Topiknyitó: Lujoska 2016. 10. 20. 10:38

Orosz propagandaoldalak  

Itt az orosz propagandaoldalakat lebuktató alkalmazás



link



Ezerrel tolják az álhíreket, céljuk a minél nagyobb zűrzavar, az indulatok gerjesztése és az EU bomlasztása.



Soha nem látott fordulatszámon pörögnek az interneten, különösen a Facebookon az álhíreket gyártó és a burkolt propagandát toló kamuoldalak. Vannak, amik helyi dolgokkal foglalkoznak, ilyen volt például a csecsemőtolvajok kiengedéséről, vagy az Intersparok megszűnéséről szóló írás.



Könnyű elhinni az álhíreket

De vannak ezeknél húzósabb témákkal foglalkozók, mint például azok, amik a menekültek ügyét akarják kihasználni, és az amúgy is meglévő hisztériát fokozni. És vannak a politikai propagandaoldalak, amik között a legtöbb az orosz, putyini propagandát tolják. Ezek azok, ahol máshol, máskor történt eseményekről készült fotókat használnak fel, álhíreket gerjesztenek a migránsok pusztításáról, és mellette Oroszországot és Putyint az igazság és az erő őrének mutatják be.



Jelenleg ezeket a propagandaoldalakat tartják nyilván:

hungarian.ruvr.ru



hunsor.se



adatlistazo.hu



aktiv-blog.net



atomenergiainfo.hu



balrad.com



bejegyzes.com



civilkontroll.com



debmedia.hu



elkepeszto.net



magyarifjak.org



hir.club



hirtop.in



hirado.top



hirarena.eu



hircentrum.top



hirek.in



hirek.top



hirekonline.net



hirexpressz.top



hirhatar.hu



hirkert.info



hirkozpont.eu



hirlistazo.com



hirma.info



hirmagazin.eu



hironline.club



hirportal.info



hirtrafik.top



hirvilag.eu



hunhonlap.hu



huntv.info



hunhir.hu



hunhir.info



impulzus.net



internetfigyelo.wordpress.com



jovonk.info



kho.jobbikhosting.com



kitartas.net



kulfoldiapro.com



legfrissebb.info



ma.hu



magyarmegmaradasert.hu



magyarno.com



magyartudat.com



maivalosag.com



meteon.org



mindenegyben.net



mindenegyben-blog.net



mindenegybenblog.com



mokazona.eu



napimigrans.com



napihirozon.eu



nemadomahazamat.hu



nemzetibulvar.hu



nemzeti.net



nemzetihirhalo.hu



nemzetiarcvonal.net



netbulvar.com



netbulvar.eu



netceleb.eu



netceleb.hu



nethir.com



orientalista.hu



oroszhirek.hu



paxhungarica.org



rapidpress.info



realzoldek.hu



simsim.eu



sokkaljobb.hu



szabadriport.wordpress.com



thenews.hu



titkolthirek.hu



totalcar.top



tvhir.com



videohirek.com



vilaghalo.info



vilagom.hu



xcore.in



www.hidfo.net



www.adatlistazo.hu



hidfo.ru



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vazsmegyei 2018. 05. 22. 08:37
Előzmény: #619  _Bekre_Pal_
#620
Törődjön az ilyen "listákkal" aki kitalálta és nem tetszik neki más lista a sajátján kívül! Minden listának maga felé hajlik a keze! Lehet, hogy az a saslikozó, csak politikai ok folytán nem kerülhetett fel a "tripadvisor" ikonra! Mert orosz és van annál eredetibb saslik is?!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 22. 08:01
Előzmény: #617  pitcairn2
#619
ha jól értem, akkor oleg csótányos saslikozóját rendbenlévő dolog véleményed szerint felcsalni toplistás helyre a trip advisoron a szisztéma kamuprofilokon keresztül történő rosszindulatú megborításával? vagy hogy érted?
-pny
-pny 2018. 05. 22. 00:51
Előzmény: #617  pitcairn2
#618
Kutya világ ez, győzd kiválasztani a legjobb mosóport...
pitcairn2 2018. 05. 22. 00:27
Előzmény: #610  _Bekre_Pal_
#617
azért ez az orosz propagadaizé egy kissé komikus a mai propagandatengerben:)
nem a csapból is ömlő kismillióféle propagandával van baj, hanem azzal ha erőszakkal rád tukmálnak egyet... 
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 21. 21:41
Előzmény: #615  Vazsmegyei
#616
Ezt nem értem, csak annyit, hogy van benne valami bezzeg pny. Szóval csak azt akartam mondani, hogy jó lenne tartani valami színvonalat. Na mindegy, bonyolult, hagyjuk.
Vazsmegyei 2018. 05. 21. 21:09
Előzmény: #614  _Bekre_Pal_
#615
Na de ilyet ki hallott már? Hozzászólási minimum, de azt kinek engedjük meg? nekem pénzesnél egyezik a nullával, mégis 2022-ig még a minimumnál is kevesebb!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 21. 20:47
Előzmény: #613  Vazsmegyei
#614
Az nem is rossz. Esetleg ki lehetne tűzni hozzászólási minőségi minimumnak.
Vazsmegyei 2018. 05. 21. 20:28
Előzmény: #612  _Bekre_Pal_
#613
Csak a felében van ráció, amit feltételezel is!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 21. 16:49
Előzmény: #611  Vazsmegyei
#612

örülök neki. és, van benne ráció?
Vazsmegyei 2018. 05. 21. 16:43
Előzmény: #610  _Bekre_Pal_
#611
Annak örülök, hogy neked mindig egyedi véleményed van! Megértettem mit akartál ezzel most mondani!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 05. 21. 16:33
Előzmény: #609  Vazsmegyei
#610
nem tudom, kik azok, akik mindent tiltogatnak a szólásszabadság nevében, főképp ha az a minden orosz és nem valami liberális dolog, de vajon miért ők foglalkozzanak azzal, hogy kíbermutyisták kihozzák tripadvisor top10-be oleg csótányos saslikozóját az alsójekatyerinburgi használtcikkpiacon, miközben a valóban jó vendéglátóhelyek emiatt a csalás miatt hátrányba kerülnek? néha gondolkozz is, ne csak ontsad a faszságot.
Vazsmegyei 2018. 05. 21. 16:26
Előzmény: #608  Lujoska
#609
Foglalkozzanak ezzel azok, akik mindent tiltogatnak a szólásszabadság nevében! Főképp, ha orosz az és nem éppen egy liberális kitalált nyílt társadalmi tákolmány!
Lujoska 2018. 05. 21. 16:18
Előzmény: #607  Vazsmegyei
#608
Egy orosz marketingügynökség szokatlanul nyíltan reklámozza, hogy segíteni tud az orosz éttermeknek a népszerűségük növelésében a foci vb előtt, mégpedig úgy, hogy álhozzászólásokkal feltuningolja az osztályozásukat a TripAdvisoron. A Bacon Agengy azzal hirdeti magát, hogy ki tudja kerülni a TripAdvisor álposztokat lekövető algoritmusát, így hamis külföldi posztokat és értékeléseket tud közzétenni az éttermekről, ami nagy segítség lehet a forgalomgenerálásban a futball világbajnokság idején. Az orosz ügynökség a szolgáltatást 35 ezer rubelért, tehát mintegy 570 dollárért árulja, ezzel garantálják, hogy az étterem ott lesz a TripAdvisor top 10-es listájában. A TripAdvisor persze nem hagyta szó nélkül a dolgot, közleményükben kifejtették, hogy elítélnek minden olyan törekvést, amely egy üzlet besorolását manipulálja, és megtesznek mindent azért, hogy az álhozzászólásokat gyártókat fülön csípjék.
Vazsmegyei 2018. 05. 21. 16:11
Előzmény: #606  Lujoska
#607
Hihetetlen összegeket mosnak "át" Svájcban is meg a z offshor szigeteken keresztül, amit a gazdag milliárdosok törvényesítettek a saját kis világuknak a földkerekség "mindenfennhatóságonkívüli" bankjaiban! Neked tudnod kellene, hogyan csatlakoznak ezek az "offshorok"  valódi bankrendszerhez! Mert valahol van csatlakozás!
Lujoska 2018. 05. 21. 15:48
Előzmény: #605  Vazsmegyei
#606
Hihetetlen összeget mosnak tisztára Londonban az oroszok Nagy-Britannia nemzetbiztonsági érdekeit sérti és nemzetközi befolyását gyengíti, hogy a brit kormány eltűri hatalmas értékű, korrupciós ügyletekből eredő orosz tőke folyamatos "átmosását" a londoni pénzügyi szektoron és az ingatlanpiacon keresztül - áll a brit parlament alsóházának külügyi bizottsága által összeállított, hétfőn ismertetett átfogó elemzésben.
Vazsmegyei 2018. 05. 21. 15:45
Előzmény: #604  Lujoska
#605
A feleségem barátnője, volt iskolatársa azt mondta véletlenül, hogy "itt már a vízcsapból is Oroszország folyik"! Azt is mondta, hogy az oroszok háborút akarnak az USAval! Ez csak egy magánvélemény volt New Jerseyből!
Lujoska 2018. 05. 21. 15:30
#604
Újabb elképesztő adalékkal rukkolt elő a Daily Beast az amerikai-orosz kiberháború elnökválasztási csatáival kapcsolatban: a hírhedt orosz trollhadsereg, az IRA (Internet Research Agency) amerikai fiatalok, főként lányok, számítógépeihez férhetett hozzá 2016-ban, és a nevükben lájkolt, osztott meg tartalmakat a Facebookon. https://index.hu/tech/2018/05/15/amerikai_tinilanyok_gepeit_szallta_meg_az_orosz_trollhadsereg/
Lujoska 2018. 05. 20. 09:08
#603
Hans-Georg Maassen a BfV a Hibrid fenyegetések – hálózatba szervezett válaszok című konferenciáját megnyitó beszédében kifejtette: a hibrid fenyegetés nem új jelenség, minden idők legnagyobb hatású ilyen műveletét a német titkosszolgálat hajtotta végre az első világháborúban, amikor Vlagyimir Iljics Lenint eljuttatta hazájába azzal a céllal, hogy a kommunista politikus kiszakítsa a cári Oroszországot az antanthatalmak közül. Azonban a hibrid fenyegetések természete megváltozott, a kibertér kialakulása révén a lehetőségek bővültek, a nyugati országok pedig sérülékenyebbek – mondta a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat vezetője. Az ügy azért is fontos, mert a hidegháború után Európában azt lehetett gondolni, hogy a kontinens történelmének legszörnyűbb fejezete lezárult, és a jövőt a béke és a partnerség jellemzi majd, de “tudomásul kell venni, hogy ez az idealisztikus elképzelés nem valósult meg”. Így vannak államok, amelyek “ma is ismerik és használják a hibrid műveletek, avagy úgynevezett aktív intézkedések módszereit, amelyeket a hidegháborúban alkalmaztak”. Németországban “nagyon aktív a hibrid fenyegetettségi helyzet”, az európai partnereknek is hasonló tapasztalatai vannak, és mindenekelőtt Oroszország részéről figyelhető meg ilyen befolyásolási tevékenység. Mint mondta, tapasztalhatóak Oroszországnak tulajdonítható titkos műveletek, amelyek célja a közvélemény befolyásolása, illetve radikális vagy szélsőséges szervezetek támogatása mindenekelőtt pénzzel, a katalán szakadárok esetében pedig propaganda terjesztésével. A hibrid fenyegetések az EU-t mint világpolitikai tényezőt is veszélyeztetik – mondta a BfV vezetője, aláhúzva, hogy “egyes hatalmak számára nagyon is kívánatos lehet” egy “gyenge vagy megosztott EU”, amely “saját magával foglalkozik és sok belső gonddal küszködik”, és ezért “nem tudja betölteni azt a világpolitikai szerepet, amelyet be kellene töltenie”. A nyugati országok sérülékenységének fokozódásával kapcsolatban kiemelte, hogy a kibertér “mindent mindennel hálózatba szervez, így a kibertér kockázatai a valós világ kockázataivá válnak”, például az úgynevezett kritikus infrastruktúra védelmét vagy a parlamenti választásokat tekintve. A szabadságon alapuló demokráciák polgárainak megbízható információkra, tényekre van szükségük parlamenti választási döntésükhöz, a tényeken alapulva pedig eltérő értékeléseket és politikai véleményeket lehet megfogalmazni. “Alternatív vélemények és értékelések létezhetnek, de csak egy valóság lehet, és nem lehetnek mellette alternatív valóságok vagy tények, amikor viszont hibrid műveletekkel hamis tényeket terjesztenek, tényeket manipulálnak, tényeket elnyomnak vagy puszta véleményekből tényeket és tényekből véleményeket konstruálnak, akkor a polgár elveszíti a politikai döntéseihez szükséges megbízható alapot’ – fejtette ki a BfV vezetője. A “hibrid kampányok” éppen ezt használják ki, céljuk az “az ellenfél érzékelő képességének megbénítása, akaraterejének aláásása, és végül védekezőképességének felmorzsolása”. Hans-Georg Maassen a BfV által nyilvánosságra hozott beszédében a többi között arról is szólt, hogy az ilyen hibrid fenyegetettségekkel szembeni védekezéshez elengedhetetlen a veszély tudatosítása, az “érzékenyítés”, és nemcsak a médiának van kiemelt szerepe a dezinformáció kiszűrésében, hanem a médiafogyasztónak, a polgárnak is, akinek “éberebbnek és kritikusabbnak” kell lennie.
Törölt felhasználó 2018. 05. 14. 21:24
Előzmény: #600  Lujoska
#602
"Szijjártó a meghallgatáson megpróbálta tisztába tenni az oroszbarátság vádját.
Szerinte "nem a Marson élünk", és Magyarország nem az oroszok kegyeit keresi, hanem csak a Nyugat és Kelet közti párbeszédet akarja helyreállítani, mivel az a történelmi tapasztalat, hogy Nyugat és Kelet konfliktusára 
a magyarok eddig mindig ráfizettek.
Szijjártó szerint ők is látják az orosz befolyási szándékokat,
A fake news valóban érkezik keletről, de a Nyugat sem marad adós."
- no comment -
pitcairn2 2018. 05. 14. 20:48
Előzmény: #600  Lujoska
#601
ajánlom az alább belinkelt "Russia and democracy: the German canker in Russia (1916)" brit propagandagyöngyszemet
igazi csemege a forró "szövetség" jegyében...
és persze az orosz propagandisták már a BBC-t is megszállták, hiszen ha belegondolsz az alább belinkelt BBC dokumentumfilm eszméletlenül durva hipotézist állít fel:
a BBC doku szerint az 1917-es februári forradalom felé vezető - kolosszális történelmi jelentőséggel rendelkező - politikai gyilkosságot a brit titkosszolgálat vitte véghez a petrográdi brit nagykövetség kivitelezésében... 
mondhatni világtörténelmi jelentőségű sztori...

Topik gazda

Lujoska
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek