Topiknyitó: Portfolio 2017. 03. 23. 17:39

A rengeteg EU-pénz mellett is romlott a magyar versenyképesség - Miért?  

Ugrás a cikkhez
Hal helyett hálót kellene adnia az EU-források szétosztásánál az államnak, a K+F-támogatásokból pedig egyszerűen ki kellene szállnia - mondta Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda vezérigazgatója a Portfolio Uniós források 2017...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=58&i=245976
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Seismic
Seismic 2017. 03. 27. 14:56
Előzmény: #1  Portfolio
#60
A versenyképesség nem a külső forrásoktól függ, hanem az adott ország bürokratikus és intézményrendszerén, amelyeknek elméletileg jól szabályozottnak, átlathatónak és "ügyfél"-barátnak kellene lennie. pl. biztos jogi-adó alap, digitalizált (egy-ablakos)ügyintézés, befektetés-barát-politka(nem a letelepedési kv. gondoltam)stb.
kukutyinbenko 2017. 03. 27. 14:22
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#59
És ebbe a sorba szépen passzol a legújabb agymenés, az iskolai lövészet oktatás felvetése. Kíváncsi vagyok az MHSZ-t vagy a Hazafias Népfrontot mikor támasztják fel?
Továbbá azt is várom mikor és ki veti fel először, hogy korosodó vezérünk mely családtagja lesz a legalkalmasabb a politikai öröksége továbbvitelére?
Már csak ez van hátra nagyjából...
kukutyinbenko 2017. 03. 27. 14:13
Előzmény: #56  salve
#58
"de mi történt a rendszerváltás után? Mo. totál átment a másik oldalra és kiárusította bagóért a nemzeti vagyona kb. 80-90%-át a nyugatnak (komcsik és més ügyeskedők közreműködésével akik ezért nagy kenőpénzeket kaptak zsebbe). "

Az orosz megszállás előtt Magyarország a másik oldalon állt. Tehát max. visszament oda...
Ez a nemzeti vagyon kiárusítása szöveg az egyik mókusvakítás ami sikeresen gyökeret vert a buksikban. A valóságban a rendszerváltás idején a nemzeti vagyon 2/3-a a termőföld és az ingatlanvagyon volt. Mindkettőt szinte 100%-ban a magyar lakosság körében osztották szét bagóért. A termőföld jórészt 500 Ft/Ha áron kelt el kárpótlási jegyért (az megérne egy külön misét kik miért lettek kárpótolva és kik miért nem...és vajon miért nem volt érdemi licit szinte sehol)
Az állami lakásállomány pedig az (alá)becsült piaci érték 10%-ért kelt el, az is jórészt (10 év)részletfizetésre.
(ez esetben is megérne egy elemzést kik és hol éltek állami tulajdonú lakásokban, illetve miért?)
Na ezek valóban a kótyavatye szintet jelentették.
A maradék nemzeti vagyon egy része volt az állami vállalti szektor, aminek nem elhanyagolható részét e-hitelre, vagy kárpótlási jegyekért jegyezhető részvények formájában magyar magánszemélyek szerezték meg. A maradék egy része lett "bagóért kiárusítva a nyugatnak", mivel még ezután is maradt rendesen állami tulajdon.(infrastruktúra, Paks pl. mint jelentéktelen elem, erdők, állami földek, cégek stb. stb)

Csecsenföld rohadt jó példa, mivel az Oroszország részét képezte akkor is. Ezért sajnos ugatni lehetett érte, de mást tenni nagyon nem.

A maradék agymenésed pedig kb ennyire megalapozott szerecsenmosdatás, miért is kell újra imádni a szovjetet.
Törölt felhasználó 2017. 03. 27. 14:00
Előzmény: #56  salve
#57
Orban nem fokozatosan forditott a kulpolitikan 2002-2010 kozott, hanem egyik naprol a masikra 2008-ban, egy moszkvai latogatast kovetoen...

link

Meg 2008-ban is azt hirdette, putyin=szovjetunio, kamu amit nyomsz ide

Nem szereti putyint?
link

Ha az oroszok helyere Sorost helyettesitened be ezekbe az ugyekbe, mento vinne el teged agyverzessel...

salve 2017. 03. 27. 11:56
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#56
igen, 2008 után fejlődött ki nálam is. 1956: én is utáltam a szovjet rendszert és kívántuk 90-ben a bukását. de mi történt a rendszerváltás után? Mo. totál átment a másik oldalra és kiárusította bagóért a nemzeti vagyona kb. 80-90%-át a nyugatnak (komcsik és més ügyeskedők közreműködésével akik ezért nagy kenőpénzeket kaptak zsebbe). Orbánék akkor álltak át ballib oldalról a másik oldalra, amikor összenőtt az Szdsz a poszkommunista Mszp-vel 94-ben. amely utóbbi erősen orosz és Putyinbarát volt még Gyurcsány idején is (pedig Putyin már akkor is rég beavatkozot cscsenföldön, kamu hogy 2008 óta változott volna meg!). Orbánék pedig ellenzékben szépen rájöttek arra amit itt már említettem: Oroszsország pedig nem = 90 előtti szovjetunió; és arra hogy a nagyhatalmak azok egyik kutya, a másik eb, mert ugyanúgy nyomul az usa is minden lehetséges téren (Soros egy meghosszabbított kéz csak ebben de kétségkívül remek hatalomkiterjesztési eszköz mert álcázza magát). hogy csak egy példát vegyünk: Orbán le is nyilatkozta már h. akkor lett ő rosszfiú amerikai szempontból, amikor merészelt nem F16-osokat, hanem Gripeneket rendelni a hadseregnek - mindjárt el is kezdte akkor anttiszemitázni, meg hasonlózni őt az akkori Bp.-ti usa nagykövet! majd 2002-10-ig között pedig átértékelte a külpolját és rájött, bármennyire paradox is, de az usához képest gyenge Putyin ma már inkább csak védekezik a sokkal erőseb amerikai gazdasági túlsúly és kőkemény k-k európai amerikai nyomulás ellen (és ő is úgy gondolja, neki is lehetnek érdekei amit meg kell védenie)! de ez nem jelenti azt h. Putyint szeretni, az usát meg gyűlölni kéne! ti lehet h. nem hiszitek el de Orbán tényleg csak megpróbál jóban lenni mindkét nagyhatalommal.
Törölt felhasználó 2017. 03. 24. 19:07
Előzmény: #45  salve
#55
" ha te orosz lennél ez neked sem tetszene, sőt nagyon nem. ehhez csak egy kis empátia kell, nem több"

1956-ban is empatikus tetszett lenni, és netán akkor is már az ÁVH-nak drukkolt, vagy az empátia csak 2008 után fejlödött ki akut módon, mint ahogy Viktor apánk esetében?
salve 2017. 03. 24. 15:10
Előzmény: #46  kukutyinbenko
#54
erre utaltam az előbb
link
salve 2017. 03. 24. 15:05
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#53
troll
salve 2017. 03. 24. 14:58
Előzmény: #46  kukutyinbenko
#52
nem gondolod hogy Putyin meg azt mondja (lásd a korábban általam említett iraki példát. ott az Usa olyan gaztettet vitt véghez pusztán biznisz alapon aminél rohadtabb, aljasabb világraszólőbb gaztettet nem nagyon látoot még a világ - és GW Bushnak sajnos még a haja szála sem görbülhetett meg emiatt retorzióként, de neked nem fáj h. az oroszok és persze az EU is komoly veszteségeket kénytelen elszenvedni azon szankciók miatt, amit sokkal kevesebbért kiróttak az oroszokra!): ha az Usa-nak szsbad volt ilyen példátlan szemétségeket megtenni ott ahol éppen kedve tartja, "akkor nekem is szsbad?". az ukránok érzékenységét persze megértem én is, ugyanez van amúgy majdnem az Usa és mexikó közt is csak picit másképp - de ismétlem, az egész történelem erről szól! én pl. máig nem értem, Kna pl. miért támogatja É-Koreát? hát csak úgy, kb. ez rá a válasz! a nagyhatalmi logika értsük meg h. így működik és ez így van már ezer éve! és még egy: az oroszoknak is elegük lett viszont abból, amit ebben a cikkben, a linken olvashatsz! merthogy Ukrajnában is majdnem uyganígy történt minden! csak nálunk a ballib sajtó ezeket a tényeket igyekszik elhallgatni! én úgy vélem, mindkét fél, az ukrán és az orosz elfogultság is érthető a saját szempontjából! de: tudsz, tudunk ezen változtani? én nem hinném!
link
link
kukutyinbenko 2017. 03. 24. 14:51
Előzmény: #47  pitcairn2
#51
tudom, és Jimi-t sem hallhatom... :)
Törölt felhasználó 2017. 03. 24. 14:47
Előzmény: #49  salve
#50
troll
salve 2017. 03. 24. 14:46
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
#49
tehát kamuztál :-)
azt hangoztattad hogy "trollt nem etetsz", de biztos rájöttél egy idő után h. hű, de akkor elég gyorsan éhenhalnál!.. szóval tömöd magad tovább.. a fórumot meg a demagógiáddal tömöd..sajnos!
pitcairn2 2017. 03. 24. 14:15
Előzmény: #40  kukutyinbenko
#48
ja, ez lenne a hivatalos propaganda:)

ismerem ezt a szöveget, volt idő amikor még hittem is benne
pitcairn2 2017. 03. 24. 14:14
Előzmény: #41  kukutyinbenko
#47
én a lényegre koncentrálok te meg a felszínre:)
kukutyinbenko 2017. 03. 24. 13:40
Előzmény: #45  salve
#46
Csakhogy Putyin erősödésével párhuzamosan egyre tágabban kezdték értelmezni a befolyási övezeteiket, és nem csak kelet-európai irányban. Az Ukránoknak lett elege és hadakozni kezdtek a függőségük ilyen szintje ellen. Ezt meg ne vitassuk már el tőlük. Ki szeretné ha a hadseregét, rendőrségét, titkosszolgálatait direktben külföldről mozgatnák, még ha a jó cárevics kezében van is a távirányító. A gázvitájuk már a 2000-s évek elején elkezdődött, a durva elmérgesedéséig (a csapok elzárása, eu-s tagállamokat sújtott), az EU konkrétan VISSZAUTASÍTOTTA az oroszok által ajánlott közvetítői szerepet. Semmi CIA beavatkozás, meg nyugati befolyási övezet tágítás fel sem merült addig.
Az oroszoknak viszont addigra (hála az évekig magas energiaáraknak) jelentősen kinyílt a csipája. Ki emlékszik már milyen stílusban osztották az észt meg fenyegetőztek az energia adujukkal. Az EU pont a keleti tagállamok nyomására változtatott a politikáján e témában. És igen OV akkoriban még nem akart a Gazprom legvidámabb barakkja lenni, és igen puccsról beszélt a déli áramlatos szerződés kapcsán:
"Történik valami Magyarországon, ami mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen"
Nos ez a szép a történelemben, ugyanarról az eseményről alig 10 év alatt hogy meg tud változni az emlékezet.

salve 2017. 03. 24. 12:42
Előzmény: #35  kukutyinbenko
#45
te nézel másik adást.. korábban éppen azt volt a hidegháború lezárását lehetővé tevő alku lényege, hogy mondjuk az oroszok nem avatkoznak be - csak mondok egy péládt - mondjuk Mexikóban és próbálnának ott mondjuk egy bábkormányt létrehozni (Kuba este volt az előzmény erre), és cserében az Usa is elfogadja hogy pl. Ukrajna vagy más orosz határmenti országok meg maradhassanak "orosz befolyási övezetek". ezt a korábbi megállapodást mondta fel Ukrajnában a Nato, de főleg az Usa! hiába nem akarod érteni: egyetlen nagyhatalom sem tűr el határán - demokrácia ide vagy oda - olyan rezsimeket akiket vagy amiket nem szeret. itt nettó amerikai nyomulásról van szó és már nemcsak Ukrán, hanem azóta román viszonylatban is. ha te orosz lennél ez neked sem tetszene, sőt nagyon nem. ehhez csak egy kis empátia kell, nem több
Törölt felhasználó 2017. 03. 24. 12:37
Előzmény: #43  salve
#44
troll!
salve 2017. 03. 24. 12:33
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#43
anyukád nem aggódik még az egészségedért? nem fél hogy éhenhalsz végül? csak mert a múltkor azt írtad itt, hogy "trollt nem etetek!" :-)
vagy csak kamuztál és svarcban mégis eteted magad? ;-)
-pny 2017. 03. 24. 12:22
Törölt hozzászólás
#42
kukutyinbenko 2017. 03. 24. 12:12
Előzmény: #38  pitcairn2
#41
Ez megint elég valóságtól elrugaszkodott eszmefuttatás.
Putyinnal alig van kontakt, ami van az is elég fagyos.
Az EU, NATO pedig több tagállam szervezete, mondjuk a NATO bő tíz éve holland, dán, illetve most épp norvég nemzetiségű parancsnok irányítása alatt áll. Az EU két-három vezető tisztségét luxemburgi, lengyel, holland nemzetiségűek bitorolják éppen, az EKB-t pedig egy olasz. Nagyhatalmak fiai mind...
kukutyinbenko 2017. 03. 24. 12:02
Előzmény: #36  pitcairn2
#40
Az EU nevében is gazdasági társulásként indult. Majd kiderült hogy jobban működik mint várták, ezután kezdtek vérmesebb reményeket fűzni hozzá. Jelzem ma is a gazdasági érdekközösség az alapja, meg az a felismerés, hogy míg mi tízmillió számra gyilkolásztuk egymást az amerikaiak állva hagytak minden téren, a kínaiak most kezdik ugyanezt, az oroszok meg ugyan sem gazdaságilag, sem technológiailag nem ellenfelek, de katonai erejük miatt rendszeresen belefirkálnak az európai térképekbe kedvük szerint.
pitcairn2 2017. 03. 24. 11:52
Előzmény: #37  kukutyinbenko
#39
nap mint nap ezt teszem:)

megjegyzem a mai nyugat már fő profilban oligarchikus kollektivizmusról szól

szép lassan "fuzionál" a keleti és a nyugati modell

pitcairn2 2017. 03. 24. 11:50
Előzmény: #35  kukutyinbenko
#38
putyin tevékenysége kész áldás a NATO és az EU számára

szobrot érdemelne minden EU és NATO intézmény elé:)

légy nyugodt zárt ajtók mögött a "nagyfiúk" remekül kijönnek egymással:)

tudod:

a nagyhalak megeszik a kicsiket

talán majd a következő körben egymást is de ezen a ponton még inkább a közös érdekek mozgatják őket

kukutyinbenko 2017. 03. 24. 11:49
Előzmény: #34  pitcairn2
#37
Akkor értesíteni kellene itt néhány arcot hogy épp a haldokló nyugat szekerét tolják szándékaik ellenére :)
pitcairn2 2017. 03. 24. 11:48
Előzmény: #30  kukutyinbenko
#36
1848 előtt igen stabil rendi alkotmányunk volt (egy bizonyos kalapos király talán neked is rémlik:) )

az 1867 utáni rendszer meg elsősorban PIACI alapon állt...

a pénzügy kapcsán se vmi fiat money grémium ugrik be abból az időből...
kukutyinbenko 2017. 03. 24. 11:46
Előzmény: #29  salve
#35
Ja akkor nem Putyin szállta meg az ukrán hadsereget, energetikát, sőt ültetett báb vezetést Ukrajna élére. Vagy csak az önvédelmi reakciója indult be túl korán? Legalább az időrendre fordítanál némi figyelmet. Mellesleg az ukránok mennének a NATO-ba, EU-ba az érintettek meg mintha nem lelkesednének az ötlettől. Te valami másik adást nézel...
pitcairn2 2017. 03. 24. 11:44
Előzmény: #30  kukutyinbenko
#34
"a haldokló nyugat duma, meg bezzeg Putyin milyen hatékony szöveg. "

ezt a dumát is New York-ban találták ki:)

Törölt felhasználó 2017. 03. 24. 11:43
Előzmény: #29  salve
#33
troll
pitcairn2 2017. 03. 24. 11:43
Előzmény: #28  bigyula
#32
megjegyezem az összes nagy transznacionális szervezet az anglo-amerikai tengelyhez kötődik

ezeket bizony ők gründolták össze:)

pitcairn2 2017. 03. 24. 11:41
Előzmény: #28  bigyula
#31
"Figyu! A NATO, és az EU két külön szervezet."

az amerikai hadsereg azonban az EU kellős közepén tanyázik:)

Garrisons in Europe

link

US Army, Europe

US Army Strong = Strong Europe

ez lenne a jelmondatuk:)

kukutyinbenko 2017. 03. 24. 11:41
Előzmény: #27  pitcairn2
#30
" a ruszki mumus mindössze a további centralizációt elősegítő érv..."

Érdekes ha fennforgás van és az EU a jelenlegi döntési mechanizmusából fakadóan töketlenkedik (mondjuk 26-2 arányban akar csak valamit, de ez kevés bizonyos esetekben) akkor jön a haldokló nyugat duma, meg bezzeg Putyin milyen hatékony szöveg.
Nyugodt periódusban amikor ezen lehetne változtatni, sőt egyelőre inkább csak a tapogatózás megy, akkor meg az elnyomó birodalmi mentalitásról megy a szövegelés.
Csak jelzem, a jelenlegi legvérmesebb központosító elképzelések esetén is függetlenebb országban élnénk mint anno a Monarchia volt. Ott közös uralkodó, pénzügy, hadügy, külügy, nem jelentéktelen mértékben közös nyelvhasználat (ami nem a magyar volt ugyebár), sőt a korabeli térképeken Magyarország mint olyan nem is létezett. Erre érdekes módon nosztalgiával, pátosszal emlékszik azok jelentős része akik ma anyázzák az EU-t, még jelenlegi lájtos formájában is.
Csak kérdem az is anglo-amerikai projekt volt?
salve 2017. 03. 24. 11:29
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#29
pedig igaza van. az oroszok semmi olyat nem tesznek (sőt!!), amit az usa meg nem tett volna a világban a legutóbbi 15-20 évben. csak pár pl.: "dezinformáció és más országok ügyeibe való bevatkozás" hát az usa nem ezt tette Irakban? belehazudták aljas módon a hazug irányított médián keersztül a világ szemébe h. "a csúnya iraki diktátornak vegyi fegyvere van", majd kreált háborúval megtámdaták és "csak" min. félmillió ember halt ott meg a polgárháborúban, + létrejött az IS.. közben lelepleződtek, mert tömegpusztító fegyver nem volt! az iraki háború generálta a szír háborút is (plusz nyugati aknamunka is mert izraelnek nem tetszett a szír rendszer), és utána elárasztotta Európát a bevándoroltatással. ukrán válság: a Nato a SZU felbomlásakor ígéretett tett az oroszoknak, hogy határaik közelében nem csörtet kardot, nem avatkozik be, nem akar mindent lenyúlni. Ukrajnában ehhez képest távirányított "forradalamat" szerveztek Obamáék és félgyarmati sorba alázták azóta az országot + Nato tagságba próbálták beszervezni,-- persze h. Putyinnál erre beindult az önvédelmi reflex és visszavette előbb a Szátlin által alaptalanul Ukrajnának adott orosz többségű Krímet, illetve védeni próbálta, -ja az ukrajnai orosz kisebbséget. de neki nem szabad ám védekezni az atlanti birodalom agresszivitása ellen, á, nem! őellene büntetőszankciók kellenek! amit az Usa büntetlenül megtehetett Irakban tengernyi vért ontva, annak más még a 20-ad részét se teheti meg, sehol máshol = kettős mérce a köbön!! Goodfriend elvtárs meg a magyar belpolitikába avatkozott bele (mert Bajnai elvtárs nem állt nyerésre pedig az usa-ból pénzelték), de neki azt persze szabad volt! és persz jött azóta egy, a az amerikai birodalmi média generálta, óriási mértékű oroszellenes hisztériakeltés a média minden felületén, összehangoltan, vezényszóra! de Trump mégis győzni tudott, és most nagyon savanyú a szőlő.. Merkel és Juncker kapkodják a fejüket, mert a távirányítójuk, Obama már a múlté és Trump nem úgy táncoltatná őket, ahogy eddig megszokták..szar ügy ez a Merkelék szempontjából, el kell ismerni.. ja és hát Orbán.. Orbán csak próbál egyensúlyozni a két nagyhatalom között, eszében sincs kiszoláglni bárkit. de ezt nektek, médiahiszterizált elfogultaknak túl nehéz felfogni..
bigyula 2017. 03. 24. 11:21
Előzmény: #25  pitcairn2
#28
Figyu! A NATO, és az EU két külön szervezet. Van nem EU tag NATO tag is. szóval, a NATO nem az EU hadserege.
pitcairn2 2017. 03. 24. 11:10
Előzmény: #23  rockmaster
#27
ez a "ruszki befolyás" című üngyürü-büngyürü hülyeség is lekerülhetne a napirendről, mivel teljesen egyértelmű, hogy EU, NATO és BIS tagként milyen érdekszférában vagyunk mi...

a ruszki mumus mindössze a további centralizációt elősegítő érv...

kb. erre szolgál...

1945-ben is amerikai finanszírozás mellett érkeztek meg ide az elvtársak...

ezt egy pillanatig se felejtsük el...
pitcairn2 2017. 03. 24. 11:06
Előzmény: #23  rockmaster
#26
hagyjuk ezt a "csicskás" gügyögést az un. jobb és baloldal lényegében azonos állásponton van az EU és a transzatlanti integráció tekintetében

mindössze részletkérdések fölött vitatkoznak

pitcairn2 2017. 03. 24. 11:03
Előzmény: #24  bigyula
#25
" Érdekes, mert német-francia túlsúly van, az angolok meg éppen kiszállnak."

jó a humorérzéked:)

U.S. Army Europe | www.eur.army.mil
link

az "EU" legütőképesebb hadereje = amerikai hadsereg...

EU = anglo-amerikai projekt

bigyula 2017. 03. 24. 10:09
Előzmény: #21  pitcairn2
#24
"EU = anglo-amerikai projekt "

Érdekes, mert német-francia túlsúly van, az angolok meg éppen kiszállnak.
rockmaster 2017. 03. 24. 10:09
Előzmény: #21  pitcairn2
#23
27 ország közös akarata semmit se jelent?

Nyugodtan nyomd az Orbán-csicskák propagandáját, ez már úgyis egyre nevetségesebb :)))

Orbán-párt nem egyenlő Magyarországgal.
Paks 2 egy állomás a nagyobb ruszki befolyás biztosítására Magyarországon. Kérdezd meg erről a lengyel barátaidat, mi a véleményük?
ts3 2017. 03. 24. 10:01
Előzmény: #20  rockmaster
#22
A gyűjtögető fidesznyikeknek, a közös ügyészség fájna a legjobban.
pitcairn2 2017. 03. 24. 09:58
Előzmény: #20  rockmaster
#21
EU=/=Európa

EU = anglo-amerikai projekt

American Committee on United Europe
link

az "EU" mindössze egy stáció a Transzatlanti Birodalom felé vezető úton...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek