Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 02. 04. 12:06

Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2017. 06. 29. 12:11
Előzmény: #2912  Vazsmegyei
#2920
Nem nekem van szükségem bevándorlókra, hanem a munkaadóknak. Amúgy, ha tehetném fogadnék be rászorulót (így általánosan), de sajnos még saját ingatlanom sincs. Így nehéz.
salve 2017. 06. 29. 12:11
Előzmény: #2907  Törölt felhasználó
#2919
pontosan: aki valóban menekült, az nem válogathat és nincs joga eldönteni hogy neki Törökország nem jó, hanem egy gazdagabb EU országban szeretne élni, ahol nagyobb a Gdp és több a segély - és ne hadobálj hülyeségeket: ez nem megideologizálás, hanem a genfi menekültjogi egyezmény törvényként mondja ki, hogy menekültstátus csak és kizárólag a háborús övezettől már mentes, első biztonságos országban kérelmezhető! a röüszkei és kelebiai tranzitzónában pedig ennek ellenére jelenleg is bárki beadhat menekültkérelmet és a fentiek alapján el is bírálják! letelepedési kötvény: te nézheted hülyének a magyar titkosszolgálatot, de az átvilágítások megtörténnek. ugyanakkor ne felejtsd el, hogy 100%-os biztonság és védelem soha sehol nem létezhet, nem zárható ki hogy profi kettősügynökök vagy hasonlók is bejuthassank de ez a világ bármely osrzágában és bármikor előfordulhat hogy vkit nem sikerül kiszűrni, mert annyira profin álcázta magát és vagy az átvilágítók vmiben hibáztak. szó sincs tehát arról hogy bárkit beengedett a magyar kötvényrendszer, ezt csak sikeresen bemesélte már neked az ellenzéki média! hazaárulásról pedig szintén nincs szó: épp arról van szó hogy ne olyan bevándorlók jöjjenek mint akik Németo-ba bementek 2015 ben, hogy kb. 20%-uk fél vagy teljes analfabéta is és teljesen képzetlen is volt, mert képzeld el: azok ott azóta is irdatlan pénzbe kerülő segélyekből, a német adófizetők lehúzásából éldegélnek, miközben nem termelnek semmit, 90%-uk máig sem dolgozik csak teng, leng! a letelepedési kötvényesek viszont hozzájuk képest iskolázott, nyelveket beszélő emberek, akik nem fognak nálunk soha segélyre szorulni és nem menekülttáborokba költöznek (ennek örülnöd kéne hogy nem a te adódból kell majd őket eltartani), hanem vesznek itt lakást és indítanak vállakozást (mert van miből), ha tényleg itt akarnak hosszútávon élni
signal2
signal2 2017. 06. 29. 12:06
Előzmény: #2914  pitcairn2
#2918
"az a gond hogy alanyi jogon akarnak adni nekik segílyeket" Kicsoda? Hányan? A vezető politikusok hány százaléka? Forrás?
pitcairn2 2017. 06. 29. 12:00
Előzmény: #2916  Törölt felhasználó
#2917
ha egy fillért sem költenének rájuk akkor jóval kevesebben gyűnnének... így a hülyének is megéri hogy "menekült" legyen.,..
Törölt felhasználó 2017. 06. 29. 11:58
Előzmény: #2914  pitcairn2
#2916
Amúgy te utananéztél azoknak a "híreknek", hogy x eurót kapnak a menekültek Ausztriában, meg az ehhez hasonlóknak?
Törölt felhasználó 2017. 06. 29. 11:57
Előzmény: #2913  salve
#2915
A manyup témát meg lehet magyarázni, de még ha feltételeznénk, hogy megoldhatatlan problémák voltak vele, az államosítás semmiképpen sem lehetett volna megoldás egy jogállamban. Ott határozottan kimutatta a Fidesz, hogy rég nem jobboldali, hanem kommunista elvek alapján politizál. Ez többek között az egyik olyan ügy, amiért ha majd bukik a rendszer, súlyos számonkérés kell legyen, ami sajnos 90-ben nem történt meg a szellemi elődökkel szemben... Ha a plakátkampánynak semmi hatása nem volt, akkor mire költötték el az adóforintjainkat, ráadásul sokszorosan tűlarazottan? De látom hiába magyarázom mi volt a baj a plakátkampannyal, ahhoz egy minimális morális érzék kellene, hogy megértsd.... "az agymosott éppen te vagy, hiszen nem vagy képes végiggondolni ezeket a baromi egyszerű társadalmi és szociális törvényszerűségeket, holott többezer éve így működik a világ!" Honnan tudod, mit gondolok róla? Én csak annyit írtam, hogy függetlenül attól, hogy ki mit gondol a bevandorlás kérdéséről, a plakátkampány és a Fidesz kommunikációja az ügyben gyalázatos volt. Ott végleg kukába dobták a keresztény-konzervatív értékrendet. De hiába magyarázom neked, akinek semmilyen értékrendje nincs.
pitcairn2 2017. 06. 29. 11:49
Előzmény: #2913  salve
#2914
az a gond hogy alanyi jogon akarnak adni nekik segílyeket amivel lényegében arra szubvencionálnak mindenkit hogy "menekültként" gyűjjön ide... kb. akkor gyűjjön ide ha el tudja tartani magát és meg tud felelni a belépéssel kapcsolatos feltételeknek
salve 2017. 06. 29. 11:45
Előzmény: #2906  Törölt felhasználó
#2913
a manyup témát nem érinteném mert xxx alkalommal meg lett itt már vitatva a fórumokon és aki nem akarja, az nem is tudja megérteni hogy mi miért történt. azt sem hogy a manyupkísérlet egy teljesen elhibázott és átgondolatlan lépés volt (kísérlati nyúlnak használták megintcsak a lenézett kelet-európai járulékfizetőket), ennek megfelelően nem is lehetett érdeksérelem nélkül megszüntetni - de a megszüntetése elengedhetetlen volt mert sokkal több kárt okozott mint hasznot. sehol nem is működött és nem is működik ma már ugyanabban a formában (mindenhol megszüntették nemcsak nálunk), ami önmagáért beszél. a terrorista merényleteket senkisem húzta rá sokszázezer emberre. a sokszázezerrel akik bejöttek és nem gyilkolnak az a gond, hogy nem integrálhatóak mert túl nagy kulturális szakadék választja el őket az európai embertől. nézz utána ha nem hiszed, mekkora kudarc lett akár a németeknél dolgozó török vendégmunkások, akár a franciáknál és Angliában élő bevándorolt tömegek integrációja: párhuzamos társadalmakban és gettókban élnek. a francia tv állami híradójában évente hiába van legalább 2-3 riport arról hogy a bevándorló elpanaszolja: "ugyanannyi idős vagyok, ugyanazon egytemen végeztem, ugyanolyan jó eredménnyel mint a nem színesbőrű, azaz 100% francia csoporttársam. amióta végeztünk eltelt 3 év, ő rég talált szakirányú munkát, enegem pedig sehova nem vesznek fel, csak a végzettségemhez képest más vagy alacsonyabb rendű, szsrabbul fizető munkára -és sohasem mondják meg persze hogy azért mert bevándorlócsaládból származom, hanem blabla, mondvacsinált okokkal utasítanak el - hát mi ez ha nem hátrányos megkülönböztetés?" - amire én azt mondom: persze hogy nem rassziták az őt elutasító munkaadók, ráadásul ott nem is volt "magyar plakátkampány", akkor mivel magyarázod ezt a jelenséget? a válasz rém egyszerű: azért amit a #2896 végén leírtam: az a természetes hogy a francia munkaadó a saját fajtáját veszi fel inkább, mert vele érzi jobban magát, benne bízik jobban, a saját kultúrája és identitása áll hozzá közelebb, aminek semmi köze a rasszizmushoz vagy idegengyűlölethez, ez kulturális antropológia, semmi más. a latin úgy fejezi ki, hogy a hasonló a hasonlót keresi, azzal érzi magát jobban. az orbáni plakátkampánynak semmilyen egymosó hatása nem volt és nem is lehetett hiszen ismétlem: a mygar lakosság többszáz éve él együtt egy nagy migráncsoporttal a cigányokkal, és eddigi tapasztalatai alapján úgy gondolta - és ez nem fog változni, bármennyire is fájhat neked - hogy nem szeretne újabb migránscsoprtokat is beengedni sem kvóta, sem más formában. az agymosott éppen te vagy, hiszen nem vagy képes végiggondolni ezeket a baromi egyszerű társadalmi és szociális törvényszerűségeket, holott többezer éve így működik a világ!
Vazsmegyei 2017. 06. 29. 11:39
Előzmény: #2911  signal2
#2912
Miért tesz mást , mint amit mond? Ha azt veszem, te is mást mondasz mint amit teszel!Támogatod a migrációt, de nem fogadtál még egyetlen migránst sem! Felesleges a a másra mutogatás.
signal2
signal2 2017. 06. 29. 11:19
Előzmény: #2905  salve
#2911
"ég annyit: el vagy tévedve ha azt hiszed, az orbánkormány egyébként nem támogatja a migrációt - bizonyos alapfeltételek teljesülése esetén!" Egyrészt csak a szokásos mást tesznek, mint amit mondanak. Másrészt nem egyszer, nem kétszer hangzott el az elmúlt hónapokban, hogy a demográfiai válság megoldását nem a migrációban, hanem a gyerekvállalás növelésében látják. Tehát igenis azt kommunikálják, hogy nem támogatják a migrációt.
salve 2017. 06. 29. 11:04
Előzmény: #2908  elemes
#2910
a momentumot nagyon is népszerűsíti a hálózatos média a ny-európai sajtóban, nem véletlenül. "Merkel muttiért imádkozni, aki ránk szabadította és behívta a terroristákat? Ez nem köpönyegforgatás...???" szó sincs imádkozásról (azt persze értem hogy habosítani szeretnéd ezt a sztorit, de az ellenérzelmeid vezetnek, ez egyértelmű) - ez kb. olyan mint az hogy képzeld el, emeletes házban laksz és 2 szomszédod van. szerintem annak az elköltözéséért fogsz "imádkozni", aki neked a kevesebb kárt/gondot/zajt/zavarást okozta, nem? miközben a másikat se szereted igazán de ha választani kell, akkor inkább arra voksolnál hogy ő maradjon, ugye?
pitcairn2 2017. 06. 28. 19:53
Előzmény: #2907  Törölt felhasználó
#2909
menjenek az USÁ-ba ők csináltak káoszt nekik...
elemes
elemes 2017. 06. 28. 18:57
Előzmény: #2889  salve
#2908
Ugyan, nem kell felfújni a momentumot. párszáz lelkes fiatal, pénz és sajtó nélkül. Orbánnak apropót adtak a visszalépésre. Merkel muttiért imádkozni, aki ránk szabadította és behívta a terroristákat? Ez nem köpönyegforgatás...??? Naaaa...
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 18:27
Előzmény: #2905  salve
#2907
A menekültek és a bevándorlók teljesen más téma. Előbbi humanitárius kötelessége lenne egy keresztény-konzervatív kormánynak, persze tudom, hogy meg lett ideologizalva, hogy szerimtetek újkomcsik szerint az nem menekült, ako nem maradt Törökországban egy tömegtáborban. Másrészt vendéghallgatók eddig is voltak, lesznek, értelmiségi bevándorlók is, ebben nem volt váltás az Orbán kormánynál. Amiben volt, az al etelepedési kötvényesek. Aminél épp előjön az az elvtelenség, amit a kormányunk képvisel, ezért jelent sokkal nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot a menekülteknél is, hiszen megfelelő összegért, részben zsebbe, bárkit beengednek, átvilágítás nélkül is, mint ahogy utólag ki is derült pár esetről, de mennyi lehet még. Ez gyakorlatilag nyílt hazaárulás, és akkor még ugyanezek csinalnak gyűlöletkampányt szerencsétlenek tömegei ellen.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 18:18
Előzmény: #2901  salve
#2906
Franciaországban is magánvagyont lopott el az állam kártalanítás nélkül? Mert nálunk ez történt a manyuppal. Nem az állami tulajdon arányáról beszéltem, ne próbálj szalmabábozni. Az extraprofit meg tipikus marxista kifejezés. 8% amúgy mihez képest? Mérlegösszeg? Saját tőke? Kezdeti befektetés? Ez tipikus Fideszes közhely, amit soha senki nem tamaszt alá érvekkel. Csak jól hangzik azoknál, akiknek nincsenek gazdasági ismereteik. Az meg no comment, hogy a terrorista merényleteket ráhúzos sok százezer emberre. Anno a náciknak is ilyen érveik voltak a zsidók elleni uszításra. Nálad hatott az agymosás. Látod pont ezért nem szabadott volna olyan plakátokat kitenni, van kb. 3 millió ember, aki képtelen gondolkodni, őket ennyire egyszerű uszítani.
salve 2017. 06. 28. 18:14
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
#2905
még annyit: el vagy tévedve ha azt hiszed, az orbánkormány egyébként nem támogatja a migrációt - bizonyos alapfeltételek teljesülése esetén! ha nem hiszed nézz utána a Külügyminisztériumban: amikor pl. kb. 2 éve Libanonban ját OV hivatalos látogatáson, akkor 50valahány magyar állami egyetemi ösztöndíjat osztottak libanoni fiataloknak, hogy idejöjjenek tanulni. merthogy: ez setben oylan fiatalokról van szó akik legalább középfokon tudnak már angolul és legalább jó minősítésű érettségijük van, ami alkalmassá teszi ket arra hogy integrálódhassanak egy aurópai országnak nemcsak valamelyik egyetemén, hanem később - sok esetben megatnulván mygarul is - akár itt maradhassanak és letelepedhessenek is, ha vegyes házasságot kötnének. hiszen ezek az emebrek jó eséllyel képeske lesznek, lehetnek - alapműveltségük okán is - integrrálódni, asszimilálódni és nem elgettósodni, mint ahogy az a németekhez beözönlöttek nagy részével máris megtörtént (hisezn azok nemhogy idegn nyelveekt nem tudtak, hanem még 10-20% uk a saját nyelvén is analfabéta volt!
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 18:09
Előzmény: #2900  szivacs
#2904
De jó, legyen, de múltkor én engedtem, most te. Amint bocsánatot kérsz a korábbiért, én is megteszem a személyeskedésért. De előbb nem, múltkor én engedtem előbb. Hátha mégis van benned gerinc.
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 18:05
Előzmény: #2900  szivacs
#2903
Az azért jópár héttel később volt, mint hogy tartozol egy bocsánatkéréssel. Amit ellenkező esetben meg is tettem. Aztan te meg gerinctelenül elsunnyogtad ugyanazt. Pontosan ezért neveztelek téged utolsó féregnek, amiért viszont nem kérek bocsánatot, mert bizony kiérdemelted, volt mivel. Szóval ha a
Törölt felhasználó 2017. 06. 28. 18:05
Előzmény: #2899  gambadoro
#2902
))
salve 2017. 06. 28. 18:03
Előzmény: #2897  Törölt felhasználó
#2901
" De nem csak ezért tartom őket kommunistának, hanem az államosítások miatt is, illetve a piacról alkotott elképzeléseik alapján is" te nem tudod miről beszélsz! vegyük pl. Franciaországot - volt ott valaha is kommuniznus vagy szovjettípusú szocializmus? nem! és tudod mekkora ott máig is az állami tulajdon aránya? még nagyobb is mint az orbáni Mo.-gon, képzeld el! tehát megint csak dobálózol lózungokkal, hiszen ez nem minősít sem egy országot sem egy rendszert, hogy per pill. mekkora az "államosítottság mértéke". a közröhej épp az volt amikor az idióta magyar szocik eladták privatizálták (kenőpénzért cserébe) a magyar közműcégeket, így vette meg pl. a Démászt a szegedi áramszilgáltató mamutcéget is, tudod ki? egy francia állami cég az EDF, amely máig is állami (aminek 8%-os extraprofitot garantáltak a magyar "szocik")! mert korábban itt az Szdsz elhitette alapvetésként, hogy "az állam csak rossz tulajdonos lehet" - a franciáknál is biztos az volt, hát ezért volt és maradt is állami tuajdonban, ugye? nevetséges! rég privatizálták volna a franciák is otthon az EDF-et, ha az nem működött volna jól! a migránsügyben semmiféle gyűlöletkeltés uszítás nem volt, csak tényeket közöltek. és mik voltak a tények: az, hogy a bevándorotatás egy szervezett, távirányított dolog volt, ügynökhálózat segítségével, erre számos bizonyíték is volt. gyűlöletkeltésnek ezt csak az ellenzék akarta és szeretné beállítani máig is és közben csodálkozik, hogy nem tudott új szavazókat szerezni..nevetséges! az ellenzék azt hitte: elég ellenzékként mindig csak az ellenkezőjét mondani mint amit a kormány szeretne vagy akar, és kész - mert nem ismerik azt az országot, ahol élnek.. azt a kampányt pedig nem védem, mert nem szorul rá: "csak" 300 ártatlan európai embert öltek meg eddig, kivétel nélkül vagy frissen bevándorolt, vagy 2. generációs muszlim bevándorlók, köztük egy Münchenben élő maygar család 12 éves fiát is (a bevásárlóközpontban), erőszakoltak meg magyar nőt szintén Németo-ban, illetve calais-nál majdnem a szemét is kiverték a migránsok annak a magyar kamionosnak akit fényes nappal állítottak meg és törték zúzták a kocsit meg őt magát is, illetve szintén ott úgy dobálták meg pár hónapja az Angliába tartó mygar fiatl zenészek buszát, hogy csak isteni szerncsével úszták meg sérülések nélkül... a kampány tehát igazat mondott? igen, mert a tények máig is ezt igazolják!

Topik gazda

qvazi500
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek