Topiknyitó: Portfolio 2016. 08. 13. 10:54

Készül a Varga-csomag, a növekedés érdekében  

Ugrás a cikkhez
Összetett intézkedéssorozaton dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a lépések a gazdaságnak adnának újabb lökést - írta a Magyar Idők szombati számában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak elmondta: az előkészítő munkákkal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=235994
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2016. 08. 15. 16:20
Előzmény: #2  mro
#13
Az alsófokú-középfokú oktatásban nem kellene kifejezett hátránnyal sújtani azokat az alapítványi sulikat, amelyekben megpróbálkoznak a vetélkedés helyett az egymásra utaltság tudatának a kifejlesztésével. ("Szeresd felebarátodat ...")
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 08. 15. 16:11
Előzmény: #8  mro
#12
Ha osztalékot akarsz kivenni, akkor csináld inkább úgy, hogy van min. egy telephelyed meg egy székhelyed (utóbbi lehetőleg olyan helyen, ahol 0 a HIPA), és a telephely meg a székhely közötti (áru-/személyi) mozgásokat is elköltségeled. Ha fizetsz amúgy is cégautóadót, akkor meg pláne. A cégautóadó egy kvázi fix ktg., ami nem nő, ha nő a bevételed vagy a kiadásod. A 0% HIPÁ-val is elég sokat lehet spórolni...
kardkovacsi 2016. 08. 14. 00:05
Előzmény: #8  mro
#11
Ezt ki mondta? Egy EVAsnak ugyanúgy kell egy minimálbért fizetnie mint egy sima TA-s cégnek. Tehát EVA esetén a következőképpen alakul a havi béred mondjuk 1M nettó esetén. Fizetsz egy minimálbért ami 68820 forint költséggel jár plusz 1M nettódból marad 787,400 (EVA+ 1% IPA). Azaz kb. 720e marad meg. A többi adó (482,600 + 68e minimálbér). Ez 28%-os adóterhelés.
Társasági adóval ez olyan 31-35% körül van. Nincs most kedvem kiszámolni pontosan.
Ha van egy kis költséged is akkor már nem éri meg az EVÁt választani. Az egyedüli előnye, hogy lényegesen könnyebb könyvelni.

Hathor
Hathor 2016. 08. 13. 23:40
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#10
Ajajj
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 08. 13. 22:58
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#9
mekkora királyság ez a politika, annyi kell a párás birkaszemekhez, hogy az ember előbb baseballütővel szétkúrja a gazdaságot, aztán kicsit eltetszeleg a romokon mint egy rendrakó jótevő
mro 2016. 08. 13. 22:26
Előzmény: #4  kardkovacsi
#8
Persze, de az EVA esetében ha alapbért veszel ki, akkor az EVA ráta (belföldi értékesítésnél effektív 20%) az összes bérköltség, míg egy TA vállalkozás esetén messze magasabbak a járulékok.
Törölt felhasználó 2016. 08. 13. 21:13
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
http: RE MACI
Törölt felhasználó 2016. 08. 13. 18:41
Előzmény: #1  portfolio
#6
nesze semmi,fogd meg jól

verbális intézkedések jönnek,kb. a választásokig

aztán megy az egész ország a lecsóba

MOCSKOS FIDESZ
Törölt felhasználó 2016. 08. 13. 18:39
Előzmény: #3  mro
#5
++++++
kardkovacsi 2016. 08. 13. 15:10
Előzmény: #2  mro
#4
"EVA adózás ne büntesse az exportot (ugyanaz az adókulcs, csak épp nem számíthatok fel áfát, ha exportálok). Az EVA felső határát töröljék el, mert bevételkorlátozásra (vagy ügyeskedésre, pl. több cég alapítása) buzdít." - hát akkor ne adózz EVA szerint :)
Ha sima társasági adózást választasz akkor sincs sokkal 25% fölött az adód főleg ha ügyesen optimalizálsz és nem évente fizetsz osztalékot hanem mondjuk 3. Társasági adó 10%, arra az szja 15% és van 14% eho 450e-ig (ezt lehet optimalizálni).
Nyilván van egy csomó dolog ahol lehetne javítani az adózáson de ez pont jól van kitalálva.
mro 2016. 08. 13. 14:41
Előzmény: #1  Portfolio
#3
... és az egyik legfontosabb: ha a kiskereskedelemben és hasonló területeken meg lehetne valósítani az ügyfélcentrikus alkalmazotti viselkedést, az önmagában több százalékot lökne a belföldi kisker forgalmon. Mik ezek:

Ne nyúljon puszta kézzel a kenyérhez, főtt tésztához stb. a tapló eladó

Köszönjön, legyen kedves - Magyarországon csak ruhaboltokban dívik, esetleg akkor, ha nagyon határozottan előre köszön a vevő, bevállalva, hogy beég, mert sokszor nem viszonozzák. Ausztriában egyszer úgy köszönt bolti dolgozó, hogy még nem is voltam a boltban, hanem az ATM-ből vettem ki a pénzt, háttal álltam, nem is vettem észre a bolti dolgozót, késő este volt, tehát a magyar ürügy, hogy fáradt, sem volt akadály. Alig bírtam visszaköszönni, annyira váratlanul ért magyarországi tartózkodás után. Az angolokról ne is beszéljünk.

Aki azt mondja:

JÖHET A PIN KÓD

azonnal bocsássák el fegyelmivel, alkalmatlan a munkára, és a főnöke is.
mro 2016. 08. 13. 14:33
Előzmény: #1  portfolio
#2
Államigazgatás költözzön Budapestről Kelet- és Dél-Magyarországra.

EVA adózás ne büntesse az exportot (ugyanaz az adókulcs, csak épp nem számíthatok fel áfát, ha exportálok). Az EVA felső határát töröljék el, mert bevételkorlátozásra (vagy ügyeskedésre, pl. több cég alapítása) buzdít.

A kis cégek (pl. évi 100m forgalom alatt vagy 25 fő alatt) élőmunkára rakó adóterheit a jelenlegi 100%-ról csökkentsék az EVA, KATA, KIVA jellegű szintre, ami egyben az angliai szint: kb. 25%-ra.

A mostani és leendő húzóágazatokat (pl. informatika, technológiai startup cégek, biotechnológia) ezerrel támogassa az ország.

Magyar EU-s vagy MNB finanszírozási pályázaton, pl. Horizont 2020 vagy 0 kamatozású hitel, indulhasson külföldi cég, ha a fenti kedvező adóváltozások miatt Magyarországra költözik (leggyakrabban magyar az alapító, de a fentiek alapján az exportot és/vagy élőmunkát büntető adóterhek miatt inkább külföldre költözött és ott alapított céget).

A fentiekkel az agyelszívást is vissza lehetne fordítani.

Az általános iskolákban csökkentsék a poroszos, lexikális tudást és már alsó tagozattól legyen intenzív informatika oktatás. És nem szövegszerkesztő programok kezelését kell oktatni, hanem pl. programozás (Logo, Scratch, Snap, Lego, LittleBits...).

Legyen rendes nyelvtanítás már alsó tagozattól (most általános szabályként nincs, vagy van heti egy nem hatékony óra).

A látványos államapparátusi korrupciót számolják fel, ugyanis pl. az MNB alapítványok ügye az egyébként unortodox, jobboldali beállítottságú vállalkozókat is elbizonytalanítja annak kapcsán, hogy itt vállalkozzanak-e, vagy kiszámíthatóbb, tisztábbnak tűnő helyen.

Az orosz segg nyalása helyett induljanak energetikai projektek. A rezsicsökkentés eredménye, hogy olcsóbb a fűtőanyag és többet használnak az emberek (kereskedelmi, fizetési mérleget rontja, orosz függőséget növeli). Például koholt indokokból elkaszálták a nagy lakossági energiahatékonysági pályázati lehetőségeket. A hőszigetelés stb. kifejezetten élőmunka-igényes, azaz csökkenti a munkanélküliséget, az energiafüggőséget és az oroszokkal való kereskedelmi deficitünket.

A németek elidegenítése (pl. Trump támogatása, MNB alapítványok ügye, vasárnapi nyitvatartás csiki-csuki stb.) helyett inkább támogassuk a kelet-magyarországiak és a közmunkások mobilitását, hogy növeljük a munkaerő-kínálatot ott, ahol munka lenne.

Az országban százezrével állnak üres ingatlanok, miért ne lehetne egy albérlet-támogatási program, miszerint új munkahelyre való költözés esetén az állam fél évre átvállalja az albérlet díját egy összegig.

A 60 éves írástudatlan roma ex-vájárból nyilván nem lesz CAD szoftver programozó, a kormányzatnak és oktatási rendszereknek inkább arra kellene törekednie, hogy mindenki egy grádiccsal feljebb léphessen. Ha a segédmunkásból betanított munkás lesz, akkor a 60 éves ex-vájár el tud menni segédmunkásnak.

Ugyanígy, a Budapesten az államapparátus kívánatos vidékre költöztetése miatt munkanélkülivé váló ember nyilván remek szakember és jó kvalitásokkal rendelkezik (mi másért fizettük volna az adónkból), biztos megáll a lábán a piacon is.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek