Topiknyitó: Portfolio 2016. 01. 20. 17:48

Igazat ad a taxisoknak a kormány  

Ugrás a cikkhez
A kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján, miután a kabinet megtárgyalta a taxisok ügyét. Fontos, hogy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=225777
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bumbika 2016. 01. 23. 18:50
Előzmény: #24  -bubu-
#32
Bocsánat, nem olvastam vissza.
Bumbika 2016. 01. 23. 18:49
Előzmény: #29  _pampa_
#31
Nagyon komoly irás, és sajnos sok igazság van benne:
link
Pajtika 2016. 01. 23. 17:24
Előzmény: #29  _pampa_
#30
Fideszes volt a Taxis?
Vagy csak (szokásosan) megint uszítanak?
_pampa_ 2016. 01. 23. 17:00
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
Taxisok vertek meg egy Uber-sofőrt
Többen megvertek egy Uber sofőrt péntek éjszaka. A sofőrnek eltört az orra és agyrázkódása van. A támadók közül ketten biztosan taxisok.




Kapcsolódó írásaink
Befejeződött a taxisok demonstrációja
Optimalizálja az adózását az Uber
A Bajcsyt és az Andrássy egy részét is lezárták a taxisok
Durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt péntek éjszaka a XVIII. kerületben, derült ki egy Facebook-posztból – írja az Index. A portál szerint a támadók közül többen is taxisok.

A posztban egy férfi arról ír, hogy a fia Ubert rendelt egy XVIII. kerületi kocsma elé, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva. Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, durván bántalmazni kezdték.

A rendőrség a helyszínre érkezve elfogta az egyik bántalmazót, majd egy másik beazonosítása után egy másikat is. A rendőrség az Index-szel azt közölte, hogy január 23-án, péntek éjszaka kaptak bejelentést, hogy a Balassa Bálint utcában egy szórakozóhely előtt többen egy férfit bántalmaznak. Két elkövetőt elfogtak és csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. Társaikat még keresik. A megvert sofőrt a Merényi kórházban látták el borda-, és orrtöréssel – írja a portál."
Törölt felhasználó 2016. 01. 22. 14:02
Előzmény: #24  -bubu-
#28
"A német taxisok a frankfurti tartományi bíróságon tavaly márciusban nyertek a céggel szemben, és a bíróság egész Németország területén betiltotta az UberPop alkalmazását. Ez volt az az alkalmazás, amelynek segítségével az is tudott utasokat felvenni, akinek nem volt erre engedélye."

link

link
_pampa 2016. 01. 22. 14:00
Előzmény: #24  -bubu-
#27
következő akiket betiltanak a "fapadosak" lesznek?
elemes
elemes 2016. 01. 22. 13:39
Előzmény: #24  -bubu-
#26
nem annyira jó írás ez, mint amilyen frappáns
Törölt felhasználó 2016. 01. 22. 13:27
Előzmény: #24  -bubu-
#25
Sanos, sajnos ezért lesz hosszúéletü ez a kormány mert ilyen utasok utazgatnak az ország útjain!
-bubu-
-bubu- 2016. 01. 22. 12:56
Előzmény: #22  -bubu-
#24
Nyílt levél a taxis tüntetőknek egy úgynevezett utastól
Sziasztok srácok!Gondolom nem gond, ha tegeződünk, az elmúlt 20-25 évben én is ezt hallgattam, ha beültem hozzátok, sőt sok esetben meg se kérdeztétek, hogy szabad-e. Azért írok nektek röviden, mert az utcán és a fejekben botrányosan nagy a káosz, láthatóan nem nagyon értitek, mi történik veletek – hadd segítsek egy picit!
Ugyebár mindössze 1 nap alatt kiderült néhány ‘aránylag’ fontos dolog a tüntetésetekről:

1. A kutyát nem érdekli a problémátok. Sőt.
2. A kutyát nem érdeklitek ti magatok. Sőt.
3. A kutya sem reméli, hogy eléritek, amit akartok. Sőt.

Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de ez sajnos nem véletlen. És nem is egy oka van. A régi időkben a tiétekhez hasonlóan pacsizós-kacsintós rendszerben működött minden. És igen, volt orvos, aki hazavitte a kincstári ágyneműt, és volt, aki nem. A gyár gépein sokan műszak után fusiban melóztak, és volt olyan, aki nem. Volt pincér, aki meg pisszentett, amikor a csapvizet kinyitotta, és volt, aki tényleg ásványvizet hozott. Azóta pedig – döbbenj meg! – sok-sok olyan szakma van az orvostól a vendéglősig, ügyvédtől a melósig, ahol emberek évtizedeket, vagy éppen tízmilliókat áldoztak arra, hogy a becsületeseket megkülönböztessék a csalóktól, kóklerektől. Hogy elhatárolódjanak a mocsoktól, a lopástól, a szarházi gondolkodástól. Szakmai és civil szervezetek alakultak és melóztak baromi keményen azon, hogy az igazi minőség újra számítson, és egy-egy szakmának újra legyen respektje. Ők nem a konkurenciát akarták erővel kiszorítani, hanem a szart. A becstelent. A hazudósat. Tudom, hogy sok szakma, és szakmákon belül rettenetesen sok szereplő még mindig hátravan a folyamatból. De most nem ez a kérdés. Hanem ez:

Ti hol voltatok eközben? Elmondom, srácok. Átalakulás, megújulás helyett ti 26 év alatt hozzászoktattatok minket ahhoz, hogy a taxis továbbra is néha bunkó. Néha érthetetlen módon cigizik. Meg elmondja útközben valami fura okból, hogyan burkolta le otthon a teraszt a spanokkal. Vagy hogyan csal adót. Honnan lopja a benzint. Melyik autószerelő havertól van okosba a melyik faszom alkatrész a 20 éves szarban, amiben éppen ülünk. Sajnos megszoktuk tőletek, hogy van olyan válasz mondjuk éjfélkor az esőben, hogy ‘nem viszlek el’, vagy ‘arra most nem megyek’. Meg kellett szoknunk, hogy utcán nem szabad leinteni autót. Megszoktuk, hogy a barátnőinket éjszaka lehetőleg nem ültetjük be egyedül hozzátok. A külföldön élő rokont csakis akkor, ha jól beszél magyarul. Budapesten a 90-es és 2000-es évek tájékán még tök ‘normális’ dolognak számított, hogy taxisok az utcán verekednek. Pofozkodás ment a droszton. Maffiaháború a szállodákért, az éjszakában, a reptéren. Ti így modernizáltatok. Magántaxisok trükkjeitől a hatalmas taxitársaságok mindenféle ügyeiig.

Igen, volt és van becsületes taxis, mielőtt rám szóltok az általánosításért. Tudjuk, utaztunk velük is. De mekkora az arány? 5%? Őket igazán sajnáltam eddig, mert nekik eddig tényleg szar volt. Már nem sajnálom, mert amelyiknek esze van, már Uberezik. De vajon hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák lehúzták 25 évig a turistát? Fejpénzt kaptak az éttermektől, ha azt a helyet ajánlják? Ezek ellen miért nem tüntettetek? Amikor az Intercontinentalból a Marriottba vitte a kolléga a turistát 70.000-ért, akkor miért nem zártad le a rakpartot? Amikor máskor a szállodás barátom mesélte, hogy a portások és londinerek szaladtak ki megmenteni a szállóvendéget, mert már ott állt a hotel előtt 8 taxi és boxerrel kényszerítették a tiltakozó külföldi utast, hogy fizessen 40.000 Ft-ot? És ez nem 5 évente egyszer fordult elő. Hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák azzal rombolták a bizniszt, hogy több ezer eurót húztak le kisgyerekes menekültekről? Utolsó pénzüket csalták ki kiszolgáltatott nyomorultaknak? Akkor hol a faszomban voltatok, srácok? Akkor nem fájt a jogsértő magatartás? Egyáltalán miféle vicc ez, hogy a taxis követel jogkövető magatartást bárkitől is? De most komolyan? Ki tudja mondani valaki röhögés nélkül Magyarországon ezt a mondatot?

Veletek meg sajnos amúgy sem lehet. 2016-ban az a bajod, hogy kevés utas választ téged, mert erőszakosnak, csalónak, félelmetesnek tart (sokszor okkal ugye), arról nem beszélve, hogy legkésőbb az Uberrel tényleg kiderült, hogy arcátlan és nevetséges árakon dolgoztok. Te meg kimész az utcára, fenyegető, erőszakos vagy, és követeled, hogy a gusztustalanul magas áraidon legyek szíves kötelező jelleggel veled utazni? Ettől szerinted majd téged választalak?

Te nem azért tüntetsz, hogy visszaszerezd az utast. Baszol az utasra. Nem azért tüntetsz, mert másnak a feltételei mások. Te azért tüntetsz, hogy a TE módszereiddel statáriális alapon tiltsanak be mindenki mást, és a te szar, elavult, aljas, nevetséges áron szolgáltatott nevetséges szolgáltatásodat írják elő nekem kötelezőként.

Rábasztál, cimbora. És a világ legcsodálatosabb, legigazságosabb módján basztál rá. Ugyanis az egyenlőtlen versenyhelyzetet TE MAGAD zsaroltad/alkudtad ki 2013-ban. TE ragaszkodtál hatósági árakhoz, hogy kiszorítsd a kisebbeket. Akik már akkor 190-ért vittek engem. Hatóságilag bezárattad. Akkor nem annyira érdekeltek téged az “egyenlő versenyfeltételek” ugyebár. Amikor ott volt a lehetőség, hogy egy piacon 180-200ft/km árú szolgáltatást nekem előírhattok 280-ért, ott valahogy nem üvöltöztél “versenyfeltételek” témakörben. Nem nagyon mentél ki tüntetni, hogy “Ne húzzátok le az utasaimat!!!”. Nem nagyon láttalak, cimbora. Amikor másokkal basztak ki hatóságilag, amikor a teljes utazóközönséged őrjöngött, akkor nem hiányoztak a lelkednek a korrekt feltételek.

Plusz hogy vegyelek komolyan, amikor azt olvasom a tüntetéssel kapcsolatban “érvként”, hogy neked 2-3 naponta autót kell mosatni, és hasonló költségeid vannak? Te hallod magadat? A fogorvos is tüntessen, mert neki fertőtleníteni kell a fúrót? Az neked egy extra teher, hogy tiszta autóval utazhassak? Ez nem alap? Vendéglős is tüntessen, mert minden tányért mindenkinek külön el kell mosnia? Geciség, nem?

Hát ez a baj veled. Te fenyegetőzöl, mert fogalmad nincsen rólam. Te úgy szeretnéd visszaszerezni az utasaid bizalmát, hogy szétbaszod a hétfőjüket, aztán – bár bejelentve előre nincsen – a kedd-szerdát is. Jogkövetésért tüntetsz, de már a tüntetésed sem az… Úgy akarsz barátságos és kellemes szolgáltatónak látszani, hogy bekommenteled a neten a téged kritizálóknak, hogy “majd ha beülsz hozzám a beteg anyáddal, ott legyen nagy a pofád”. Szimpatikus. Szívesen fizetnék ilyen szolgáltatásért, komolyan. Szívesen vennék igénybe szolgáltatást olyanoktól, akiknek a maguk közül kiválasztott képviselői (akik kopasz, tréningruhás, nagydarab, utcán üvöltöző arcok amúgy) eleve komoly félelmet keltő, fenyegető külsejű, fenyegető hangú, fenyegető dolgokat mondó emberek – az a típus, akivel soha, semmilyen körülmények között nem akar találkozni tisztességes, normális kultúrember. Eddig is csak azért, mert muszáj volt.

Nem emlékszem rá, hogy a hatósági árakról való alku közben eszedbe jutott volna, hogy az aránytalan, pofátlan árak igazából egy nagyon durva aljasság az utasaitok ellen. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok legendás jogsértései miatt bármelyikőtök kiállt volna. Nem emlékszem rá, hogy tüntetnél azok ellen, akik 2 éve nem matricáznak sárgára, kurvára nincs engedélyük, de sárga rendszámmal és hatalmas mercikkel simán ott állnak a nagy irodaházak, hotelek, éjszakai szórakozóhelyek környékén. Nyilván nehéz fiúk. Az ő kocsijukat bezzeg nem köpködöd meg rugdosod, mint az egyetemista Uber sofőrt. Bátor vagy és kemény. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok pontosan mikor hirdették meg azt a tüntetést, aminek az a célja, hogy 25 év után eltűnjenek a világ útikönyveiből és turisztikai weboldalairól azok a felhívások, amik a budapesti taxisok mocskos trükkjeire hívják fel a figyelmet, és nyilvánvalóan sok milliárdos kárt okoztak a teljes turisztikai szektornak.

Most olyan apróságokról tényleg ne beszéljünk, hogy egyedülálló módon adózol (amikor éppen), más szakmák a tiéd sokszorosát fizetik. Te meg azt kiabálod az utcán, hogy a matrica, meg az engedély, meg a többi szar 200-300e Ft-ba került? Szerinted melyik szakmában kerül ennyibe az “indulás”? Mások milliókat fizetnek ki hatósági engedélyekért, vagy még többet, hogy az alkalmazottaikat a törvények szerint továbbképezzék, vagy a megfelelő papírok meglegyenek, vagy megépítenek/beszereznek/fejlesztenek, hogy pályázati feltételeknek, vagy ántsz, vagy nav előírásoknak feleljenek meg. Nem átmatricázni kell egy kocsit, ember. Te meg erről ordibálsz?Budapesti taxisok nagyobb öngólt szerintem még az életben nem lőttek, mint ti most. Ennél egységesebben átirányítani az embereket az Uberre az Uber biztosan nem tudta volna. Se senki. Ennyire egységesen maga ellen fordítani az egész várost nagyon keveseknek sikerül.
És hogy erre pont az év leghidegebb néhány napját sikerült kiválasztani, az komolyan, már csak a koktélcseresznye a habon. Hogy nevetni is lehessen. Bár ezt is taxis módon oldod meg, mert kiállsz a kocsival, aztán elmész kávézni. Öten őrzik a kocsikat, a taxis meg sehol nincsen. Kíváncsi lennék az arcodra, ha a nővérek is úgy tüntetnének, hogy a buszsávodba kitolja a kórházi ágyat, aztán otthagyja a picsába 3 napra. Az év vicce az a tüntetés, amelyik még a taxisnak sem annyira fontos, hogy legalább ott legyen ő maga is. Ő bazmeg a saját tüntetésén sincs ott. De azért követelés az van. Amolyan taxis követelés. Hogy kapcsolják le az Ubert. Holnap meg a göncölszekeret, nem? Oldják meg!

Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Amit pedig ti műveltetek az elmúlt évtizedekben, olyan a világon nincs. És ne is legyen soha többet.

link
Törölt felhasználó 2016. 01. 21. 14:46
Előzmény: #22  -bubu-
#23
Bubu a TV-ben több is elhangzott!
Oszkár viszont éljen soká!
-bubu-
-bubu- 2016. 01. 21. 14:19
Előzmény: #21  -bubu-
#22
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a jelenleg is zajló taxistüntetés résztvevőinek üzent a 37. Kormányinfón. Lázár János azt kérte, hogy
"minden taxis menjen haza és nyugodjon meg!"

:)
-bubu-
-bubu- 2016. 01. 21. 13:54
Előzmény: #19  -bubu-
#21
elemes
elemes 2016. 01. 21. 13:40
Előzmény: #12  Bekre_Pal
#20
Nem hiszem, hoyg Merényi olvasta pont ezt a topicot, de akkor meg egy srófra jár az agyunk :)

link
-bubu-
-bubu- 2016. 01. 21. 11:59
Előzmény: #1  Portfolio
#19
link

telekocsi
elemes
elemes 2016. 01. 21. 08:20
Előzmény: #13  MetalHeart
#18
"az egyik legnagyobb tétel az egyre olvadó üzemanyagár, a tagdíj és a közteher"

ennél jobb összefoglalót ad a 24.hu cikke, bár az eredmény hasonló

link
Mikieger85 2016. 01. 21. 01:07
#17
Ezekszt igazad van:)!

(h miben, nem tudom, de amiben igen, abban nagyon)
pitcairn2 2016. 01. 20. 23:26
Előzmény: #14  MetalHeart
#16
ez ku@rva jó!!!

a taxiengedély árfolyama az utóbbi negyven évben HATSZOR gyorsabban nőtt mint az S and P...

link

pitcairn2 2016. 01. 20. 23:23
Előzmény: #14  MetalHeart
#15
külföldön a sárga taxi rendszer istenigazában az ___engedély___ CSILLAGÁSZATI áráról szól...

1 MILLIÓ USD egy PAPÍRFECNIÉRT...

Felix Salmon
Why taxi medallions cost $1 million
link

MetalHeart
MetalHeart 2016. 01. 20. 23:10
Előzmény: #13  MetalHeart
#14
Legalább háromszázezer forintot kereshetnek a budapesti taxisok, akik piaci információk szerint havonta körülbelül átlagosan 2500 kilométert tesznek meg kocsijaikkal - számolta ki a Világgazdaság.
MetalHeart
MetalHeart 2016. 01. 20. 23:10
Előzmény: #12  Bekre_Pal
#13
Sírnak a taxisok, nem babra megy a "játék"...

Mennyit keres egy taxis havonta? - link

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 01. 20. 22:59
Előzmény: #11  elemes
#12
én aznap kapom fel majd a fejemet amikor kimarad egy ilyen lopáshír
elemes
elemes 2016. 01. 20. 21:29
Előzmény: #9  kotelb
#11
"miért lehet már 3 napja lezárni a föváros közepét?"

például most senki nem figyel erre:

link

az eximbank rövid határidővel pályázat útján rogán ismerőseinek ajándékozott 16 milliárd forintot

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 01. 20. 21:08
Előzmény: #1  Portfolio
#10
egyúttal elhatárolódik haver kijelentésétől, miszerint elmúlt a szocializmus
kotelb 2016. 01. 20. 20:38
#9
Csak azt kèrdezném: miért lehet már 3 napja lezárni a föváros közepét?
Hogy hogy ezt megengedik?
Máskor a 1/10 elvittek már rég mindenkit!
Itt meg majdhogynem tapsikolás megy.......
ts3 2016. 01. 20. 20:33
Előzmény: #1  Portfolio
#8
Az önjáró autó lesz az igazi szopás a taxisoknak, 10-15 év múlva.
Törölt felhasználó 2016. 01. 20. 20:24
Előzmény: #3  plumoza
#7
Az általam felvetett dolog egy nagyon egyszerü megoldás lenne, kivéve ha ez nem Magyarország lenne.

- A taxisok ereje nagy. Régi jól összeszokott társaság. Sok nyuger rendőr és katona. Sok hiéna akit megtürnek maguk között. Ha a szallag mellet kellene melózni napi 6-8 órát nem sírnának, hanem aludnának.

-Ők lezárhatnak utakat gond nélkül, anno 1990.

Mindegy is. Ők a múlt. Bármit is csinálnak.
Törölt felhasználó 2016. 01. 20. 19:37
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#6
De akkor piaci verseny lenne, ami a sátán műve...
elemes
elemes 2016. 01. 20. 18:54
#5
Miután a taxisok megbízottja távozott, az öreg rabbihoz belép az überes és elmondja a saját véleményét.
- Hát igen, igazad van fiam - válaszolja az öreg rabbi.
Egy fiatal tanítvány felkapja a fejét:
- Nade rabbi, az nem lehet, hogy ennek is igaza van, meg az előzőnek is.
A rabbi bólogat:
- Neked is igazad van fiam.
ujonc 2016. 01. 20. 18:48
Előzmény: #1  Portfolio
#4
Mennyi most a behányás?
plumoza 2016. 01. 20. 18:39
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Te nagyon jól gondolkozol. Az általad felvetett dolgok lennének az ésszerü megoldások,ha már mindenhogy akarunk a taxisok kínján segíteni,DE mivel ebben az országban már régen nem történnek dolgok a logika mentén,kicsi esélyt látok rá hogy a kurmányunk meglépje ezen dolgokat.
Pár éve a taxisok voltak azok akik kisírták a fix árat,meg is ásták vele a saját sírjukat.Nincs ebben semmi meglepő,ha egy szektor fél a versenytől akkor az így jár.Egy rohadt baja van ennek az országnak,itt mindenki szeretne nyugati béreket,DE senki nem szeretné érte az eszét,az erejét,a tehetségét használni,és tenni érte. Mindenki szeretne nyugati béreket úgy hogy nyakig ül a híg f..-ba,és ha lehet csak annyira emeli ki a fejét belőle hogy épp a szájába ne filyon.Ha meg éppen hullámzik a híg f..,akkor elkezd sírni.No csak ennyi a baja a Magyarnak.
Törölt felhasználó 2016. 01. 20. 18:24
Előzmény: #1  portfolio
#2
Előre is leszögezem nem szoktam taxizni. Drága.

Hogy miből él meg egy taxis, aki naponta csinál max 5-10 fuvart azt nem tudom. Valszeg a turisták lehúzásából. Átlag magyar nem taxizik.

Kicsit előítéletes is vagyok velük szemben.

\"Igazat ad a taxisoknak a kormány\"

Egyenlő feltételeket akarnak a taxisok.

Valószínüleg azt várják tiltsák be az ubert, vagy hasonló feltételek legyenek a söförökre és kocsikra.

Na most ha Viktoréknak lenne vér a pucájában, akkor egyenlő feltételeket teremtenének:

Eltörölnék a PAV-II követelményt és a gépkocsikra vonatkozó feltételeket pedig visszavágnák arra, amit az uber megkövetel.

Ekkor kiváncsi lennék a taxisok reakciójára. :) Vége lenne a jó világnak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek