Topiknyitó: Portfolio 2017. 02. 01. 19:32

Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői  

Ugrás a cikkhez
Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 08. 28. 15:13
Előzmény: #1372  salve
#1400
Egyáltalán nem biztos, hogy 60-70 évenként fel kell újítani a stadionokat, vagy legalabbis nem biztos, hogy hasonló, sőt nagyobb kapacitással. A vilag változik, az igények változnak. A túltervezés meg szisztematikus a jelenlegi stadion építéseknél, néző alig, ráadásul ezek a beruházások eleve az állam által is agyonpénzelt élsportra mennek, ami még úgy is fenntarthatatlan lenne piaci alapon, ha csak a stadionokat építené az allam. Vannak dolgok, amiket el kellene engedni. Egy rossz helyen lévő elértéktelenedett falusi hazat is jobb elbontani, ha senki nem akar beköltözni. Amúgy az sem igaz, hogy ezek mind pótló beruházások, NB3-as csapatok is kaptak stadionokat, ahol sosem volt stadion csak pálya. Az úszó VB-hez hasonló méretű beruházasoknál meg nem ártana számszerűsíteni a becsült megtérülést, és legalább a kiadási oldalon tartani a számokat. Mert a te kategorikus kijelentésed becslések nélkül bármire, sőt barminek az ellenkezőjére ráhúzható...
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 08. 28. 15:04
Előzmény: #1398  upgrayeddAKS
#1399
"jó ötlet, rossz kivitelezés" Erre példa a szabad vasárnap ötlete. Egyszerűen meg kellett volna emelni a dolgozók hétvégi pótlékát, de ehelyett túltolták és lett belőle a csúfosan megbukó vasárnapi boltzár.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 08. 28. 14:52
Előzmény: #1386  Törölt felhasználó
#1398
"függetlenül attól, hogy egyébként jó vagy rossz intézkedés történt-e" A kormánynak vannak jó ötletei, de azok ált. meg is maradnak ötletnek. Van néhány, elég kis horderejű lépés, amiben az ötlet és a kivitelezés is jó (Art. módosítása pl. a megbízható adózókkal kapcs., stb.), de ez elég ritka. Az a gyakori, hogy banális ötlet hülye kivitelezésben (10 milliárdos "táncválasztó, párválasztó" vagy mi is volt ennek a kreténségnek az idióta neve...), amit néha felvált egy-egy "jó ötlet, rossz kivitelezés" kombó. (Most utóbbira nem jut eszembe példa, de biztos akadna bőven. Talán ilyen az EKÁER, esetleg a pénztárgépes mizéria, bár ott már a koncepcióval is komoly logikai problémák voltak...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 08. 28. 14:45
Előzmény: #1393  signal2
#1397
Én azt várom el ezektől, hogy megtalálják az út közben elhagyott lelkiismeretüket. Pszichopaták ezek kb. mind... (Egy kormánytól nyilván jóval többet várok el, de ezektől még ez is irreális várakozás, amit leírtam.)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 08. 28. 14:44
Előzmény: #1382  Törölt felhasználó
#1396
Ha értelmiségi(eknek szól) egy párt, az a baj... ha a hülyékhez szól, az a baj. Ha 70 évesekből áll, az a baj, ha 20-30 évesekből, az is baj. Ha ételt oszt, és szolidáris, az a baj - ha az üzleti élettel kokettál, az a baj. Az a baaaajjjjjjj... :)
signal2
signal2 2017. 08. 28. 14:43
Előzmény: #1393  signal2
#1395
De, hogy a tartalomba is belemenjünk, több pénzt csoportosítanék technológiai fejlődésbe, alapoktatásba, kötött-pályás infrastruktúrába, megújuló energiába; kevesebbet az államapparátus fenntartásába, élsportba, közmédia fenntartásába és kommunikációba. Emellett végre megléphetné valaki már azt a bizonyos bürokrácia csökkentést, mert ahogy itt intéződnek az ügyek, a sok esetben egy vicc. A jogrendszer bonyolultságán, stabilitásán, és egyértelműségén is lehetne sokat javítani. Nekem sajnos a mostani, autokratikus - nincs kritika, meg kell csinálni bármi áron - irányítás, és érzelmekre ható kommunikáció nem tetszik, de elfogadom, hogy a magyarok többségének ez kell. De ugye nem gond, ha próbálok valami más érdekében érvelni. Ehhez az is kell, hogy a rendszer - általam vélt - hátrányait folyamatosan felmutassam. Fény nélkül nincs sötétség.
Peterbond 2017. 08. 28. 14:42
Előzmény: #1364  salve
#1394
Bocs de itt csak te keversz dolgokat es vitazol szelmalmokkal amiket te kepzelsz oda. Senki se azt mondja hogy ne epuljon semmi. En azt mondom 2 millio negyzetmeter aron ne epitsen nekem hazat az epitetto. Az kb 3-400 ezer. En nem az epites ellen vagyok csak nem szeretek balek lenni. Es en azt irtam uszasi lehetosegkent ne erveljetek mert nem az. A BVSC 800 milliobol ujitotta fel a benti uszodat es epitetett kint. Na meg 5-10 ilyen az mar merheto uszasi lehetoseg bovules. Es nicsak annyiba se kerult mint a Dagaly eredeti 8 milliardos epulete ( amibol lett 50 a vegen ). Nem mondtam hogy ne rendezzunk uszo vb-t. Nem is irtam ala ilyesmit. Az viszont rohej hogyha 300 milliardal tobb lett volna ti akkor is itt vedenetek a vedhetetlent. Amugy meg hozok en nektek ezerszer jobb erveket a ti oldalatokra csak konyorgom arrol vitatkozzunk ami van es nem talaljatok ki valami baromsagot ( lasd ne epuljon semmi vagy hogy en a nepstadiont se epitenem meg ) es allitsatok be az en velemenyemnek mert nem az. Vedjetek meg a sajatotokat ha tudtok egyaltalan esz ervet mellette mert jelenleg igy latom en tobbet tudnek felhozni mellette mint ti. Stadionok: fradistakent orulok hogy van egy fasza stadionunk. De se nem kerzem ( vrgkepp nem koveteltem ) es tovabbra is irrealisnak tartom hogy allam epitett profi klubboknak stadiont. Esetleg gyarakat nem huz fel ingyen? Megha elengedte volna az afat vagy tamogatja a beruhazast 20-30 szazalekban. De total ingyen kisvardara is meg a 3000 es felcsutra? Baromsag. Focizni meg nem ettol megy el tobb gyerek hanem rendes mindenki altal hasznalhato palyakra ( amik amugy epultek boven a stadion roham elott mar nagyon helyesen. ) A nezoszamrol meg annyit hogy noni semmit se no es a Fradi kivetelevel telt hazat max felcsuton latni egy Vidi Fradin de most meg az se volt telthaz. Kihasznalrsag szempontbol egy Robie Williams koncertnel lehet beszelni. NB1 heti nezoszama 10-16 ezer. 6 mecsen. Atlag 2500 nezovel a rendre 10.000 es stadionokban mekkora is a kihasznaltsag?
signal2
signal2 2017. 08. 28. 14:33
Előzmény: #1386  Törölt felhasználó
#1393
Én például egy sokkal tárgyilagosabb, korrektebb tájékoztatást várnék el egy kormánytól, ami nagyban meghatározná a társadalom alaphangulatát is.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 08. 28. 14:28
Előzmény: #1389  Törölt felhasználó
#1392
Zavar van a fejedben. Vélhetően signal2-vel keversz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 08. 28. 14:24
Előzmény: #1387  salve
#1391
Ott ragadtál le, hogy a fidesz olimpiát akart rendzeni. Most az a helyzet, hogy a fidesz már nem akar olimpiát rendezni. A sportberuházások egy részét mindenképpen meg kellett lépni. De a mi léptékünkben és nem az olimpia léptékében. Egy úszó-vb méretű lopást még kibír az ország, de egy olimpiányit már nem.
salve 2017. 08. 28. 14:23
Előzmény: #1383  signal2
#1390
a "full kihasználatlanság" akkor sem volt igaz a futballmeccsekre járók száma pedig azért is ingadozik, mert az ellenzéki politika hangulatkeltése természetesen ez ellen irányult és irányul a magyar futball pedig ne feledjük hogy a rendszerváltás óta csak vegetált és sorvadt, nem csoda hogy lecsökkent a presztízse és csak lassan emelkedik a nézőszáma, mert sokan vagytok ti, az ellendrukerek ha Orbán kézilabdát nézne és nem futballt, akkor a kézilabdába lehet hogy több pénz ment volna és akkor az a sport kapna állandóan hideget meleget, ez ilyen egyszerű egyébként pedig a futballról csak annyit, hogy a válogatott sikeres EB szerplése egymaga mozgatott meg annyi embert Mo.-gon, mint az általad felsorolt hoki, stb. sportok együttvéve
Törölt felhasználó 2017. 08. 28. 14:20
Előzmény: #1388  Dehogynincs
#1389
Bocs, de szerintem te emlegettél fórumtársakat és csak erre válaszoltam. Az ő hozzáállásuk egyébként nagyjából kivetíthető a választópolgárok egyes csoportjaira...
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 08. 28. 14:17
Előzmény: #1386  Törölt felhasználó
#1388
Zavar van a fejedben. Most hozzászólókról beszélsz, az előbb pedig választópolgárokról. Ebben a homokozóban néhányan fórumozgatunk, de a választásokon milliók nem szavaznak a fideszre. Az nem tűnt föl, hogy a fidesz-hívők milyen lehetőségekre ugranak?
salve 2017. 08. 28. 14:15
Előzmény: #1380  Dehogynincs
#1387
ez mellébeszélés bárki kormányozna, ezeket a sportberuházásokat előbb utóbb meg kellett volna lépnie (Népstadion és egyéb Bp.-ti és vidéki stadonfelújítások): azért, mert ezek már korszerűtlenek, leamortizáltak voltak és némelyik már életveszélyesen. mert nincs és soha nem lesz olyan miniszter bármely pártból aki ilyenkor ki merne állni a létesítményt használó klub és sportolói elé és azt mondani nekeik hogy "nem adunk rá pénzt, menjetek haza és szüntessétek meg ezt a sportegyesületet, mert tirátok nincs szükség!" az ellenzék a sportberuházásokba belekötött, mert nem volt és ma sincs jobb ötlete - de közben nem vette, észre (ma már azért érzi), hogy a többség mégsem őmögöttük áll (ebből persze nem következik az hogy mindenben tévednének) az is badarság, hogy a mai ellenzék nem akart volna pl. olimpiát rendezni - dehogynem akart, hiszen erre sok bizonyíték volt és van a múltból! csak: ők csak akkor szerettek ona olimpiát rendezni, ha az nekik hozott volna dicsőséget = az ő kormányuk renddezhette volna meg! de ők nem nemzeti, hanem pártérdekekben = hatalomban tudnak csak gondolkodni, ezért mihelyst a Fidesz akart már olimpiát rendezni, akkor azt már demagógiának és lopáscsalásnak állították be! ugyanez volt az úszó vb-vel is! ennyi
Törölt felhasználó 2017. 08. 28. 14:12
Előzmény: #1384  signal2
#1386
Nem általánosítottam mindenkire, de elég egyértelmű, hogy ugyanazok a hozzászólók ugranak minden kormány-ellenes lehetőségre, függetlenül attól, hogy egyébként jó vagy rossz intézkedés történt-e. Ha ezek után még azt is megmondod, hogy miért is kellene most ismét megbíznunk az országot alaposan tönkretevő baloldali társaságban, azt megköszönném, mert a Fidesz-gyűlöleten kívül más okot nem nagyon látok, ami mellettük szólna. Valószínűleg sem Neked, sem nekem nem változna érdemben az életem egy kormányváltás után.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 08. 28. 14:09
Előzmény: #1382  Törölt felhasználó
#1385
Kulcsmondat: "Ha lenne egyetlen szavahihető, komoly párt, aki nem játszotta már el a bizalmat" Egyetértek a burkolt állításoddal. Minden párt eljátszotta már a bizalmat vagy nem szavahihető vagy komolytalan. Bennem is van igény szavahihető, komoly pártra.
signal2
signal2 2017. 08. 28. 14:05
Előzmény: #1382  Törölt felhasználó
#1384
"Jól látod a helyzetet, sajnos az elvakult Fidesz-ellenes választópolgárok csak addig látnak, hogy "Fidesz takaroggy!" Az elvakultak biztos, de itt a legtöbben nem illenek ebbe a kategóriába, csak pl. te sorolsz be fórumtársakat.
signal2
signal2 2017. 08. 28. 14:05
Előzmény: #1379  salve
#1383
Hogy a futballstadionok kihasználatlanok, az tény. Amúgy valóban kicsit nőtt az átlagnézőszám: 2012-2013: 2948 2013-2014: 3003 2014-2015: 2463 2015-2016: 2597 2016-2017: 2696 Viszont ki kell ábrándítsalak, kézilabdát és hokit többen néztek élőben, mint focit.
Törölt felhasználó 2017. 08. 28. 14:03
Előzmény: #1379  salve
#1382
Jól látod a helyzetet, sajnos az elvakult Fidesz-ellenes választópolgárok csak addig látnak, hogy "Fidesz takaroggy!", hogy utána mi lesz az országgal az már nem is érdekli őket. Ha lenne egyetlen szavahihető, komoly párt, aki nem játszotta már el a bizalmat, akkor azt mondanám, hogy szavazzunk rájuk, lássuk ők mit kezdenek vele. De egy csapat tapasztalatlan, ismeretlen emberre (aki csak hőzöngeni, hajléktalanokból anarchista tüntetéseket szervezni, stb. tud), vagy olyanokra, akiket pont ugyanezért zavartunk el nem biztos, hogy célszerű szavazni...
salve 2017. 08. 28. 14:01
Előzmény: #1379  salve
#1381
hozzátennék még annyit: a csakfoci.hu nevű szakportál időnként meg szokta írni, hogyan alakulnka a magyar futballbajnokság nézőszámai, aki nem hiszi járjon utána. és: éppen ők írták meg szintén azt, hogy a környező szomszédos országokban sem jobb a helyzet, ott sem járnak többen a bajnoki mecscekre mint nálunk! pedig az ő válogatottjaik (pl. Horvátország) az utóbbi 10-20 évebn jobb nemzetközi eredményeket értek el, mint a magyar válogatott! és mégsincs több néző a bajnokságuk meccsein! tehát a horvátokhoz meg a szerbekhez is elmehetsz és kioktathatod őket arról, "hogy szüntessék meg a futballt, de legalábbis ne újítsanak fel többé egyetlen stadiont sem ha már leromlott, mert nincs erre igény" megsúgom előre, hogy hülyének fognak nézni téged.. hiszen Modric pl. úgy lett a real madrid sztárja, hogy otthon, Horvátrországban neveltek belőle egy mára már nemzetközi sztárnak számító játékost! volt és van erre garancia? nincs, nem volt! de mégis sztár lett belőle! akkor szüntessük meg a s portfinanszírozást, mert a jövőbeli eredményekre a sportban nincs semmiféle garancia ??!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek