Topiknyitó: hopper 2016. 02. 04. 19:43

Fix 350 Ft-os számlavezetési díjak   

Mint tudjátok az ERSTE Bróker 2015. dec. 1-től az eddigi 0,1 %-os díjon felül fix 350 Ft számlavezetési díjat vezetett be mind a normál, mind a TBSZ számlák után (max.4db*350Ft/hó).



Habár a transzferdíjat is átalakították, itt az addig fix 5.000 Ft lett a minimum, egyébként 0,5%, mégis a transzferálás mellett döntöttem.



A fiókban azonban érdekes ajánlatot kaptam, amit elég "kiskapus"-nak gondolok, de a fiókvezető szerint csak akkor lenne az, ha külön zsebből fizetnék:



A SZÁMLAVEZETŐ FIÓK VEZETŐJE 12 HÓNAPRA ELENGEDHETI A FIX 350 FT-OS SZÁMLAVEZETÉSI DÍJAKAT!



Elnézést, nem ordibálok, csak ha nem "kiskapus" ez a dolog, akkor ezennel teszem "nagykapussá" az eljárást ;), hátha valakinek számít, végül is ez jelenthet akár 4db*12 hó*350 Ft= 16.800 Ft-ot.



Ja, hogy nem szerepel a hatályos díjjegyzékben: "a számlavezetési feltételek vonatkozásában a számlavezető fiók egyedi elbírálás alapján kedvezményeket nyújthat" vagy valami hasonló?

Nos, az sem szerepel benne, hogy 12 hónap eltelte után nem emelik újra duplájára-triplájára a fix díjat és a transzfer díját! Majd úgyis meglátja a kedves ügyfél, hisz mi bizony profitorientált szervezet vagyunk, nemde kedves ügyfél?



De most íme a kedvezmény:



Nem kell mást tenni, mint besétálnod a számlavezető fiókba azzal, hogy a normál/TBSZ számlát transzferálni szeretnéd, hacsak nincsen valami kedvezőbb ajánlatuk. Lesz...amíg vissza nem vonják.



Ha viszont nem jársz fiókba, akkor úgy jártál, barátom. Mérlegelj, én szóltam.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hopper 2016. 02. 15. 20:12
Előzmény: törölt hozzászólás
#17
Hogy ment? 12 hónapra vagy határozatlan időre?
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 18:30
Törölt hozzászólás
#16
hopper 2016. 02. 05. 13:45
Előzmény: #9  fxboy
#15
Hát még megvan a lehetőséged, mert nem a brokinak, hanem a számlavezető fiók vezetőjének van jogosultága a díjak elengedésére és hangsúlyozottan számlavezető fiók! Ha nem tudod melyik az, azt meg tudják mondani, engem itt Pesten többször pakoltak ide-oda. De egy másik fiókban is intézhető, ha telefonon kérik meg az illetékes fiókvezető engedélyét.

Szerintem célszerű előbb a transzfer lehetőségekről érdeklődni és az erős transzfer szándékodat hangsúlyozni mindenféle elkötelezettség nélkül.
Akkor már sikerülhet...

hopper 2016. 02. 05. 13:29
Előzmény: #11  Stiv
#14
"Ezen számlák Önnek rendkívüli adóelőnyöket biztosíthatnak,azonban Társaságunknak a folyamatosan bővülő számla - és termékpaletta,az egyre komplexebbé váló szolgáltatáskör, szabályozói környezet és az ezekkel kapcsolatos folyamatok kezelése is megnövekedett ráfordítást jelent."

Ez a mondat akasztott ki, mindent elmond az ERSTE hozzáállásáról.

Az adóelőnyöket az ügyfél kapja, aminek egyébként "ára" van: hosszú időre leköti a pénzét, sok számla egyidejű kezelése, figyelése sem egyszerű, veszteség esetén adóhátrányt is jelenthet, mivel az nem állítható szembe nyereséggel. (Nekem is volt egy megszüntetett TBSZ-em, ami egy elcseszett akcióm miatt a vége felé veszteségbe fordult... szóval ennyit a "rendkívüli adóelőnyökről").
És ha azt hiszik hogy ez csak szórványos eset lehet, akkor érdemes a mostani hozamkörnyezetre gondolni. A biztonságos eszközök hozama a 0-hoz közelít. Azok viszont, akik érdemleges hozam reményében kockázatosabb eszközök felé fordultak (részvényalap, vagy vegyes alap) már most nézegethetik az egyes esetekben lassan két számjegyű mínuszos éves hozamaikat, amik egy durvább esetben (ld. 2008) bizonyosan a tőbbszörösére fognak hízni.

Na, ezért undorító, hogy az ERSTE az ügyfél "rendkívüli" adóelőnyére hivatkozva akar szakítani. Azt elhiszem, hogy a TBSZ számára többletráfordítást okoz, de úgy állítja be, mint valami törvényileg kényszerűen vállalt nyűgöt. Akkor minek akcióztak, hogy alaposan gondolják meg a kedves ügyfelek és hosszabbítsanak TBSZ-t? Ha nem tudják az előnyeit kihasználni, arról megint nem az ügyfelek tehetnek. Pl. úgy kellene vonzó díjstruktúrát kialakítani, hogy a forgalmakon keresztül növelje a díjbevételeket.

De a legfőbb problémám mégsem ez, hanem az információhiány. Több panaszom is fut (Netbrókerrel, Netbankkal kapcsolatban) és a problémáimra nem kapok érdemi választ, közben ezek miatt veszteségeim is keletkeztek, amelyeket gyakorlatilag lehetetlen érvényesíttetni. Van amikor törvényi változásokra hivatkoztak. Hát azt nem hiszem el,hogy egy törvény megtiltaná, hogy az ügyfelet korrekten tájékoztatni lehessen az ügyfélhátrányos változásokról, pedig a fiókvezető ezt akarta nekem beadni.
Törölt felhasználó 2016. 02. 05. 12:28
Törölt hozzászólás
#13
Stiv
Stiv 2016. 02. 05. 12:15
Előzmény: #11  Stiv
#12
Én kapásból két számlát kilőttem náluk,
normál és egy tbsz.volt.
Stiv
Stiv 2016. 02. 05. 12:07
Előzmény: #1  hopper
#11
Tájékoztatjuk,hogy Társaságunk üzleti díjjegyzéke 2015. december 1-től megváltozott.A módosítás a díjjegyzék több elemét is érinti,ezek közül felhívjuk szíves figyelmét az értékpapír számlavezetési díjat érintő változásra.
Társaságunk az elmúlt 10 évben változatlan értékpapír számlavezetési díj konstrukciójának megújítása,és egyben egyszerűsítése mellett döntött. Az állományi díj havi mértéke továbbra is 0,01% maradt,a jövőben minden termékre egységesen kerül felszámításra.Az egyes terméktípusokra vonatkozó korábbi díjmentesség megszüntetésre került.
Értékpapír számlánként továbbá egy 350 forintos fix havidíjat vezettünk be.Erre azért került sor,mert az elmúlt években számos új számlatípust vezettünk be,ilyen például a Nyugdíj-előtakarékossági számla és a minden évben nyitható Tartós Befektetési Számla is.Ezen számlák Önnek rendkívüli adóelőnyöket biztosíthatnak,azonban Társaságunknak a folyamatosan bővülő számla - és termékpaletta,az egyre komplexebbé váló szolgáltatáskör, szabályozói környezet és az ezekkel kapcsolatos folyamatok kezelése is megnövekedett ráfordítást jelent.
Az elektronikus csatornákon történő értesítés díjmentes marad,azonban a postai kivonatok küldéséért 250 forint díjat fogunk felszámolni.Ha még nem tette meg,javasoljuk,hogy elektronikus értesítésre (e-mail) történő átállási igényét jelezze tanácsadójánál.
fxboy
fxboy 2016. 02. 05. 11:21
Előzmény: #9  fxboy
#10
...Meg, kérdeztem azt is, ...
fxboy
fxboy 2016. 02. 05. 11:08
Előzmény: #4  fxboy
#9
Hívtam az Erste brokit a fix 350,- HUF szla vez díj kedvezmény lehetőségének ügyében.
Hümmögésén kívül nem sokra jutottunk.
:(

...Meg kérdeztem azt is, hogy az adóigazolási reklama mailra válasz mikorra várható.
Hmmm...hmmm... hümmögés

Szal ennyi az Erste Befektetési Zrt.

fxboy
fxboy 2016. 02. 05. 11:02
Előzmény: #7  salander
#8
....Akkor ez az egész adóigazolási cirkusz egy fölösleges parasztvakítás?
Lehet, hogy igazad van, de egy ellenőrzéskor egész más a látszat, ha a bizonyos esetekben a revizor orra alá tudom dugni a befektetési szolgáltató igazolását.
Az ADÓIGAZOLÁS tartalma alapján is(!) készül az SZJA bevallás.
Nem akarom tovább ragozni a dolgot. Számomra az igazolások és stock33 kollega véleménye a mérvadó. Ha az igazolások szarok, mert a szolgáltató így dolgozik, akkor majd a NAV-nál magyarázkodhatnak.
salander 2016. 02. 05. 10:47
Előzmény: #6  fxboy
#7
fxboy: A brokinak igaza van, ezek csak értesítők mindenhol, a törvény azt mondja hogy Neked kell nyilvántartást vezetned és számolnod.

Ettől függetlenül csinálhatnák rendesen. Mondjuk nekem meg a KBC tőzsdén vett, de kamatadóadóval adózó tételeket kever be mindig az év végi kivonatba.
fxboy
fxboy 2016. 02. 05. 10:27
Előzmény: #4  fxboy
#6
Még Erste érdekesség az SZJA bevallási igazolásokkal kapcsolatban.

Több értékpapír szlám van náluk. Mindegyikre küldik az adóigazolást.
Ami szlákat vidéki bankfiókban kötöttem, az igazolásokon a 172. sorban veszteségként szerepel az éves szla vez díj összege. Tehát ETÜ-ben szembeállítható.
A bp-i központban (nem a Dagály u-ban, hanem még régebben a Madách téren) kötött szlákra adott igazolásokon a szla vez díj éves összege nincs feltüntetve a 172. sorban. Itt ETÜ-ben nem tudod szembeállítani.
Első szóbeli reklamámra a broki azt mondta, hogy az igazolások csak tájékoztató jellegűek. LOL!
Elment mailban is a reklama a múlt héten. Válasz még nincs!

1946
1946 2016. 02. 05. 10:26
Előzmény: #4  fxboy
#5
Sziasztok!

Ma és tagnap a feleségemmel bezártuk az Erste számlánkat (ÉP - befekt. sla volt).
52- Ft-os, illetve 62 Ft-os állományunkra 2010, és 1995 Ft-os "kilépési" díjat fizettünk! Na, ez a mocsokság!!!
fxboy
fxboy 2016. 02. 05. 10:15
Előzmény: #1  hopper
#4
Amit itt leírtál, az nekem kb 3-4-szeres számlavezetési díj emelkedést jelentett.
Erről a durva szla vez díj emelésről már több helyen is írtam. Az értesítés módjának inkorrektségéről is.
Jan elején szembesültem ezzel az egész kuty-muttyal, 04-én rögtön hívtam a brokit, akkor tudtam meg mi a helyzet. Az nap még meg is szüntettem a frissen újra nyitott TBSZ-eimet. Viszont a broki nem ajánlott ilyen lehetőségeket, amit Te írtál.

Teljesen elképzelhető amit írsz, mert régebben, kb 15 évvel ezelőtt, nekem is az akkori Erste broki által egyénileg megállapított (akkor kedvező) díjam volt.
Akkkor még nem online rsz-ben voltunk, az Erste is rugalmas volt.

A leírtaid tudomásában most majd rátelózok a brokimra. (Fiókba járkálás nehézkes 250 km-ről.) Kíváncsi vok a reakciójára.

hopper 2016. 02. 04. 20:58
Előzmény: #2  stock33
#3
Az ERSTE talán nem ilyen rugalmas, itt is állítólag az egyik fiókvezető erősködésére sikerült ezt a lehetőséget meglépni.

Emlékszem volt egy Eros nevű kolléga egy másik fórumon, aki elég komoly forgalmakat bonyolított az ERSTE Brókernél és ő is arról panaszkodott, hogy többszöri kezdeményezésre sem sikerült neki érdemleges kedvezményeket kicsikarni tőlük.

stock33
stock33 2016. 02. 04. 20:25
Előzmény: #1  hopper
#2
máshol is így megy, mindig is így ment

én se az általános hirdetmény szerinti díjakat fizetem (nem erste)

Topik gazda

hopper
4 3 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek