Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 10. 13. 10:09

Duna House  

Itt a nagy bejelentés - Tőzsdére megy a Duna House

2015. október 13. 10:00





Eredményes első félévet zárt a tőzsdére készülő Duna House csoport. Az előző év azonos időszakához képest a cégcsoport konszolidált értékesítésből származó nettó árbevétele közel harmadával növekedve elérte a 1,34 milliárd forintot. A működési eredmény mintegy 50 százalékkal, 485 millió forintra, míg az adózott eredmény 422 millió forintra emelkedett. A Duna House csoport hosszú távon az ingatlanközvetítés és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piacán kíván regionális szereplővé válni, amelyhez a magyar tőkepiacról forrás bevonását is tervezi. A társaság a tőzsdén keresztüli forrásbevonás érdekében benyújtotta engedélyezésre a tervezett részvényértékesítésre és tőzsdei bevezetésre vonatkozó tájékoztatóját a felügyelethez.



A Duna House csoport lendülete töretlen volt 2015 első fél évében, ahogy ezt az a társaság konszolidált pénzügyi adatai is mutatják. Az értékesítésből származó nettó árbevétel 2015 első fél évében 1,34 milliárd forintot ért el, amely mintegy 34 százalékkal haladja meg a 2014. első félévi mintegy 1 milliárd forintos értéket. A hazai lakóingatlan-értékesítés növekvő tranzakciószámai a DH csoporton belül is tetten érhetők az ügyletszámok alakulásában, amelyek 2015. első félévében hónapról-hónapra meghaladták az előző év adatait.

Itt a nagy bejelentés - Tőzsdére megy a Duna House



A cégcsoport két ingatlanközvetítői franchise hálózatában (Duna House, SMART Ingatlan) egyfelől jelentősen bővült az ingatlanközvetítési tranzakciókból származó díjbevétel, másfelől a tranzakciókhoz kapcsolódó pénzügyi termékek (hitelek és biztosítások) közvetítéséből származó jutalékbevétel is emelkedett. Mindez félév/félév viszonylatban az árbevétel közel 340 millió forintos növekedését eredményezte.



"Az árbevétel növekedését a hatékonyabb működés mellett a javuló gazdasági helyzet, az ingatlan- és hitelpiac élénkülése is támogatta. A DH csoport részvételével lebonyolított lakóingatlan piaci tranzakciók száma 2009 óta töretlenül emelkedett, és ez a tendencia 2015 első felében is megmaradt." - mondta el Doron Dymschiz, aki testvérével, Guy Dymschiz-cel együtt az ingatlanpiaci csoport tulajdonosa és vezetője.



A konszolidált féléves jelentés szerint a cégcsoport adózott eredménye 44,5 százalékkal emelkedett: a 2014. első félévben elért 292 millió forinthoz képest 2015 első félévére 422 millió forintra nőtt. Az eredményesség növekedését az is segítette, hogy a működési költségek az árbevétel növekedésénél kisebb arányban emelkedtek. A cégcsoport mérlegfőösszege 2,2 milliárd forintot ért el 2015 első félévében. A Duna House csoport, tevékenységének folyamatos bővülése révén, az ingatlanközvetítéshez kapcsolódó franchise rendszerek és saját irodák üzemeltetésén túl a jelzáloghitel-közvetítési piac jelentős szereplője, valamint az ingatlan tranzakciókhoz kapcsolódó további szolgáltatásokat - ingatlankezelés, biztosításközvetítés, ingatlan értékbecslés és energetikai tanúsítványok készítése - biztosít ügyfelei számára.



Az eredménytermelő képesség fenntartása a cégcsoport számára kiemelt fontosságú, hiszen ez hazai és külpiaci terjeszkedésének egyik meghatározó pillérje is. "Célunk, hogy tovább bővüljünk a hazai piacon az ingatlanpiachoz szervesen kapcsolódó szolgáltatásokkal, illetve hosszabb távon az ingatlanközvetítés és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piacán regionális szereplőkké váljunk" - emelte ki Guy Dymschiz, a Duna House csoport társtulajdonosa. "Terveink megvalósításában a magyar tőkepiaci forrásbevonás is fontos szerepet játszik. Ezt a folyamatot elindítottuk, a napokban benyújtottuk a részvényeink tőzsdei bevezetésére és a részvényértékesítésre vonatkozó összevont tájékoztatónkat a pénzügyi felügyelet felé."



Külföldi terjeszkedés

"A nemzetközi terjeszkedés már 2007 óta szerepelt a céljaink között. 2008-ban majdnem megtettük az első lépést, a romániai piacra akartunk belépni egy viszonylag nagy horderejű lépéssel, de pont akkor jött a gazdasági válság, úgyhogy ezt azonnal leállítottuk. 2011-ben már más koncepcióval, visszafogottabban indultunk el, Prágában nyitottunk saját irodákat, a korábban tervezettnél sokkal kisebb befektetéssel. Ott az volt a főcélunk, hogy inkubátort hozzunk létre, ahol meg tudjuk tanulni a nemzetközi működés sajátosságait. A lokalizációs folyamat egy nagyon fontos tanulság volt a cseh iroda megnyitásánál, láttuk azt, hogy a Magyarországon már jól működő rendszert külföldön nem lehet egy az egyben implementálni. Mostanra azonban eljutottunk odáig, hogy a következő sebességbe kapcsoljunk Prágában, emellett folyamatosan nézzük a régiós országokat, keressük a megfelelő belépési pontokat" - mondták a cég társtulajdonosai egy a Portfolio-nak adott, júniusi interjúban.



"Célunk továbbfejleszteni a multibrand stratégiára épülő tevékenységeinket, illetve felvásárlásokat is tervezünk. Mindemellett szerepel a tervek között egy már működő külföldi hálózat megvásárlása is. Célunk, hogy több országban is jelen legyünk és hosszú távon az ingatlanközvetítés és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piacán regionális szereplőkké váljunk"- nyilatkozta augusztusban Guy Dymschiz.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gyula1971
gyula1971 2018. 11. 27. 11:41
#480
Én azért 3000 ft felett nem venném.
Venni kell a Duna House-t a Concorde szerint
2018. november 27. 11:04    
 A Duna House a tegnapi piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves számait, a társaság kétszámjegyű árbevétel- és profitnövekedésről számolt be, míg a menedzsment felfelé módosította az idei évre vonatkozó profitvárakozásait. A Concorde elemzője összességében kedvezően ítélte meg a társaság harmadik negyedévét, az elemzőház vételre ajánlja a Duna House részvényeit, míg a társaság célárfolyama egyelőre felülvizsgálat alatt áll a Concorde-nál.
Bekes 2018. 11. 05. 20:39
Törölt hozzászólás
#479
gyula1971
gyula1971 2018. 11. 05. 11:40
Előzmény: #477  vasvar
#478
A hír nem igen mozgatja meg,szerintem szeretné a brókercég ha megindulna,és az ügyfeleit vételre bíztathatná...
A cég értéket nem termel,csak közvetít ingatlant és hitelt.
vasvar 2018. 11. 05. 10:07
Előzmény: #475  gyula1971
#477
remete53 2018. 10. 26. 15:57
Előzmény: #474  vasvar
#476

Ha ennyire vételre buzdítasz, akkor jár jó példával és vegyél!
Esetleg te voltál a 6 db-os "nagy" befektető?
gyula1971
gyula1971 2018. 10. 26. 12:07
Előzmény: #474  vasvar
#475
Én nem merem venni... 3000ft- nál talán.
vasvar 2018. 10. 26. 09:53
Előzmény: #472  vasvar
#474
Rekordot döntött a Duna House


"Csúcsra pörgött a hitelközvetítés és az ingatlanközvetítés is a Duna House-nál, a harmadik negyedéves előzetes számok alapján továbbra is jó úton halad a sztori. Nyitott, 15 százalék feletti pluszban lévő kereskedési ötletünk stratégiáján nem változtatunk."


KBC elemzés


venni venni ,venni
Csiszargeza 2018. 10. 25. 11:57
Előzmény: #472  vasvar
#473
ez most hogy jött ide?
vasvar 2018. 10. 25. 11:48
Előzmény: #471  vasvar
#472
. A Társaság menedzsmentje ugyanakkor magabiztos a tekintetben, hogy a várt negatív hatás ellenére is teljesíteni tudja az idei, MyCity fejlesztési projektek nélküli core tevekénységre adott eredmény-előrejelzését, 2019-ben pedig további eredménynövekedést tud elérni a core tevékenységek terén. Továbbá, amennyiben a várható szabályváltozások lépnek életbe, úgy azok közép és hosszú távon a hitelközvetítői piac konszolidációját eredményezhetik, ami növelheti a Társaság piaci részesedését a jelzáloghitelezés tekintetében és részben vagy egészben ellensúlyozhatja a kieső árbevételt. Budapest, 2018. október 15. Duna House Holding Nyrt
vasvar 2018. 10. 25. 11:46
Előzmény: #470  Idea
#471
A Duna House Cégcsoport tovább növelte volumeneit a kedvező piaci környezetben Erős első félévet követően 2018. harmadik negyedévében is fenntartotta 20%-os éves növekedését a Cégcsoport franchise ingatlanközvetítési tevékenysége, 2,7 milliárd forint negyedéves jutalékvolumennel újabb rekordot érve el. A közvetített hitelek volumene kimagasló növekedéssel 55%-kal bővült 2017. azonos időszakához képest. A saját iroda szegmens jutalékbevétele szintén erős negyedévet tudhat magáénak, az összjutalékok 14%-kal bővültek köszönhetően a Csehországban és Magyarországon elért 25% fölötti növekedésnek. 
Idea 2018. 10. 15. 21:54
#470
Egyébként megoldhatná a következő 20 évre a finanszírozását a magyar állam infláció-2%-n, csak annyit kéne mondani, hogy az alacsony kamatozású lakossági államkötvény mentes bármiféle végrehajtás alól. Esetleg mentes a vagyonelkobzás alól is, ha arra nem erőszakos cselekmények miatt került sor (kényes hol a határ, de mondvacsinált indokokkal ne lehessen elkobozni). Ami most van az senkinek sem jó, kb 1-1.5m rejtegeti a pénzét mindenféle megoldásokban, vagy akár kp-ben mert valamikor megégette magát. Ezekből lehetne újra normálisan dolgozó, adózó, legális gdp-t termelő ember. Kiváltható a devizaadósság is. (Persze ehhez az kell, hogy az állam partnernek, szerződő félnek tekintse a polgárt és ne oktalan kizsigerelendő baromnak.)
.
Nyilván egy ilyen fordulat a dhs-nek betenne.
Idea 2018. 10. 15. 21:18
Előzmény: #468  Csiszargeza
#469
Lakástakarék miatt van ugye?
.
Innen jöhet a concorde-nak a nyugtatása, hogy de a dhs tevékenysége nem is kapcsolódik annyira, újlakás projektjeinél, blablabla, célárunkat változatlanul fenntartjuk. Ill jöhet ki olyan cikk is, hogy ez egy újabb szúrás az ingatlanpiaci lufiba, emelkedő kamatok, rosszabb finanszírozási lehetőségek, a lakástakarék ugyan nem meghatározó, de jelzi az utat, stb.
.
Érdekes mit akar mondani holnap az mnb, korábban írták, hogy jó lenne a lakossági cash-t valahogy becsalogatni állampapírba, nem erről lesz -e szó esetleg. Kitalálnak ösztönzőket, netán vmi plusz kamatot, de - mondjuk - csak akkor ha a delikvens mintapolgár (adó, rezsi, bankhitel fizetve, dolgozik, házasságban él, gyereke van) és ami 2-5% pluszt odalöknek neki az busásan megtérül mintapolgársága miatt. Mondjuk max 5-10m lehet kedvezményes államkötvényben, legyen sok-sok mintapolgár, sokszoros legyen az állam pluszbevétele koponyánként mint az odalökött plusz kamat. Ha ilyen becsalogatós téma lesz, akkor szerintem az tőkét vonhat el az ingatlanpiactól, ki fog kockázatos albérlőkkel bajlódni, közüzemmel vitázni, stb. Helyette lesz virilista államkötvény.
Csiszargeza 2018. 10. 15. 20:22
#468
ez most szépen beesett. szerintem a CSOK inkább hajtja a projekteket, mert sok LTB-ből medence és egyéb baromság épült (legalábbis papíron). holnap kiderül merre megyünk tovább...
Lastdeposit
Lastdeposit 2018. 09. 30. 14:32
Előzmény: #466  zsoltee77
#467
Gyönyörű ez is. Nagyon erősek a jelentések a jó cégektől, optimista vagyok a magyar piaccal kapcsolatban.
zsoltee77
zsoltee77 2018. 09. 30. 14:30
#466
Kinn a jelentés, szép lett!
ventura1
ventura1 2018. 08. 29. 11:53
#465
Kicsi a forgalom, annak ellenére hogy vételre ajánlott és 20 százalékkal magasabb a célár a mostaninál. 
Alexia29
Alexia29 2018. 08. 29. 08:53
#464
Ma folytatódhat az emelkedés.
remete53 2018. 08. 28. 17:13
Előzmény: #459  Csiszargeza
#463

Nincs jogom, más kereskedési elképzeléseit kritizálni.
Ha félreérthető voltam elnézést, saját kereskedési felfogásom alapján szóltam hozzá.
Jó kereskedést!
ventura1
ventura1 2018. 08. 28. 15:37
Előzmény: #461  Csiszargeza
#462
Ők lesznek a lemaradók. Most kezd megindulni. 
Csiszargeza 2018. 08. 28. 15:02
Előzmény: #460  Alexia29
#461
3800-on van kb 2200 vevő, annak kellene megindulni felfelé :)

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek