Topiknyitó: Hathor 2015. 09. 23. 12:45

BUX index, BUX határidő, BÉT!  

Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.

Ha valakit érdekel BUX Hajrá!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Máté92 2020. 06. 13. 12:13
Előzmény: #81218  -Feri
#81220
Minden szigorú szabályok szerint zajlik, ez csak nézőpont kérdése, ha rád vonatkozna szigorúnak tartanád, nem véletlen, pont a simli megakadályozása miatt, poszt betöltő manőverei, tulajdoni arányok változása, bejelentési kötelezettségek stb... rend van. És a hazai szabályozás sem  tér el a nemzetközi szabályoktól. Persze vannak kiskapuk mint mindenhol, de nem számottevő. 
Kíváncsi vagyok ha te lennél Csányi vagy valamelyik nagykutya mit szólnál egy olyan törvényhez hogy ami jár neked amiért megdolgoztál, törvény szerint azt nem adhatod el mikor akarod és csak 10 000db bonként hetente egyszer! Mert még lenyomod az árat 2 % és kiborulnak a háziasszonyok! A piac ilyen lefele meg felfele, ilyen is marad ez tartja életben!
Drian875
Drian875 2020. 06. 13. 12:00
Előzmény: #81213  simpy
#81219

"Először alig esünk usára" - itt a probléma, a két piac más, más fázisban van, nem jösz ki belőle jól, ha ilyen feltételezés alapján akarsz kereskedni. Ugyanez a helyzet a hírekkel is. Hiba a rendszerben.
.
Vagyunk itt egy páran, akik csütörtökön zárták a shortokat és pénteken nyitották a longokat. Ez nem mutyi volt, hanem előre jelezhető/bekövetkezhető mozgás.Hullámelmélet alapján lejött egy korrekcó (ideális szintre), majd elindult a következő fázis, jó eséllyel egy B hullám, ami gyakran gyors, nem is volt meglepetés.
Lásd: https://forum.portfolio.hu/topics/otp-reszvenyesek-ide/5224?oldal=55019#7152775
.
Más a piac valójában, mint amit az egyetemen oktatnak. A funda havi időtáv alatt nem ér semmit, felette meg elég kétséges a teljesítménye. TA is sok hibát hordoz, statisztikai módszerekkel kezelhető.
.
Te is a piac része vagy a döntéseddel és más is, ebből áll össze a végkifejlet. Sokan lemaradtak a beszállóról, most pótolták, voltak akik shortoltak, azok meg stopolódtak (lásd pl. 11200-11300 között 17K, ami megrántotta az árfolyamot).
.
A magyar piacban - a blue-kban - nincs mutyi. A baj a forgalom, likviditás, költség és a kereskedési rendszerek elavultsága. Azért hisznek benne sokan (mutyi), mert ezzel pszichésen megkönnyebbülnek.
.
A siker kulcskérdése a változáshoz való rugalmas alkalmazkodás, a piac teljesen más képességeket, problémamegoldást követel, mint amire egész életünkben felkészít minket az iskolarendszer, a társadalom.
.
A piacokat az emberi psziché, a kapzsiság, a félelem, a pánik és a extázis mozgatja.Ezt kell valamilyen módszerrel felismerni és megtanulni alkalmazkodni, a mozgás mellé állni, nem könnyű feladat, pedig a tőzsde sokaknak nagyon könnyű pénzszerzésnek tűnik, számukra nehéz 1-2 év jön.
-Feri
-Feri 2020. 06. 13. 11:53
Előzmény: #81212  Drian875
#81218
Nem nagyon szükséges összeesküvés-elméleteket gyártani, mert közzé is teszik amikor két kézzel zsákolják a saját papírjaikat (és ez még az amit közzé tesznek). Most azon a részén túllendülve, hogy faszom se jutalmazná őket kéthavonta soktízmilliós részvénypakkokkal/kopf, az a legnagyobb kifogásom ezzel a gyakorlattal szemben, hogy ezen az illikvid fos piacon ez tényleg nem kis mennyiség. És nem csak azért, mert a napi forgalom 10-15 százaléka önmagában sem mondható kicsinek, hanem mert tényleg alkalmas arra, hogy beugrasszanak vele másokat is a hintába. Hogy mennyire nehéz manapság irányt generálni, azt jól mutatja, hogy a simán bóvli cégektől a zombi cégeken át a becsődölt cégekig mindent vesznek amit érnek, nem sokáig kell a vörös posztót lengetni a hezitálók előtt hogy táncba jöjjenek. Két gondolatom van ezekkel a zsákolásokkal kapcsolatban, mert sosem tetszett a dolog igazán, se régen se most. Vagy vegyenek mindennap részvényt, ha már annyira jutalmazni akarják saját magukat, de vegyenek mondjuk 20-30k darabot maximum. Ennyivel már szerintem se befolyásolnák érdemben a napi mozgást, és ugyanúgy lenne részvényük egész évben. Másik meg, hogy ha noname lófaszjóskákat elvisznek bilincsben piacbefolyásolásért, akkor a felügyelet itt is léphetne egész nyugodtan, mert ekkora tételekkel ezt a piacot már simán befolyásolják. Szakmailag a legnagyobb kifogásom a Bét ellen, hogy mindössze három részvény alkotja majdnem a teljes indexet, de nemzetközileg is értelmezhető forgalma csak egynek van közülük és még ebbe is rendszeresen belenyúlkálnak. Főleg azért állok szóba a Bét-tel, mert olcsó piac és nincs devizakockázat. Egy önálló lábként még így is elmegy, de lehetne bőven hová fejlődni.
Máté92 2020. 06. 13. 11:47
Előzmény: #81215  Máté92
#81217
Az állandó szidáshoz, talán ha együtt szerepelnek akkor jobban látszik mit könnyebb kereskedni egy mezei spekinek. Mi is a sza... és mi a jó! Mi a nagyság hátránya és a kicsiség előnye.   Mutyi!!!!! Vizsgálja ki a felügyelet! :)
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200613v00szrmm.png
gilgalad 2020. 06. 13. 11:43
#81216
Sziasztok,
Én inkább befektetőnek tartottam magam, kerestem a fundás, vagy reményt keltő cégeket. A hibáim: túl korán lépek be, aztán nem vágom ki 3-5%-os bukóban, majd nem merek visszalépni, amikor már valósággá válik az elképzelésem, bármilyen irányú is az. Idén februárban kitaláltam egy rendszert működött is, májusban nem tartottam be, meg is fizettem érte. Most próbálok visszaállni saját rendszeremre. Kis tételekkel építgetni, ha ellenem mozog kivágni, amikor fordul beszállni nagyobb léptékkel. A befektető szemlélettől próbálok szabadulni, egy-két napos trédekkel dolgozni, ha meg irányba áll és nem csapkod, akkor tartani. Pszichésen még nem vagyok erős, pedig már egy ideje csinálom pár éves szünetet közbe iktatva. Idén kiderül van-e keresnivalóm, vagy el kell engednem ezt az izgalmas világot... 😉
Jó töltődést mindendenkinek!
Máté92 2020. 06. 13. 11:19
#81215
ez az 1000 ponton nagyon rugóztok! Fordítsuk már le arra ami valójában! 3% ami nem mondható soknak, sima hétköznapi piaci jelenség... Majd ha 80 000 lesz  a bux akkor ez 2400 lesz! Majd ennek is bele kell férni a stratégiátokba! Mert az idexek növekednek! Ilyen a természetük!
Lesz olyan rendszered ami kibír -X pontos elmozdulást, mert ha nem lesz akkor véged lesz! A stoppok szépen apránként lenullázzák a számlát! Azt tanítják a stopp védelmi rendszer, tessen mögé nézni, mikor lehet az és mikor válik ellenségé!
Máté92 2020. 06. 13. 10:56
Előzmény: #81213  simpy
#81214
Szia Simpy!Legkézenfekvőbb választ utasítod el! Keresed a csalafintaságot, átverést ott ahol nincs!Szerintem egyszerű dolog történt a nagyok beálltak longba hosszútávra ezért nem volt aki adjon komolyabb pakkokat a kicsik meg ennyit tudtak tolni az árakon. Elég határozott az irány hónapok óta. (Mondhatni szépen trendel a BUX szebben mint az amik. Ez álommozgás a longosoknak! Majd mikor iránytalan a piac hónapokig, na akkor mi lesz? Mert lesz! Van mikor évekig tart ez az állapot! Vagy felismered és távol maradsz vagy elviszi a vagyonod!)  Magyarul nem volt sok eladó, gondolom azért mert felvárják a piacot és a nagyoknak sima ügy hogy megyünk le akár 15% ettől nem paráznak mint a kicsik hisz ők tudják az árak nem mehetnek felfele állandóan. Ajándék nekik egy ilyen mozgás, majd szépen megveszik, leárazás! Nem olyan bolondok hogy ne hagyják az árat lejjebb kerülni vagy sokáig szembe menjenek a piaccal. A másik amit figyelembe kellene venni amik csúcs közelében vannak mi lemaradók vagyunk, amik lejjebb jöttek mi ki ki maradhatunk az ilyenekből a lemaradottságunk miatt. Ha egyszerű kérdéseket teszel fel és megszabadulsz a mágiától akkor megtalálod az egyszerű ésszerű válaszokat is. Nincs mutyi! A cégeknél fejek hullanak egy rossz éves zárás után! Nem akarom megnézni mennyi volt a OTP v Mol forgalma nézd meg magad ha érdekel. De gondolj arra nem azért költenek el az okos emberek milliárdokat (főleg hónapok keresztül) hogy megszerezzék a kicsit százezreit millióit. Hülyeség csúcsa ezt gondolni. A maguk befektetésére energiát fordítani sokkal kifizetődőbb számukra. Olyan megeshet hogy elmennek a stoppokért laza napokon csak hogy lenyúlják a díjakat, de vissza léphetsz a parkettre. Kis pluszért. Fel a falra hogy mindig jól látható legyen kereslet-kínálat. Azt is mögé lehet írni nem tudhatjuk ki miért vesz vagy ad. Bármikor boríthat egy nagyobb szereplő aki kiakar valamiért szállni vagy épp ellenkezője beszállni.
Egyszerű kérdések egyszerű gondolatok egyszerű válaszok és marad időnk energiánk a saját magunk menedzselésére! 
Egy link hátha segít elűzni az ördögöt! :)
https://www.youtube.com/watch?v=6OJioczPq5A
simpy 2020. 06. 13. 08:27
Előzmény: #81212  Drian875
#81213
Én azt nem szeretem a magyar piacban hogy mutyis. Itt van pl ez a csütörtök péntek. Először alig esünk usára masnap meg visszaemelkedünk és ott vagyunk ahol szerda este álltunk.
A lengyelek meg csütörtökön nem voltak nyitva igy ők pénteken reagálták le a két napot. 
-2,8%
Na kb nekünk is ott kellene állnunk. De itt pénteken délelőtt egy óra alatt zavartak rajta vagy 1000 pontot. Ezért nehéz itt kereskedni
Drian875
Drian875 2020. 06. 13. 07:50
Előzmény: #81208  -Feri
#81212

Bár BÉT és nem tartom megfelelően likvid piacnak, azért egy ilyen piacon is nagyon komoly tőkét kell ahhoz megmozgatni, hogy egy irányt generáljanak, amin pedig utána még nyerni is kell, mert ki az a hülye, aki az irány miatt veszteségbe hajszolja magát? Az OTP-nél a pump & dump nem működik, túl nagy.
.
Szerintem a többségnél ez nem más (bennfentes, kamu mozgás, összeesküvés eleméletek, robotok), mint a kognitív disszonancia tipikus megnyilvánulása, amikor ezzel tudják csak megmagyarázni a veszteségeket, a hibákat.
.
A tőzsdén teljesen természetes a fel, le mozgás, sőt nagyon sokszor a hirtelen irányváltozás is, ami a kevésbé tapasztalt kereskedőket veszteségbe, vagy elmaradt haszonba hajszolja.
.
Az OTP mozgása szerintem kiszámítható volt, sőt ki is tettem - ide is - előre, de ne csak a saját példámmal éljek, a topic legtapasztaltabb kereskedője (SPQR) is a lehető legjobb pillanatban fordított a shortból longba, ráadásul ő még előre le is írja a cselekvéseit.
.
Rengeteg új ember jött a tőzsdére, hatalmas EGO-val, kevés tapasztalattal. Ez egy generációnál egyszer történnek meg. Most az a generáció lépett a tőzsdére, aki 2008-ban még fiatal volt. Nézegettem a nick-kek regisztrációját az egyik topikban, 6-9 hónaposak, lelkesek, megérezték a könnyű pénz szagát. Pedig nehéz szakma ez és az öreg rókák már látják mi fog történni a következő 1-2 évben.
.
Ha valaki hisz is az összeesküvés elméletekben és látja mi van a háttérben, akkor miért nem kereskedi le, áll az összeesküvők mellé? De a kamu mozgást is le lehet kereskedni! A tőzsde egyszerű a széllel kell haladni és nem vele szemben, ez olyan, mint a vitorlázás, a szél irányától függ a pozi és annak nagysága (sebesség).
Máté92 2020. 06. 12. 18:58
Előzmény: #81210  Máté92
#81211
nemtom úgy látom írogatós kedvemben vagyok, pedig sokszor megfogadtam nem írogatok, ilyen az ember... 
Azt gondolom sok spekulánsnak az a problémája képtelen elfogadni egyszerű tényeket. (nem rád értem, csak írom a semmibe) Állandó tagadás, állandóan okosabb akar lenni mindenkitől és hite szerint az is. 
Reflex a főnök a döntéshozók, vezérek és egyéb nagy emberek mindig  egy hülye aki valami véletlen vagy kapcsolaton keresztül tölti be azt a posztot ami felett rendelkezik.
Én hiszek az emberben az emberiségben. Elég visszanézni pár generációra. Az a sok felesleges sírás amit egyesek nyomnak. Ha tehetném megmutatnám az ükapámnak hogyan élek és panaszkodnék milyen rossz a sorsunk mostanság! Biztosra veszem az öreg (minden tiszteletem) földhöz vágná a kalapját mérgében. És az idősebb jogán lehet megis ruházna, hogy lehet ilyen ostoba az ő leszármazotta, hogy azt sem tudom mit beszélek sirámomban!  
A történelem azt mutatja megyünk előre ahogy az ősök tették, időnként vannak vargabetűk de mindig visszatalálunk az útra! Hála az emberségnek és azon keveseknek akik nem csak élnek hanem gondolkodnak is dolgokon.
Máté92 2020. 06. 12. 18:32
Előzmény: #81209  Máté92
#81210
itt egy kép hogy jobban átmenjen a monológom
kár energiát pocsékolni az ellenérvekre, nem kamura veszik a piacot az okosok 3 hónapja
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200612v00s8xv.png
Máté92 2020. 06. 12. 17:55
Előzmény: #81208  -Feri
#81209
Szia. Nem hiszek ilyenekben, attól még biztos létezik de az én szemszögemből teljesen mindegy miért megy ide vagy oda az ár. Kishalnak tudomásul vételi joga van. Ami annyit jelent én döntök a kiről és beről ez az én feladatom a szerepkiosztásban. Tudom ki vagyok hol a helyem és azt is tudom hogy a mondás szerint "az erősebb kutya ba..." Így én nem pocsékolok egy percet egy kalóriát se olyanra ami fölött nincs befolyásom. Már írtam a vacsorám se kevesebb se hidegebb... Meg egyébként is trédelgetni egy elmeharc, befektetni teljesen más tészta az intelligencia kérdése. Én nem vagyok okos ezért inkább trédelek ehhez nem kell olyan sokat tudni, elég lehet egy kicsit rafináltabbak lenni. De az világos a hatalom ott van ahol befektetnek. Azok meg ugye okosak... Nem árt figyelni mit csinálnak...
-Feri
-Feri 2020. 06. 12. 17:33
Előzmény: #81207  Máté92
#81208
Némi bennfentes rásegítéssel... ja. Iszonyat kamu mozgásokat tudnak generálni itt a béten ha akarnak. csányiék jó kiszállót csináltak valakinek.
Máté92 2020. 06. 12. 17:07
Előzmény: #81206  Máté92
#81207
Ahhoz képest hogy amiknál eltűnt a jó hangulat jól zártunk. Erősek vagyunk:D 
Szép hétvégét mindenkinek.
Máté92 2020. 06. 12. 17:00
Előzmény: #81205  Lépes
#81206
Na basszus akkor nincs pihi:D
Lépes 2020. 06. 12. 16:58
Előzmény: #81204  Máté92
#81205
A végén nem birtam nyitottam longot, majd meglátjuk. Nem gondoltam igy visszajön
Máté92 2020. 06. 12. 16:51
Előzmény: #81203  Lépes
#81204
Szia!
Ja csak én vagyok ennyire függő... Okos dolog a hétvégi lazítás. 
Én maradok,  eddig minden ok van egy jó setupom kivárok. Na meg van egy elméletem a mozgásról ami bátorít, látok esélyt 39 fölére kicsivel, ha bejön kb 25% hozam belépni újra jobban már nem tudok. Elrontani már csak egy jövőheti  le résnyitás tudja a pozit. Szerintem kicsi az esélye.
Lépes 2020. 06. 12. 16:39
Előzmény: #81201  Máté92
#81203
Szia! Látom egyedül vagy, niszálltam hétvégére nem akarok bent maradni
Máté92 2020. 06. 12. 15:47
Előzmény: #81201  Máté92
#81202
Közbe rájöttem ti már vecsésen jártok, valszin hisztek a babonákban hogy péntek, reggeli órák meg egyebek...
7% a pozin pillanatnyilag
Máté92 2020. 06. 12. 15:30
Előzmény: #81200  Máté92
#81201
Mi van! Baromira unom magam! Írjatok már valamit. Nem tudtam a péntekről ez kergethette el a munka kedvem tudat alatt... Az ember ösztönösen érez dolgokat..
Beírtam a jelenlegi jegyzést (excel) kiugrott a grafikonból:) 5,23% Ki kell egészítsem a tengely méretezést 1,3 ról 1,5 re hogy elférjen:)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek