Topiknyitó: Hathor 2015. 09. 23. 12:45

BUX index, BUX határidő, BÉT!  

Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.

Ha valakit érdekel BUX Hajrá!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 12:47
Előzmény: #2059  Törölt felhasználó
#2060
Itthon nemigen várható egyelőre.
Törölt felhasználó 2016. 10. 03. 12:35
Előzmény: #2058  Hathor
#2059
Kamatemelés nagyban befolyásolhatja.
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 12:31
Előzmény: #2057  Törölt felhasználó
#2058
Azt nem tudhatod lufi csúcs van-e?
Nálam még játék eleje csak :)
Törölt felhasználó 2016. 10. 03. 12:26
Előzmény: #2056  Hathor
#2057
Mikor máskor, ha nem a lufi csúcsán.
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 11:37
Előzmény: #2055  Hathor
#2056
2016. szept. 29. 15:14
BÉT közlemény
Megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége azzal a céllal, hogy a hazai jogi és szabályozási környezet fejlesztése során közösen erősítsék a pénzügyi kultúrát. A jövőben a Pénztárszövetség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tagjai minél szélesebb körben megismerjék a tőzsde célkitűzéseit, és megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a pénztárak milyen módon tudnák vagyonukat nagyobb arányban hazai részvényekbe fektetni.
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 11:15
Előzmény: #2041  Hathor
#2055
Na most van meg a 27894es Bux célár.
Remek! Remélem most már a 28.000fölé menő hullámban vagyunk
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 11:11
Előzmény: #2053  Hathor
#2054
Riport Cncorde Alapkezelő portfoliómendezsderével:

Kinőtt a magyar GDP hiányzó lába
Árgyelán Ágnes2016. október 3. 05:15
nyomtatás

Az elmúlt 5-6 év gazdasági szempontból háborús időszak volt Magyarországon, de most már van idő kérdezni, és ha kell, csak azután lőni. Szabó László, a Concorde Alapkezelő portfóliómendzsere és elnöke szerint a magyar gazdaság javuló helyzetére utal, hogy beindult a lakossági fogyasztás, ezzel pedig kezd újra kinőni a GDP hiányzó lába. Globális szinten a szakember bízik benne, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a fordulat, és búcsút inthetünk a negatív kamatoknak. A Portfolio-nak adott interjújában mesél többek között arról is, hogy miért jó bivalyokat tenyészteni, milyen kihívásokkal szembesülnek a hazai alapkezelők, hogyan tud versenyezni egy befektetési alap egy állampapírral, és minek kellene teljesülnie ahhoz, hogy beinduljon egy sikeres tőzsdefejlesztés Magyarországon.

Jó ideje már egy másik befektetési területben is érdekelt vagy, ezért kezdjünk egy fontos kérdéssel. Hogy vannak a bivalyok?

A globális tőzsdei befektetés fantasztikusan érdekes intellektuális kihívás, de nagyon sok stresszel és egyéb, nehezen kezelhető pszichés megpróbáltatással jár. Abszolút virtuális közeg, ahol nehéz megtartani a kapcsolatot a reális világgal. Azt gondolom, hogy az állattenyésztésnél "földhözragadtabb" tevékenység kevés van, így ez a tőzsde elvont világával egész jó kombináció. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tudatosan terveztem így, mindenesetre úgy érzem, heti két nap egy 26 fős minitelepülésen segít normálisnak maradni, így a "rendes" szakmámban is talán jobban tudok teljesíteni.

Mivel lehet jobban keresni? Bivalytenyésztés, tőzsdézés, befektetési alap?

Nincs könnyű szakma. Éppen ezért nem gondolom, hogy az ország legjobb bivalytenyésztője leszek, nem is ez a cél, de az biztos, hogy az alapkezelők közül én vagyok a legjobb bivalytenyésztő. És persze a bivalytenyésztők között a legjobb alapkezelő!

Összességében hogyan értékeled a tavalyi és az eddig látottak/tapasztaltak alapján az idei évet? Mennyiben nehezíti a profitszerzési lehetőségeket az alacsony hozamkörnyezet?

A Concorde Alapkezelő kezdetektől fogva elsődlegesen az ügyfelek hozamára koncentrál. Nem az az elsődleges célunk, hogy nagyon sok pénzt keressünk, hanem az, hogy jó hozamot érjünk el. Mindig abban bíztunk, hogy ha sikerül, akkor ezt előbb-utóbb észreveszik a befektetők. Jelenleg a negyedik legnagyobb alapkezelő vagyunk Magyarországon, ez alapján úgy tűnik, észrevették. Az, hogy mi ezzel pénzt is keresünk? Ez ezzel jár és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülünk neki.

Nálatok jelentős szerepe van a vagyonkezelésben a sikerdíjnak is. Ilyen alacsony hozamkörnyezetben ezt mennyire tolerálják az ügyfelek?

Az ügyfelet az érdekli, hogy milyen hozamot érsz el. Senki nem fog megvenni egy rosszul teljesítő alapot, csak mert alacsony a költsége. Korlátlan számú jelentkező lenne arra, hogy kapjanak egymilliárd forintot, majd ők elkezelik ingyen, mégsem népszerű ez a konstrukció.

A befektetők világszerte egyre jobban támadják az aktívan kezelt alapokat, főként azok magas költségei miatt...

Igen, ezzel nagyon sokat foglalkozik most a sajtó, nem véletlenül. Tapasztalataim alapján egyetértek azzal a kutatási eredménnyel, miszerint az alapkezelők kb. 15 százaléka tudja megverni hosszú távon a benchmarkot. Az első alapot 1994-ben hoztuk létre, azóta minden áldott nap kiszámolták a letétkezelők a teljesítményünket. Az azóta megkapott ötezer - ennyi napi nettó eszközértékelés van mögöttünk - bizonyítvány alapján úgy tűnik, hogy mi ebbe a 15 százalékba tartozunk. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a hozam önmagában nem mond semmit. Mindig a szórással módosított hozamot kell nézni.

Ez alapján milyen jövőt jósolsz a hazai abszolút hozamú alapoknak?

Ha meg tudják ismételni azt, amit az elmúlt 10 évben megcsináltak, illetve képesek egy alacsony szórással az állampapír-hozamok másfél-kétszeresét hozni, akkor korlátlan kereslet lesz rájuk. Ezt azonban nagyon nehéz összehozni. Az elmúlt időszakban nekünk sikerült, és ha ezt a jövőben is hozni tudjuk, akkor nem lesznek problémáink a kezelt vagyon nagyságával.

Biztos megfordul az ügyfelek fejében, hogy ilyen környezetben miért ne fektesse inkább a pénzét állampapírba vagy ingatlanba befektetési alap helyett. Ilyenkor mivel győzitek meg őket?

A legfontosabb befektetői szabály a divezifikáció, ez alapján a befektetési alap, az állampapír és az ingatlan jól megférnek egymás mellett. A meggyőzés legjobb eszköze, hogy megpróbálsz jó hozamot elérni. A Platina Pí alap "A" sorozata tíz éve, még a válság előtt indult, ezen időszak alatt a befektetők egy forintjából négyet termelt - pontosabban 3,8 forintot - és az idei év első kilenc hónapjában is hozta a KKJ hozam kétszeresét, a nagy tőzsdei ingadozások mellett is alacsony volatilitással. Egyszóval a múlttal nincs gond, inkább azért izgul az ember, hogy a következő tíz év is sikeres legyen. Remélem a kettő azért valamiféleképpen összefügg.

Az ÁKK évi 1%-os jutalékot fizet a lakossági állampapírok forgalmazásáért. Tud ezzel bármilyen befektetési alap(kezelő) versenyezni, vagy megmarad emiatt az állampapírok hegemóniája?

Ez egy nagyon fontos jelenség, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nekünk is kihívást jelent, hogy abszolút hozamú alapjainkkal meg tudjuk verni annyival az állampapírok kamatát, hogy kisebb jutalék mellett is érdekeltek legyenek a forgalmazók az alapjaink értékesítésében. Nem állunk rosszul és ez talán azzal magyarázható, hogy ebben a hozamszegény környezetben minden százalék plusz nagyon sokat számít az ügyfeleknek. Nyilván a kötvényspecialista alapkezelők nehezebb helyzetben vannak. Mi abszolút hozamú és részvény alap centrikus szereplőként azok közé tartozunk, akiket ez a probléma talán kevésbé érint.

Ha már itt tartunk. Feltűnt, hogy az általad kezelt Platína Pí alapban egy hónap alatt jelentősen visszavágtad a magyar államkötvények súlyát és jelentősen megemelted a likvid eszközök arányát. Ezek szerint nem számítottál a magyar felminősítésre?

Bíztam a felminősítésben, a múltkor az Alapblogon egy belső vitákat is kiváltó cikkben fejtettem ki a véleményemet, hogy indokolatlan volt a felminősítés elmaradása. Ugyanakkor a Platina Pí egy ún. top down alap, am azt jelenti, hogy globális makrotényezők játszanak elsődleges szerepet a portfólió kialakításában. Várakozásaim alapján úgy döntöttem, hogy augusztus végén lezárom a kockázatos pozíciókat, és inkább egy kicsit hátralépve megnézem, mi fog történni.
Kinőtt a magyar GDP hiányzó lába

Ilyenkor az alapkezelő nagyon sokszor egy nehéz döntési helyzetben találja magát. Egyrészt volt egy határozott véleményem, miszerint a magyar állampapír hozamának le kell mennie, mert fel fognak minket minősíteni, ugyanakkor a globális jövőkép miatt szeretném lezárni a kockázatos pozícióimat. Érdekes döntés, mi legyen. Szerencsére - jelen esetben pechjére - az alapnak van egy dedikált stratégiája, ez pedig egy felülről jövő megközelítés. Ha van két ellentétes dolog a mérlegen, akkor következetesnek kell lenni és a fő stratégiát kell követni.

Összességében hogyan ítéled meg a hazai alapkezelői piac szempontjából az S&P lépését? Mely alapok lesznek ennek a legnagyobb nyertesei?

Őszintén szólva, nem tudom. Azért választottam a top down megközelítést több mint 15 éve, mert azt gondolom, hogy a globális makroesemények egy ilyen pici ország esetében legalább akkora vagy még nagyobb hatással bírnak az eszközök értékeltségére, mint a helyi viszonyok. Természetesen ez nem mindig van így, de hosszú távon már megállja a helyét. Most is el tudok képzelni olyan volatilis időszakokat a következő fél évben, amelyeknek a hatása nagyobb lehet mind pozitív, mind negatív irányban, mint ennek a felminősítésnek a jelentősége. Mert a piaci szereplők többsége, és ezt a kamatfelárak nagyon pontosan mutatják, igazából már régen befektetési kategóriaként kezelte a magyar eszközöket.

Főként a fundamentális elemzés híveként, látsz most olyan sztorit a piacon, amely a félreárazások vagy egyéb okok miatt jó vételi vagy éppen shortolási lehetőségnek ígérkezik?

Ebben az évben sok érdekes lehetőség volt, de augusztus végével nagyon keményen levágtam a kockázatot. Próbálom úgy alakítani az alap befektetési stratégiáját, hogy a tőlem független kockázatos döntésekre nem próbálok tippelni, mint hogy mikor lesz Fed kamatemelés vagy mi lesz a Brexit eredménye. Nem vagyok politikai elemző, nem azért fizetnek a befektetők, hogy találgassak. Persze mindig van az embernek véleménye, de megtanulja, hogy nem kell alárendelni a portfóliót olyan tippelgetéseknek, amelyekben nincs előnye a többiekhez képest.

Rövid/középtávon véleményed szerint milyen kihívásokkal kell szembenéznie a hazai alapkezelői piacnak?

Jelenleg még teljes a bizonytalanság, hogy két év múlva milyen szabályok között kell dolgoznunk. A működési környezet változása elméletileg az ügyfelek érdekében történik meg, s ennek egyik fő eleme a nagyobb transzparencia. Az "open architecture"-nek nevezett rendszer, melynek lényege, hogy a banki hálózatokban nem csupán saját termékeket adnak el az ügyfeleknek, néhány éve Magyarországon is terjedni kezdett. Ez a működési modell lehetővé teszi a nagyobb versenyt, nagyobb választási szabadságot ad az ügyfélnek, nem csoda, hogy fejlett pénzügyi piacokon nagyon elterjedt ez a módszer.

Nagyon bízom benne, hogy a jogszabályi változások - ha akaratlanul is - nem teszik ellenérdekeltté a bankokat ennek a kedvező gyakorlatnak a folytatásában.
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 10:38
Előzmény: #2052  Hathor
#2053
Dupla aljból várom 28069környékére első célárként hatit, majd fel 28400, utána további is ki van rajzolva előre, de még ezt is korai beraknom, nem hogy annak a folytatását.
Ha oda érünk berakonm azt is

link
Hathor
Hathor 2016. 10. 03. 10:31
Előzmény: #2050  Hathor
#2052
Egyelőre 10ponton múlott a második célár is :)
27884 volt mai tető eddig, és 27894 volt célár.
Ok.

Most várnám fel hatit 28.050fölé majd
Dupla aljból
Hathor
Hathor 2016. 10. 01. 00:27
Előzmény: #2047  Hathor
#2051
DAXban akkora menet volt még zárásunk után,hogy a 261.8as fibo céláramis meglett. Szerencse, hogy a 161.8on eladott longom, visszavettem ugyanott, így az egész fordított fej-váll megvolt a 161.8-261.8as fiboval!
Nagy menet volt kint, és hétfőn nincs DAX.
Remélem felugrunk hétfőn. Betudom a mai zárót hó végi záró beállításnak. Aztán meglátjuk.
DAX kép fibokkal a fordított fej-vállból

link
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 17:15
Előzmény: #2049  BudFox
#2050
Isten csapása ez a hati..
Bux lekötve. Tegnap adták nyugatot és 1.9%ban zárt. Ma egész nap húzták fel nyugatot, erre betolják Buxot záróra, miközben felhúzzák 800ra előtte. Hati reménytelen. Remélem hétfőn meglesz 894is
BudFox
BudFox 2016. 09. 30. 16:46
Előzmény: #2048  Hathor
#2049
....nem tudták beverni a tegnapi szintek alá..és ez jó hír...
meg hogy a DAX helyrebillent, meg USA.

tán mégis lesz nyereség azon a longokon :D

( az ember nem is hinné milyen nehéz egy pakkot nyereségre vinni, míg ki nem próbálta a BUX határidőt :D)
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 16:04
Előzmény: #2041  Hathor
#2048
27800 első célár BangBang
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 15:49
Előzmény: #2046  Hathor
#2047
EXMNBS irány a PSZÁFbe :))

"Régen láttunk ekkora fordulatot a német tőzsdén Percről-percre
2016. szeptember 30. 15:32
nyomtatás

Kifejezetten rosszak voltak mára az előjelek, az ázsiai tőzsdék is estek, az európai piacok a délelőtt folyamán 2 százalékos mínuszban is jártak, a nap második felére azonban nagy fordulat következett be, a DAX előző napi záróértéke közelébe kúszott vissza. "

BangBang

link

Fordított fej-váll 161.8as fiboján zárva a pozi.
Köszönjük!
link
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 15:04
Előzmény: #2039  BudFox
#2046
Ja...
Dax:)

link
Toc12 2016. 09. 30. 13:34
Előzmény: #2043  Hathor
#2045
Jah illikvid sajnos, pedig jó lenne ha szépen működne.

Nah megvettem amit kellett, eltettem a short nyerőt. Szépítettem a a hónap zárást.

Most vagy partvonalra állok, vagy keresek long beszállót.
BudFox
BudFox 2016. 09. 30. 13:33
Előzmény: #2041  Hathor
#2044
A hét közbeni már pluszba is átment a kamattartalom...ez jelezte az esés végét. Már nem hitte el senki sem hogy tovább esne..túladott lett.

Most helyreállt a rend...
Jó lenne kiheverni ezt a nemzetközi parákat, mert OTP -nek aztán semmi köze ehhez...

Trump bácsi -ig még OTP -ben meg kéne nézni a 7700-8000 -et.

Majd Január 4. -étől - mikor kijózanodik szilveszter után az összes bróker :D - mehetünk tovább fel :-)
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 13:24
Előzmény: #2042  Hathor
#2043
27780 a Bux
és a kamat -160. javítva az ezres elírás :)
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 13:23
Előzmény: #2040  BudFox
#2042
Bux 22780
kamat -160
Hathor
Hathor 2016. 09. 30. 13:22
Előzmény: #2039  BudFox
#2041
Goto 27800
majd Goto 27894 cél remélhetőleg ma.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek