Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 17:24

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2018. 02. 23. 08:12
Előzmény: #1319  Törölt felhasználó
#1320
Tovább haladt előre Robert Mueller vizsgálódása, aki a 2016-os amerikai választási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetője. Donald Trump elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort és volt tanácsadója, Rick Gates ellen is vádat emeltek 32 rendbeli bűncselekmény miatt. Ezek az ügyek nincsenek közvetlen kapcsolatban az orosz beavatkozás feltárásával, de a vizsgálónak felhatalmazása van arra, hogy minden feltárt bűncselekmény esetében vádeljárást indítson
Törölt felhasználó 2018. 02. 20. 12:34
Előzmény: #1318  -bubu-
#1319
Törölt felhasználó 2018. 02. 17. 16:02
#1317
Törölt felhasználó 2018. 02. 15. 19:03
Előzmény: #1314  -bubu-
#1316
long! 
 
))
-bubu-
-bubu- 2018. 02. 15. 18:44
Előzmény: #1313  -bubu-
#1315
.
-bubu-
-bubu- 2018. 02. 15. 18:44
Előzmény: #1313  -bubu-
#1314
A szemünk láttára készítik elő a következő összeomlást - Óriási hibát követnek el Amerikában2018.02.15 18:37Az UniCredit globális stratégája szerint Donald Trump és kormánya a modern gazdaságpolitika történetének legfelelőtlenebb döntéseit hozza meg, ezért az elnök úgy fog bevonulni a történelembe, mint a következő összeomlás egyik legfőbb kiváltó oka. Véleményével nincs egyedül, ugyanis egyre több - köztük sok jobboldali, konzervatív - szakértő kongatja a vészharangokat az amerikai államadósság fenntarthatatlansága, illetve ennek lehetséges piaci következményei miatt. 
Nem túlzás kijelenteni, hogy egyre aggasztóbban néz ki az Egyesült Államok államadósságának helyzete. Az új kétéves amerikai költségvetés múlt heti elfogadása kapcsán hétvégén megírtuk a Committee for a Responsible Federal Budget (CRFB) nonprofit szervezet előrejelzését, amely szerint a következő évtized folyamán az új büdzsébe bekerült kiadási tételek 420 milliárd dolláros többlethiány jelenthetnek az USA-nak. A legpesszimistább forgatókönyv szerint emiatt 10 év alatt akár 30 százalékponttal is emelkedhet majd a GDP-arányos államadósság. 
2018.02.10 15:00 Bajban a világ, időzített bombán ül a legnagyobb gazdasága - És épp most élesítették 
Egyre több szakértő aggódik az amerikai adóssághelyzet fenntarthatatlansága miatt, sokan élesen kritizálják Donald Trump és kormányának felelőtlen költekezését. Albert Edwards, az UniCredit Bank globális stratégája szerint 
Trump költségvetési élénkítése a modern gazdaságpolitika történetének legfelelőtlenebb intézkedése. 
A szakértő az ügyfeleknek küldött értekezésében ugyan elismeri, hogy az USA-ban a vállalati adókulcsok irreálisan magasak voltak, a tavaly elfogadott adócsökkentési reform időzítése azonban "teljesen nevetséges". Azzal érvel, hogy 17 éves mélypont lévő munkanélküliség és egyre gyorsabb ütemben növekvő bérek mellett a gazdasági fellendülés érett ciklusának vége felé egy ilyen fiskális lazítás olaj a tűzre, 
ugyanis fel fogja gyorsítani az amerikai, ezáltal pedig a globális kötvénypiaci összeomlást, hiszen a túlfűtötté váló gazdaság mellett a Fed-nek gyorsabban kell majd kamatot emelnie.
Ráadásul a nagyobb költségvetési hiány következtében az amerikai államkötvények kínálata is meg fog emelkedni, ami ráerősíthet a kötvényárfolyamok zuhanására, mindez pedig a részvénypiacokat sem fogja érintetlenül hagyni. Edwards szerint a jövő úgy fog emlékezni majd Donald Trumpra, mint aki egy rosszul időzített (prociklikus) költségvetési élénkítéssel egy nagy piaci összeomlás katalizátorává vált. 
A CNBC több szakértőt is megkérdezett az amerikai költségvetési hiány és államadósság jövőjével kapcsolatban, többségük az UniCredit stratégájához hasonlóan felelőtlennek nevezte az intézkedéseket. A Heritage Foundation nevű, közismerten konzervatív agytröszt vezető elemzője, Justin Bogie szerint az adócsökkentés és az egyéb plusz kiadási tételeket tartalmazó új költségvetés egy évtized alatt 7000 milliárd dollárral növelheti az államadósságot, ami mellett még Obama elnök válságkezelési költségvetési politikájának hatásai is eltörpülnek majd. A Pantheon Macroeconomics vezető szakértője, Ian Shepherdson úgy fogalmazott, hogy ez a legostobább dolog amit most az Egyesült Államok művel, egy 3% körül, jóval a potenciális ütem felett növekvő amerikai gazdaságnak ugyanis padlógázt nyomni őrültség, amelynek hátterében a hosszú távú nemzeti érdekek helyett a rövid távú politikai tőkekovácsolás áll. 
-bubu-
-bubu- 2018. 02. 15. 09:34
#1313
A Fehér Házban lezajlott republikánus-demokrata találkozón Donald Trump felvetette az üzemanyagok adójának emelését - írja a CNN
Tom Carper demokrata szenátor arról számolt be, hogy Trump 25 centes adóemelést javasol a szövetségi üzemanyagadó esetében. Ez az adónem 1993 óta nem változott.
ez olyan orbáni út, egyébként működhet bár az amerikaiak kurva érzékenyek az üzemanyag árakra de ha befogadják ebből szép pénzt be lehet húzni az biztos .......
madxa 2018. 02. 15. 08:41
Előzmény: #1309  Vazsmegyei
#1312
"Legkevesebb tizenhét halottja van annak a lövöldözésnek, amely szerdán délután történt a floridai Parkland városka középiskolájában. A kórházakban ápolt sebesültek száma tizenhat.
A tömeggyilkosságot az iskola egyik volt diákja, Nikolaus Cruz követte el. A 19 éves tettest helyi idő szerint délután négy óra körül letartóztatták az iskolától nem messze eső lakásában. Ellenállást nem tanúsított.
Scott Israel, a helyileg illetékes, Broward megyei seriff közleményben tudatta, hogy a diákot magaviselete miatt korábban kicsapták az iskolából, ám egyelőre nem tudni, hogy ennek volt-e szerepe tette elkövetésében."
-bubu-
-bubu- 2018. 02. 08. 15:33
Előzmény: #1310  Törölt felhasználó
#1311
LOL :)
Törölt felhasználó 2018. 02. 08. 15:33
Előzmény: #1305  -bubu-
#1310
Először nyereséges a Twitter!
makk makk ))
Vazsmegyei 2018. 02. 07. 19:57
Előzmény: #1308  Törölt felhasználó
#1309
Én nem hiszem, hogy Mr. Trump nem érti! Nézd meg a hedge fundokat, kik shortolják a tőzsdéket! Aki Mr. Trump helyett akar gondolkodni, azt egy másik bolygó kell már keresni!
Törölt felhasználó 2018. 02. 07. 19:35
Előzmény: #1307  Törölt felhasználó
#1308
Törölt felhasználó 2018. 02. 07. 13:52
#1307
Törölt felhasználó 2018. 02. 07. 08:36
Előzmény: #1305  -bubu-
#1306
TRUMP KATONAI DÍSZSZEMLÉT AKAR WASHINGTONBAN
  
 Az elnök kérése után a Pentagon azt tervezi, hogy katonai felvonulással ünneplik a hadsereget.
Donald Trump elnök "hihetetlen mértékben támogatja Amerika nagyszerű katonáit, akik nap mint nap életüket kockáztatják országunk biztonságáért. Felkérte a védelmi minisztériumot, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne olyan ünnepséget rendezni, amelyen minden amerikai kifejezheti a katonák iránti nagyrabecsülését" – fogalmazott a szóvivői közlemény.
A The Washington Post írta meg, hogy az elnök és katonai felső vezetők tanácskozásán Trump azt mondta, a franciaországi katonai felvonuláshoz hasonló ünnepséget szeretne az USA-ban is. "Ez hirtelenjében elnöki utasításként hangzott" – mondta a tanácskozás névtelenséget kérő résztvevője.
Emmanuel Macron francia államfő tavaly meghívta Trumpot a július 14-i párizsi katonai díszszemlére. Az amerikai elnökre nagy hatást gyakorolt a párizsi díszszemle, és már szeptemberben jelezte, hogy az USA-ban is szívesen látna hasonló ünneplést.
-bubu-
-bubu- 2018. 02. 06. 10:34
#1305
Donald Trump ügyvédei azt javasolják az elnöknek, hogy utasítsa vissza Robert Mueller megkeresését, melyen eskü alatt kellene nyilatkozni az elnök és kampánystábja és Oroszország kapcsolatairól. Ez bírósági eljárást vonna maga után, azonban megakadályozná, hogy az elnök önellentmondásokba keveredjen a szakértők szerint. 
madxa 2018. 02. 04. 09:05
Előzmény: #1303  madxa
#1304
"Moszkvában mély csalódást keltett az új amerikai nukleáris doktrína“
Sajnálattal állapítjuk meg, hogy az Egyesült Államok többek között arra hivatkozva folytatja atomfegyverkészletének nagymértékű növelésére irányuló politikáját, hogy Oroszország korszerűsíti atomfegyvereit, és az orosz katonai doktrínában állítólag növekszik az atomfegyverek szerepe. Azzal vádolnak bennünket, hogy csökkentjük az atomfegyverek használatának küszöbét, és állítólag agresszív stratégiát alakítunk ki” – állapította meg szombaton kiadott közleményében az orosz külügyminisztérium.
“Mindennek semmi köze a valósághoz” – állapítják meg. 
Az orosz katonai doktrína két, kifejezetten védelmi jellegű forgatókönyvre korlátozza az atomfegyverek használatát: ha Oroszországot vagy szövetségeseit nukleáris vagy más tömegpusztító fegyver bevetésével történő támadás éri, illetve hagyományos fegyverekkel történő támadás esetén Moszkva kizárólag abban az esetben használna atomfegyvert, ha az orosz állam puszta léte kerülne veszélybe – szögezi le a dokumentum.
Az orosz külügyminisztérium hangsúlyozza: az Egyesült Államok azzal, hogy kész elsőként bevetni atomfegyvert annak megakadályozására, hogy Oroszország használhassa atomfegyvereit, arra tesz kísérletet, hogy kétségbe vonja Oroszország jogát az önvédelemre egy, az orosz állam létét veszélyeztető agresszió esetén.
Franc Klincevics, az orosz Szövetségi Tanács (felsőház) biztonságpolitikával foglalkozó tagja szerint az új amerikai nukleáris stratégia “aránytalan, kontraproduktív, destruktív és agresszív Oroszországgal és Kínával szemben”. Leonyid Szluckij, az Állami Duma (alsóház) külügyi bizottságának elnöke pedig kijelentette, hogy Washington a doktrínával egy új fegyverkezési versenyt provokál. Leonyid Ivasov nyugalmazott tábornok azt javasolta, hogy Oroszország szorosabban működjön együtt Kínával az Egyesült Államokkal szemben."
madxa 2018. 02. 04. 09:01
Előzmény: #1302  madxa
#1303
"Határozottan tiltakozott vasárnap Peking amiatt, hogy az Egyesült Államok új nukleáris doktrínájában kínai atomfenyegetéssel számol, és hidegháborús mentalitást követve atomarzenálja túlzott növelésével vádolja az országot.
Leszögezte, hogy a Kína mindig és minden körülmények között tartja magát ahhoz, hogy nem vet be elsőként atomfegyvert. „Semmilyen körülmények között nem fogja használni nukleáris fegyvereit, nem fogja fenyegetni velük az atomfegyverrel nem rendelkező országokat vagy az atommentes övezeteket” – közölte a szóvivő, aki szerint országa mindig is a legnagyobb visszafogottsággal fejlesztette atomfegyvereit, és a nemzetbiztonsághoz szükséges legalacsonyabb szinten tartotta nukleáris csapásmérő képességét."
madxa 2018. 02. 03. 09:20
Előzmény: #1301  madxa
#1302
"de Washington atomfegyverrel válaszolhat az Egyesült Államok és szövetségesei ellen esetlegesen intézett olyan nagyobb támadásokra is, amelyeket nem atomfegyverekkel követnek el. A figyelmeztetés nem részletezte, hogy milyen “különleges körülmények” vezethetnek ahhoz, hogy Washington nukleáris ellencsapással válaszoljon, de megjegyezte, hogy az Egyesült Államok, szövetségeseinek és partnereinek civil lakossága, infrastruktúrája, nukleáris hadereje vagy parancsnoksága elleni nem nukleáris támadások beletartoznak ebbe a kategóriába. A The Wall Street Journal című lap megjegyezte: kibertámadások és baktériumfegyverekkel elkövetett támadások is kiválthatnak nukleáris válaszcsapást."
madxa 2018. 02. 03. 09:10
Előzmény: #1300  Clint
#1301
"Donald Trump amerikai elnök szankciókat tervez azon országok ellen, amelyek nem fogadják be az Egyesült Államokból kitoloncolni szándékozott állampolgáraikat.
Az elnök erről pénteken este egy virginiai rendezvényen beszélt. Trump a belbiztonsági minisztérium és a határvédelmi szervek virginiai kiképzőközpontjában vett részt kerekasztal-beszélgetésen, majd tájékozódott a központ munkájáról. A vonakodó országokra célozva leszögezte: "ha nem veszik vissza őket (az állampolgáraikat), akkor szankciókkal sújtjuk őket, vámtarifákat vetünk ki ezekre az országokra". Hozzátette: "akkor majd olyan gyorsan visszafogadják őket, hogy még a fejünk is beleszédül". A segélyek megvonásával is megfenyegette ezeket az országokat. Megnevezte Kínát és az afrikai Sierra Leonét.
A kerekasztal-beszélgetésen Trump felvetette, hogy meg kell vonni a segélyeket azoktól az országoktól is, amelyek illegálisan kábítószert állítanak elő. "Ők nem a barátaink" - fogalmazott, de mindjárt hozzátette, hogy nem említ konkrét példákat. "Dollármilliárdokat adunk nekik segélyek formájában és nem teszik azt, amit tenniük kellene, de most majd nagyon kemény intézkedéseket hozunk" - mondta.
Donald Trump a szakembereknek hangsúlyozta, hogy a határok védelméhez szükség van az általa szorgalmazott átfogó bevándorlási törvényre. A belbiztonságért felelős tisztségviselők munkája "száz százalékkal könnyebb lenne" megfelelő törvényekkel - szögezte le, kifejtve, hogy szeretne megállapodásra jutni ez ügyben a demokrata párti politikusokkal."

Topik gazda

aktív fórumozók