Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 17:24

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 01. 30. 13:02
Előzmény: #319  Törölt felhasználó
#320
...hááááát, a "Sputnik News"-nek annyiban igaza lehet, hogy a "mainstream" (véleményformáló) médiák, el lehetetlenítése (hiteltelenítése, felvásárlása), lásd Népszabadság, stb. sokkal olcsóbb, kíméletesebb hatalom megszerzési mód, mint egy háború, stb...!

...sohasem gondoltam volna erre a lehetőségre, - hiába na -, "hülyének" születtem...!

...ennek a Trumpnak, még hálás is lehet egyszer az utókor, hogy erre ráébresztette a világot...!

...na de, - hol vannak ilyenkor -, az "ellensúlyok"...???
...vagy a "súly", az csak "humbug"...?

...például, - a genfi egyezmény -, a háborús övezetekből menekülők befogadási kötelezettségeire, stb...?
...az USA törvényhozói, "malmoznak" ilyenkor...?

...stb. stb. stb...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 30. 10:53
Előzmény: #318  Törölt felhasználó
#319
...ez igen...!

...Oroszország átveszi a hatalmat az USA-ban...?

...link
Törölt felhasználó 2017. 01. 30. 09:50
Előzmény: #317  Törölt felhasználó
#318
Dagad a botrány! Petíciót indítottak a britek Trump kitiltásáért

2017. január 30. - 08:38
KÜLFÖLD


Az elnöki rendelet ellenére átmeneti időre az Egyesült Államokban maradhatnak az érvényes vízummal odaérkezett muzulmánok. Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal, meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette hat másik muszlim országból – Irakból, Iránból, Szudánból, Jemenből, Líbiából és Szomáliából – érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba. - írja a 24.hu.

Az elnöki rendelet ellenére átmeneti időre az Egyesült Államokban maradhatnak az érvényes vízummal odaérkezett muzulmánok. Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal, meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette hat másik muszlim országból – Irakból, Iránból, Szudánból, Jemenből, Líbiából és Szomáliából – érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba. - írja a 24.hu.
Az intézkedés annyira kiverte a biztosítékot sokaknál, hogy petíciót indítottak azért, hogy kitiltsák Donald Trumpot az Egyesült Királyságból. Azt írják, Trump állami látogatása kellemetlenséget okozna II. Erzsébet brit királynőnek.
Egész gyorsan gyűlnek az aláírók, a cikk írásának pillanatában már több mint 150 ezren írták alá a kezdeményezést. A petíciót hat hónapig írhatják alá, és mivel már 100 ezer fölött van az aláírók száma, a brit parlament köteles vitát nyitni róla.
Forrás: 24.hu
Törölt felhasználó 2017. 01. 30. 09:25
Előzmény: #316  Törölt felhasználó
#317
A hétvégén megbolondult Amerika: az elnök úgy twitelt, mint egy dilis ovis, miközben az ország ellene tüntetett

Spontán tüntetéshullám bontakozott ki reptereken és nagyvárosokban az elnök rasszista rendelete miatt, miközben Trump ült otthon, és teljesen bekattant troll módjára a New York Times-t gyalázó twitek sorozatát írta, és a Szenilla nyomábant nézte.

link
Törölt felhasználó 2017. 01. 30. 00:31
Előzmény: #315  Törölt felhasználó
#316
...Gorka Sebestyén...!

...link
Törölt felhasználó 2017. 01. 30. 00:23
Előzmény: #314  Törölt felhasználó
#315
...Steve Bannon...!

...link
Törölt felhasználó 2017. 01. 29. 22:47
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#314
...hmm...!

"...“Bannon egy Trump-Pravdát csinált a Breitbartból a saját hasznára. Andrew egy dologra építette az életét és a karrierjét: a bullyk elleni harcra. Ezt a harcot elárulták. Steve Bannon maga is egy bully, és arra használja Andrew örökségét, hogy egy másik bullyt, Donald Trumpot támogassa vele. A Breitbart News éppen az ellenkezőjévé vált annak, amit Andrew akart volna.”

“Ez pontosan az a korrupt politika-média kapcsolat, amit Breitbart utált volna. Andrew Breitbart soha nem mondta magáról, hogy objektív, de az egészen más, mint egy politikus szócsövévé válni, közben letagadni ezt” - írta Shapiro..."

...link
Törölt felhasználó 2017. 01. 29. 19:36
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#313
...csak azt hiszi, hogy "jól áll neki", - ez az USA elnökség -, pedig "a tehénen a gatya", az különbnek tűnik...!
...oszt még, a genfi egyezményt is sérti, amit az USA is aláírt: link
exmnbs1 2017. 01. 29. 18:24
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#312
Yess, éljen a demokrácia!
Törölt felhasználó 2017. 01. 29. 18:18
Előzmény: #308  Törölt felhasználó
#311
Felfüggesztette a bíróság Trump rendeletét link

"Trump elnök úrnak igaza van. Én is falat építettem Izrael déli határáon, és ez megállította az illegális bevándorlást. Nagy eredmény, nagy ötlet"
- üzente Benjamin Netanyahu, természetesen a Twitteren a republikánus elnöknek, hogy jó úton jár. Még Trump tőmondatait is magáévá tette, "Great success. Great idea", és egy amerikai zászlócskával is kedveskedett az elnöknek. Trump köszönte szépen, ment is a retweet. link
Törölt felhasználó 2017. 01. 28. 21:43
Előzmény: #308  Törölt felhasználó
#310
...ez már igen komoly: link
Törölt felhasználó 2017. 01. 28. 21:12
Előzmény: #308  Törölt felhasználó
#309
...hmm...!

...na, itt egy újabb "tehénen a gatya" effektus: link
Törölt felhasználó 2017. 01. 28. 09:52
Előzmény: #307  Törölt felhasználó
#308
A tolmácsok nem tudják, mit kezdjenek Trump bunkó stílusával

Kibuktak a tolmácsok és fordítók az új amerikai elnökre, akinek olyan kicsi a szókincse és olyan összefüggéstelenül beszél, hogy azt szinte lehetetlen hitelesen visszaadni.

Óriási gondot okoz a tolmácsoknak és fordítóknak Donald Trump amerikai elnök beszédeinek hiteles visszaadása – írja összeállításában a SBS ausztrál portál.

A lap cikkében idézi egy francia tolmács-fordítónak a Slate.fr oldalon megjelent cikkét, amelyben arról ír, hogy milyen nehéz lefordítani valakinek a beszédét, aki ennyire rosszul beszél, mint Trump, aki összefüggéstelen mondatokat mond, kontextustól függetlenül szegényes a szókincse, és néha egy-egy szót vagy kifejezést ismételget.

A tolmács azt írta, munkája során nem szó szerinti fordításra törekszik, hanem a gondolatokat akarja átadni egy olyan szókinccsel, amellyel ugyanazt a hatást és benyomást éri el a hallgatóban vagy olvasóban, mintha az eredeti szöveget hallaná. Obama esetében ez egyszerű volt, az előző elnök ugyanis világos üzeneteket fogalmazott meg egyértelműen, fegyelmezett szókinccsel, Trump esetében azonban komoly gondban vannak a fordítói, mert így a fordítóknak is egy limitált szókinccsel kell dolgoznia.

Trump az interjúkban például mindig ugyanazokat a szavakat használja, mint amelyek a kérdésben is elhangzottak, és elég korlátozott mennyiségű melléknevet használ (great, good, bad, tremendous, incredible, strong, tough), amelyeket sokféleképpen le lehetne fordítani szövegkörnyezettől függően, de akkor nem tudnák visszaadni az eredeti szövegek ismétlődő egyszerűségét.

Ha viszont a tolmácsok javítanák fel Trump beszédeit, akkor a végén még úgy mutatnák be őt, mint egy politikust, aki valójában tud összefüggően beszélni. Ha pedig úgy fordítják le a szövegeket, ahogy Trump azokat elmondta, akkor az más nyelveken nem biztos, hogy érthető lesz.

Az SBS idézi egy német tolmács kifakadását is, aki azt mondta, teljesen kikészül Trump tolmácsolásától, mert az amerikai elnök annyira sokszor mond ellent saját magának, hogy a hallgatók azt hiszik, a tolmács dolgozik rosszul.

Egy spanyol fordító pedig arról panaszkodott a lapnak, hogy nem is az egyes szavak vagy kifejezések lefordítása okoz gondot, de Dél-Amerikában az emberek nem tudják értelmezni, amit mond, a "Make America Great Again" szlogen hiteles fordítása például Latin-Amerikában mindenkiben azokat az időket idézi fel, amikor az USA rendszeresen beavatkozott a helyi kormányok ügyeibe. A spanyol tolmács hozzátette, a Trump által használt egyes szavakat ráadásul egyáltalán nem is szokás a spanyol ajkú médiában használni, ezért egy bizonyos szinten állandóan moderálnia kellett az elnök megnyilvánulásait, miközben próbálta hitelesen visszaadni, mit is mondott.

Törölt felhasználó 2017. 01. 28. 00:39
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
#307
...hmm...!

...Trump-on, - ez az elnökség -, "úgy áll, mint tehénen a gatya"...!

...link
Törölt felhasználó 2017. 01. 27. 08:44
Előzmény: #305  Törölt felhasználó
#306
Trump főtanácsadója azt akarja, hogy a média végre „fogja be a pofáját”

Pár nappal azután, hogy Donald Trump kijelentette, hogy háborúban állnak a médiával, a Fehér Ház stratégiai főtanácsadójának kinevezett Stephen Bannon egy szerdai interjúban arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban a sajtó úgy viselkedik, mint egy ellenzéki párt, de továbbra sem érti az országot, és továbbra sem érti, miért Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke.
A Breibert tulajdonosa hozzátette, hogy „a média befoghatná a pofáját, és hallgathatna egy ideig”.

Ben Jackson/Getty Images for SiriusXM/AFP
Bannon azon akadt ki ennyire, hogy vita alakult ki arról, mennyien voltak Trump beavatási ünnepségén, valamint az új elnök akkor is komoly támadásokat kapott, amikor arról beszélt, hogy több millió illegális bevándorló szavazott ellene a választásokon. (New York Times)
Törölt felhasználó 2017. 01. 25. 17:50
Előzmény: #304  BudFox
#305
Trump egy dolgot már biztosan elért: az 1984 vezeti az eladási listákat

Szerda reggel egy 1949-ben kiadott könyv vezeti az eladási listát az Amazonon.
George Orwelltől az 1984.

A diktatúra természetének valaha volt egyik legerősebb leírása eddig is folyamatos hivatkozási alap volt a legkülönfélébb politikai ügyekben, a mostani népszerűséghez viszont Donald Trump főtanácsadója kellett, aki kiadta az új jelszót:
a hazugságot a Trump-rendszerben alternatív ténynek hívják.

Ami legfeljebb csak szóhasználatban új, egyébként pontosan felidézi azt, amit Orwell írt a duplagondolról és az újbeszélről. Így most sokan a könyvhöz fordulnak, hogy megértsék, mi folyik körülöttük.
A könyv eladási egyébként a Penguin kiadó szerint minden év elején hagyományosan megugranak, mert kötelező olvasmány az iskolákban. A mostani kiugrás viszont szokatlanul magas.

Legutóbb 2013-ban kapták fel az 1984-et, amikor a Snowden-ügyben kiderült, az állam sokkal jobban megfigyeli polgárait, mint korábban hitték. (Verge)
BudFox
BudFox 2017. 01. 24. 19:12
Előzmény: #303  kvantitativ
#304
ennek ellenére az SP 500 -as új ATH -van most is :D
kvantitativ
kvantitativ 2017. 01. 24. 19:05
Előzmény: #302  -bubu-
#303

Trump sajtótájékoztatót tart pár percen belül, ez azt jelenti, hogy holnap fel kell készülni az árfolyamesésekre.
-bubu-
-bubu- 2017. 01. 24. 19:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#302
Trump a modern történelem legnépszerűtlenebb új amerikai elnöke
2017. január 24. 18:54
nyomtatás

Soha egy új amerikai elnök sem volt még olyan népszerűtlen, mint Donald Trump - ez derült ki a Gallup felméréséből, amely 1950-ig nyúl vissza a történelemben.

A Gallup péntek és vasárnap között készített felmérése szerint a választók 45 százaléka rokonszenvezik Trumppal, míg 45 százalékuk elutasítja őt. Ebből is jól látszik, hogy Donald Trump mennyire megosztja az amerikai társadalomat.

Idősebbik George Bush volt eddig a legnépszerűtlenebb elnöki ciklusának legelején, őt a választópolgárok 51 százaléka támogatta beiktatásakor.

Barack Obama népszerűségi mutatója 68 százalék volt 2009-ben, elnöki ciklusának kezdetén.
link
exmnbs1 2017. 01. 24. 13:35
Előzmény: #297  -bubu-
#301
Nemcsak Baron es az unokák jo fejek, hanem az asszony is))))))

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek