodik, mert nem biztos h. van mielől megfutamodnia. az egész csak arról szól h. a törvény szerint már xx éve nem adhatott volna ki amerikai diplomát is - csak a ballib kormáynok efölött szemet hunytak. az hogy működjön az egytem és maygyar diplomát kiadjon , meg a tanszabadság stb. telejsen bizotosítva lesz ezután is, bezáratni nem akarja senki az egyetemet. a kádár népe azt hiszed egy jó toposz és elegánsnak tűnhetsz a használatával. de tévedsz: kádár népe az a ma már elég vastagon nyugdíjaskorban lévő csoport, akik legnagyobb többsége úgy. kb. 2006-ig mindig az Mszp re szsvazott. d ők kiábrándultak, részben ki is haltak, fogynak. a gyerekeik persz itt élnek köztünk, de ők már másképp gondolkodnak. te pejoratívan ahsználod azt h. orbán kádár népére épít, mintha ez tdatos lenne a réséről, vagy szégyen. de megsúgom: orbán arra épített hogy itt nem bal, hanem csak álbaloldal volt az Mszp, kőkemény neoliberális gazdaság és társ. politikával, aki csak a külföldieknk és a nagytőkének kedvezett, a népnek meg hazidott , és bele is bukott. és akkor mit akart orbán? azt, amit ha te lennél a helyében és nem vagy buta, te is akarnál. úgy megtartani a hatalmat, hogy ez a sokat szenvedett nép végre érezhessen eg pici életsznvonalemelkedést is. és ebből vmit meg is tudott valósítani eddig - ha nem így lenne, már 2014-ben símán elbukott volna. erre te mondhatod azt h. "populizmus meg hasonlók, csakhogy ismétlem, ha te kormáynoznál és nem akarnál az 1. ciklusod után elbukni, te is ezt tennéd. de fogalmazhattunk úgy is: tehet arról orbán, az ő hibája-e az, hogy az Mszp fokozatosan csak szavakban maradt baloldali, és valóságban elárulta a baloldaliságot? miért lenne az széygen orbánnak, hogy a baloldal helyett vállalt fel egy akár baloldlalinak is mondható politikát, és valósította azt meg? ez szégyen? szégyen szerinted, ha egy politikus azzal kampányol, "megpróbálok javítani az életszínvonalatokon, adok majd pl. családi adókedvezményt h. több maradjon a zsebetekben és inkább rátok költsünk mint a félanalfabéte migránsokra, akik csak segéylből élhetnének és sem szakmájuk, sem nyelvtudásuk nincs", - és ezt a politikát, részben vagy egészben, meg is tudja valóssítani úgy, hogy egyszer már meg is nyerte a következő választást is? szerinted ez szégyellendő? szerinted nem erről kell szólnia a politikának? te mire alapítanál pártot?
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 17:14
Előzmény: #183  kiegyezo
#186
Olyan állításokat sorolsz, amiket nem tekintettem premisszáknak. "ha állítólag ellenzékből olyan könnyű pofázni"
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 17:10
Előzmény: #178  salve
#185
Kipróbált recept. Mit mást válaszolt volna erre Kádár népe, akit az mszp huszonhárommillió román beözönlésével riogatott? Épp arról beszélek, hogy még egy ilyen jól eltalált demagóg, populista kérdéssel sem jött össze az 50%-os küszöb. A válasz sem annyira egyértelmű. Tapintatosan hallgatsz a szándékosan érvénytelen szavazatokról, amik Pesten 10-15%-ra rúgtak és nem jelenik meg sem az IGEN, sem a NEM válaszok között.
kiegyezo 2017. 04. 13. 17:08
Előzmény: #173  Dehogynincs
#184
Nem is adtam oda :-)
kiegyezo 2017. 04. 13. 17:04
Előzmény: #165  Dehogynincs
#183
Hát, mondjuk: az Alkotmánybiróság kiherélése és megszállása a népszavazás indításának megnehezítése, gyakran ellehetetlenítése a média szinte totális megszállása a választási torvény módosítása a parlamenti szabályok módosítása Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 04. 13. 17:04
Előzmény: #179  salve
#182
A manyupba egy időben valóban kötelező volt belépniük a pályakezdőknek, de nekik sem mindig. Kétmillióan önkéntesen léptek be és aki így vagy úgy belépett, az háromnegyedrészben az állami pilótajátékba is belépett. A pénztártagok magántulajdona a mindenkor hatályos törvények betartásával keletkezett. Az első Orbán-kormány négy éve alatt is és a második Orbán-kormány alatt is az önkormányzati választásokig. Azt lenyeltem volna, hogy úgy szüntetik meg a manyupot, hogy a pénztártagok vagyonát áttolják az önkéntes pénztárba és az időarányos nyugdíját onnan kapja, de aki akar az önkéntesen visszaléphet a felosztó-kirovó rendszerbe. Most sokakkal beszélek, akik azt mondják, hogy egyáltalán nem lesz nyugdíjuk, mert elkerülhetetlen a nyugdíjkorhatár további fokozatos emelése.
salve 2017. 04. 13. 16:58
Előzmény: #176  Dehogynincs
#181
éppen hogy nem erről szólt- arról szólt hogy 1. a britek jól tudták, sokat fizetnek be és az nekik iylen-olyan veszteség itt ott , 2. brexit mellett érvelő pártok bemesélték nekik hogy azt a pénzt ha ezután nem fizetik be akkor majd mehet eügyre, stb. stb. de főleg eügyre. és a jónép ennek bedőlt, elhitte, May maga is EU ban maradás mellett volt még a kampányban, de utána átállt.. tehát épp arról szólt: hihetőnek tűnt a jónép számára amit a berxitbarát pártok mondtak, bennük nagyon is bízott épp ezért a többség és a berxitre szavazott

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek