Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 07. 05. 14:18

Ez is Magyarország...  

A lónak a bizonyos alkatrészét a fidesz szájába (már ha ez nem volna képzavar) !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 12:01
Törölt hozzászólás
#520
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 11:56
Előzmény: #516  Törölt felhasználó
#519
megint szét torollkodva minden (((((
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 11:53
Előzmény: #513  Törölt felhasználó
#518
Kinek kedvez ez a törvény? Kik fogadhattak el ilyen embertelen törvényt? Kik a kedvezményezettjei?
Csak ennyit a kilakoltatásokról! Nem az "ÁLLAM" lakoltat ki, hanem...Na ki a fészkes fene lakoltat ki???!

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 10:54
Előzmény: #516  Törölt felhasználó
#517
Szabad ember a pusztán találhatja meg a szabadságát!

A bosszú népe nem a magyar, nem a fidesz népe a bosszú népe!

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 10:49
Előzmény: #515  Dehogynincs
#516
„Szabad ember vagyok, nem félek"

Az elsők között követte Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman példáját, s adta vissza kitüntetését Tóth Bálint matematikusprofesszor.

- Több mint egy hét telt el azóta, hogy Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaküldte a lovagkeresztjét. Mi volt a reakció?

- Nagyon sok barátomtól, ismerősömtől, de még ismeretlenektől is meghatóan kedves, egyetértő leveleket kaptam. Még Kanadából is, angol nyelven. Időnként már belepirultam a dicséretekbe, egyik lábamról a másikra álltam zavaromban. Gyalázkodás, érdekes módon, egyáltalán nem jött.

- Tagja valamelyik pártnak?


- Nem, és nem is voltam soha.

- Más formában kötődik a pártpolitikához?

- Megvan a magam véleménye a pártokról, de egyikhez sem kötődöm. Nem emlékszem rá, hogy bármikor is lett volna bármilyen nyilvános közéleti megjelenésem.

- Miért éppen most?

- A szóban forgó személy állami kitüntetése extrém helyzetet teremtett. Nem vagyok naiv, tudom, hogy a lovagkeresztet politikusok ítélték oda, ezért a tiltakozás is politikai színezetet kap. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ez alapvetően nem pártpolitikai ügy. Erdélyben, Kolozsváron születtem és éltem 26 évet, 1981-ig – kérem, írja bele ezt is.

- Jó, de miért?

- A nacionalista jobboldal állandóan az erdélyi gyökerekről beszél, de a baloldalon is túl sematikus kép él az erdélyi magyarokról. A valóság sokkal bonyolultabb annál, amit a pártok mutatni akarnak.

- Nem fél a Fidesz bosszújától?

- Matematikusként van egy professzori állásom Budapesten, a műszaki egyetemen, és van egy másik a Bristoli Egyetemen. A fél életemet Angliában töltöm. Állíthatom, hogy én tényleg szabad ember vagyok. Nem félek.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 29. 12:13
Előzmény: #514  Alilou3
#515
"Balog-Rétvári szerint az elismerés ugyanis adható, de nem kötelező."
Nem vagyok jogász, nem ismerem ezt a "Pikkelyt", de ha tényleg az van benne, hogy az elismerés adható, akkor csak annyit jelent, hogy ebben az ügyben sem Balogot, sem Rétvárit nem lehet elítélni, ha mégis adnak elismerést.
Egy sportbarát hatalom nyilván olyan törvényeket hozna, amik nem a bürokrata mamelukokat védi, hanem a sportolókat.
Alilou3 2016. 08. 29. 10:44
Előzmény: #513  Törölt felhasználó
#514
„....mai hír, hogy 140 millió forintos jutalommal tartozik a 2013-as világjátékokon eredményes kajak-kenusoknak Balog minisztériuma, miközben a többi sportoló már megkapta a járandóságát. A kolumbiai Caliban rendezett viadalon – amely a nem olimpiai sportágak legnagyob versenye – a meghívottként versenyző maratoni kajak-kenusok öt arany- és két ezüstérmet szereztek....2013-ban ugyanez a kormány hozta a rendeleteket, mint ma, amelynek Balog is oszlopos tagja volt!) a győzetesek így is jogosultak az olimpiai jutalmak felére. A Magyar Olimpiai Bizottság fel is terjesztette a sportolókat a prémiumra, ám az Emmi nem fizetett. Balog-Rétvári szerint az elismerés ugyanis adható, de nem kötelező, ehhez további döntések szükségesek.
Az, hogy a sportolók pereskedni kénytelenek azért, ami másokhoz hasonlóan megilleti őket – Rétvári azt állította, hogy a kajak-kenusok csak meghívottként, ideiglenesen szerepeltek a világjátékokon, az éremtáblázaton sem kaptak helyet, korábban viszont a nemzetközi szervezet elnöke megerősítette, a kajak-kenu maratonistái ugyan meghívásos, de teljes jogú sportág tagjaként versenyeztek -, hogy miközben érmeket és dicsőséget hoznak az országnak, Balogék mégcsak nem is fogadják a kajak-kenu szövetség elnökét és főtitkárát, mindennek a legalja.
Balog tiszteletes! Hogy is van a stratégiai ágazattá nyilvánítással....Tehát ha jól értem, akkor kormányrendeletet hoztak a jutalmakról, majd pofára válogatnak a jogosultak között és megalázzák ezeket az embereket azért, mert a kormányban nem szakemberek, hanem hasbeszélő üzemmódra állított szervilis taknyok ülnek? Balog nevezi történelmi igazságtételnek az olimpia megrendezését, miközben két lábbal tapos a nem olimpiai számban arany- és ezüstérmes sportolókba? Pitiáner, aljas szarháziság a feltételes módra hivatkozni, amikor az összes többi sportolónak fizettek, csak a kajak-kenusoknak nem. ....Aranyérmek után járó jutalom miatt pereskedni. Ilyen a világon nincs. És ha van, az Balogot semmi alól nem menti fel...” EZ IS AZT MUTATJA, HOGYAN GONDOLKODNAK, ÉLNEK, CSELEKEDNEK PÉLDAMUTATÓ KERESZTÉNYI SZELLEMBEN!...
Törölt felhasználó 2016. 08. 29. 10:19
Előzmény: #511  Törölt felhasználó
#513
1500 kilakoltatás volt az országban március óta

1500 kilakoltatás volt az országban március óta, sokkal több, mint az elmúlt években bármikor
_pampa 2016. 08. 29. 10:10
Előzmény: #510  _pampa
#512
"A menedékjog arról szól, hogy az, akit nem köztörvényes bűncselekmények, hanem politikai, vallási, világnézeti stb. okokból üldöznek, vagy élete veszélyben van származási országában, az ideiglenes nemzetközi védelemben részesüljön – és most figyeljünk! – ott, ahol vándorlása során legelőször élete már biztonságban van. Ez az úgynevezett első menedék országának elve. Természetesen ez a menedékjog ott is addig jár, míg az üldözésre okot adó körülmények az illető származási országában meg nem szűntek – mert akkor menekültstátusuk elenyészik.
A genfi egyezménynek ez volt az eredeti értelme és tartalma, amelyet azóta az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az emberi jogi fundamentalista szervezetekkel karöltve alaposan khm… kiterjesztően próbál értelmezni."
Törölt felhasználó 2016. 08. 29. 10:05
Előzmény: #509  Törölt felhasználó
#511
Mészáros Lőrinc gyerekeinek is jutottak zsíros megbízások Felcsúton

Az RTL Híradója szúrta ki, hogy több felcsúti beruházásban feltűntek Mészáros Lőrinc polgármester gyerekeinek cégei is. Megbízásokat kaptak például a felcsúti kisvasút, és a Panco-aréna Makovecz-stílusú kazánházának építésénél is.
Az RTL kereste Mészárost, hogy megkérdezzék, nem érzi-e összeférhetetlennek ezeket, hiszen mégiscsak az általa vezetett alapítványtól kaptak megbízást a gyerekei cégei, de nem sikerült elérniük a gázszerelő-csodapolgármestert.
_pampa 2016. 08. 29. 10:01
Előzmény: #509  Törölt felhasználó
#510
jó lesz ez!

csak így tovább! :)))

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 29. 09:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#509
Milliárdokat szórt el a külügy cége, de kis szerencsével övék lehet 5 millió darab kukorica- és 1,5 millió magozott meggykonzerv
)))))))))))

Ha egy külügyminiszter teljesítményét abban mérnék, hogyan tudja a rábízott sok milliárd forint közpénzt magozott meggykonzervre és vákuumozott csemegekukoricára váltani, akkor Szijjártó Péter lehetne ennek a műfajnak a királya.

Múlt hét végén, negyedéves késéssel nyilvánosságra hozta 2015-ös beszámolóját a külügyes Magyar Nemzeti Kereskedőház,
csak tavaly hatmilliárd forint veszteséget csináltak.

Az MNKH ezt a hatmilliárd forintot úgy bukta el idén, hogy 2013-as indulásától idén nyár közepéig összesen 2,8 milliárd forint üzletet hozott össze magyar cégeknek külföldön.

Jó pénzért pedig jó emberek dolgoznak belsősként és külsősként is, például
Kun "Kunci" Gábor vezérigazgató-helyettes, Szijjártó Péter külügyminiszter dunakeszi futsalos csapattársa, és az ő érettségije,
Bozsoki Dániel, aki a Fidelitas kabinetvezetőjéből lett az infokommunikációs ágazat MNKH-s felelőse,
Matolcsy Mátyás, Matolcsy György jegybankelnök rokona tanácsadóként segít,
Lengyel Zoltán rendőrökkel egy szál fürdőnadrágban dulakodó volt fideszes országgyűlési képviselő is így tesz havi 800 ezer forintért,
Nógrádi György biztonságpolitikai fáraónak is jut havi 500 ezer forint tanácsokért,
és egyáltalán, mint a Magyar Nemzet feltárta, senkit sem hagytak az út szélén.
link

röviden

Törölt felhasználó 2016. 08. 26. 19:50
Törölt hozzászólás
#508
Törölt felhasználó 2016. 08. 26. 09:52
Előzmény: #506  -bubu-
#507
Egymilliárdért jöhet haza a Sámándob

A 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja, a Sámándob Karcagon fog letelepedni, derül ki a Magyar Nemzetből.

A lap az előzményekről ezt írja:
„Mint ismert, a hányattatott sorsú épület eredetileg Szombathelyre került volna, később a kormány Karcag városa mellett tette le a voksát, ám a hivatalos határidőig nem bontották le a pavilont Milánóban, ezért sokáig úgy tűnt, a sámándob Olaszországban marad.”
A hazaköltöztetés az új helyszínen való felépítés mintegy egymilliárd forintba fog kerülni, derül ki a Közlöny legfrisebb számából.

A lap megjegyzi, hogy a pavilon eddig is tetemes költségeket emésztett fel, 6 milliárdba került a megterveztetése és felépítése, de tavaly év végén újabb 1,4 milliárdot utalt az MNV Zrt. az eredeti lebonyolító, állami tulajdonú Kárpátok-Alpok Zrt-be (korábban: Carpathia Kft.), a hazaszállítás pedig egymilliárd forintba fog kerülni.

A lap megjegyzi, a „cég felügyelőbizottságában Vitézy András egykori BÁV-vezérigazgató mellett helyet kapott Nógrádi György megtépázott hírnevű «biztonságpolitikai szakértő» is”
-bubu-
-bubu- 2016. 08. 26. 09:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#506
1,4 milliárd forintos luxusjachton látták Mészáros Lőrincet
kovács m. dávid KOVÁCS M. DÁVID
KÖVETÉS
2016.08.25. 20:41

A horvát partoknál nyaraló Mészáros Lőrincről, Felcsút polgármesteréről közölt felvételeket a Magyar Narancs. A lap birtokába jutott, Zadar közelében készült videón például a gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó egy fehér luxusjacht fedélzetére száll fel egy fekete gumicsónakból.

Ivan Rakitiæ Mészáros Lőrinc 700 milliós, eltitkolt luxusvillájában nyaral
Ivan Rakitiæ Mészáros Lőrinc 700 milliós, eltitkolt luxusvillájában nyaral
Tovább
A Mancs szerzője, Németh Dániel azért indult Horvátországba, hogy leellenőrizze, Mészáros csakugyan egy luxushajón tölti-e szabadságát, korábban ugyanis egy horvát portál, a Zadarski.hr számolt be a vállalkozó 700 millió forintos, Ugljan szigetén épült villájáról, valamint egy Zadarban állomásozó, rejtélyes jachtról.
Hamarosan kiderült, hogy a hajó neve Artemy, aminek az útját aztán egy jachtkövető alkalmazással kezdték el követni. A 35,4 méter hosszú luxushajót egyébként 2008-ban építették, 12 vendég és egy 6 fős legénység elszállásolására alkalmas. Több fürdőszobája, tágas nappalija és két étkezője mellett fitneszterme, jakuzzija és külön bárpultja is van. Úgy tudni, a hajót 4,5 millió eurós (azaz kb. 1,4 milliárd forintos) áron hirdetették meg és adták el 2015 decemberében.
Meszaros SioretiG
Fotó: Sióréti Gábor / Magyar Narancs
Az applikáció segítségével sikerült beazonosítani azt is, hogy az Artemy éppen ott horgonyozik, ahol a lap egy másik munkatársa nyaral, aki újabb felvételeket készített a neje társaságában pihenő, egyébként Horvátországban is terjeszkedő Mészárosról. A Mancs kalkulációi szerint egyébként az Artemy dízelköltsége csak a 12 órás Dubrovnik – Bar – Dubrovnik útvonalon mintegy 1,4 millió forint lehetett.
Mészáros Lőrinc Horvátországban terjeszkedik
Mészáros Lőrinc Horvátországban terjeszkedik
A Duna Aszfalt és Mészáros cége közös ingatlanfejlesztő vállalkozást alapított.
Tovább
Egy hiteles irat szerint a jacht a máltai bejegyzésű L&L Charter Ltd. tulajdonában van, amelyet tavaly decemberben 1200 euró tőkével alapított egy ugyancsak máltai cég, a PKF Fiduciaries International Ltd., amelynek tulajdonosai bizonyos George és Marianne Mangion máltai állampolgárságú magánszemélyek. Ezen túl az L&L Charter ügyvezetését és jogi képviseletét is egy olyan cég látja el, amelynek egyedüli tulajdonosa Marianne Mangion.
A Mancs úgy tudja, a PKF a magyar piacon is jelen van, a magyarországi cég, a PKF Könyvvizsgáló Kft. ráadásul több áttételen keresztül részben éppen Mangionék tulajdonában áll, akik egy működésképtelenné vált kaszinócég miatt, amelynek működéséért ők voltak felelősek, már megégették magukat, és egyiküknek bíróság elé kellett állnia.
A lap szerint elsőre arra lehetne gondolni, hogy Mészáros valószínűleg bérelhette a hajót, amit azonban a papírok szerint ún. pleasure yachtként vettek nyilvántartásba. Ez azt jelenti, hogy a máltai szabályozás szerint azt kizárólag a tulajdonosok és a vendégeik használhatnák, kereskedelmi célra nem vehetőek igénybe, tehát elvileg bérbe sem adhatnák.

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 25. 20:35
Törölt hozzászólás
#505
_pampa 2016. 08. 25. 11:58
Előzmény: #502  _pampa
#504
Nem baj ha fuldokol nemzetközi vizeken nem kell kimenteni! Ez a te felfogásod!"

két féle képen mentheted meg a menekült életét.

ha előre közlöd vele, hogy NE INDULJON el mert NEM meneted ki a tengerből és saját erejéből nem tudja elérni Európa partját.

a másik mód, hogy hajókat vezényelsz az érintett térségben és minden rászorulót kimentesz!

szerinted melyik fogja maradásra bírni az embereket?
melyik módszer ösztönzi a migrációt?

A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT.
bigyula 2016. 08. 25. 11:57
Előzmény: #502  _pampa
#503
Nem! Rosszul fogalmaztad meg a mondandódat!
_pampa 2016. 08. 25. 11:56
Előzmény: #501  bigyula
#502
látod,ez a kötekedés!

teljesen egyértelmű a hozzászólás,de te megtaláltad a kákán a csomót.....
bigyula 2016. 08. 25. 11:49
Előzmény: #499  _pampa
#501
"két féle képen mentheted meg a fuldokló életét.

ha előre közlöd vele, hogy NE INDULJON el..."

Ezt gondold már át mégegyszer! Ha fuldoklik, akkor már elindult...

Topik gazda

zugnezeg
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek